Рис із куркою в духовці – це смачна універсальна страва для будь-якого раціону харчування. Це дуже вдалий спосіб приготування птиці та крупи. У процесі запікання курка виходить соковитою, а рис просочується м’ясними соками, тому виходить таким ароматним та розсипчастим. До того ж можна відразу приготувати досить велику кількість рису з куркою, щоб нагодувати велику компанію.
Рис з куркою в духовці на деку
Рис з куркою в духовці на деку – це просте, але смачне блюдо для щоденного раціону харчування. На деку готувати курку з рисом дуже зручно. Подавати запечену страву на стіл можна зі свіжими або маринованими овочами.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Майонез – за смаком
- Курка – 1.5 кг
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – за смаком
- Сіль за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
- Вода – 1 л.
- Морква – 3 шт.
- Рис білий – 800 гр.
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати рис із куркою в духовці? Курячу тушку помийте та розріжте на порційні шматочки. Далі м’ясо замаринуйте з майонезом, сіллю та меленим перцем. Накрийте миску з куркою і залиште на годину.
Промийте рисову крупу проточною водою. Деко з високими бортами змастіть олією і викладіть на неї рисову крупу, трохи посоліть її.
Дрібно наріжте цибулю та морквину. Обсмажте овочі на сковороді на олії до м’якості, додайте трохи томатної пасти. Овочеву засмажку покладіть поверх рису.
Часник очистіть і пропустіть через прес. Додати часникову масу в заготівлю.
Мариноване куряче м’ясо покладете на рис, додайте лавровий лист. Влийте воду так, щоб вона перевищувала рівень рису на 2 сантиметри.
Запікайте курку з рисом на деку в духовці при 200 градусах протягом 40-45 хвилин. Подавайте запечену курку з рисом у гарячому вигляді. Смачного!
Запечений рис з куркою у фользі в духовці
Запечений рис із куркою у фользі в духовці – це найсмачніша домашня страва. Такий рецепт сподобається тим, хто любить ніжне та соковите куряче м’ясо, а також м’який та розсипчастий рис як гарнір. Ми розкриємо та опишемо всі тонкощі цього процесу.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Паприка мелена – 1 ч.л.
- Бульйон/вода – 2 ст.
- Асафетида – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Крупа рисова – 1 ст.
- Купка куряча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець червоний мелений – 1 ч.л.
- Кмин – 1 ч.л.
- Перець солодкий болгарський – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Змішайте всі сухі спеції у невеликій мисці. Їхній склад ви можете змінювати виходячи зі свого смаку.
Крок 2. Куряче філе відокремте від шкіри та кісток, наріжте його смужками. Цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець – соломкою. У миску складіть нарізані продукти, додайте до них спеції, оливкову олію, перемішайте і залиште на півгодини.
Крок 3. Промийте рисову крупу проточною водою. Викладіть у миску і замочіть на півгодини. Після цього розподіліть крупу рівним шаром у формі для запікання.
Крок 4. Рис залийте двома склянками бульйону чи води.
Крок 5. Поверх рису розкладіть м’ясо з овочами.
Крок 6. Форму накрийте фольгою і відправте в духовку на 50 хвилин. Запікайте при 190 градусах.
Крок 7. Приберіть фольгу та перемішайте готову страву.
Крок 8. Подавайте рис із куркою, запечений у духовці у гарячому вигляді на обід чи вечерю. Смачного!
Рис з куркою в скляній формі в духовці
Рис із куркою у скляній формі в духовці – це універсальна страва для буднів та свят. Воно не завдасть багато клопоту господиням, але результат виходить завжди дивовижним: м’ясо разом із рисом просто тане у роті. До речі, ви завжди можете доповнити страву будь-якими спеціями та зеленню, від цього вона лише виграє.
Час приготування: 130 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Каррі – 1 ч.л.
- Часник – 5 зубів.
- Морквина – 200 гр.
- Крупа рисова – 350 гр.
- Олія – 6 ст.л.
