Рулет зі свинячої рульки досить незвичайний на смак. Він набагато смачніше будь-яких ковбасних виробів і багатьох страв з м’яса. Таке приємно з’їсти в звичайні дні, не соромно пригостити гостей свята і не тільки.
Варений рулет зі свинячої рульки
Варений рулет зі свинячої рульки готується не за п’ять хвилин, але очікування і витрачені сили того варті.
Для приготування потрібно:
Рулька | Вода | Куряча грудка | Цибуля | Морква | Селера | Перець, лавровий лист, сіль |
---|---|---|---|---|---|---|
1 шт. | 600 мл | Половина | 2 шт. | 2 шт. | 2 стебла | За смаком |
- Спочатку необхідно приготувати бульйон. Для нього потрібно в каструлю покласти моркву, цибулю прямо з лушпинням, селера. Туди ж відправляється лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон вариться близько півгодини на повільному вогні.
- Тепер можна переходити до приготування самої рульки. Її необхідно промити під холодною проточною водою, а після очистити від шкіри (викидати шкірку і зовсім відрізати не потрібно). Після її потрібно розрізати вздовж, щоб позбутися від кістки. Тільки тепер м’ясо можна змастити сіллю, перцем. Після чого м’ясо відкладається в сторону на півгодини.
- Залишилася морквина очищається, промивається і шинкуется на тонкі смуги.
- Куряча грудка нарізається тонкими смужками.
- М’ясо викласти на обробну дошку шкіркою вниз. Зверху викладається морква, другим шаром куряча грудка. Всі солиться і перчится, після чого рулет закривається і закріплюється кулінарним шпагатом або зубочистками, також можна використовувати нитки.
- З бульйону виловлюються всі інгредієнти, а на їх місце йде рулька. Вариться вона не менше 3 годин під закритою кришкою на повільному вогні.
- У процесі готування слід доливати воду і перевертати рулет.
- Готовий рулет виймається на тарілку. Після охолодження знімаються нитки (шпагат або зубочистки).
Запікаємо у фользі
У фользі можна приготувати неймовірний м’ясний рулет з начинкою. Інгредієнти в ньому прості, але в поєднанні дають прекрасний смак.
Для нього потрібно:
Рулька | Часник | Сіль | Паприка | Перець |
---|---|---|---|---|
1 шт. | 2 зубчики | За смаком | За смаком | За смаком |
- Для початку необхідно промити, очистити і обсушити рульку (Легше купити вже чищенную).
- Підрізаємо її вздовж, щоб відокремити від кістки і розкрити. За підсумком повинен вийти один цільний шматок.
- Часник подрібнюється через чеснокодавку або дрібно шинкуется.
- М’ясо добре закручується і обв’язується кулінарною ниткою, шпагатом або звичайною ниткою.
- Викласти рулет на фольгу і гарненько замотується.
- Після рулька свиняча відправляється на деко заздалегідь розігріту духовку. Готуватися буде не менше години. Все залежить від потужності печі і якості м’яса.
- Далі потрібно зняти фольгу і пропекти рулет ще 15 хвилин без неї.
- І тільки коли ласощі охолоне, можна буде зрізати нитки. А ще через час подати до столу.
З начинкою з яблук
Іноді неможливо уявити поєднання фруктів і м’ясних виробів. Проте часто такі страви виявляються смачніше звичайних. Підтвердження тому – рулька з яблуками.
Для її приготування знадобиться:
- Спершу потрібно підготувати свинячу рульку. Її треба промити, очистити і розрізати уздовж. Це робиться для того, щоб дістати кістку і сухожилля, а також розкрити рульку.
- М’ясо гарненько натирається сіллю і перцем. Для більш пікантного смаку можна натерти часником.
- Поки настоюється рулька, необхідно видалити кісточки з яблук і порізати їх на тонкі часточки. Ці скибочки викладаються поверх м’яса.
- Після рулька згортається в рулет і обв’язується спеціальними нитками або іншими підручними засобами.
- Рулет відправляється варитися на повільний вогонь (близько чотирьох годин).
- Після закінчення варіння перекладається на змащене соняшниковою олією деко і відправляється запікатися до стану готовності. За півгодини до готовності слід його дістати і змастити сметаною з часником.
Рулет зі свинячої рульки, фаршировані куркою
Подібне блюдо більш поширене. У нього входять інгредієнти, які можна знайти де завгодно і за гарною ціною.
Для приготування потрібно:
Рулька | Курячі стегенця | Морква | Перець, сіль і часник |
---|---|---|---|
1 шт. | 2 шт. | 1 шт. | За смаком |
- Рульку перед приготуванням необхідно промити під проточною водою, очистити від зайвого і відокремити від кісток і сухожиль.
- Після вона поміщається в каструлю і вариться до закипання. У воду можна кинути перець горошком і лавровий лист.
- Після того, як зварилася рулька, в бульйон потрібно кинути стегенця. Варити їх слід близько півгодини.
- Коли рулька і стегенця охолонуть, можна її викласти на стіл шкірою вниз. М’ясо змащується пресованим часником, сіллю і перцем.
- Морква нарізати тонкими пластинами і викладається зверху.
- М’ясо нарізати на невеликі шматки і викладається поверх моркви.
- Після рулька згортається в рулет і закріплюється харчовими нитками.
- В кінці потрібно лише пропекти його близько 1-2 годин в духовці.
М’ясний рулет з начинкою з грибів
Запечений у фользі рулет смачніше всього. Для любителів грибів і м’яса підійде наступний рецепт. Він не тільки простий у приготуванні, але дуже смачний.
Для його приготування знадобиться:
Рулька | Цибуля | Печериці | Сир | Перець і сіль |
---|---|---|---|---|
1 шт. | 1 шт. | 150 г | 100 г | За смаком |
- Спершу необхідно промити і очистити рульку. Після вона розрізається вздовж і відділяється від кістки.
- М’ясо змащується невеликому кількістю солі і перцем.
- Цибулю і печериці нарізати пластинами, а сир натирається на крупній тертці.
- Гриби і цибулю слід злегка обсмажити.
- На фольгу викладається рулька шкіркою вниз. Зверху посипається сиром, грибами і цибулею.
- Рулька згортається в рулет і закріплюється харчовими нитками. Після відправляється в духовку до стану готовності.
- Знімати нитки і нарізати рулет можна після повного остигання.
Кулінарні секрети
Неважко здогадатися, що є найголовнішим у рулеті зі свинячої рульки. Тому необхідно з великою відповідальністю підходити до вибору рульки.
Для вибору по-справжньому якісного продукту необхідно знати такі секрети:
- М’ясо повинно бути щільним і еластичним. Також в ньому має бути невеликі жирові прошарки.
- Слід перевіряти свіжість продукту. Для цього необхідно натиснути пальцем на м’ясо, якщо ямка не зникає – слід обійти його стороною.
- Бажано брати більш молоде м’ясо. Якщо м’ясо світле, як і жирові прошарки – можна звернути увагу на гомілку.
- І найважливіше – запах. Аромат протухлого м’яса складно з чимось переплутати.
Дане блюдо підходить для святкового столу. Можна цим ласощами іноді радувати себе і своїх близьких. Виходить страва не особливо дорогим, але дуже смачним.