Риба під маринадом класична – 10 рецептів приготування на сковороді

Риба під маринадом – це давно відомий кулінарний рецепт, який відрізняється особливою соковитістю, поживністю та яскравістю. Таке частування ідеально подавати в якості домашнього обіду або вечері. Для приготування використовуйте нашу вибірку з десяти ідей з покроковими фотографіями.

Риба під маринадом – класичний рецепт на сковороді

Риба під маринадом – це класичний рецепт на сковороді, який варто взяти на замітку кожній господині. Така кулінарна ідея чудово підійде для швидкого та ситного обіду, вечері на велику родину. Риба під маринадом вийде соковитішою, привабливішою і цікавішою за смаком.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Рибне філе – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатний соус – ½ л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Перець запашний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мука – 120 гр.
  • Сіль за смаком
  • Приправа “Хмелі-Сунелі” – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати рибу під маринадом на сковороді? Пройдемося по списку та підготуємо продукти. Як основне інгредієнти використовуйте будь-яке філе білої риби. У нас короп.

Очищене та промите філе обробляємо приблизно рівні порційні скибочки.

Кожен шматок риби обвалюємо в мисці з борошном.

Перекладаємо рибу в борошні в сковорідку зі олією.

Обсмажуємо шматочки до апетитного рум’янцю з усіх боків.

Очищений лук ріжемо великими четвертинками.

Зі сковороди на якийсь час прибираємо рибу і кладемо сюди цибулю. Олію не міняємо.

Морквину пропускаємо через велику сторону тертки.

Викладаємо морквяну стружку в сковороду із цибулею. Розмішуємо та пасеруємо.

Посипаємо овочі сумішшю із солі та спецій, зазначених у списку.

Вміст сковороди поливаємо томатним соусом. Розмішуємо і добре прогріваємо.

У готовий маринад опускаємо раніше обсмажену рибу. Томимо при низькому нагріванні 15 хвилин.

Риба під маринадом за класичним рецептом на сковороді готова!

Риба під маринадом з морквою та цибулею

Риба під маринадом з морквою та цибулею відрізняється неймовірною соковитістю, поживністю та привабливістю. Цей рецепт відомий з давніх часів, і він ідеально підійде як нескладний обід або вечеря для великої та дружної родини. Спробуйте!

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Риба – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Мука – 4 ст.л.
  • Паста томатная – 2,5 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Беремо потрібні продукти для приготування апетитної рибної страви. Рибу вибираємо до смаку, можна річкову.
  2. Промиту та очищену рибу ріжемо на порції. Обвалюємо шматки в борошні і занурюємо в сковороду з олією.
  3. Смажимо рибу до невеликого рум’янцю з усіх боків.
  4. Цибулю ріжемо півкільцями. Натираємо на тертці моркву. У сковороді спочатку томимо цибулю кілька хвилин, потім приєднуємо морквяну стружку.
  5. Готуємо овочі до того часу, поки вони не розм’якшуться. Смажити до скоринки не потрібно.
  6. Посуваємо овочі на один бік сковороди. На бік, що звільнився, кладемо рибу, акуратно закриваємо її овочами.
  7. Доповнюємо заготівлю сіллю, спеціями та заливаємо сумішшю зі склянки води та томатної пасти. Томимо при повільному бурлінні 30 хвилин.
  8. Риба під маринадом з морквою та цибулею готова. Подавайте до столу!

