Рулетики з кабачків — смачне, легке і недороге блюдо. Розмаїття начинок дозволяє зробити його чудовою закускою на всі випадки життя. М’ясні рулетики можна подавати як гарячу страву, а овочеві і сирні — як холодне.
Рулетики з кабачків з куркою
Ця страва може прикрасити будь-яке свято, адже воно не тільки смачне, але і дуже красива.
Нам знадобиться:
- 1 кабачок;
- 2 тушки курячого філе;
- 150 г сиру;
- зубок часнику;
- соняшникова олія;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Промиваємо кабачок і ріжемо на поздовжні смужки.
- Розігріваємо духовку до 190 градусів. На деко кладемо кулінарну папір і розкладаємо шматочки кабачка.
- Змащуємо смужки маслом і солимо при необхідності. Ставимо в духовку на кілька хвилин, щоб овочі стали м’які і могли згорнути в рулетики.
- Нарізаємо курячу м’якоть на довгі смужки, відбиваємо, приправляємо сіллю.
- Сир тремо на тертці.
- Часник подрібнюємо.
- Кладемо на кабачки куряче філе, посипаємо сиром і подрібненим часником.
- Акуратно звертаємо рулетики по всій довжині, закріплюємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. На довгу шпагу зручно одягати відразу кілька рулетів.
- Відправляємо в духовку на 20-30 хвилин.
З сиром і часником
Рулетики з кабачка з сиром і часником можна приготувати в духовці і є гарячими або обсмажити на сковороді і подавати як холодну закуску.
Склад продуктів:
- 2-3 цукіні;
- 200 г сирного або плавленого сиру;
- 1 огірок;
- 2 зубки часнику;
- рослинна олія для смаження;
- зелень для прикраси.
Порядок дій:
- Вимити овочі і розрізати на довгі брусочки.
- На гарячій сковороді з достатньою кількістю олії обсмажити кабачок до рум’яного виду. Викласти на серветки для видалення зайвого жиру.
- Часник подрібнити.
- На кабачки викласти огірок, рясно змастити сиром, посипати часником.
- Згорнути рулетики, закріпивши їх шпажкою.
- Подавати на стіл, посипавши зеленню. Також можна сервірувати страву помідорами черрі або маслинами.
Готуємо з помідорами
Помідори — це чудова начинка для рулетиків з кабачка. Така страва виходить дуже соковитим і корисним, його приготування займає всього кілька хвилин.
Необхідні продукти:
- 1-2 молодих кабачка;
- 3 помідори;
- 1 яйце;
- третину склянки води;
- 1 ст. л. борошна;
- 0,5 чайної ложки паприки;
- сіль за смаком.
Починаємо готувати:
- Промиваємо овочі, розрізаємо на слайсы невеликої товщини.
- Робимо кляр для обжарювання: змішуємо яйце, воду, борошно і паприку. Склад виходить красивого оранжевого відтінку.
- Занурюємо в суміш пластини кабачка, обсмажуємо на середньому вогні до появи золотистого кольору.
- Після обжарювання видаляємо зайву олію.
- Нарізаємо помідори і кладемо на шматочки кабачка. При необхідності солимо.
- Загортаємо і закріплюємо рулетики.
- Можна їсти приготовану їжу в такому вигляді, а можна розігріти в духовій шафі 10 хвилин для м’якості томатів.
Кабачкові рулетики «пальчики оближеш»
Цей рецепт настільки смачний і красивий, що «пальчики оближеш». Використовувати можна будь-які гриби по вашому розсуду.
Знадобиться:
Продукти для тіста:
- 1 середній кабачок;
- 2 яйця першого сорту;
- 100 г борошна;
- щіпка розпушувача;
- сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- 250 г печериць або глив;
- 1 цибулина середніх розмірів;
- 2-3 ст. л. сметани.
Покроковий рецепт:
- Чистимо та миємо кабачки, подрібнюємо на тертці.
- Натертий овоч солимо і віджимаємо від зайвого соку.
- Додаємо яйце, просіяне борошно, розпушувач і сіль. Добре перемішуємо.
- Деко застеляємо кулінарної папером, на яку викладаємо тісто тонким шаром. Розрівнюємо його лопаткою у формі прямокутника або квадрата.
