Салат Айсберг – не просто корисний і яскравий інгредієнт. Він вважається універсальним, ідеально відповідним для багатьох страв. Обов’язково включіть цю зелень в свій раціон, щоб надати звичним страв соковитість, яскравість і збагатити їх пристойною порцією вітамінів.
Салат з креветками і Айсбергом
Салат з креветками і Айсбергом тільки одним своїм виглядом викликає бажання відразу ж його спробувати. Так що не відмовляйте собі в задоволенні!
Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- спеції за смаком, лимонний сік і оливкову олію;
- 200 грам сметани;
- 0,5 кг креветок;
- пучок салату Айсберг;
- два зубчики часнику;
- 100 грам сиру;
- 4 помідори черрі;
- 100 грам сухариків.
Процес приготування:
- Яйця відправляємо варитися до стану круто. Потім нарізаємо на невеликі скибочки.
- Креветки відварюємо протягом двох хвилин, перекладаємо на сковороду з оливковою олією і приправляємо спеціями з лимонним соком. Додаємо тертий часник, смажимо буквально хвилину і знімаємо.
- На блюдо покласти промиті листя салату, потім креветки і розрізані на половинки помідори. Заливаємо все соусом. Він готується шляхом змішування сметани і часнику.
- Посипаємо салат тертим сиром, кладемо сухарики і прикрашаємо нарізаними яйцями.
Рецепт приготування з тунцем
Салат з тунцем – проста і смачна закуска. Він обов’язково сподобається тим, хто любить цю рибу.
Необхідні продукти:
- капуста Айсберг – 200 грам;
- три яйця;
- 200 грам тунця;
- два середніх помідора;
- спеції і майонез за смаком.
Процес приготування:
- Яйця відварюємо до стану круто. На це буде потрібно близько 10 хвилин після того, як вміст каструлі закипить. Остуджуємо їх і нарізаємо на кубики.
- У миску покласти нарізаний салат, яйця, подрібнені помідори і тунець.
- Приправляємо всі спеціями за смаком і кладемо трохи майонезу. Перемішуємо.
Проста закуска з куркою
Салат з Айсбергом і куркою готується дуже швидко із самих звичайних інгредієнтів. Він ідеально підходить для вечері.
Необхідні продукти:
- один огірок свіжий;
- дві ложки сметани;
- 300 грам салату;
- спеції за смаком;
- два невеликих помідора;
- одне куряче філе;
- 30 грам сиру.
Процес приготування:
- Куряче філе відварюємо, даємо йому охолонути й нарізаємо на невеликі кубики.
- У салатницю покласти подрібнений Айсберг, курятину, а також помідори і огірок, нарізані довільно.
- Приправляємо всі обраними спеціями. Незайвим виявиться додавання невеликої кількості лимонного соку.
- Заправляємо салат сметаною і подаємо разом з тертим сиром.
З крабовими паличками
Необхідні продукти:
- спеції і свіжа зелень на свій смак;
- 150 грам крабових паличок;
- 0,2 кг консервованої кукурудзи;
- 200 грам Айсберга;
- один огірок;
- майонез для заправки.
Крабові палички перед приготуванням слід повністю розморозити або зовсім взяти охолоджені, щоб у готовій страві не було зайвої рідини.
Процес приготування:
- Підготуйте ємність для страви. Помістіть туди кукурудзу, попередньо зливши з неї зайву рідину.
- Потім наріжте салат або порвіть його руками і додайте до кукурудзі.
- Яким зручним способом подрібніть огірок і крабові палички. Викладіть підготовлені інгредієнти в салатницю.
- Залишилося, присипати блюдо дрібно посіченою свіжої зеленню, заправити майонезом і приправити спеціями. Обов’язково використовуйте сіль і лимонний сік.
Салат з салату Айсберг з грибами
Салат з салату Айсберг виходить досить легким. Гриби можна брати будь-які, по своєму смаку.
Необхідні продукти:
- 300 грам салату Айсберг;
- близько 10 штук невеликих печериць;
- половинка головки червоної салатного лука;
- 60 грам сиру;
- велика ложка гірчиці;
- спеції за смаком;
- три ложки оливкової олії;
- один лимон.
Найкраще з овочевими салатами поєднується зерниста гірчиця. Вибирайте натуральний продукт з природним смаком, не перебитим оцтом або зайвої гостротою.
Процес приготування:
- Гриби нарізаємо слайсами, відправляємо на сковороду і смажимо до готовності. Потрібно щоб вся виділяється рідина випарувалася. Даємо грибний масі трохи охолонути і викладаємо її в салатницю.
- Цибулину нарізаємо тонко і відправляємо до грибів. Можна використовувати і інший сорт цибулі, але головне, щоб він був не гіркий.
- Огірки подрібнюємо на кубики. Зазначене кількість сиру натираємо на дрібній тертці і все це теж додаємо до страви.
- Айсберг нарізаємо або рвемо руками, кладемо в ємність з іншими інгредієнтами.
- Змішуємо оливкове масло з гірчицею, щіпка чорного меленого перцю, невеликою кількістю лимонного соку і цією сумішшю заправляємо салат.
Страву можна подати разом зі свіжою зеленню.
З помідорами і огірками
Необхідні продукти:
- 150 грам Айсберга;
- два невеликих помідора;
- свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля);
- один огірок;
- три великих ложки консервованої кукурудзи;
- половина морквини;
- оливкову олію і спеції за власним смаком.
Процес приготування:
- Огірок, помідори та моркву добре промиваємо, а потім подрібнюємо. Моркву краще натерти на дрібній тертці. Інгредієнти викладаємо в салатницю.
- Туди ж додаємо нарізаний або порваний руками Айсберг і обрану зелень.
- Кукурудзу беремо без рідини і теж відправляємо до інших компонентів страви.
- Приправляємо всі спеціями, оливковою олією і добре перемішуємо.
Закуску можна подавати!
Ніжний рецепт з печінкою тріски
Необхідні продукти:
- п’ять яєць;
- 400 грам салату Айсберг;
- одна баночка печінки тріски;
- червона цибулина;
- 100 грам помідор черрі;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Підготуйте ємність для страви. Помістіть туди великі шматки салату Айсберг, приправте їх невеликою кількістю масла від печінки і сіллю.
- Туди ж викладіть печінку тріски, подрібнену на шматочки.
- Яйця потрібно відварити до стану круто. Потім остудіть їх і помістіть поверх печінки.
- Прикрасьте салат кільцями червоного цибулі і помідорами черрі. За бажанням можна додати в закуску трохи меленого чорного перцю або інших приправ.
Страви з салатом Айсберг завжди виглядають дуже апетитно, а готуються зовсім просто. Вони відмінно підходять як для сімейного вечері, так і для святкового столу. А якщо готувати їх ще й з додаванням м’яса, то вийде самостійна, дуже ситна закуска.