На святковому столі ніколи не залишиться без уваги рулет з лаваша з червоною рибою. Ця закуска готується дуже швидко, не вимагає термічної обробки, а виходить такою смачною, ситною, ефектною і вишуканою, що розлітається миттєво.
Рулет з лаваша з червоною рибою — класичний рецепт
Цю закуску можна приготувати без будь-яких кулінарних навичок: потрібно лише корж промазати і загорнути в неї начинку.
Необхідні компоненти:
- 1 вірменський лаваш;
- 250 г слабосоленої сьомги;
- майонезний соус.
Порядок оформлення.
- Сьомгу нарізати не дуже товстими скибочками.
- Корж розстеляють на робочій поверхні і густо змащують майонезом, діючи обережно, щоб основа не порвалася. Для цієї мети зручно використовувати силіконову лопатку. Особливу увагу потрібно приділити краях, щоб рулет добре склеился і просочився.
- По всій поверхні коржа розкладають скибочки сьомги.
- Скручують щільний рулет, загортаючи його в харчову плівку, і поміщають на середню полицю холодильника на одну годину для просочення. Крім того, цей прийом дозволяє готового блюда краще тримати форму.
- Охолоджений рулет акуратно виймають з плівки, нарізають гострим ножем на кружечки шириною 2 см і викладають на сервірувальне блюдо.
Порада: майонез можна замінити среднежирной сметаною: блюдо вийде менш калорійним.
Як приготувати закуску з плавленим сиром?
Замість майонезного соусу в цьому рецепті використовуємо ніжний крем з риби і сирка.
Потрібно:
- 1 квадратний лаваш;
- 300 г малосоленой кети;
- плавлений сирок «Дружба».
Кроки приготування.
- Філе риби нарізають довільними шматками.
- Кету і сирок кладуть в блендер і подрібнюють на високій швидкості до однорідності.
- Розгорнутий лист лаваша змащують вийшла рибно-сирною масою, залишаючи краю сухими, щоб начинка не витекла з готового рулету.
- Лаваш згортають, утягивая його не дуже щільно, і обгортають харчовою плівкою.
- Перед подачею рулет з червоною рибою і плавленим сиром тримають в холодильнику півгодини, а потім розрізають на порції.
Рулетики з лаваша з червоною рибою і яйцем
Ці апетитні рулетики займуть чільне місце на святковому столі.
Склад:
- 1 лист вірменського лаваша;
- 150 г солоного лосося;
- 3 варених яйця;
- 150 г голландського сиру;
- 150 г легкого майонезу;
- 15 г свіжої петрушки.
Етапи готування.
- Вірменську корж розгортають і щедро змащують майонезом.
- Яйця дрібно натирають і рівномірно розкладають на лаваші.
- Викладають дрібно нарізане філе лосося.
- Зверху сир натирають і насипають рубану петрушку.
- Корж щільно скручують рулетом, поміщають в пакувальну плівку і кладуть у холодне місце на 1,5 години.
- Страву подають, розрізавши на невеликі рулетики.
Порада: куплений заздалегідь лаваш можна загорнути в 2 шари рушники, щоб не дати йому засохнути.
Покроковий рецепт з вершковим сиром
Вдале поєднання ніжного вершкового сиру і апетитною червоної рибки нікого не залишить байдужим. Це блюдо одним з перших розходиться на святковому столі.
Список продуктів:
- 300 г малосоленой сьомги;
- 2 тонкі вірменські коржі;
- 250 г сиру Філадельфія;
- 10 г зелені кропу.
Послідовність дій.
- Рибу нарізають пластинками тонший.
- Кріп миють, підсушують на рушник і дрібно рубають ножем.
- На стіл стелять пакувальну плівку, на неї кладуть аркуш лаваша.
- Лаваш ретельно промазують сиром Філадельфія.
- Далі розкладають рибу і нарізаний кріп.
- За допомогою харчової плівки згортають рулет.
- Щоб закуска добре просочилася, її відправляють в холодильник на 2 години.