- Крильця курячі – 800 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Зіра – 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Вода – 700 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Крильця беріть із двох фаланг. Підготуйте усі необхідні спеції.
Крок 2. Крильця помийте, розріжте кожне на дві частини по суглобу і складіть в миску. Додайте до курки дві столові ложки олії, сіль, каррі, зіру та перець. Перемішайте та залиште під кришкою на півгодини.
Крок 3. Морквину натріть на тертці для моркви корейською.
Крок 4. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
Крок 5. Прогрійте на сковороді пару столових ложок олії, обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще 3-4 хвилини.
Крок 6. Промийте рис і викладіть його на сковороду до овочів, посоліть і приправте до смаку, перемішайте і приберіть сковороду з вогню.
Крок 7. Форму для запікання змастіть олією і викладіть у неї рис із овочами рівномірним шаром.
Крок 8. На рисовому шарі розкладіть курячі крила. Влийте 700 мл води і додайте лавровий лист.
Крок 9. Духовку наперед прогрійте до 180 градусів. Форму щільно вкрийте фольгою. Запікайте курку з рисом у духовці протягом 50 хвилин.
Крок 10. Після цього заберіть фольгу і готуйте страву у відкритому вигляді ще 20-30 хвилин.
Крок 11. Запечений рис із курячими крильцями подавайте на спільній страві або розкладіть на порції. Смачного!
Рис з куркою та овочами в духовці
Рис з куркою та овочами в духовці – це поживна та смачна страва для обіду або вечері. Завдяки м’ясу та овочам рисова крупа стає смачною та розсипчастою. Ще один незаперечний плюс: у духовці рисова крупа ніколи не злипається.
Час приготування: 65 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морквина – 1 шт.
- Приправи для курки – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Крупа рисова – 160 гр.
- Сир – 70 гр.
- Перець солодкий болгарський – 1 шт.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Помідори – 2 шт.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Приправа універсальна – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Рис промийте проточною водою і викладіть у жароміцну форму рівномірним шаром, посоліть його.
Крок 2. Цибулю, моркву, болгарський перець наріжте кубиками. Стручки квасолі також можна розрізати навпіл.
Крок 3. Покладіть овочеве асорті поверх рису, посоліть і приправте до смаку.
Крок 4. Шматочки курки покладіть у форму, посоліть м’ясо та приправте спеціями для курки. Влийте у форму воду, щоб вона повністю покривала рис та овочі.
Крок 5. Накрийте форму кришкою або фольгою. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте 50 хвилин.
Крок 6. Після цього приберіть кришку та посипте блюдо тертим сиром. Готуйте ще 15 хвилин.
Крок 7. Подавайте рис, запечений з куркою та овочами у гарячому вигляді одразу з духовки. Смачного!
Фарширована курка рисом у духовці
Фарширована курка рисом у духовці – це страва, яка своїм оригінальним виглядом приверне загальну увагу на святковому гулянні. Подавати фаршировану курку можна на великій страві, прикрасивши печеними яблуками та гілочками свіжої ароматної зелені.
Час приготування: 4 ч. 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Гірчиця французька – 1 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Курка – 2 кг.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис круглий – 150 гр.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. Курку помийте і просушіть паперовими рушниками.
Крок 2. Птах натріть сіллю, меленим перцем і змастіть сумішшю майонезу і гірчиці з усіх боків. Надішліть курку маринуватися на 3 години в холодильник.
Крок 3. Промитий рис відваріть у підсоленій воді до напівготовності.
Крок 4. Цибулю наріжте кубиками. Потім обсмажте його на суміші рослинного та вершкового масел до напівпрозорості.
Крок 5. Яблуко наріжте кубиками та додайте на сковороду до цибулі. Смажте всі разом протягом 5 хвилин.
Крок 6. Цибулеву засмажку з яблуком викладіть у каструлю з рисом, перемішайте і посоліть до смаку.
Крок 7. Курку фаршуйте рисовою начинкою.
Крок 8. Зубочистками закріпіть черевце і покладіть курку на лист.
