Римська піца – це справжня піца, яка відрізняється від звичної нам піци не лише формою, а й яскравим смаком. Щоб приготувати піцу в кращих італійських традиціях, використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів у домашніх умовах із покроковими фотографіями.
Римська піца – класичний рецепт
Римська піца – класичний рецепт, який варто взяти на замітку. Це апетитна піца овальної форми порадує хрумкою основою і неймовірно смачною начинкою. Обов’язково спробуйте приготувати справжню італійську страву за нашим перевіреним рецептом.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Мука – 500 гр.
- Вода – 400 мл.
- Свіжі дріжджі – 25 гр.
- Сіль морська – 2 ч.л.
- Оливкова олія – 40 мл.
- Для начинки:
- Помідори – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир м’який – за смаком
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – за смаком
- Салатний мікс – 40 гр.
- Прошутто – 70 г.
- Помідори, протерті пасата – 4 ст.
Процес приготування:
Класична римська піца легко готується у домашніх умовах. Вимішуємо дріжджі та сіль у холодній воді.
Сюди ж вводимо борошно та оливкову олію.
Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою чи рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Розминаємо тісто руками. Знову прибираємо тісто у тепле місце близько 15-20 хвилин.
У такий спосіб потрібно обім’яти тісто 5 разів.
Далі готове тісто можна розділити на дві частини, щоб основа не вийшла завеликою.
З частин формуємо акуратні кульки, закриваємо їх плівкою та прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.
За 10 хвилин до випікання дістаємо тісто із холодильника. Руками розтягуємо його у овальну форму.
Кладемо основу на лист з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин|мінути| при температурі 150 градусів.
Обмазуємо рум’яну основу перетертими помідорами. Викладаємо сюди нарізані свіжі помідори, цибулю, м’який тертий сир. Випікаємо ще 6 хвилин|мінути|.
Дістаємо частування з духової шафи. Доповнюємо його салатним міксом, прошутто та скибочками сиру пармезан.
Римська піца за класичним рецептом готова. Частуйтесь!
Римська піца «Пепероні»
Римська піца «Пепероні» нікого не залишить байдужим. Таке частування ви не замовите у звичайній доставці. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею. Приготувати справжню італійську піцу зможе кожен у домашніх умовах. Спробуйте!
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мука – 500 гр.
- Вода – 400 мл.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Сіль морська – 2 ч.л.
- Оливкова олія – 40 мл.
Для начинки:
- Ковбаса сирокопчена – 200 гр.
- Сир моцарела – 200 гр.
- Томати – 2 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Базилік свіжий – 1 гілка.
- Чебрець свіжий – 1 гілка.
- Рукола – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Розчиняємо дріжджі та сіль у холодній воді. Сюди ж вводимо борошно та оливкову олію.
Крок 2. Замішуємо м’яке тісто однорідне. Прикриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 15 хвилин.
Крок 3. Добре обминаємо тісто руками. Знову забираємо заготовку в тепле місце близько 15-20 хвилин. Так потрібно обім’яти тісто 5 разів.
Крок 4. Далі заготовлене тісто забираємо в холодильник на 2 години для бродіння.
Крок 5. За 10 хвилин до початку випікання дістаємо тісто та формуємо з нього акуратний овал.
Крок 6. У блендері подрібнюємо помідори, часник, базилік, чебрець, сіль та чорний мелений перець. Обмазуємо заготовкою основу.
Крок 7. Тонко ріжемо ковбасу. Укладаємо її на піцу разом із шматочками моцарелли. Випікаємо близько 10-15 хвилин|мінути| при температурі 220 градусів.
Крок 8. Римська піца «Пепероні» готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!
Римська піца «4 сири»
Римська піца «4 сири» – це неймовірно смачна страва італійської кухні, яку кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою апетитною піцею.
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мука – 500 гр.
- Сіль – 2 ч.л.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Вода – 400 мл.
- Оливкова олія – 40 мл.
Для начинки:
- Сир маасдам – 100 гр.
- Сир Горгонзола – 50 гр.
- Сир моцарела – 100 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Базилік – до смаку.
- Орегано сушений – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів без списку.
Крок 2. Розводимо дріжджі із сіллю у холодній воді. Вводимо сюди борошно та оливкову олію. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 3. Розминаємо тісто руками, повертаючи краї до центру. Потім забираємо в тепле місце на 15 хвилин. Повторюємо процедуру 5 разів. Далі ділимо тісто на дві кулі та прибираємо його в холодильник на 2 години.
Крок 4. Розкочуємо заготовки з тіста до плоских овалів. Випікаємо основу 15 хвилин|мінути| при температурі 150 градусів.
Крок 5. Чотири види сиру натираємо на тертці.
Крок 6. На основу викладаємо всі чотири види сиру, доповнюємо їх орегано. Випікаємо ще 10-15 хвилин|мінути| до розплавлення сири.
Крок 7. Римська піца «4 сири» готова. Прикрашайте базиліком та подавайте до столу!
Римська піца «Маргарита»
Римська піца «Маргарита» – це апетитне кулінарне рішення для вашого сімейного столу чи свята. Приготувати таку страву нескладно за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Італійське частування приємно порадує своїм ніжним і хрустким тестом.
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мука – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 8 грн.
- Вода – 350 мл.
- Оливкова олія – 60 мл.
- Сіль за смаком.
- Цукор – до смаку.
- Базилік – до смаку.
- Помідори – 3 шт.
- Сир тертий – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Наперед готуємо закваску. З’єднуємо половину борошна з половиною води та дріжджів. Збиваємо пару хвилин на низькій швидкості і забираємо в холодильник на ніч.
Крок 2. У готову закваску надсилаємо другу половину інгредієнтів. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на кілька годин для підняття.
Крок 3. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку. Очищені плоди подрібнюємо із сіллю, цукром та базиліком.
Крок 4. Розкочуємо готове тісто у овальну або прямокутну форму.
Крок 5. Обмазуємо основу томатною заготовкою.
Крок 6. Випікаємо 15 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів. За 7 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.
Крок 7. Римська піца “Маргарита” готова. Прикрашайте базиліком та подавайте до столу!
Римська піца з грибами
Римська піца з грибами – це напрочуд смачна страва італійської кухні, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Ваші близькі чи гості не зможуть встояти перед такою апетитною стравою.
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Дріжджі свіжі – 7 грн.
- Вода – 125 мл.
- Оливкова олія – 20 мл.
Для начинки:
- Гриби лисички – 100 гр.
- Сир Моцарела – 150 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Помідори чері – 100 гр.
- Соус томатний – 4 ст.
- Олія оливкова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. У холодній воді розмішуємо дріжджі, сіль та оливкову олію.
Крок 3. Поступово вводимо сюди борошно, що просіює.
Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, обмазуємо його оливковою олією, прикриваємо плівкою та забираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. Розминаємо тісто руками та повторюємо процедуру ще чотири рази. Потім забираємо в холодильник на 2 години.
Крок 5. Лисички обсмажуємо до рум’янцю на оливковій олії.
Крок 6. Розкочуємо тісто в акуратний овал або невелике коло. Обмазуємо томатним соусом.
Крок 7. Доповнюємо шматочками моцарелли.
Крок 8. Викладаємо сюди чері та лисички.
Крок 9. Посипаємо твердим сиром тертим і прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Крок 10. Римська піца з грибами готова. Подавайте до столу!