Рулет зі скумбрії – незвичайна і смачна закуска, яка напевно сподобається навіть тим, хто не дуже любить цю рибу.
Класичний простий рулет зі скумбрії зі спеціями
Гарний рецепт, не вимагає великої кількості інгредієнтів. Підійде для будь-якого випадку.
Необхідні продукти:
- чотири штуки філе скумбрії;
- перець чорний мелений, сіль, мускатний горіх – за смаком;
- ложка солі.
Процес приготування:
- Філе добре промиваємо, підсушуємо з допомогою паперових серветок і обсипаємо сумішшю приправ разом з подрібненим часником.
- Тепер акуратно скачуємо все в тугий рулет, щільно загорнути у харчову плівку або пергаментом і прибираємо в холод приблизно на 5 годин, після чого ще на добу в морозилку.
З яйцем і морквою
Рулет зі скумбрії з яйцем і морквою виходить просто приголомшливий.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- близько 20 грам желатину;
- філе скумбрії;
- дві моркви;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Цей рулет зі скумбрії з желатином почнемо готувати з риби. Якщо у вас тушка, то її необхідно обробити, якщо філе, то промити, трохи підсушити.
- Потім прямо на нього всипаємо вказану кількість желатину, додати сіль і інші приправи за своїм бажанням.
- Яйця і моркву відварити до готовності, зазвичай йде близько 10 хвилин після початку кипіння води.
- Готову моркву натираємо і укладаємо на одну половинку філе, зверху підуть яйця, розрізані на частини.
- Прикриваємо всі другим шматком риби, обмотуємо харчовою плівкою, а потім ще й ниткою. Можна зробити кілька проколів зубочисткою.
- Те, що вийшло, варимо 20 хвилин, даємо трохи охолонути і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Рулет зі скумбрії, запечена в духовці
За цим рецептом страва виходить не тільки з особливим смаком, але ще і красиво оформленим.
Необхідні продукти:
- кілька штук філе скумбрії;
- цибулина і моркву;
- 100 грам сиру;
- 50 мілілітрів масла;
- два зубчики часнику;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- На добре розігріту сковороду влийте масло і доведіть на ньому до рум’яного кольору попередньо нарізану цибулю. Потім додайте туди терту моркву і смажте до м’якості.
- Після цього заберіть сковороду і всипте до овочів дрібно натертий сир, перемішайте, щоб він розплавився, додайте приправи за смаком.
- Філе наріжте на смуги, на половини яких потрібно викласти трохи начинки, накрити другою частиною і заколоти зубочисткою, щоб не розвалювалася.
- Так викладаємо всі рулети і доводимо до готовності в духовці на 170 градусах близько 30 хвилин.
З огірками та яйцями
Такий рулет деякий називають «застільний» — він так і проситься на святковий стіл.
Необхідні продукти:
- три яйця;
- два маринованих огірка;
- пачка желатину;
- приправи за бажанням;
- чотири шматочки філе;
- дві моркви.
Процес приготування:
- Промите, висушене філе посипаємо обраними спеціями і желатином.
- Моркву і яйця доводимо до готовності, очищаємо. Яйця ріжемо навпіл, а моркву натираємо, викладаємо її на рибу поверх спецій, потім шматочки яєць і огірок, подрібнений скибочками.
- Все це закриваємо іншою частиною філе, туго обмотуємо плівкою, варимо близько 30 хвилин, а потім прибираємо на ніч в холодильник, бажано чим-небудь, придавивши блюдо.
Царський рулет з креветками
Одна риба добре, а дві – ще краще. Спробуйте поєднання двох морепродуктів в цьому блюді.
Необхідні продукти:
- близько 70 грам креветок;
- 100 грам сиру;
- чотири філе скумбрії;
- приправи на свій смак;
- половинка солодкого перцю і стільки ж солоного огірка;
- 10 маслин.
Процес приготування:
- Промиваємо рибу, заправляємо спеціями і переходимо до підготовки начинки.
- Змішуємо маслини з дрібно нарізаним перцем, подрібненим огірком і додаємо натертий сир.
- Те, що вийшло, кладемо на шматки філе, а зверху – вже відварені креветки.
- Згортаємо рулет, перев’язуємо нитками, загорнути у фольгу і готуємо годину в попередньо нагрітій до 200 градусів духовій шафі. Можна охолодити перед подачею або є відразу.
Спосіб готування в морозилці
Рулет зі скумбрії в морозилці — дуже простий рецепт приготування, а задоволення – маса.
Необхідні продукти:
- сіль і перець на свій смак;
- два листочки лаврового листа;
- два філе скумбрії.
Процес приготування:
- Філе розрізаємо з одного боку вздовж, промиваємо, втираємо спеції і додаємо лавровий лист, порваний на шматочки.
- Ретельно перев’язуємо ниткою, загортаємо в папір, прибираємо на добу в холодильник, а потім ще в морозилку. Через цей час риба готова до вживання.
З грибами
Відмінний рецепт, в якому добре поєднується риба і гриби.
Необхідні продукти:
- 100 грам грибів;
- спеції на свій смак;
- 50 грам сиру;
- цибулина;
- одне філе скумбрії.
Процес приготування:
- Цибулю і гриби подрібнюємо на невеликі шматочки будь-яким способом. Спочатку трохи обсмажуємо цибулю на сковороді, потім викладаємо до нього гриби і доводимо до рум’яності.
- Промиваємо рибу, прибираємо все зайве, сушимо, покриваємо обраними спеціями, краще всього, якщо це буде сіль і чорний перець.
- Зверху викладаємо шар начинки з грибів і цибулі.
- Формуємо рулет, закріплюємо ниткою або зубочисткою і тримаємо близько 15 хвилин на 200 градусів у духовці.
З часниковим маслом
Блюдо виходить пікантне, з дуже цікавим смаком.
Необхідні продукти:
- зелень за своїм бажанням;
- два зубчики часнику;
- 50 грам масла;
- дві тушки скумбрії.
Процес приготування:
- Тушки розрізаємо уздовж, прибираємо всі нутрощі, реберні кістки, відрізаємо голову і хвіст. Промиваємо і підсушуємо серветками.
- Відібрану зелень дрібно нарізаємо, краще всього підійде зелений лук і кріп. Часник видавлюємо і перемішуємо все це з розм’якшеним маслом.
- Розстилаємо харчову плівку, на неї кладемо шматки філе шкірою вниз і викладаємо на них приготовлену начинку з масла і часнику.
- Верх покриваємо іншою частиною тушки, так щоб вийшла книжка. Обертаємо плівкою якомога щільніше і кладемо в холодильник на годину, а після цього прибираємо в морозилку і тримаємо там до подачі.