Рулет з лаваша з сьомгою — 9 рецептів

Ніжний рулет з лаваша з сьомгою – не бюджетна, але приголомшливо смачна закуска. Основу для нього можна приготувати самостійно або ж купити в магазині. Відмінним доповненням для рулету стануть сири різних видів і овочі.

Простий рулет з лаваша з сьомгою і маслом

Інгредієнти 300 г слабосоленої сьомги: ½ пачки вершкового масла, тонкий широкий лаваш.

  • Риба ріжеться крупно і відправляється в блендер.
  • Туди ж додається заздалегідь розм’якшене вершкове масло.
  • Інгредієнти перебиваються до однорідності.
  • Вийшла паста наноситься на лаваш.

Акуратно згорнути рулет. Сильно пережимати його не потрібно, щоб начинка не вилазила назовні.

Нарізати такий рулет добре гострим широким ножем, змоченим у воді з лимонним соком.

Готуємо з плавленим сиром

Склад компонентів на 300 грам слабосоленої сьомги: 2 великих лаваша, «ванна» плавленого сиру, огірок, пучок свіжого кропу.

  • Перший лаваш щедро змащується сиром.
  • Зверху нього розкладаються тонкі брусочки свіжого огірка. Якщо заздалегідь позбавити його від шкірки, то закуска вийде особливо ніжною.
  • Перший шар покривається залишилися лавашем, який так само змащується плавленим сиром.
  • По ньому розподіляються скибочки слабосоленої риби і розсипається подрібнений свіжий кріп.
  • Згортається щільний рулет.

Вийшла закуска з плавленим сиром добре охолоджується і нарізається дуже гострим ножем. Зверху рулет можна прикрасити на свій розсуд. Наприклад, половинками черрі.

Рулетики з лаваша з сьомгою і сирним сиром

Склад компонентів: 2 лаваша, упаковка грам на 300 слабосоленої риби, 150 грам сирного сиру, пучок листового салату, ½ свіжого огірка, сіль, щіпка орегано.

  • Основа-лаваш покривається сиром, зверху якого розкладаються промиті і обсушені салатні листя.
  • На них викладається другий лист лавашу і так само змащується сиром.
  • По ньому розподіляються довгі товсті рибні шматочки, які присипаються орегано.
  • Зверху тонким шаром викладаються огіркові слайсы. Овочі присаливаются.
  • Лаваш щільно загортається, покривається плівкою і охолоджується.
  • Через чверть години закуску можна нарізати.
Дивіться також:  Маринад для риби – 9 смачних рецептів приготування маринаду

Отримані рулетики з лаваша з сьомгою та сиром красиво викладаються на плоскому блюді.

Рецепт приготування з огірком

Склад компонентів: великий лаваш тонкий, 3 свіжих огірка, до 200 грам слабосоленої риби, плавлений сирок без добавок, сметана, пір’я цибулі і кріп.

  • Сьомга позбавляється навіть від самих дрібних кісточок і нарізати тонкими слайсами.
  • Огірки шинкують так само. Зручніше за все робити це за допомогою овочечистки.
  • Сирок розминається виделкою, змішується зі сметаною. Останню можна замінити класичним майонезом або несолодким йогуртом.
  • В отриману сирну суміш висипається вся рубана зелень.
  • Готовою масою покривається великий лаваш. Зверху розкладається порізана тонкими смужками риба і огірки.

Згорнутий рулетом лаваш з сьомгою і огірком покривається фольгою або харчовою плівкою, охолоджується.

Рулет з лаваша з сьомгою і вершковим сиром

Інгредієнти на 400 грам червоної риби: великий свіжий лаваш, 60 г кропу, 200 г м’якого вершкового сиру.

  • Зелень обполіскується крижаною водою, розкладається на рушниках з паперу і подрібнюється.
  • Сир змішується з кропом.
  • Риба пінцетом позбавляється від кісток і нарізане маленькими шматочками.
  • Лаваш розмотується, промащується вершковою масою. Робити це непросто, так як вона постійно скочується, але потрібно постаратися рівно розподілити весь сир по поверхні.
  • Зверху розкладаються шматочки сьомги.
  • Згорнутий рулет переміщається в морозилку на чверть години.

Залишається нарізати закуску з вершковим сиром на нетовсті шматочки.

З часниковим соусом

Інгредієнти: 300 грам сирного сиру, стільки ж слабосоленої риби, 50 г зеленого салату, 3 – 4 ложки жирної сметани, стільки ж майонезу, часник, 2 лаваша.

  • Сметана з’єднується з майонезом, до неї додається розім’ятим часник.
  • Пікантним соусом змащується лист лаваша. За бажанням кулінара можна збільшувати кількість часнику, додати паприку.
  • Поверх соусу розкладається зелений салат, який покривається другим листом лаваша.
  • Верхня основа намазується сирним сиром, поверх якого викладаються рибні смужки.
Дивіться також:  Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

Скручується рулет і забирається охолоджуватися.

Запечений рулет з лаваша з червоною рибою і сиром

Склад компонентів: 1 кг рибного філе, 2 лаваша, 300 грам сиру, масло оливи, 2 – 3 ложки французької гірчиці, 1 ч. л. меду, сік лайма, сухі ароматні трави, сіль.

  • Масло (1/3 ст.) змішується з гірчицею, соком цитрусового (1 ч. л.) і медом.
  • Сир подрібнюється через тертку.
  • Основа з двох лавашів змащується маслом оливи, поверх якого розподіляються рибні смужки.
  • За ним розсипається тертий сир, сухі трави і сіль.
  • Формується рулет, ріжеться на шматочки. Вони викладаються на деко начинкою вгору і поливаються заправкою з першого кроку.

Закуска запікається в духовці півгодини і подається гарячою.

Готуємо на швидку руку з консервованої сьомгою

Склад компонентів: лаваш, 80 г напівтвердого сиру, банку сьомги (консерви), 4 ложки жирної сметани.

  • Сьомга мнеться толкушкой і поливається сметаною.
  • Окремо треться сир.
  • Рибна начинка розподіляється по лавашу.
  • Зверху розсипається сирна стружка.

Формується рулет. При бажанні його можна також приготувати з сирним сиром.

Рулет з лаваша з сьомгою і помідором

Інгредієнти на 300 грам риби: 150 г м’якого сиру, 5 – 6 помідорів, кілька зубків часнику, тонкий лаваш.

  • Помідори позбавляються від шкірки і змішуються з м’яким сиром і размятым часником.
  • Суміш розмазується по основі і по ній розподіляються смужки сьомги.
  • Згортається рулет.
  • Заготовку потрібно добре охолодити.

Помідори роблять такий рулет з сьомгою і м’яким сиром ще більш соковитим.

Обговорювані закуски стають смачніше, якщо дати їм час гарненько настоятися в прохолоді перед подачею гостям. Для цього можна просто загортати закуску в пакет, але ще зручніше використовувати фольгу або харчову плівку.

Прокрутка до верху