Рулетики з курячого філе з начинкою — 9 рецептів приготування

Різноманітні рулетики з курячого філе — це відмінний спосіб подати звичну птицю по-новому. В такому вигляді вона ідеально підійде для святкового столу. Начинка робить рулетики особливо соковитими і смачними.

Рулетики з курячого філе з начинкою з сиру

Склад продуктів: 720 г філе курятини, 140 г напівтвердого сиру, будь-яка свіжа зелень, 2 часточки часнику, 3 ст. л. вершкового масла, сіль, велике яйце, 3 ст. л. борошна, мелений чорний перець.

  • Кожне філе ділиться на дві частини. Заготовки накриваються харчовою плівкою і гарненько відбиваються. Головне, не перестаратися і не порвати шматочки.
  • М’ясо натирається невеликою кількістю солі і перцю.
  • В окрему миску треться сир, всипається подрібнена зелень, додається розм’якшене масло і роздавлений часник. Ця начинка загортається в відбиті пласти курки у вигляді рулетів.
  • Заготовки спочатку занурюються у збите підсолене яйце, а потім обвалюються в борошні і обсмажуються на розпеченому олії до рум’яності.

Готові рулетики з сиром подаються гарячими із будь-яким гарніром.

З грибами

Склад продуктів: 160 г печериць, морквина, цибулина, півкіло філе птиці, сіль.

  • Овочі і гриби нарізати дрібними шматочками, після чого обсмажуються на будь-якому жирі. Краще всього вибрати для цього суміш розтопленого вершкового та олії. Начинка підсолювати.
  • Кожне філе розрізається горизонтально на 2 половини. Пласти добре відбиваються, солятся. Всередину отриманих заготовок викладається начинка-піджарка, і вони загортаються рулетами. Для їх фіксації використовуються зубочистки.
  • Рулетики з грибами викладаються на деко, застелений промасленим фольгою, і готуються при 190-200 градусах в духовці трохи більше півгодини.

Замість зубочисток можна фіксувати заготовки звичайною ниткою.

Святкові рулетики з курячого філе в беконі

Склад продуктів: 90 г бекону, 420 г філе птиці, 2 перепелиних яйця, по 2 щіпки ароматних трав і солі, 2 ч. ложки гірчиці, трохи оливкової олії, 60 г Пармезану.

Дивіться також:  Вершковий соус для риби – 7 рецептів приготування

  • Кожне філе ділиться на 2-3 частини, після чого отримані шматочки добре відбиваються.
  • Продукти, що залишилися, крім бекону і Пармезану, змішуються для маринаду. Маса повинна вийти однорідною.
  • Заготовки з курки рясно змазують отриманим соусом і залишають на півгодини.
  • Далі філе посипається дрібно тертим Пармезаном і згортається рулетами. Кожен у результаті обмотується широкою смужкою бекону.

Підготовлені рулетики викладаються у форму, відправляються в добре розігріту духовку і запікаються 17-20 хвилин.

З чорносливом

Склад продуктів: 270 г курячого філе, 130 г чорносливу без кісточок, трохи майонезу, 120 г Моцарели, сіль.

  • Сухофрукти ретельно промиваються водою, після чого замочуються на пару годин.
  • Філе нарізати тонкими пластинками злегка відбивається, змащується підсоленим майонезом і залишається мінімум на годину.
  • Чорнослив обсушивается, дрібно ріжеться і змішується з тертим сиром.
  • На м’ясні заготовки викладається довільну кількість начинки, після чого вони згортаються щільними рулетами і обв’язуються нитками.
  • Блюдо смажиться на розпеченому олії до рум’яності.

Смачно подавати рулетики з чорносливом з відварною білим рисом.

У фользі в духовці

Склад продуктів: 4 шт. курячого філе, кілька гілочок свіжої петрушки, сіль, спеції, 190 г твердого сиру.

  • Кожне філе розрізається на два пласти і відбивається.
  • На відрізок фольги укладається м’ясний пласт. Зверху розподіляється сіль, спеції, дрібні кубики сиру і свіжа петрушка.
  • М’ясо згорнути рулетиком таким чином, щоб начинка залишилася всередині нього.
  • Заготовки загортаються фольгою. Покриття повинне бути дуже щільним і без отворів. Від цього залежить соковитість майбутніх рулетиків. Краї фольги зручно завертати за принципом цукерок.

