Рулет зі свинини – приголомшлива ситна смачна закуска, яка відмінно виглядає на святковому столі. Його можна подавати з будь-яким гарніром, і зробити з овочевими або фруктовими начинками.
Запечений рулет зі свинини з часником і спеціями
Вам знадобиться:
- сіль – 15 г;
- сало свиняче – 50 г;
- часник – 4 зубчики;
- свиняче м’ясо – 1 кг;
- мелений перець, чебрець, сушений базилік і інші прянощі на ваш смак.
Готуємо рулет зі свинини запечений в духовці:
- Якщо ви взяли м’ясистий шматок з шаром жиру, то сало в приготуванні можна не використовувати.
- Ріжемо м’ясо на довгі пластинки. Їх товщина повинна бути близько 3 див.
- Робимо в м’ясі з усіх боків проколи з допомогою ножа і наповнюємо салом отримані отвори.
- Видаляємо лушпиння із зубчиків часнику. Дві часточки продавлюємо в кашку. Інші дольки ріжемо на половинки і вставляємо їх у розрізи в м’ясі.
- Пластинки свинини натираємо сіллю з усіх боків. Крім солі можете використовувати будь-які прянощі на ваш смак.
- Звертаємо м’якоть у формі рулету, перев’язуємо ниткою, щоб він не розпався.
- Деко обробляємо соняшниковою олією, завантажуємо рулет і запікаємо півтори години. Температура духовки – 180 градусів.
Рецепт приготування з морквою і грибами
Список інгредієнтів:
- сіль – 6 г;
- печериці – 0,2 кг;
- кетчуп – 15 г;
- дві цибулини;
- свинина – 0,8 кг;
- сушений орегано – 7 г;
- рослинна олія – 30 мл;
- щіпка перцю;
- дві морквини;
- сушений базилік – 5 м;
- три часникового зубчики.
Як приготувати рулет:
- Дрібно рубаємо очищені цибулини. Проводимо моркву через тертку. Робимо з подрібнених овочів піджарку на сковороді з маслом.
- Через 5 хвилин висипаємо скибочки грибів і пасеруємо ще 7 хвилин.
- Обсушуємо промитий шматок свинини і ріжемо на пластинки товщиною 2 див. Відбиваємо їх дерев’яним молоточком.
- Проводимо очищені зубчики часнику через прес і викладаємо отриману кашку в чашку. Додаємо до неї базилік, перець, орегано і сіль.
- Деко вистилаємо фольгою і кладемо туди пластинки м’яса поруч один з одним.
- Насипаємо на них суміш солі і чорного перцю.
- Зверху викладаємо піджарку з додаванням грибів.
- Згортаємо рулет і закріплюємо його фольгою.
- Закриваємо деко в духовці, прогрітій до 200 градусів.
- Запікаємо м’ясна страва близько години, потім поливаємо його кетчупом і готуємо ще 15 хвилин.
- Кетчуп утворює на рулеті чудову рум’яну скоринку. Подавайте страву з зеленню і свіжими овочами.
Свинячий рулет із чорносливом, запечена в духовці
Склад рецепта:
- підлога пучка свіжого кропу;
- свиняче м’ясо – 0,5 кг;
- головка часнику;
- чорнослив – 200 г;
- гілочка розмарину;
- сіль – 15 г;
- майонезний соус – 100 р;
- запашний мелений перець – 8 р.
Готуємо м’ясний рулет із свинини:
- М’ясо розрізаємо на пласти і зі всіх сторін відбиваємо молоточком. Обробляємо свинину сіллю і запашним перцем.
- Занурюємо чорнослив в миску з теплою водою на 4 хвилини. Після цього воду виливаємо, а чорнослив ріжемо шматочками.
- Подрібнюємо в крихту очищені зубчики часнику. Те ж саме проробляємо з кропом.
- М’ясні пластинки змащуємо майонезом, посипаємо подрібненим кропом, часником і чорносливом.
- Звертаємо м’ясні шматочки у вигляді трубочки і заколюємо зубочисткою.
- Викладаємо майбутні рулети у форму для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура духовки – не нижче 180 градусів.
- Як гарнір можна нарізати кубиками гарбуз і запекти.
Оригінальний варіант з сиром і фісташками
Список інгредієнтів:
- червоний перець, мелений за смаком;
- свиняча вирізка – 0,5 кг;
- сир – 55 г;
- соняшникова олія – 40 мл;
- фісташки очищені — 50 г;
- чорний перець – за смаком;
- петрушка – 1 пучок;
- сіль за смаком.
Алгоритм дій:
- Подрібнюємо шматок сиру на тертці. Петрушку дрібно рубаємо. Фісташки обробляємо в блендері до стану крихти. Змішуємо продукти в загальній мисці.
