Рис із фаршем — це універсальні інгредієнти, з яких можна приготувати безліч різних домашніх страв, доклавши мінімум зусиль. Доступні продукти максимально просто перетворюються на апетитну їжу, яку воліють більшість людей незвичайним делікатесам. Домашня їжа в рази смачніша за покупні напівфабрикати і готову продукцію. Готуйте насолоду!
Рис з фаршем та томатною пастою на сковороді
Рис із фаршем та томатною пастою на сковороді готується максимально швидко. Для всіх хто цінує свій час і не хоче годинами стояти біля плити, мабуть, це ідеальний варіант. Приготування займає трохи більше півгодини, а в результаті повноцінний прийом їжі у вас на столі.
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Фарш – 400 гр.
- Томатная паста – 2 ст.л.
- Бульйон – 400 мл.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Рис білий – 1 ст.
- Сіль за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Рис із фаршем готується дуже просто. Готуємо продукти для простої, але апетитної страви. Промив склянку рису до прозорої води, встановлюємо на плиті каструльку з 300-мілілітрами рідини (в даному випадку використовуємо бульйон) і крупою.
На розпеченій сковорідці з олією обсмажуємо фарш.
Очищаємо цибулю та подрібнюємо. Промиті томати та солодкий перець нарізаємо кубиком. Овочеву нарізку вивантажуємо до обсмаженого фаршу. Розмішавши, готуємо 7 хвилин.
Присмачуємо томатною пастою та приправами. Вливаємо 100мл. бульйону. Якщо томатна паста кисла, для балансу смаку сиплемо пару щіпок цукру.
Поєднавши складові, гасимо 5 хвилин.
У м’ясну підливу вивантажуємо відварений рис і готуємо до загусання чверть години. За потреби прикриваємо.
Страву подаємо відразу або, дочекавшись охолодження.
Можна прикрасити зеленню за бажанням або присмачити сметаною. Смачного!
Рис з фаршем та овочами на сковороді
Рис з фаршем і овочами на сковороді виглядає привабливо і має чарівний смак. Овочевий набір можна взяти будь-хто, це можуть бути заморожені овочі або свіжі. Ідеально підходить магазинна суміш, використовуючи її, не потрібно витрачати час на обробку овочів.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Рис – 1 ст.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Приправа для мяса – 0,5 ч.л.
- Вода – 2,5 ст.
- Олія – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену цибулю і моркву нарізаємо і припускаємо на розпеченій олії. Смажимо на досить великому вогні при частому перемішуванні, щоб овочі не підгоріли.
Крок 2. До розм’якшеного пасерування кладемо порубаний томат. Розмішавши, смажимо кілька хвилин. Я часто використовую домашню заморожену заготівлю.
Крок 3. До обсмажування кладемо фарш, приправляємо спеціями. Об’єднавши складові, готуємо до освітлення фаршу. Розминаємо шматочки лопаткою, щоб не залишалося великих грудок.
Крок 4. Рисову крупу детально промиваємо, щоб вимити крохмаль. Для блюда підійде будь-який сорт. Для прихильників правильного харчування використовуємо бурий. Виходить досить непогано. “Басматі” або “Жасмин” теж добре поєднуються з інгредієнтами. В крайньому випадку підійде звичайний недорогий рис.
Крок 5. Процідивши через сито рис, вивантажуємо до обсмаженого з овочами фаршу.
Крок 6. Посоливши та присипавши карі (спеція дасть гарний колір та яскравий смак), заливаємо окропом. Кількість рідини залежить від сорту рису. З усіма вказівками можна ознайомитись на звороті упаковки. Рівень рідини має прикривати вміст.
Крок 7. Закинувши лаврушку і прикривши, гасимо на дрібному вогні не більше 25 хвилин.
Крок 8. Коли рідина випарується, відключаємо газ і дбайливо розмішуємо страву. При правильному приготуванні частування буде розсипчастим.
Крок 9. Сервіруємо частування і сідаємо обідати. Смачного!
Рис з фаршем та грибами на сковороді
Рис з фаршем і грибами на сковороді є неймовірно апетитною та бюджетною стравою. Мінімальна кількість складових перетворюється на дивовижне частування, від якого стовідсотково ніхто не зможе відмовитись. Елементарний рецепт освоїть навіть новачок.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Фарш – 400 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Окріп – 2 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очистивши цибулю та моркву, обполіскуємо і довільно нарізаємо. Розжаривши олію, пасеруємо нарізку.
Крок 2. Печериці чистимо або швидко обполіскуємо та обсушуємо. Ріжемо не надто дрібно. Можна використовувати вже нарізані заморожені чи консервовані грибочки. Вивантажуємо до пасерованих овочів. Гриби при термічній обробці зменшаться.
