Рулет зі свинини – 8 рецептів запікання

Рулет зі свинини – приголомшлива ситна смачна закуска, яка відмінно виглядає на святковому столі. Його можна подавати з будь-яким гарніром, і зробити з овочевими або фруктовими начинками.

Запечений рулет зі свинини з часником і спеціями

Вам знадобиться:

  • сіль – 15 г;
  • сало свиняче – 50 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • свиняче м’ясо – 1 кг;
  • мелений перець, чебрець, сушений базилік і інші прянощі на ваш смак.

Готуємо рулет зі свинини запечений в духовці:

  • Якщо ви взяли м’ясистий шматок з шаром жиру, то сало в приготуванні можна не використовувати.
  • Ріжемо м’ясо на довгі пластинки. Їх товщина повинна бути близько 3 див.
  • Робимо в м’ясі з усіх боків проколи з допомогою ножа і наповнюємо салом отримані отвори.
  • Видаляємо лушпиння із зубчиків часнику. Дві часточки продавлюємо в кашку. Інші дольки ріжемо на половинки і вставляємо їх у розрізи в м’ясі.
  • Пластинки свинини натираємо сіллю з усіх боків. Крім солі можете використовувати будь-які прянощі на ваш смак.
  • Звертаємо м’якоть у формі рулету, перев’язуємо ниткою, щоб він не розпався.
  • Деко обробляємо соняшниковою олією, завантажуємо рулет і запікаємо півтори години. Температура духовки – 180 градусів.

Рецепт приготування з морквою і грибами

Список інгредієнтів:

  • сіль – 6 г;
  • печериці – 0,2 кг;
  • кетчуп – 15 г;
  • дві цибулини;
  • свинина – 0,8 кг;
  • сушений орегано – 7 г;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • щіпка перцю;
  • дві морквини;
  • сушений базилік – 5 м;
  • три часникового зубчики.

Як приготувати рулет:

  • Дрібно рубаємо очищені цибулини. Проводимо моркву через тертку. Робимо з подрібнених овочів піджарку на сковороді з маслом.
  • Через 5 хвилин висипаємо скибочки грибів і пасеруємо ще 7 хвилин.
  • Обсушуємо промитий шматок свинини і ріжемо на пластинки товщиною 2 див. Відбиваємо їх дерев’яним молоточком.
  • Проводимо очищені зубчики часнику через прес і викладаємо отриману кашку в чашку. Додаємо до неї базилік, перець, орегано і сіль.
  • Деко вистилаємо фольгою і кладемо туди пластинки м’яса поруч один з одним.
  • Насипаємо на них суміш солі і чорного перцю.
  • Зверху викладаємо піджарку з додаванням грибів.
  • Згортаємо рулет і закріплюємо його фольгою.
  • Закриваємо деко в духовці, прогрітій до 200 градусів.
  • Запікаємо м’ясна страва близько години, потім поливаємо його кетчупом і готуємо ще 15 хвилин.
  • Кетчуп утворює на рулеті чудову рум’яну скоринку. Подавайте страву з зеленню і свіжими овочами.
Дивіться також:  Курка у фользі в духовці – 7 рецептів приготування

Свинячий рулет із чорносливом, запечена в духовці

Склад рецепта:

  • підлога пучка свіжого кропу;
  • свиняче м’ясо – 0,5 кг;
  • головка часнику;
  • чорнослив – 200 г;
  • гілочка розмарину;
  • сіль – 15 г;
  • майонезний соус – 100 р;
  • запашний мелений перець – 8 р.

Готуємо м’ясний рулет із свинини:

  • М’ясо розрізаємо на пласти і зі всіх сторін відбиваємо молоточком. Обробляємо свинину сіллю і запашним перцем.
  • Занурюємо чорнослив в миску з теплою водою на 4 хвилини. Після цього воду виливаємо, а чорнослив ріжемо шматочками.
  • Подрібнюємо в крихту очищені зубчики часнику. Те ж саме проробляємо з кропом.
  • М’ясні пластинки змащуємо майонезом, посипаємо подрібненим кропом, часником і чорносливом.
  • Звертаємо м’ясні шматочки у вигляді трубочки і заколюємо зубочисткою.
  • Викладаємо майбутні рулети у форму для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура духовки – не нижче 180 градусів.
  • Як гарнір можна нарізати кубиками гарбуз і запекти.

Оригінальний варіант з сиром і фісташками

Список інгредієнтів:

  • червоний перець, мелений за смаком;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг;
  • сир – 55 г;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • фісташки очищені — 50 г;
  • чорний перець – за смаком;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сіль за смаком.