- З м’яса робимо тонкий пласт. Розм’якшуємо його за допомогою дерев’яного молотка.
- Зверху на свинину викладаємо масу з сиру і фісташок.
- Звертаємо пласт з начинкою в рулет, обв’язуємо його ниткою.
- Обробляємо рулет сумішшю червоного і чорного перцю, сіль.
- Завантажуємо свинину на деко поливаємо олією і відправляємо в духовку, прогріту до температури 180 градусів.
- Час запікання – 60 хвилин.
Готуємо з свинячої очеревини
Що потрібно взяти:
- гірчиця – 8 г;
- свиняча очеревина – 0,5 кг;
- сіль за смаком;
- часник – 3 зубчики;
- чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати рулет з очеревини:
- Промиваємо свинину під краном, натираємо шматок з усіх боків сумішшю солі гірчиці і перцю.
- Подрібнюємо в крихту часникові зубчики, розподіляємо їх по внутрішній стороні очеревини.
- Звертаємо м’ясо в трубочку, обв’язуємо шпагатом, обертаємо фольгою і викладаємо продукт у форму для запікання.
- Заздалегідь включаємо духовку і чекаємо, поки її температура не досягне 200 градусів.
- Запікаємо рулет протягом 80 хвилин.
- Якщо ви хочете, щоб страва покрилося апетитною, рум’яною скоринкою, за 10 хвилин до кінця готування розгорніть фольгу.
Рулет зі свинини з журавлиною
Цей рецепт для тих, хто любить відчувати легку кислинку в смаку страви.
Вам знадобиться:
- чебрець – 4 перешіптування;
- журавлина – 120 г;
- сіль за смаком;
- коньяк – 55 г;
- м’ясо свиняче – 1,5 кг.
Покрокова інструкція:
- Засипаємо в’ялену журавлину в миску і заливаємо коньяком.
- Залишаємо продукт на 40 хвилин.
- Формуємо з шматка м’яса тонку пластину, відбиваємо.
- Насипаємо зверху чебрець, сіль, перець.
- Обробляємо журавлину в блендері, розподіляємо по пласту м’яса.
- Формуємо рулет, закріплюємо його форму ниткою, натираємо перцем і сіллю, поливаємо оливковою олією.
- Ставимо деко з рулетом в прогріту до 190 градусів духовку, час готування – 50 хвилин.
- Охолоджуємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш смак.
З начинкою з курячої печінки
Список продуктів:
- одна морквина;
- сіль за смаком;
- пузанина – 500 г;
- чорний перець;
- соняшникова олія – 40 мл;
- майонез за смаком;
- печінка куряча – 0,3 кг
Як приготувати рулет з пузанины:
- Курячу печінки в каструлі варимо до м’якості, попередньо підсолюємо воду.
- Пропустіть приготовлений продукт через м’ясорубку.
- Почищену моркву подрібнюємо на тертці і пасеруємо на рослинній олії.
- До остиглої моркви додаємо печінку і перемішуємо.
- Пузанину ріжемо на порційні шматки відбиваємо з двох сторін, солимо і перчимо.
- Столовою ложкою викладаємо начинку на край м’ясного шматка, звертаємо його в рулет.
- Складіть всі рулетики на поверхню листа, обробленого маслом.
- Присипаємо м’ясне страву тертим сиром і поливаємо майонезом.
- Запікаємо соковите, ніжне блюдо в духовій шафі протягом 30 хвилин.
З картопляною начинкою
Склад рецепта:
- сіль – 8 г;
- 6 яєць;
- свинячий фарш – 0,9 кг;
- манна крупа – 40 г;
- сушена паприка – 5 м;
- варена картопля – 0,5 кг;
- чорний перець – 5 р;
- шматок сиру – 100 г;
- свіжа петрушка – 20 г;
- білий хліб – 200 р.
Готуємо рулет з начинкою з картоплі:
- З’єднайте хліб, замочений у молоці з фаршем, і проведіть через м’ясорубку.
- Додайте м’ясну масу паприку, перець, сіль і розбийте 2 яйця, насипте манку перемішайте.
- Бульби вареної картоплі перетворюємо у пюре, шматок сиру подрібнюємо на тертці, петрушку дрібно шаткуємо.
- 3 курячих яйця необхідно зварити і дрібно порізати.
- З’єднуємо в загальній посуді сир, паприку, пюре, щіпку солі шматочки варених яєць, манку, дрібку чорного перцю, петрушку і сирий жовток.
- Розподіляємо м’ясний фарш з прямокутника харчової плівки.
- Зверху викладаємо начинку, згортаємо рулет і покласти на деко, застелений пекарської папером.
- Готуємо смачне і ароматне блюдо в духовці 40 хвилин.