Крок 3. Поверх грибів розподіляємо ретельно вимитий рис. Це може бути бурий, жасмин, басмати або бюджетний варіант, який можна знайти в магазинах.
Крок 4. Вливаємо 2 склянки окропу, прикривши, томимо на дрібному вогні. Будьте уважні з кількістю рідини. Пропорції та час варіння розписані на упаковці рису.
Крок 5. Тим часом прогріємо іншу сковорідку та кладемо фарш.
Крок 6. Трохи обсмаживши, доливаємо трохи води і нудимо, доки не приготується. Активно розмішуючи, щоб розбити грудочки.
Крок 7. Змішуємо в одній сковорідці фарш та рис із грибами. Приправляємо та прогріваємо 5 хвилин.
Крок 8. Оформляємо страву відповідно до уподобань.
Крок 9. Подаємо на спільній страві або порційно. Смачного!
Запеканка з рису з фаршем у духовці
Запіканка з рису з фаршем у духовці виходить соковитою і добре насичує. Процес виконання не клопіткий і відноситься до елементарних рецептів, а доступні інгредієнти. Запіканка – страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Подають запіканку відразу або в охолодженому вигляді.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Рис круглозерний шліфований – 120 гр.
- Фарш индюшачий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік томатний – 200мл.
- Спеції для м’яса – 1 год.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Рослинна олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. 120 г рису відварюємо до стану “аль-денте”. Даємо крупі охолонути. Допустимо замінити іншим сортом рису. Експерименти не заборонено.
Крок 2. Остиглий рис висипаємо в чашу і вивантажуємо фарш. У цьому випадку напівфабрикат з індички, але підійде й інший.
Крок 3. Вводимо яйце та спеції. Сюди ж вивантажуємо дрібно рубану цибулину. Добре вимішуємо. Прянощі та їх кількість регулюємо самостійно.
Крок 4. Вливаємо томатний сік або розбавлену водою томат-пасту. Якщо продукт виявився досить кислим, балансуємо щіпкою-двома цукру. Доводимо суміш до однорідності.
Крок 5. Змащуємо скляну ємність олією і заповнюємо її масою для запіканки.
Крок 6. Прикривши кришкою або запечатавши фольгою, готуємо 45 хвилин|мінути| при 180°С.
Крок 7. Щоб запіканка не вкрилася грубою скоринкою, рекомендується не знімати кришку. Дістаємо готову страву, убезпечивши себе прихватками.
Крок 8. Розділивши запіканку на порції, розподіляємо по тарілках. Декоруємо на розсуд.
Крок 9. За бажання присмачуємо сметаною або натуральним йогуртом. Смачного!
Рис з капустою та фаршем на сковороді
Рис із капустою та фаршем на сковороді – альтернатива лінивим голубцям, яка сподобається всім. Смачно, а головне – велика економія часу. Приготування подужає навіть новачок. Страву подають із сметаною, наскільки це смачно, не передати словами.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Фарш – 600 гр.
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- Томатная паста – 70 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Виделку капусти звільняємо від зіпсованого млявого листя, відокремлюємо 500 грамів і тонко рубаємо. Очищаємо цибулю та часник, дрібно нарізаємо. Очистивши морквину, крупно натираємо на тертці.
Крок 3. Прогріваємо олію в чавунній сковороді. Засипаємо нарізку, але без капусти. Обсмажуємо 5 хвилин.
Крок 4. Вивантажуємо капустяну нарізку та розмішуємо. Попередньо можна трохи пом’яти, якщо капуста пізня.
Крок 5. Як тільки капуста дасть сік, присмачуємо томатною пастою.
Крок 6. Розмішавши, кладемо розморожений фарш. Напівфабрикат може бути із птиці або змішаний. Добре розбиваємо грудочки.
Крок 7. Готуємо, поки фарш не світлішає. Для рівномірного процесу, не забуваємо орудувати лопаткою.
Крок 8. Ополіскуємо рис до прозорості води. Висипаємо до обсмажування. Яку використовувати крупу визначаємо самостійно. У разі довгозерний сорт. З бурим та басматі теж виходить апетитно. Підійде навіть найдешевший, якщо приготувати правильно, за вуха не відтягнеш.
Крок 9. Об’єднавши компоненти, вливаємо окріп так, щоб рідина покривала вміст. Не додаємо дуже багато, щоб не вийшла рисова каша. Стомлюємо 20 хвилин.
Крок 10. Коли рідина вбереться у продукти, отримаємо розсипчасте частування та можна сервірувати страву.
Крок 11. Прикрашаємо та подаємо до обіду. Смачного!
