Рибний суп – 10 смачних рецептів приготування супу з риби

Рибний суп – це дієтична та ситна перша страва. Такі рецепти можна знайти у будь-якій кухні світу. Для варіння бульйону може використовуватися тушки горбуші, форелі або лосося, крім цього також дуже популярні більш доступні супи зі скумбрії або рибних консерв. Крім риби для супу, вам можуть знадобитися овочі, крупи та спеції. Для любителів вершкового смаку ми передбачили рецепти із вершками та плавленим сиром.

Рибний суп із консервів з картоплею

Рибний суп із консервів з картоплею – найбюджетніший варіант першої страви. До того ж, час приготування такого чудового супу займе лічені хвилини. Поєднання продуктів для супу просте, гармонійне та легке для шлунка.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Картопля – 4 шт.
  • Сайра в олії – 240 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як зварити смачний рибний суп? Картоплю почистіть, добре помийте. Каструлю з водою поставте на вогонь і закип’ятіть.

Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру.

Головку цибулі очистіть від лушпиння, зріжте хвостик і коріння. Наріжте цибулину дрібними кубиками.

Невеликий пучок свіжого кропу промийте під краном і дрібно порубайте ножем.

Коли вода в каструлі закипить, посоліть її та викладіть картоплю. Варіть протягом 5 хвилин на середньому вогні.

Через 5 хвилин від початку варіння картоплі, викладіть у каструлю нарізану цибулю і продовжуйте варити суп під кришкою протягом 10-15 хвилин.

Розкрийте банку з рибними консервами і викладіть весь її вміст у каструлю.

Рибний суп поперчіть, додайте сушений лавровий лист і вершкове або олію. Варіть ще 5-7 хвилин|мінути| на помірному вогні.

В кінці додайте рубаний кріп, перемішайте і заберіть каструлю з вогню.

Рибний суп з консервою та картоплею можна відразу подавати на стіл із скибочкою житнього хліба. Смачного!

Рибний суп з рисом та картоплею

Рибний суп з рисом та картоплею – чудовий варіант для легкого та поживного обіду у будь-яку пору року. Для бульйону можна використовувати практично будь-яку рибу, яка знайдеться у холодильнику. Готувати суп зовсім не складно, тим більше, що у вас під руками є докладна інструкція.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Філе червоної жирної риби на шкірі – 250 грн.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Крупа рисова – 0,5 ст.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Цибуля біла ріпчаста – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія рослинна без запаху – 3 ст.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Майоран сушений – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,3 ч. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Вода – 1,6 л.

Процес приготування:

Крок 1. Частини рибного філе обмийте холодною водою та наріжте порційними шматочками. Покладіть рибу в каструлю, влийте приблизно 1,6 л холодної води. Поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння бульйон, приберіть з поверхні пінку, посоліть і зменшіть нагрівання. Варіть бульйон упродовж 10 хвилин.

Крок 2. Картоплю почистіть, помийте та наріжте кубиками. Рисову крупу добре промийте кілька разів проточною водою. Викладіть картоплю та рис у каструлю, також додайте лавровий лист та перець горошком. Суп знову доведіть до кипіння та продовжуйте варити протягом 10-15 хвилин.

Крок 3. Очистіть моркву, цибулю та стебло селери. Помийте ці овочі та наріжте їх дрібними кубиками.

Крок 4. В окремій сковороді або каструлі з товстим дном обсмажте подрібнені овочі на олії протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. Суміш пасерованих овочів викладіть у каструлю із супом, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

Крок 6. Далі додайте всі мелені спеції, їх кількість можна регулювати до смаку, також покладіть зелений горошок і відрегулюйте смак по солі. Варіть ще 5 хвилин від моменту закипання. Потім приберіть каструлю з вогню і дайте супу настоятися.

Крок 7. До подачі посипте рибний суп нарізаною зеленню. Смачного!

Фінський рибний суп із вершками

Фінський рибний суп із вершками або лохікейто – чудова страва для всієї родини. Суп має ніжний вершковий аромат і густу консистенцію, готується в основному з лосося, але цілком його можна замінити іншою червоною рибою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 5.