Крок 9. Запікайте фаршировану рисом курку в духовці при 200 градусах протягом півгодини. Після цього зменште температуру до 170 градусів і готуйте ще півгодини.
Крок 10. Фаршировану рисом курку перекладіть на блюдо та красиво подавайте на стіл. Така страва підходить навіть для святкового столу. Смачного!
Рис з куркою в пакеті для запікання
Рис із куркою у пакеті для запікання – це чудова страва, яка підходить для обіду та вечері. У вас відразу разом готується м’ясо та гарнір до нього, від цього смак страви тільки стає більш насиченим та яскравим. Для запікання можна взяти будь-які частини курки: філе, стегна, крильця.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Часник гранульований – 2 год.
- Перець солодкий болгарський – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Крупа рисова – 500 гр.
- Зіра – 1 ч.л.
- Вода – 600 мл.
- Гомілки курячі – 4 шт.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Барбарис сушений – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія – 1-1,5 ст.л.
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі гомілки обмийте, видаліть залишки пір’я, покладіть у глибоку миску, додайте солодку паприку, гранульований часник, мелений перець та сіль. Влийте одну-півтори ложки олії і перемішайте м’ясо руками, втираючи в нього спеції.
Крок 2. Рис промивайте проточною водою, доки вона не стане прозорою.
Крок 3. Головку часнику розберіть на зубчики та очистіть від лушпиння. Морквину, болгарський перець та цибулю наріжте кубиками.
Крок 4. Закріпіть один край рукава і вкладіть у нього рис та овочі, влийте 600 мілілітрів води. Додайте до крупи та овочів сіль, куркуму, зіру та барбарис, трохи перемішайте вміст рукава. Далі поверх рису та овочів розкладіть курячі гомілки.
Крок 5. Закріпіть другий край рукава, зробіть зубочисткою кілька проколів на верхній частині. Розташуйте заготовку на деку і відправте в розігріту духовку.
Крок 6. Запікайте курку з рисом у пакеті при 180 градусах протягом півтори години. Готову страву розкладіть на порції і в гарячому вигляді подавайте на стіл, запах у нього чудовий. Смачного!
Рис з куркою, морквою та цибулею в духовці
Рис із куркою, морквою та цибулею в духовці – більш класичне поєднання продуктів важко собі уявити. Куряче м’ясо в процесі запікання виділяє достатньо жиру, тому вам не доведеться використовувати рослинне або якесь інше масло. Страва буде нудитися у власному соку.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 2 ст.
- Цибуля – 2 шт.
- Морквина – 3 шт.
- Курка – 600 гр.
- Крупа рисова – 2 ст.
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
- Лист лавровий – 1-шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промийте рисову крупу проточною водою і зваріть її в підсоленій воді. Після цього промийте рис ще раз.
Крок 2. Курку розріжте на порційні шматки, посоліть і приправте спеціями.
Крок 3. Наріжте моркву, цибулю та часник невеликими шматочками. Змішайте овочі з рисовою кашею та приправте спеціями до смаку.
Крок 4. Вкладіть у рукав для запікання рис з овочами, поверх розкладіть шматочки курки. Закріпіть краї руками і розташуйте його на деку. Зверху зробіть кілька проколів зубочисткою для виходу пари.
Крок 5. Покладіть заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Смачна курка з рисом готова, подавайте її на стіл у гарячому вигляді з легким овочевим салатом. Смачного!
Рис з куркою в горщику в духовці
Рис із куркою у горщику в духовці – це практичний спосіб приготування їжі. Страва зазвичай подається на стіл у горщиках, у яких запікалося. Це зручно і до того ж запечений рис із куркою довго не остигає. Рецепт чудово підійде для оригінальної подачі гарячого на свято.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Морквина – 1 шт.
- Окріп – 200 мл.
- Рис пропарений – 4 ст.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Олія – для смаження.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть цибулю та морквину, наріжте овочі кубиками.
Крок 2. Пасеруйте овочі на олії до м’якості, трохи посоліть.