Смажений рис з фаршем по-китайськи
Смажений рис з фаршем по-китайськи – рецепт, виконання якого займає трохи більше півгодини. Овочі добре доповнюють рис із фаршем. Страва виходить ситною та яскравою. Рецепт допоможе урізноманітнити звичний раціон, не використовуючи дорогих продуктів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис пропарений довгозерний – 200 гр.
- Кабачки – 300 гр.
- Соєвий соус – 5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Лайм – 0,5 шт.
- Фарш – 600 гр.
- Соєвий соус – 2 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Імбир – 1 ст.
- Часник – 4 зубчики.
- Зіра мелена – ⅔ ч.л.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Миємо рис стільки, поки не вимиємо крохмаль, що міститься у крупі, тобто до прозорої води. Варимо, як зазначено на звороті пачки. Можна використовувати сорти Жасмин і Басматі. Очищаємо цибулю та часник, ополіскуємо лайм, солодкий перець та кабачок.
Крок 2. Прогріваємо сковорідку з олією. Чистимо перець від нутрощів і нарізаємо кубиком, повторюємо ті ж дії з цибулею та кабачком. Дрібно подрібнюємо часник. Обсмаживши до м’якості цибулю, засипаємо перець та кабачок. Припущені овочі присмачуємо подрібненим часником і тертим імбиром. Приправляємо зірою і готуємо близько хвилини.
Крок 3. Перекладаємо охолоджений фарш, перекручуємо м’ясо через м’ясорубку і обсмажуємо 10 хвилин. Щоб не було грудок, розламуємо фарш дерев’яною ложкою. Напівфабрикат може бути м’ясним, змішаним або із птиці. Визначаємо самостійно залежно від бажаної калорійності страви.
Крок 4. Присмачуємо соком лайма (немає лайма – замінюємо лимоном) та соєвим соусом та об’єднуємо компоненти. Вивантажуємо зварений рис. Перемішавши, нагріваємо до теплого стану та відключаємо конфорку. Пробуємо на смак та балансуємо за потреби. Прикриваємо та даємо відпочити 10 хвилин.
Крок 5. Розподіляємо розсипчасте частування по порціях, виклавши в глибокі піали. Для особливих поціновувачів китайської культури подаємо палички. Посипаємо нарізаною зеленню. Ситно і без особливих проблем. Смачного!
Рис з м’ясним фаршем та квасолею
Рис з м’ясним фаршем та квасолею виглядає презентабельно та оригінально. Втілити в життя страву вдасться у кожного. Доступні інгредієнти знайдуться у будь-якому продуктовому магазині. Цікава подача виглядає привабливо, а проста, але апетитна страва доречна для застілля у вузькому колі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Квасоля консервована – 260 гр.
- Морква – 180 грн.
- Рис – 200 грн.
- Вода – 400 мл.
- Олія – 1-2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 160 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо цибулю та морквину, ополіскуємо.
Крок 2. Крупу промиваємо до прозорої води, якнайретельніше. Ставимо варитися, ознайомившись із рекомендаціями на упаковці.
Крок 3. Нарізаємо цибулю кубиками.
Крок 4. У сковорідці з олією обсмажуємо цибулю до м’якості.
Крок 5. Вивантажуємо фарш, посипаємо перцем. Смажимо на середній температурі, розламуючи на дрібні частини.
Крок 6. Морквину подрібнюємо кубиками.
Крок 7. Коренеплід засипаємо в сковорідку, готуємо до м’якого стану.
Крок 8. Зварену крупу перекладаємо в сито і обдаємо під краном, щоб позбавитися вологи.
Крок 9. Відкорковуємо консервовану квасолю. Для контрастності беремо червону. Висипаємо в друшляк і обполіскуємо.
Крок 10. Квасолю вивантажуємо до фаршу.
Крок 11. Висипаємо туди ж рис.
Крок 12. Посоливши, перемішуємо. Прогріваємо при активному помішуванні близько 8 хвилин.
Крок 13. Відключивши газ, прибираємо сковороду з конфорки.
Крок 14. Страву сервіруємо на спільній тарілці.
Крок 15. Викладаємо гіркою. Виглядає блюдо дуже презентабельно. Смачного!
Їжачки з рисом та фаршем
Їжачки з рисом та фаршем знайомі багатьом. Елементарне виконання найсмачнішої страви займає менше години. Їжачки люблять як діти, так і дорослі. Іноді додатково подають гарнір із картопляного пюре або макаронних виробів, але це не обов’язково. Їжачки і так добре насичують.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 60 грн.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Фарш м’ясний – 450 грн.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Томатная паста – 30 гр.
- Вода/бульйон – 350 мл.
- Сіль за смаком.
- Цукор-пісок – до смаку.
- Мука – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Очищену цибулю та часник ріжемо і вивантажуємо в чашу блендера. Вливаємо 50 г води.