Дивіться також:  Щі із квашеної капусти – 9 рецептів

Інгредієнти:

  • Лосось (голова, хвіст та філе) – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Вершки – 300 мл.
  • Морквина – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Частини тушки лосося обмийте, видаліть очі та зябра, викладіть у каструлю все окрім філе. Залийте рибу холодною водою та поставте на вогонь. Доведіть бульйон до кипіння, коли на поверхні з’явиться піна, зберіть її. Зменшіть нагрівання. Далі в бульйон покладіть цілу очищену морквину, цибулину, лавровий листок та перець горошком. Продовжуйте варити суп на слабкому вогні 25-30 хвилин.

Крок 2. Коли бульйон буде готовий, процідіть його та додайте пару чайних ложок солі.

Крок 3. Морквину і цибулину, що залишилася, очистіть і помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на великій тертці. Обсмажте овочі до м’якості на олії.

Крок 4. Бульйон знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Опустіть у нього нарізану кубиками картопля.

Крок 5. У сковорідці розтопіть вершкове масло, всипте борошно пшеничне і влийте трохи рибного бульйону. Перемішайте і смажте до золотистого кольору, розбиваючи всі грудки.

Крок 6. Коли картопля буде практично готова, додайте пасеровані овочі та борошняну засмажку, добре перемішайте.

Крок 7. Рибне філе наріжте великими шматочками і додайте суп.

Крок 8. Наприкінці, за 3-5 хвилин до готовності, влийте вершки і додайте|добавляйте| дрібно|мілко| рубану зелень. Суп повинен знову прокипіти, потім можна забирати його з вогню.

Крок 9. Фінський суп готовий, можна подавати на обід відразу після приготування. Смачного!

Юшка з голови сьомги

Юшка з голови сьомги порадує любителів морепродуктів та корисної їжі. Суп виходить густим і наваристим, з міцним бульйоном. Чудовий смак бульйону виходить завдяки рибі, яку ми використовуємо, а також правильним спеціям.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Голова сьомги – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Черевце сьомги – 400 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Голову сьомги добре помийте, видаліть очі і зябра, черевце також обмийте. Покладіть все в каструлю, додайте сіль, чорний та запашний перець горошком. Влийте воду і варіть бульйон протягом півгодини.

Крок 2. Картоплю почистіть, помийте та наріжте кубиками.

Крок 3. Очищену цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Очистіть моркву, помийте її та наріжте тонкими півкухлями.

Крок 5. На добре розігріту сковороду влийте олію. Обсмажте цибулю та моркву до золотистого кольору на помірному вогні.

Крок 6. З готового бульйону витягніть рибу, дайте їй охолонути і відокремте філе від кісток. Сам бульйон процідіть.

Крок 7. Бульйон перелийте в каструлю і знову поставте на вогонь. Викладіть картоплю, варіть 10 хвилин|мінути|. Потім покладіть овочі, що пасерують, і рибну м’якоть, варіть ще хвилин 5. Після цього додайте лавровий лист і варіть юшку на повільному вогні до готовності картоплі.

Крок 8. Каструлю з готовою юшкою накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 20 хвилин. Потім можна подавати суп на стіл. Смачного!

Рибний суп з голови та хвоста форелі

Рибний суп з голови та хвоста форелі – поживна та навариста юшка. Його можна не тільки в будні варити, але готувати спеціально для другого дня великих застіль. Юшка відмінно наповнює силами і бадьорить. До того ж варити її можна з будь-яких частин рибної тушки.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти :

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Голова форелі – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – до смаку.
  • Хвіст форелі – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ви можете обробити тушку самостійно або купити вже готовий суповий набір. Перед тим як варити бульйон з голови, видаліть зябра та очі, з хвоста зчистіть луску.

Крок 2. Рибу складіть у каструлю, залийте водою, додайте сіль, лавровий лист та перець горошком для аромату. Варіть бульйон протягом півгодини. Коли після закипання на поверхні бульйону з’явиться пінка, її можна не забирати.