- Випікаємо корж при 180 градусах 10-15 хвилин. Важливо не пересушити здобу.
- Поки тісто в духовці, нарізаємо гриби і цибулю.
- Обсмажуємо овочеву суміш на сковороді з додаванням сметани до напівготовності.
- Дістаємо корж і викладаємо на нього гриби. Згортаємо рулет.
- Поміщаємо рулет в духовку ще на 10-15 хвилин.
- Дістаємо, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл.
З фаршем в духовці
Кабачки, приготовані з фаршем, — дуже ситний і смачний обід. Можна готувати і з м’ясним, і з курячим фаршем. Для останнього краще використовувати м’ясо з стегон птиці.
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- 300 г фаршу;
- 1 цибулина;
- 200 г сиру;
- півбанки сметани;
- спеції;
- щіпка солі.
Починаємо готувати:
- Кабачок промиваємо, чистимо і ріжемо смужками.
- Подрібнюємо цибулю і додаємо у фарш, перемішуємо. Солимо, приправляємо спеціями.
- Смужки кабачка маємо на деко, зверху кладемо фарш, загортаємо рулетики.
- Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-30 хвилин.
- Натираємо сир.
- Дістаємо блюдо, зверху кладемо пів-ложки сметани, посипаємо сиром. Ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Закуска з сиром і зеленню
Кабачок з сиром і зеленню — дуже ароматне і смачне поєднання. Це корисне блюдо можна подати як на сніданок, так і на святковий стіл. Розмаїття зелені зробить закуску неповторною.
Інгредієнти:
- 2 цукіні або маленьких кабачка;
- 100 г сиру 5% жирності;
- 100 г м’якого сиру;
- різна зелень за смаком;
- зубок часнику;
- соняшникова олія.
Приготування:
- Кабачок чистимо, ріжемо тонкими кружечками.
- Обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслі, після чого позбавляємося від зайвого жиру за допомогою паперових серветок.
- Нарізаємо зелень і часник.
- З’єднуємо сир, часник, зелень і ретельно перемішуємо.
- Кладемо отриману масу на один край обсмаженого кабачка, загортаємо, скріплюємо шпажкою.
- За бажанням можна прикрасити закуску шматочком лимона, маслиною або помідором черрі.
З морквою і волоськими горіхами
Чудовим варіантом, який сподобається вегетаріанцям, є закуска з кабачків з морквою і волоськими горіхами.
Необхідні продукти:
- 1 кабачок;
- 2 середні моркви;
- 100 г горіхів;
- майонез або сметана;
- рослинна олія для обсмажування.
Приготування:
- Кабачок чистимо і ріжемо тонкими слайсами.
- Обсмажуємо на достатній кількості олії до готовності.
- Морква подрібнюємо на тертці.
- Волоський горіх кришимо невеликими шматочками, додаємо до моркви.
- Заправляємо складу сметаною або майонезом за смаком.
- Отриману суміш кладемо на смужки кабачка. Загортаємо рулетики, фіксуємо зубочистками.
Незвичайна начинка з сьомги та кисломолочного сиру
Дуже ніжна і смачна закуска, гідна святкового столу. Кабачок надає їй м’якість і соковитість.
Нам знадобиться:
- 2 невеликих кабачка;
- 200 г слабосоленої сьомги;
- 2 огірка середнього розміру;
- 200 г кисломолочного сиру;
- рослинне масло.
Покрокове приготування:
- Кабачок миємо й ріжемо на тонкі смужки.
- Розжарюємо сковороду на сильному вогні, потім його зменшуємо. Обсмажуємо слайсы на рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Огірок миємо й ріжемо на брусочки.
- Сьомгу очищаємо від кісток, нарізаємо на невеликі тонкі смужки.
- На кабачкові слайсы тонким шаром намазуємо сирний сир, кладемо шматочок сьомги і брусок огірка. Акуратно звертаємо рулетики. При необхідності можна закріпити шпажками.
Можна приготувати рулетики з кабачків з різними начинками: м’ясної, грибний, овочевий і навіть сирною. Це універсальне блюдо, яке підходить і для повсякденних обідів, і для святкового столу. Кабачкові рулетики легкі в приготуванні, корисні і красиві.