Блюдо запікається в духовці на деку 17-20 хвилин.

Оригінальний рецепт з ананасом

Склад продуктів: 720 г курячої грудки, 130 г консервованого ананаса, сіль, мелений перець, 1 ст. ложка солодкої гірчиці, 120 г напівтвердого сиру.

Дивіться також:  Вівсяна каша на воді – 8 рецептів приготування

  • Кожна грудка розрізається навпіл (обов’язково — уздовж волокон). Отримані пластини відбиваються спеціальним молоточком.
  • З одного боку заготовки змащуються гірчицею. Зверху неї розкладається тертий сир і шматочки консервованих фруктів без сиропу. За смаком додається сіль і перець.
  • М’ясо згортається щільними рулетами, які обв’язуються нитками.
  • Заготовки з курятини перекладаються у відповідну форму для запікання і відправляються на півгодини в жарку духовку.

Щоб рулетики вийшли більш рум’яними, за кілька хвилин до повної готовності варто включити гриль.

З шинкою і сиром

Склад продуктів: 4 великих курячих філе, 170 г шинки, 120 г напівтвердого сиру, жменя сухарній крихти, перець, сіль.

  • Кожне філе добре промивається, обсушивается рушником з паперу і розрізається посередині, але не до кінця. Далі його треба «розгорнути».
  • Отримана заготовка обережно відбивається через пару шарів харчової плівки, щоб м’ясо не порвалося. Курятина солиться і перчится. Потрібно пам’ятати про те, що частина солі птиці віддасть шинка.
  • Остання нарізати довгими брусочками. Аналогічним образом подрібнюється і сир.
  • Отримані шматочки викладаються на заготовки з курки, які потрібно звернути щільними рулетами і зафіксувати зубочистками. М’ясо обвалюється в сухарній крихті і відправляється обсмажуватися на сковорідку.

Готуються рулетики з курячого філе з начинкою до появи рум’яної скоринки.

Куряча грудка, фарширована сиром

Склад продуктів: півкіло філе птиці, жирна сметана, 180 г сиру, свіжий часник за смаком, кухонна сіль, приправи.

  • Куряче філе ріжеться на тонкі пласти, які потрібно добре відбити спеціальним молоточком.
  • Далі м’ясні шматочки солятся і приправляються спеціями.
  • Для начинки змішується сир, мелкорубленный часник і сметана. За смаком можна використовувати і будь-яку свіжу зелень.
  • Вийшла начинка викладається на курячі шматочки, після чого вони згортаються щільними рулетами і закріплюються зубочистками.
  • Заготовки обсмажуються пару хвилин на сковорідці з олією, щоб на них з’явилася рум’яна кірочка.
  • Далі рулетики перекладаються в жароміцну форму і відправляються запікатися трохи довше півгодини при температурі 210 градусів.
Дивіться також:  Кінська ковбаса: види і назви у різних народів, чим корисна. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Готове частування смачно подавати з гострим часниковим соусом.

Як смачно приготувати з курагою?

Склад продуктів: велика куряча грудка, 160 г напівтвердого сиру, 90 г кураги, сіль, приправи.

  • Сухофрукти на кілька хвилин замочується в окропі для розм’якшення, після чого обсушивается і нарізається мініатюрними шматочками.
  • Велике філе розрізається по центру (але не до кінця!) і розгортається «книжкою». М’ясо добре відбивається спеціальним молоточком.
  • Отриманий пласт солиться і посипається обраними приправами.
  • Курятина залишається хвилин на 20 для маринування.
  • Далі пласти м’яса птиці посипаються тертим сиром, а на нього в один ряд викладаються цілі сухофрукти.
  • М’ясо згортається щільним рулетом, покривається фольгою і відправляється запікати в добре розігріту духовку приблизно на півгодини.

Перед подачею до столу частування нарізати невеликими шматочками. Смачно їсти його і гарячим, і холодним.

Прокрутка до верху