Ніжний рулет з лаваша з сьомгою – не бюджетна, але приголомшливо смачна закуска. Основу для нього можна приготувати самостійно або ж купити в магазині. Відмінним доповненням для рулету стануть сири різних видів і овочі.
Простий рулет з лаваша з сьомгою і маслом
Інгредієнти 300 г слабосоленої сьомги: ½ пачки вершкового масла, тонкий широкий лаваш.
- Риба ріжеться крупно і відправляється в блендер.
- Туди ж додається заздалегідь розм’якшене вершкове масло.
- Інгредієнти перебиваються до однорідності.
- Вийшла паста наноситься на лаваш.
Акуратно згорнути рулет. Сильно пережимати його не потрібно, щоб начинка не вилазила назовні.
Нарізати такий рулет добре гострим широким ножем, змоченим у воді з лимонним соком.
Готуємо з плавленим сиром
Склад компонентів на 300 грам слабосоленої сьомги: 2 великих лаваша, «ванна» плавленого сиру, огірок, пучок свіжого кропу.
- Перший лаваш щедро змащується сиром.
- Зверху нього розкладаються тонкі брусочки свіжого огірка. Якщо заздалегідь позбавити його від шкірки, то закуска вийде особливо ніжною.
- Перший шар покривається залишилися лавашем, який так само змащується плавленим сиром.
- По ньому розподіляються скибочки слабосоленої риби і розсипається подрібнений свіжий кріп.
- Згортається щільний рулет.
Вийшла закуска з плавленим сиром добре охолоджується і нарізається дуже гострим ножем. Зверху рулет можна прикрасити на свій розсуд. Наприклад, половинками черрі.
Рулетики з лаваша з сьомгою і сирним сиром
Склад компонентів: 2 лаваша, упаковка грам на 300 слабосоленої риби, 150 грам сирного сиру, пучок листового салату, ½ свіжого огірка, сіль, щіпка орегано.
- Основа-лаваш покривається сиром, зверху якого розкладаються промиті і обсушені салатні листя.
- На них викладається другий лист лавашу і так само змащується сиром.
- По ньому розподіляються довгі товсті рибні шматочки, які присипаються орегано.
- Зверху тонким шаром викладаються огіркові слайсы. Овочі присаливаются.
- Лаваш щільно загортається, покривається плівкою і охолоджується.
- Через чверть години закуску можна нарізати.
Отримані рулетики з лаваша з сьомгою та сиром красиво викладаються на плоскому блюді.
Рецепт приготування з огірком
Склад компонентів: великий лаваш тонкий, 3 свіжих огірка, до 200 грам слабосоленої риби, плавлений сирок без добавок, сметана, пір’я цибулі і кріп.
- Сьомга позбавляється навіть від самих дрібних кісточок і нарізати тонкими слайсами.
- Огірки шинкують так само. Зручніше за все робити це за допомогою овочечистки.
- Сирок розминається виделкою, змішується зі сметаною. Останню можна замінити класичним майонезом або несолодким йогуртом.
- В отриману сирну суміш висипається вся рубана зелень.
- Готовою масою покривається великий лаваш. Зверху розкладається порізана тонкими смужками риба і огірки.
Згорнутий рулетом лаваш з сьомгою і огірком покривається фольгою або харчовою плівкою, охолоджується.
Рулет з лаваша з сьомгою і вершковим сиром
Інгредієнти на 400 грам червоної риби: великий свіжий лаваш, 60 г кропу, 200 г м’якого вершкового сиру.
- Зелень обполіскується крижаною водою, розкладається на рушниках з паперу і подрібнюється.
- Сир змішується з кропом.
- Риба пінцетом позбавляється від кісток і нарізане маленькими шматочками.
- Лаваш розмотується, промащується вершковою масою. Робити це непросто, так як вона постійно скочується, але потрібно постаратися рівно розподілити весь сир по поверхні.
- Зверху розкладаються шматочки сьомги.
- Згорнутий рулет переміщається в морозилку на чверть години.
Залишається нарізати закуску з вершковим сиром на нетовсті шматочки.
З часниковим соусом
Інгредієнти: 300 грам сирного сиру, стільки ж слабосоленої риби, 50 г зеленого салату, 3 – 4 ложки жирної сметани, стільки ж майонезу, часник, 2 лаваша.
- Сметана з’єднується з майонезом, до неї додається розім’ятим часник.
- Пікантним соусом змащується лист лаваша. За бажанням кулінара можна збільшувати кількість часнику, додати паприку.
- Поверх соусу розкладається зелений салат, який покривається другим листом лаваша.
- Верхня основа намазується сирним сиром, поверх якого викладаються рибні смужки.
Скручується рулет і забирається охолоджуватися.
Запечений рулет з лаваша з червоною рибою і сиром
Склад компонентів: 1 кг рибного філе, 2 лаваша, 300 грам сиру, масло оливи, 2 – 3 ложки французької гірчиці, 1 ч. л. меду, сік лайма, сухі ароматні трави, сіль.
- Масло (1/3 ст.) змішується з гірчицею, соком цитрусового (1 ч. л.) і медом.
- Сир подрібнюється через тертку.
- Основа з двох лавашів змащується маслом оливи, поверх якого розподіляються рибні смужки.
- За ним розсипається тертий сир, сухі трави і сіль.
- Формується рулет, ріжеться на шматочки. Вони викладаються на деко начинкою вгору і поливаються заправкою з першого кроку.
Закуска запікається в духовці півгодини і подається гарячою.
Готуємо на швидку руку з консервованої сьомгою
Склад компонентів: лаваш, 80 г напівтвердого сиру, банку сьомги (консерви), 4 ложки жирної сметани.
- Сьомга мнеться толкушкой і поливається сметаною.
- Окремо треться сир.
- Рибна начинка розподіляється по лавашу.
- Зверху розсипається сирна стружка.
Формується рулет. При бажанні його можна також приготувати з сирним сиром.
Рулет з лаваша з сьомгою і помідором
Інгредієнти на 300 грам риби: 150 г м’якого сиру, 5 – 6 помідорів, кілька зубків часнику, тонкий лаваш.
- Помідори позбавляються від шкірки і змішуються з м’яким сиром і размятым часником.
- Суміш розмазується по основі і по ній розподіляються смужки сьомги.
- Згортається рулет.
- Заготовку потрібно добре охолодити.
Помідори роблять такий рулет з сьомгою і м’яким сиром ще більш соковитим.
Обговорювані закуски стають смачніше, якщо дати їм час гарненько настоятися в прохолоді перед подачею гостям. Для цього можна просто загортати закуску в пакет, але ще зручніше використовувати фольгу або харчову плівку.