Крок 3. Пробиваємо масу до однорідності.
Крок 4. Активно промиваємо рис, вимиваючи крохмаль, до прозорої води.
Крок 5. До фаршу вливаємо субстанцію, що вийшла. Розбиваємо яйце. Приправляємо сіллю та перцем. За бажання додаємо улюблені прянощі. Висипаємо рис.
Крок 6. Ретельно вимішуємо заготовку.
Крок 7. Формуємо невеликі грудочки, тому що рис сирий, при гасінні їжачки стануть більшими. Укладаємо в товстостінну каструльку.
Крок 8. Борошно з’єднуємо з томатною пастою, потроху розбавляючи водою та розбиваючи грудочки.
Крок 9. Доливаємо воду чи бульйон. Солимо і присмачуємо цукром, щоб урівноважити смак.
Крок 10. Вливаємо соус поверх м’ясних заготовок. Встановлюємо на плиті.
Крок 11. Довівши до кипіння, томимо під кришкою 25 хвилин.
Крок 12. Сервіруємо їжачки, поливаючи підливою.
Крок 13. За бажанням відварюємо картоплю або макарони, щоб доповнити основну страву. Смачного!
Дуже ліниві голубці з рисом та фаршем
Дуже ліниві голубці з рисом і фаршем принесуть задоволення всім любителям традиційної страви. Страва урізноманітнить повсякденний раціон. Бюджетний рецепт не вдарить по кишені, всі продукти доступні та недорогі, а результат чудовий.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Фарш – 300 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Рис – 150 грн.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатная паста – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Сметана – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Зчищаємо з молодого вилка капусти в’яле та зіпсоване листя. Відрізаємо 200 грамів і дрібно шаткуємо, наскільки можливо.
Крок 2. Очистивши цибулю, промиваємо та подрібнюємо. Очищену морквину крупно натираємо на тертці.
Крок 3. Нарізку, крім капусти, вивантажуємо в чашу мультиварки змащену олією, готуємо, натиснувши на кнопку “Спека” або “Випічка”.
Крок 4. Крупу добре промиваємо, щоб вода залишалася прозорою. Зцідивши рідину, вивантажуємо до обсмажування, готуємо 10 хвилин, активно перемішуючи.
Крок 5. Вивантажуємо м’ясний фарш, обсмажуємо, розбиваючи грудочки.
Крок 6. Для зручності можна потроху підливати окріп і подрібнювати фарш, а надлишки вологи випарувати. Вивантажуємо сметану. Активуємо програму “Гушіння”, запустивши таймер на 10 хвилин або продовжуємо готування в режимі “Випічка”. Присмачуємо томатною пастою та спеціями.
Крок 7. Висипаємо капусту. Перемішавши, продовжуємо гасіння протягом 20 хвилин. Закривати прилад чи ні, вирішуємо самостійно. Через деякий час пробуємо, при необхідності доготовляємо 5 хвилин.
Крок 8. Подаємо ліниві голубці з соусом або просто так. Смачного!
Пиріг з фаршем та рисом у духовці
Пиріг з фаршем та рисом у духовці – дивовижна домашня випічка, яку подають до сімейного чи дружнього чаювання. Пиріг зручно брати з собою на перекус на роботу чи поїздку. У рецепті використовується вже готове тісто. Але, якщо є час, можна приготувати його самостійно.
Час приготування – 1 год. 05 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 350 гр.
- Рис – 0,5 ст.
- Фарш м’ясний – 250 грн.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець мелений чорний – до смаку.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Напередодні відварюємо півсклянки рису. Відварений рис споліскуємо і даємо стекти. Пересипаємо в чашу, туди вивантажуємо охолоджений фарш.
Крок 2. Очищаємо морквину та цибулю і натираємо на дрібній тертці. Приправляємо спеціями.
Крок 3. Активно вимішуємо, даючи компонентам потоваришувати.
Крок 4. Готове дріжджове тісто розрізаємо на ⅓ та ⅔ частини. З більшого шматка робимо основу, розтягуючи руками або розкотивши качалкою. Переміщуємо у форму, попередньо змащену олією.
Крок 5. У центр викладаємо начинку і розподіляємо на основі, але не до країв, як показано на фото.
Крок 6. З меншого шматка формуємо кришечку. Перекладаємо тісто поверх начинки та защипуємо краї. У середині формуємо “дірочку”. Заготівлю переміщаємо в гарячу духову шафу, попередньо прогріту до 180°С. Випікаємо виріб 45 хвилин.
Крок 7. Спечений пиріг перевіряємо шпажкою. Акуратно дістаємо і даємо трохи охолонути.
Крок 8. Порізавши на шматочки, частуємо близьких. Смачного!