Дивіться також:  Лагман з курки – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 3. Голову та хвіст витягніть з готового бульйону і дайте охолонути. У бульйон покладіть нарізану картоплю, цибулю та моркву. Овочі потрібно варити приблизно 20 хвилин.

Крок 4. Коли форель охолоне, відокремте м’якоть від кісток та шкіри.

Крок 5. Рибне філе поверніть у каструлю з бульйоном. Також за бажанням можна додати рубану зелень. Рибний суп із форелі подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!

Рибний суп із пшоном

Рибний суп із пшоном – ще один смачний варіант першої страви, який сміливо можна включати до сімейного раціону харчування. Суп є світлим наваристим бульйоном з великою кількістю риби, пшона і різного виду овочів.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти :

  • Риба – 0,6 кг.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції для риби – до смаку.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Просо – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо ви використовуєте для варіння бульйону рибні голови, то їх необхідно видалити зябра. Залийте рибу холодною водою та поставте на вогонь. Варіть рибний бульйон на повільному вогні 25 хвилин.

Крок 2. Очистіть цибулю та морквину. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на великій тертці. На олії обсмажте спочатку цибульну нарізку, потім додайте морквяну стружку і продовжуйте смажити до готовності овочів.

Крок 3. Пшоняну крупу переберіть і добре промийте. Щоб позбавитися гіркоти, замочіть пшоно в холодній воді. Картоплю почистіть і наріжте брусками.

Крок 4. Коли бульйон провариться 15-20 хвилин, додайте картоплю та пшоно, продовжуйте готувати ще близько 20 хвилин. Після цього викладіть в суп овочеву засмажку, всипте спеції, сіль та зелень. Варіть рибний суп ще 5 хвилин, іноді акуратно помішуйте його.

Крок 5. Коли рибний суп буде готовий, зніміть каструлю з вогню і заберіть з бульйону голови.

Крок 6. Подавайте рибний суп у гарячому вигляді із хлібом. Смачного!

Суп із консервів скумбрії

Суп з консервів скумбрії – незрівнянна страва, але в той же час проста і доступна. Напевно, баночка рибних консервів завжди знайдеться в будь-якому холодильнику. З таким напівфабрикатом ви за лічені хвилини зможете приготувати смачний та поживний обід.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти :

  • Скумбрія, консервована у олії – 1 банка.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 гр.
  • Крупа рисова – 1 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1,5л.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Кріп сушений – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть морквину та цибулю, обмийте їх. Наріжте овочі дрібними кубиками.

Крок 2. Картоплю почистіть, помийте та наріжте середніми за величиною кубиками. У каструлю з товстим дном влийте олію. Спочатку обсмажте цибулю та морквину. Потім всипте зверху нарізану картоплю.

Крок 3. Влийте в каструлю з овочами приблизно півтора літра води, посоліть трохи бульйон. Коли вода закипить, всипте промитий рис, перемішайте. Дочекайтеся повторного закипання та варіть суп на повільному вогні протягом півгодини.

Крок 4. Розкрийте консерви і розімніть рибу вилкою.

Крок 5. Викладіть рибну масу в каструлю з овочами та всипте сушений кріп. Доведіть рибний суп до кипіння і заберіть каструлю з вогню.

Крок 6. Рибний суп із консервами зі скумбрії подавайте на обід у теплому вигляді. Смачного!

Рибний суп із плавленим сиром

Рибний суп із плавленим сиром – ніжний, дуже смачний та ароматний. Незважаючи на найпростіший склад інгредієнтів, страва виходить просто чарівною. Особливо гармонійно з плавленим сиром поєднується філе червоної риби, обов’язково спробуйте.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти :

  • Риба червона – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 150 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля біла ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть невелику частину будь-якої червоної риби, обмийте її. Овочі помийте та очистіть, підготуйте всі інші продукти за списком.

Крок 2. Рибну тушку розріжте на частини та покладіть у каструлю. Влийте літр води та поставте варитися рибний бульйон. Коли вода закипить, приберіть піну, процідіть бульйон і вийміть рибу.