Класична риба під маринадом із томатною пастою

Класична риба під маринадом з томатною пастою – це яскраве та насичене до смаку частування для домашнього столу. Традиційний рецепт позбавить вас вічного питання «що приготувати?». Така страва з риби дуже проста і швидка у виконанні. Можна подавати з будь-якими гарячими гарнірами.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Риба – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Паста томатная – 4 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
Дивіться також:  Биточки з фаршу – 8 рецептів, як приготувати смачні биточки

Процес приготування:

  1. Вибираємо кілограм очищеної риби. Можна брати будь-яку білу рибу, зокрема й річкову.
  2. Очищену морквину пропускаємо через спеціальну корейську тертку або звичайну з великими зубчиками.
  3. Цибулини нарізаємо тонким пір’ям або півкільцями.
  4. Підготовлену рибу ріжемо на порції, обсипаємо сіллю та перцем. Найкраще рибу залишити просочуватися спеціями на 1 годину, але це необов’язково.
  5. Далі рибні шматочки обвалюємо в борошні.
  6. Ставимо на плиту сковороду з олією, даємо їй прогрітися. Кладемо сюди рибні шматочки в паніровці. Смажимо до рум’янцю з кожного боку.
  7. Окремо обсмажуємо цибулю із морквою на невеликому вогні. Смажити не потрібно, достатньо розм’якшити.
  8. Доповнюємо овочі томатною пастою та шматочками часнику. Розмішуємо.
  9. Заливаємо маринад водою, доповнюємо цукром, сіллю та гвоздикою. У цю заготовку занурюємо рибу та готуємо близько 40-45 хвилин під кришкою.
  10. Класична риба під маринадом із томатною пастою готова. Можна куштувати!

Риба під маринадом із майонезом

Риба під маринадом з майонезом виходить особливо цікавою та соковитою. Така гаряча страва стане справжньою окрасою вашого обіднього столу або вечері у родинному колі. Можна подавати із хлібом, картопляним пюре, макаронами чи крупами. Для простого та швидкого приготування використовуйте нашу ідею!

Час готування – 3 години

Час приготування – 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мінтай – 0,5 кг.
  • Майонез – 150 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Натираємо моркву на тертці, цибулю ріжемо кільцями.
  2. Відправляємо овочі до місткої каструлі або іншого посуду для смаження. Поливаємо половиною рослинної олії, оцтом і доповнюємо сметаною.
  3. Ще сюди вливаємо майонез.
  4. Посипаємо продукти сіллю, перцем та цукровим піском. Розмішуємо і мучимо на тихому вогні 12-15 хвилин.
  5. Рибу добре промиваємо і обробляють на порції. Викладаємо в сковорідку з олією та смажимо до легкого золотистого відтінку.
  6. Вибираємо зручний посуд або контейнер. На дно кладемо половину тушкованих овочів із майонезом. На шар із овочів кладемо рибу. Її можна попередньо розібрати на філе, відокремивши від кісточок.
  7. Закриваємо рибу овочами, що залишилися, і залишаємо наполягати на кілька годин (1-3 години). Можна прибрати у холодильник.
  8. Риба під маринадом із майонезом готова. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

Класична риба під маринадом з оцтом

Класична риба під маринадом з оцтом – це просте та неймовірно смачне кулінарне рішення для великого домашнього обіду чи вечері. Готується таке частування дуже швидко, на сковороді. Весь секрет соковитості та апетитного вигляду в маринаді. Як його готувати читайте нижче.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе риби – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зубів.
  • Оцет яблучний/винний – 1 ст.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Беремо рибне філе. Великі кісточки з нього можна видалити. Також філе обробляємо на порційні шматочки.
  2. У контейнер чи містку миску відправляємо борошно, сіль, подрібнений червоний перець. Розмішуємо.
  3. У паніровці обвалюємо шматочки риби.
  4. Наступним етапом скибочки риби занурюємо в сковорідку зі олією. Смажимо до золотистого відтінку.
  5. Забираємо обсмажену рибу зі сковороди в окремий посуд.
  6. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями або четвертинками.
  7. Морквину натираємо на тертці із великими зубчиками.
  8. Очищаємо зубчики часнику та нарізаємо тонкими кружальцями.
  9. Дрібним кубиком ріжемо помідори.
  10. Усі овочі викладаємо в сковорідку, в якій смажили рибу. Олію міняти не потрібно, можна лише влити ще пару ложок.
  11. Обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
  12. До овочів відправляємо сіль, цукор і додаємо яблучний оцет. Можна замінити його винним за бажанням.
  13. Доповнюємо заготовку томатною пастою та добре розмішуємо.
  14. Заливаємо овочевий маринад двома склянками води. Розмішуємо та даємо прокипіти протягом п’яти хвилин.
  15. Отриманим маринадом заливаємо рибу і даємо їй просочитись усіма складовими. Достатньо потримати рибу в маринаді близько 15-20 хвилин.
  16. Класична риба під маринадом із оцтом готова. Частуйтесь!
Дивіться також:  Вустерський соус – рецепт в домашніх умовах