Алгоритм дій:

  • Подрібнюємо шматок сиру на тертці. Петрушку дрібно рубаємо. Фісташки обробляємо в блендері до стану крихти. Змішуємо продукти в загальній мисці.
  • З м’яса робимо тонкий пласт. Розм’якшуємо його за допомогою дерев’яного молотка.
  • Зверху на свинину викладаємо масу з сиру і фісташок.
  • Звертаємо пласт з начинкою в рулет, обв’язуємо його ниткою.
  • Обробляємо рулет сумішшю червоного і чорного перцю, сіль.
  • Завантажуємо свинину на деко поливаємо олією і відправляємо в духовку, прогріту до температури 180 градусів.
  • Час запікання – 60 хвилин.
Дивіться також:  Качина грудка – 8 рецептів приготування

Готуємо з свинячої очеревини

Що потрібно взяти:

  • гірчиця – 8 г;
  • свиняча очеревина – 0,5 кг;
  • сіль за смаком;
  • часник – 3 зубчики;
  • чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати рулет з очеревини:

  • Промиваємо свинину під краном, натираємо шматок з усіх боків сумішшю солі гірчиці і перцю.
  • Подрібнюємо в крихту часникові зубчики, розподіляємо їх по внутрішній стороні очеревини.
  • Звертаємо м’ясо в трубочку, обв’язуємо шпагатом, обертаємо фольгою і викладаємо продукт у форму для запікання.
  • Заздалегідь включаємо духовку і чекаємо, поки її температура не досягне 200 градусів.
  • Запікаємо рулет протягом 80 хвилин.
  • Якщо ви хочете, щоб страва покрилося апетитною, рум’яною скоринкою, за 10 хвилин до кінця готування розгорніть фольгу.

Рулет зі свинини з журавлиною

Цей рецепт для тих, хто любить відчувати легку кислинку в смаку страви.

Вам знадобиться:

  • чебрець – 4 перешіптування;
  • журавлина – 120 г;
  • сіль за смаком;
  • коньяк – 55 г;
  • м’ясо свиняче – 1,5 кг.

Покрокова інструкція:

  • Засипаємо в’ялену журавлину в миску і заливаємо коньяком.
  • Залишаємо продукт на 40 хвилин.
  • Формуємо з шматка м’яса тонку пластину, відбиваємо.
  • Насипаємо зверху чебрець, сіль, перець.
  • Обробляємо журавлину в блендері, розподіляємо по пласту м’яса.
  • Формуємо рулет, закріплюємо його форму ниткою, натираємо перцем і сіллю, поливаємо оливковою олією.
  • Ставимо деко з рулетом в прогріту до 190 градусів духовку, час готування – 50 хвилин.
  • Охолоджуємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш смак.

З начинкою з курячої печінки

Список продуктів:

  • одна морквина;
  • сіль за смаком;
  • пузанина – 500 г;
  • чорний перець;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • майонез за смаком;
  • печінка куряча – 0,3 кг

Як приготувати рулет з пузанины:

  • Курячу печінки в каструлі варимо до м’якості, попередньо підсолюємо воду.
  • Пропустіть приготовлений продукт через м’ясорубку.
  • Почищену моркву подрібнюємо на тертці і пасеруємо на рослинній олії.
  • До остиглої моркви додаємо печінку і перемішуємо.
  • Пузанину ріжемо на порційні шматки відбиваємо з двох сторін, солимо і перчимо.
  • Столовою ложкою викладаємо начинку на край м’ясного шматка, звертаємо його в рулет.
  • Складіть всі рулетики на поверхню листа, обробленого маслом.
  • Присипаємо м’ясне страву тертим сиром і поливаємо майонезом.
  • Запікаємо соковите, ніжне блюдо в духовій шафі протягом 30 хвилин.
Дивіться також:  Як загасити кролика – 7 смачних рецептів приготування, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

З картопляною начинкою

Склад рецепта:

  • сіль – 8 г;
  • 6 яєць;
  • свинячий фарш – 0,9 кг;
  • манна крупа – 40 г;
  • сушена паприка – 5 м;
  • варена картопля – 0,5 кг;
  • чорний перець – 5 р;
  • шматок сиру – 100 г;
  • свіжа петрушка – 20 г;
  • білий хліб – 200 р.

Готуємо рулет з начинкою з картоплі:

  • З’єднайте хліб, замочений у молоці з фаршем, і проведіть через м’ясорубку.
  • Додайте м’ясну масу паприку, перець, сіль і розбийте 2 яйця, насипте манку перемішайте.
  • Бульби вареної картоплі перетворюємо у пюре, шматок сиру подрібнюємо на тертці, петрушку дрібно шаткуємо.
  • 3 курячих яйця необхідно зварити і дрібно порізати.
  • З’єднуємо в загальній посуді сир, паприку, пюре, щіпку солі шматочки варених яєць, манку, дрібку чорного перцю, петрушку і сирий жовток.
  • Розподіляємо м’ясний фарш з прямокутника харчової плівки.
  • Зверху викладаємо начинку, згортаємо рулет і покласти на деко, застелений пекарської папером.
  • Готуємо смачне і ароматне блюдо в духовці 40 хвилин.
Прокрутка до верху