Рулетики з баклажанів з різними начинками повинні бути в записній книжці у кожної господині. Ця закуска підійде для будь-якого торжества від весілля до сімейного свята. В магазинах цей овоч продається цілий рік, тож навіть на новий рік можна здивувати гостей смачним ласощами. Рулети можна робити не тільки з свіжих, але й із заморожених плодів. Готувати можна на плиті, так і в духовій шафі.
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Смачне, ароматне блюдо з використанням доступних продуктів, легко і швидко приготувати на будь яке свято.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Часник – 4 зубки;
- Горіхи;
- Майонез – 50 мл;
- Баклажан – 4 шт.;
- Сир – 200 гр.;
- Перець;
- Олія соняшникова.
Приготування:
- Овочі вимити. Нарізати смужками. Вони повинні бути тонкими, не більше п’яти міліметрів;
- Кожну смужку промити під струменем води. Взяти паперовий рушник і промокнути з двох сторін;
- Масло налити на сковороду, смажити з двох сторін. Кожна сторона повинна стати золотого кольору;
- Покласти на серветку, залишити на пару хвилин. Жиру не повинно залишитися на баклажанах;
- Натерти сир;
- Часник натерти на тертці;
- Перемішати майонез, часник, сир;
- На кожну смужку покласти начинку і загорнути рулетиком. Зверху прикрасити майонезом і горішками.
Рецепт приготування з корейською морквою
Дуже смачна начинка з корейської моркви і часнику.
Інгредієнти:
- Часник – 3 зубки;
- Майонез – 2 ст. ложки;
- Баклажан – 3 шт.;
- Сіль;
- Морква по-корейськи – 300 гр.;
- Рослинне масло.
Інгредієнти:
- Порізати овочі тонкими смужками. Посипати сіллю. Накрити тарілкою. Залишити на шість годин;
- Перемістити на сито, щоб злити сік, що виділився. Обмити холодною водою. Просушити;
- На сковорідку налити трохи олії. Якщо смажити баклажани на великій кількості олії, то овочі будуть жирні;
- Посмажити з кожної сторони;
- Часник розчавити за допомогою землянки Перемішати з майонезом;
- Кожну смужку повністю намазати соусом. Накласти морквину, загорнути.
Баклажановые рулетики з помідорами і часником
Кулінарний шедевр з помідорів і баклажанів – корисне ласощі швидкого приготування. Для цієї страви вибирайте свіжі овочі. Вони повинні бути міцними, пружними. У помідорах не повинно бути багато вологи. Баклажани повинні бути з мінімальною кількістю насіння.
Інгредієнти:
- Зелень кропу – пучок;
- Майонез;
- Помідори – 5 шт.;
- Перець;
- Баклажан – 5 шт.;
- Сіль;
- Часник – 4 зубчики.
Приготування:
- Промити баклажани. Нарізати смужками;
- Смажити з двох сторін. Баклажан не повинен бути м’яким, використовуйте менше масла для смаження. Відразу перекласти на паперовий рушник. Дати охолонути і прибрати непотрібний жир;
- Часник натерти на тертці;
- Кріп нарізати тонко;
- Змішати кріп, сіль, часник, перець, майонез. Кількість інгредієнтів можна змінювати за вашим смаковим уподобанням;
- Помідори нарізати полудольками;
- Густим шаром за допомогою ложки, промазати всю поверхню баклажан. Покласти на край помідорки;
- Згорнути рулетиком.
З помідорами і сиром
Рулетики з баклажанів з помідорами і часником з додаванням сиру – дуже смачне ласощі, яке прикрасить ваш святковий стіл. Приготувати це блюдо легко і швидко.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Соняшникова олія – 50 мл;
- Сир фета – 300 гр.;
- Помідори – 5 шт.;
- Часник – 3 зубки;
- Баклажани – 5 шт.;
- Петрушка – 75 гр.
Приготування:
- У баклажан відрізати плодоніжку. Промити водою. У старих плодів зрізати шкірку;
- Гострим ножем порізати тонкими пластинками;
- Масло розігріти на сковорідці. Обсмажити з кожної сторони. Баклажани повинні стати м’якими, золотистими;
- Велика кількість жиру зіпсує смак рулетиків. Тому кожен шматочок необхідно перекласти на паперовий рушник, щоб вбралося все зайве масло;
- Сир розтерти виделкою;
- Часник нарізати маленькими шматочками або віджати в часничниці;
- Перемішати сир з часником;
- У помідор зняти шкірку. Щоб легко знімалася шкірка з помідор, необхідно:
Потримати помідори 20-30 секунд в окропі;
Облити плоди холодною водою; - Томати порізати на шматочки;
- Кожен шматочок баклажана змастити сирним кремом, з одного краю викласти помідорки і зелень. Закрутити рулетом. Щоб ласощі тримало форму, можна зафіксувати зубочисткою.
Рулетики з баклажанів по-грузинськи
Баклажановые рулетики з додаванням волоських горіхів володіють чудовим смаком. Закуска виходить поживна, в міру гостра, швидка в приготуванні. Це ласощі можна приготувати за пару днів до свята, воно добре зберігається і не втрачає свої смакові якості.