Риба під маринадом на сковороді – мову проковтнеш

Риба під маринадом на сковороді – мову проковтнеш! Такий рецепт знайомий багатьом господаркам ще з радянських часів. Це універсальне поєднання яскравого смаку, привабливого вигляду та поживних властивостей. Подавайте у гарячому чи холодному вигляді до сімейного обіду.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Пеленгас – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори консервовані – 10 шт.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Рибу очищаємо від лусочок, якщо вони є. Промиваємо і рубаємо на порційні шматки. Обсипаємо їх мукою з усіх боків і викладаємо в сковорідку з розігрітою олією. Готуємо близько п’яти хвилин із кожного боку.
  2. Натираємо на тертці моркву, а цибулю ріжемо тонко. Можна кільцями чи пір’ям.
  3. Беремо другу сковороду і нагріваємо в ній теж олію. Кладемо на нього півкільця цибулі. Смажимо одну-дві хвилини.
  4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Розмішуємо та готуємо близько 12-15 хвилин. Посипаємо овочі сіллю.
  5. У овочеву заготовку занурюємо шматки риби. Намагаємось закрити рибу овочами. Закриваємо частування кришкою і томимо 10 хвилин.
  6. Через відведені 10 хвилин додаємо до сковороди консервовані помідори і готуємо ще п’ять хвилин.
  7. Риба під маринадом на сковороді – мову проковтнеш готова! Скоріше спробуйте!

Червона риба під маринадом

Червона риба під маринадом – це універсальна страва для домашнього поживного меню. Поєднання корисної апетитної червоної риби та соковитого маринаду нікого не залишить байдужим. Всі хитрощі приготування цікавої страви читайте в нашому рецепті нижче.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Пройдемося за продуктовим списком та вибираємо потрібні інгредієнти для кулінарного процесу.
  2. Вибираємо філе червоної риби, яка вам більше до вподоби. Можна взяти горбушу, форель, сьомгу. Ріжемо філе на невеликі шматочки, обвалюємо їх у борошні і перекладаємо на сковорідку з прогрітою олією.
  3. Досолюємо шматки і перчимо під час смаження. Готуємо до рум’янцю з усіх боків. Смажимо шматки червоної риби 3-4 хвилини з одного боку, акуратно перевертаємо і готуємо стільки ж зі зворотного боку.
  4. Подрібнюємо цибулю. Смажимо його на соняшниковій олії на окремій сковорідці. Доповнюємо цибулю кубиками помідорів, сіллю, цукром та томатною пастою. Добре все розмішуємо.
  5. Доливаємо в овочевий соус воду та оцет. Гасимо під кришкою близько 8-10 хвилин.
  6. У підготовлений овочевий маринад опускаємо шматки червоної риби. Доводимо до кипіння і одразу вимикаємо нагрівання. Даємо рибі просочитися протягом 15 хвилин.
  7. Червона риба готова під маринадом. Оцінюйте ідею!

Хек під маринадом на сковороді

Хек під маринадом на сковороді порадує неймовірною соковитістю, поживністю та привабливістю. Цей смачний і апетитний рецепт відомий з давніх-давен. Настав час згадати про нього та урізноманітнити обіднє меню. Таку рибу можна подавати з будь-якими гарнірами!