Крок 3. Куряче філе наріжте середніми кубиками за розміром. Посипте сіллю і додайте|добавляйте| подрібнений часник, влийте столову ложку рослинної олії і перемішайте м’ясо.
Крок 4. Розкладіть куряче філе по горщиках.
Крок 5. Потім покладіть на м’ясо половину овочевої засмажки.
Крок 6. Промийте пропарений рис і розкладіть його по горщиках, посоліть.
Крок 7. Зверху на рис розподіліть частину засмажки з цибулі і моркви.
Крок 8. Покладіть у горщики вершкове масло і влийте по 100 мл окропу в кожен горщик.
Крок 9. Запікайте рис із куркою у горщиках у духовці при 180 градусах протягом 70 хвилин. Страву можна подавати прямо у горщиках або викласти на тарілки. Смачного!
Рис з куркою та грибами в духовці
Рис з куркою та грибами в духовці – це дуже ароматна і смачна страва. Ми розповімо, як приготувати чудову страву, в якій куряче м’ясо та рис тануть у роті. Подавати його можна як основу обіду або вечері, доповнивши легким овочевим салатом.
Час приготування: 1 год. 5 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Майонез – 100 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Рис – 170 грн.
- Сіль за смаком.
- Печериці – 150 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти.
Крок 2. Промийте кілька разів рис проточною водою. Потім перекладіть крупу в каструлю, залийте водою і посоліть до смаку, варіть протягом 15 хвилин від моменту закипання. Рис має бути готовим, але не розвареним. Рис відкиньте на сито, щоб стекла вода.
Крок 3. Наріжте цибулю півкільцями.
Крок 4. Гриби помийте і наріжте часточками.
Крок 5. Куряче філе наріжте пластинками поперек волокон і відбийте кухонним молоточком.
Крок 6. У форму для запікання викладіть рис. На рисовий шар покладіть курячі відбивні, посоліть і поперчіть їх.
Крок 7. Змастіть куряче м’ясо майонезом і розкладіть зверху цибулю.
Крок 8. На цибульний шар покладіть нарізані печериці рівномірним шаром. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів.
Крок 9. Через півгодини вийміть форму з духовки та посипте блюдо тертим сиром.
Крок 10. Поверніть форму з куркою та рисом у духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився. Рис із куркою та грибами прикрасьте свіжою зеленню і можна відразу подавати на стіл. Смачного!
Курка з рисом і кукурудзою в духовці
Курка з рисом і кукурудзою в духовці – це страва, яка заслужила таку популярність своєю абсолютною простотою. Такий склад продуктів забезпечує страві оригінальний та дуже багатий смак. Запікання рису разом із куркою в одній ємності дозволяє зробити кашу насиченою та смачною.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 3.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції для курки – 0,5 ст.
- Кукурудза – 0,5 банки
- Рис – 1 ст.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія – для смаження.
- Стегенця курячі – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Стегенця розріжте навпіл на гомілки та стегенця. З консервованої кукурудзи злийте рідину.
Крок 2. Покладіть частини курки в миску, додайте сіль і приправи, перемішайте і залиште маринуватися на 10 хвилин.
Крок 3. Очистіть цибулю та морквину. Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на тертці. Пасеруйте овочі на олії до м’якості.
Крок 4. Курку обсмажте на сковороді до рум’яної скоринки. Усередині курочка залишатиметься сирою.
Крок 5. На дно жароміцної форми викладіть засмажку з цибулі та моркви.
Крок 6. Наступним шаром покладіть промитий рис. Влийте воду, щоб вона перевищувала рівень рису на два пальці, посоліть до смаку.
Крок 7. Далі у форму викладіть консервовану кукурудзу.
Крок 8. Покладіть на рис та овочі курячі стегна та гомілки.
Крок 9. Накрийте кришкою і готуйте рис з куркою і кукурудзою в духовці при 190 градусах протягом півгодини.
Крок 10. Страва виходить дуже ароматною та апетитною. Подавайте курку з рисом та кукурудзою в теплому вигляді з овочами та свіжою зеленню. Смачного!