З крабовими паличками
Улюблені закуски радянських часів з яскравою нарізкою з морепродуктів нині змінили інші «модні» страви. Однак крабові палички в рулеті з лаваша і сьогодні здатні стати фаворитами на святковому столі.
Набір компонентів:
- листя салату — невеликий пучок;
- майонез оливковий — 50 г;
- бланшовані консерви рибні в олії — 1 банка;
- яйця — 3 шт.;
- зубок часнику;
- крабові палички — 4 рулету;
- великий аркуш вірменський коржі;
- маленький свіжий огірок.
Щоб лаваш не розривався і залишався цілим, будучи нафарширований смачними продуктами, не захоплюємося великою кількістю майонезу.
Представлена закуска оформлена зовсім без використання білого соусу.
Приготування рулету з лаваша з начинкою з риби:
- Звільняємо зубок часнику від лушпиння, рубаємо на пластини, розтираємо в ступці з дрібкою солі.
- Подрібнюємо попередньо зварені і очищені яйця.
- Ретельно промиваємо салатні листя, стряхиваем зайву вологу, промокаємо серветками, нарізаємо великими смужками.
- Поділяємо огірок навпіл разом з шкіркою, потім розпускаємо самими тонкими довгими пластинами.
- Виймаємо з банки частину риби, видаляємо кісточки, м’якоть добре розминаємо, додаємо трохи олії для зволоження складу.
- Розгортаємо розрізані впоперек крабові палички.
- Обробляємо лист лаваша майонезом, оформляємо рядами підготовлену начинку, не перемішуючи продукти. Першою смугою маємо шматочки салату, далі поміщаємо яєчний складу, за ним викладаємо рибу, потім крабовий компонент і, нарешті, огіркові пластини.
- Підверніть всередину краї лаваша, скручуємо тонкий коржик як можна більш щільною трубочкою. Фіксуємо її у фользі або плівці і залишаємо на кілька годин у холодильник для просочення.
Поділяємо рулет на порції. У відкритому розрізі видно, що шматочки крабових паличок забезпечили оновленої закуски минулі лідерські позиції.