Час готування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 17 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Хек – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатная – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – для панірування.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.
Дивіться також:  Брокколі — 23 рецепта приготування вдома

Процес приготування:

  1. Вибираємо для приготування рибу хек, відміряємо спеції. Овочі відразу можна звільнити від шкірки та лушпиння, і промити.
  2. Обробляємо цибулю на тонкі четвертинки.
  3. Натираємо через велику тертку раніше очищену морквину.
  4. Хек можна обробити на порційні шматки. Далі їх солимо, обсипаємо перцем і обвалюємо в борошні.
  5. Викладаємо рибні шматки в сковороду зі олією. Смажимо до невеликої рум’яної скоринки.
  6. Забираємо рибу зі сковороди і кладемо сюди цибулю з морквою. Смажимо до м’якого стану. Після цього приєднуємо цукор з томатною пастою, розмішуємо.
  7. Отриманим овочевим маринадом закриваємо рибу, доливаємо сюди воду і томимо при слабкому нагріванні 50-60 хвилин. Якщо вода википатиме, то своєчасно доливаємо її.
  8. Хек під маринадом на сковороді готовий. Частуйтесь!

Тріска під маринадом з цибулею та морквою

Тріска під маринадом з цибулею та морквою примітна своїм яскравим смаком, дивовижною соковитістю та поживними властивостями. Таке частування – це універсальне рішення для сімейного обіду чи вечері. Приготувати рибу під овочевим маринадом нескладно, до того ж вона чудово поєднується з багатьма гарнірами.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 17 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Вода – 60 мл.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Мука – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Цибулю для овочевого маринаду ріжемо тонкими кільцями. Морквину можна нарізати соломкою або натерти на тертці.
  2. Старанно промиваємо у воді корінь петрушки, потім його натираємо на дрібній тертці. Також цей продукт можна замінити на сушений.
  3. Прогріваємо сковорідку із олією. Кладемо сюди цибулю з морквою і смажимо протягом п’яти хвилин.
  4. До овочів відправляємо томатну пасту та вливаємо воду. Доводимо соус до кипіння і потім даємо йому потомитися 10 хвилин.
  5. Вливаємо в масу оцет, відправляємо цукор, ароматний перець у горошинах та лавровий лист. Солимо і томимо ще 10 хвилин. За бажанням всипаємо мелений чорний перець у невеликій кількості.
  6. Тріску обробляємо на порційні шматки, солимо, перчимо і пануємо в борошні. Обвалюємо наші скибочки з усіх боків.
  7. Смажити рибу в сковороді з олією, щоб отримати привабливий відтінок.
  8. Викладаємо рибу на тарілку або контейнер, закриваємо овочевим маринадом і відправляємо просочуватися на 30 хвилин.
  9. Тріска під маринадом з цибулею та морквою готова. Скоріше оцінюйте кулінарну ідею!

Горбуша під маринадом на сковороді

Горбуша під маринадом на сковороді це цікава кулінарна ідея для вашого обіднього меню. Завдяки апетитному овочевому маринаду червона риба вийде неймовірно соковитою та апетитною. Привабливе частування можна їсти просто так або з гарячими гарнірами.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Вода – 400 мл.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

  1. Натираємо морквину на тертці, цибулину ріжемо тонкими півкільцями, помідор подрібнюємо кубиками.
  2. Горбушу обробляємо на порції, засипаємо сіллю та паприкою.
  3. Розігріваємо соняшникову олію у сковороді. Стомлюємо тут до м’якості раніше нарізані овочі. На це піде близько 6-7 хвилин.
  4. В іншу сковороду з олією кладемо горбушу в спеціях.
  5. Відразу рибу закриваємо овочевою засмажкою.
  6. Окремо розмішуємо воду із майонезом. Заливаємо нашу рибу із овочами. Закриваємо блюдо кришкою та готуємо 25-30 хвилин на зниженому вогні.
  7. Горбуша під маринадом на сковороді готова. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!
Прокрутка до верху