Дивіться також:  Бульйон з яловичини – 3 рецепта, як зварити смачний прозорий бульйон

Крок 3. Картоплю наріжте середніми за величиною кубиками, викладіть в каструлю з бульйоном, варіть протягом 15 хвилин.

Крок 4. Наріжте дрібно морквину та цибулю. Розігрійте в сковороді олію та обсмажте ці овочі до м’якості. Потім викладіть засмажку в бульйон.

Крок 5. Плавлений сир обов’язково має бути з натуральним складом, інакше він не розплавиться. Викладіть сирок у бульйон і постійно помішуючи, розчиніть його у бульйоні.

Крок 6. Філе вареної риби відокремте від кісток та шкіри, розберіть на дрібні шматочки. Викладіть м’якоть у суп.

Крок 7. Рибний суп посоліть і приправте до смаку, доведіть до кипіння і можна прибрати каструлю з вогню.

Крок 8. Рибний суп із плавленим сиром точно сподобається вашим близьким, можна прикрасити його свіжою зеленню. Смачного!

Суп із рибних консервів у томатному соусі

Суп із рибних консервів у томатному соусі – оригінальна страва для обіду. Щоб зробити готування максимально швидким і зручним, використовуйте рибні консерви в томатному соусі. Смак такого бульйону виходить чудовим, ні на що не схожим.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти :

  • Консерви з кільки у томаті – 230 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Крупа рисова – 2 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Сік томатний/томатна паста – 200 мл/1 ст.
  • Вода/бульйон – 2 л. + 200 мл. для томатної пасти

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте рибні консерви. Підготуйте овочі, помийте їх та очистіть. Зелень для супу можна взяти будь-яку на ваш смак.

Крок 2. Картоплю наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. У досить об’ємну каструлю влийте воду, також можна використовувати готовий бульйон. Закип’ятіть воду і викладіть картоплю.

Крок 4. Рис промийте кілька разів і так само викладіть у каструлю.

Крок 5. Варіть бульйон на повільному вогні до готовності картоплі приблизно 10 хвилин, посоліть до смаку.

Крок 6. Наріжте соломкою морквину та кубиками цибулю. Обсмажте цибулю на олії 1-2 хвилини, потім додайте морквину і готуйте все разом ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Далі на сковороду додайте томатний сік або томатну розведену пасту, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.

Крок 8. Викладіть овочеву засмажку в каструлю, коли картопля буде готова.

Крок 9. Після цього викладіть у бульйон кільку в томатній заливці, перемішайте суп, прокип’ятіть протягом хвилини. Потім заберіть каструлю з вогню і дайте настоятися протягом 10 хвилин.

Крок 10. Порубайте зелень довільно і додайте в суп. Суп із рибних консервів у томатному соусі подавайте у гарячому вигляді зі свіжим хлібом. Смачного!

Рибний суп з перловкою

Рибний суп із перловкою можна приготувати з будь-якої риби. Принадність рибних страв полягає не тільки в їх смаку та поживності, а й у швидкості приготування. Цей вид супу готується поетапно, всі ці кроки докладно описані у рецепті.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти :

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Перловка – 100 гр.
  • Філе рибне – 500 гр.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликий пучок зеленої цибулі помийте і дрібно наріжте.

Крок 2. Для варіння супу візьміть каструлю з товстим дном. Розтопіть у ній вершкове масло.

Крок 3. Обсмажте протягом 4 хвилин на топленому вершковому маслі зелену цибулю.

Крок 4. Влийте у каструлю воду.

Крок 5. Промийте перлову крупу холодною водою.

Крок 6. Картоплю наріжте соломкою чи кубиками, як вам більше подобається.

Крок 7. Додайте в бульйон картоплю, перловку, спеції та варіть на помірному вогні протягом 20 хвилин.

Крок 8. Рибне філе наріжте порційними шматочками.

Крок 9. Покладіть філе в киплячий бульйон та варіть суп ще 7 хвилин.

Крок 10. Наприкінці додайте в суп будь-яку свіжу рубану зелень (петрушку, кріп, кінзу). Готову страву дайте ще кілька хвилин постояти під кришкою і подавайте його на стіл. Смачного!

Прокрутка до верху