Інгредієнти:
- Кінза – 50 гр.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Чорний мелений перець;
- Волоські горіхи – 1 склянка;
- Олія рослинна;
- Петрушка – 50 гр.;
- Часник – 3 зубки;
- Баклажан – 5 шт.;
- Хмелі-сунелі;
- Сіль;
- Лимонний сік – 0,5 ч. ложки;
- Гранат – 20 зерен.
Приготування:
- Помити і зняти плодоніжку з баклажан. Нарізати смужками. Щоб позбутися гіркоти плодів, треба посолити з кожної сторони. Залишити на півгодини. Потім промити водою і просушити за допомогою паперового рушника або серветки;
- Олію розігріти і обсмажити овочі на малому вогні до м’якого стану;
- Цибулю нашаткувати. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору;
- Часник очистити;
- Зелень нарізати;
- Горіхи подрібнити. Добре для цього підходить подрібнювач;
- Додати до горіхів цибулю, часник, зелень, хмелі-сунелі, перець, оцет, сіль. Усе ретельно перемолоти;
- Якщо суміш занадто густа, додати води і знову збити;
- Столову ложку начинки покласти на край баклажана. Скрутити. Закріпити зубочисткою. зверху прикрасити зернами граната.
З волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Йогурт без фруктових добавок – 4 ст. ложки;
- Кінза – 2 пучка;
- Часник – 10 зубків;
- Горіхи волоські – 100 гр.;
- Баклажан – 4 шт.;
- Сіль;
- Оливкова олія.
Приготування:
- Баклажани нарізати довгими скибочками;
- Щоб блюдо було корисним рекомендується використовувати оливкову олію. Яке необхідно розігріти на сковороді;
- Обсмажити з кожної сторони часточки овоча;
- Горіхи перемолоти;
- Зелень дрібно порубати;
- Змішати горіхи з кінзою і йогуртом;
- Посипати сіллю. Перемішати;
- На кожну скибочку баклажана нанести шар начинки. Рівномірно розподілити;
- Скрутити рулетик. Зафіксувати зубочисткою або шпажкою. Красиво прикрасити зернами граната.
З шинкою і сиром
Інгредієнти:
- Майонез;
- Олія рослинна;
- Сир – 300 гр.;
- Часник – 5 зубків;
- Баклажан – 5 шт.;
- Шинка – 400 гр.
Приготування:
- У баклажанів відрізати плодоніжку. Промити;
- Нарізати разом зі шкіркою довгими смужками;
- До м’якого стану обсмажити з усіх боків на гарячому маслі. Викласти на паперовий рушник і залишити поки не вбереться вся олія;
- Часник подрібнити. Змішати з майонезом;
- Скибочками нарізати сир і шинку;
- Майонезним соусом промазати кожен скибочку;
- На край покласти шматочок сиру і шинки. Скрутити в рулетик. Якщо розвалюється, зафіксувати зубочисткою.
З грибами
Інгредієнти:
- Часник – 4 зубки;
- Сіль;
- Печериці – 600 гр.;
- Кінза – 50 гр.;
- Олія оливкова – 2 ст. ложки;
- Кріп – 50 гр.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Баклажани – 4 шт.;
- Перець болгарський – 1 шт.;
- Горіхи волоські – 200 гр.
Приготування:
- Баклажани розрізати довгими смужками. На маслі обсмажити кожну сторону. Під час приготування цей овоч вбирає дуже багато олії. Щоб приготоване блюдо було смачніше і менш калорійне, варто просушити приготовані скибочки на паперовому рушнику;
- Цибулю і перець нарізати кубиками;
- Гриби нарізати смужками. Смажити, поки волога не випарується. Додати болгарський перець і цибуля. Посипати сіллю і спеціями. Смажити до готовності;
- Після приготування, начинка повинна охолонути повністю;
- Зелень, волоські горіхи, часник подрібнити блендером;
- Додати оливкову олію;
- Змішати з грибною масою;
- Подрібнити в комбайні;
- На кожну смужку баклажана намазати начинку. Скрутити рулетиком.
Рулетики з баклажанів з куркою
Інгредієнти:
- Сіль;
- Перець болгарський – 2 шт.;
- Курка – 2 грудки;
- Сир м’який – 100 гр.;
- Чабер;
- Баклажани – 5 шт.;
- Перець чорний.
Приготування:
- М’ясо відокремити від шкірки і кісточок;
- Нарізати на тонкі шматочки;
- У перцю видалити насіння і плодоніжку. Промити. Нарізати смужками;
- Баклажани нарізати довгими скибочками;
- Перекласти в сито. Посолити. Перемішати. Залишити просаливаться на 20 хвилин;
- Промити від утворився соку. Висушити;
- Кожен шматочок овоча намазати м’яким сиром;
- Приправити спеціями;
- Покласти шматочок курки і перець;
- Скрутити рулетиком. Проткнути наскрізь зубочисткою;
- Перемістити кожен рулетик на деко. Запекти. На це потрібно приблизно 15 хвилин;
- Готове ласощі перемістити на тарілку і полити рідиною, яка виділилася під час запікання.