- Рулет з червоною рибою і вершковим сиром перед подаванням нарізують на порційні шматки.
З червоною рибою і огірком
Рулет з горбушею і свіжим огірочком не потребує додаткового оформлення: закуска завжди виглядає яскраво і святково.
Знадобиться:
- 200 г горбуші у власному соку;
- 1 листової лаваш;
- 1 середній огірок;
- 100 г плавленого сиру.
Процес готування.
- Дрібно натирають плавлений сирок і розмазують його по поверхні лаваша.
- Горбушу виймають з банки рідину зливають, а рибу розминають виделкою. Важливо, щоб вона залишилася сухою, інакше лаваш може розмокнути.
- Огірок миють, очищають від шкірки і ріжуть брусочками.
- На змащений лаваш викладають рибу і шматочки огірка.
- Лаваш загортають і прибирають в холодильник для просочення на кілька годин. Подають у вигляді порційних рулетиків.
Варіант приготування з сирним сиром
Рулет з форелі з додаванням сирного сиру виходить дуже легким і ніжним. Якщо використовується сирний сир з кропом, додатково зелень можна не додавати.
Список інгредієнтів:
- 1 аркуш тонкого, але щільного лаваша;
- 150 г слабосоленої форелі;
- 150 г кисломолочного сиру без добавок;
- 15 г свіжого кропу.
Покроковий рецепт.
- За допомогою ложки лаваш змащують сирним сиром.
- Форель нарізати акуратними пластинами і викладають поверх сиру, поступово скручуючи лаваші в рулет.
- Процес повторюють, поки не закінчиться риба.
- Готовий рулет з сиром і зеленню, упакувавши в плівку, відправляють в прохолодне місце на 40 хвилин, а перед подачею акуратно розрізають на однакові шматочки.
Закуска з лаваша, червоної риби і зелені
Цей рецепт можна доповнювати будь-якими інгредієнтами за власним бажанням.
Склад:
- 1 лаваш;
- 120 солоної форелі;
- 150 г майонезу;
- 15 г кропу;
- 15 г зелені петрушки;
- 3 салатних листочка.
Етапи готування.
- Розгорнутий лаваш добре промащують майонезом.
- Всю зелень дрібно рубають і насипають поверх майонезу.
- Зверху викладають нарізане шматочками рибне філе.
- Корж скручують трубочкою, загортають у плівку і поміщають в холодильник.
- Через 3 години готовий рулет нарізають у вигляді ролів.
З в’яленими помідорами і руколою
Замість рукколи в цьому рецепті можна використовувати іншу зелень та салатні листя.
Необхідні компоненти:
- 1 вірменський лаваш;
- 60 г руколи;
- 60 г слабосоленої форелі;
- 10 в’ялених помідорів;
- 50 г голландського сиру.
Покроковий рецепт.
- В’ялені помідори готують так: ділять на 4 частини, видаляють насіння, посипають морською сіллю, прованськими травами і поливають рослинним маслом. Далі томати поміщають в духовку, включену на мінімальну температуру, в’ялять протягом 4 годин.
- Рибу нарізають кубиками.
- Сир крупно натирають.
- На край розгорнутого лаваша кладуть листя руколи. Їх попередньо можна порвати руками, а можна залишити цілими.
- По всій поверхні розкладають в’ялені помідори, сьомгу і натертий сир.
- Лаваш обережно скручують в рулет, потім нарізають на однакові шматочки.
Яку червону рибу краще вибрати для закуски?
З усіх видів червоної риби для начинки в коржику найкраще підходить сьомга, горбуша або кета. При виборі основного продукту потрібно покладатися на свій смак: закуски з форелі і лосося виходять не менш смачними. Якщо ви не любите слабосолену рибу, можна додавати копчений або консервований (без добавок) компонент.
Незалежно від того який вид риби буде використаний в закусці, важливо вибирати продукт без кісток. Перед нарізкою рибу краще заморозити: так її буде легше нарізати для начинки. Перш ніж розкладати філе з лавашу, його можна потримати в лимонному соку 15 хвилин.