Салат «Червоне море» – закуска, яку просто необхідно внести у список улюблених. Страва готується просто, не вимагає великої кількості інгредієнтів, а виходить ситним, красивим і апетитним.
Класичний салат «Червоне море» з крабовими паличками
Салат «Червоне море» з крабовими паличками – найпоширеніший, базовий рецепт. Якщо ви ще жодного разу його не готували, то почніть своє знайомство з стравою саме з цього варіанту.
Необхідні продукти:
- дві ложки майонезу;
- спеції та зелень на свій смак;
- 10 крабових паличок;
- чотири яйця;
- два помідори.
Процес приготування:
- Яйця відварюємо протягом 10 хвилин після того, як вони закиплять. Потім даємо їм охолонути й нарізаємо на невеликі кубики.
- Крабові палички обов’язково розморожуємо, подрібнюємо, змішуємо з яйцями і викладаємо в салатницю.
- Нарізаємо помідори і зелень, відправляємо до інших складових, приправляємо спеціями і майонезом. Подаємо страву на стіл, витримавши його в прохолоді хоча б півгодини.
Готуємо з червоною рибою
Якщо ви бажаєте отримати більш ситний і вишуканий салат, включіть в його склад червону рибу. Такий варіант відмінно впишеться в меню будь-якого свята.
Необхідні продукти:
- 300 грам червоної риби, наприклад, сьомги;
- 100 грам сметани;
- чотири яйця;
- два помідора;
- зубчик часнику;
- два плавлених сирка.
Процес приготування:
- Яйця відварюють до стану «круто», остуджувати і перетираються на дрібній тертці.
- Плавлені сирки з’єднуються з тиском часником і сметаною, після чого все добре перемішується.
- Помідори і рибу нарізаємо на невеликі шматочки і переходимо до викладення салату.
- У салатницю спочатку кладемо рибу, потім сирну суміш, після – яйця, помідори і знову яйця. За бажанням, щоб страва виглядало ще гарніше, його можна прикрасити шматочками риби і зеленню.
Закуска з креветками
Салат «Червоне море» з креветками – ще один варіант приготування простого, але при цьому смачної страви. Присутність рису значно підвищує його ситність, але разом з тим і калорійність.
Необхідні продукти:
- 250 грам креветок;
- дві салатних цибулини;
- 100 грам майонезу;
- 50 грам рису;
- два яйця;
- три ложки сметани;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- Креветки швидко відваріть (буде достатньо двох хвилин) і дайте їм охолонути.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Надішліть варитися яйця на 10 хвилин у киплячу воду, варимо круто). Дочекайтеся, коли вони охолонуть, і наріжте кубиками.
- Доведіть до готовності рис, він повинен стати повністю м’яким. Бажано, брати розсипчастий, довгозернистий сорт, щоб готова крупа не склеювалися.
- Викладіть всі підготовлені компоненти в салатницю, приправте спеціями, сметаною, майонезом і добре перемішайте.
З кальмарами
Салат «Червоне море» з кальмарами – вишукане блюдо, яким ви неодмінно здивуйте гостей.
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- 120 грам майонезу;
- 350 грам кальмарів;
- чотири яйця;
- 200 грам крабових паличок;
- невелика цибулина;
- червона ікра для прикраси.
Процес приготування:
- Очистіть кальмара і опустіть в киплячу воду буквально на пару хвилин. Не тримайте морепродукт в окропі занадто довго, інакше він вийде «гумовим». Наріжте його кільцями.
- Подрібніть цибулю на кубики, а крабові палички на тонкі смужки.
- Яйця відваріть протягом 10 хвилин, дайте їм охолонути і натріть на тертці.
- Всі складові страви помістіть в салатницю, приправити майонезом та спеціями. Готовий салат перемішати і прикрасити червоною ікрою.
З болгарським перцем
Приготувати салат можна і з овочами, наприклад, з перцем, який обов’язково повинен бути червоного кольору.
Необхідні продукти:
- 250 грам крабових паличок;
- один великий стручок перцю;
- спеції майонез на свій смак;
- 150 грам сиру;
- два зубчики часнику;
- два помідори.
Процес приготування:
- Крабові палички розморожуємо, щоб з них пішла вся зайва рідина. Нарізаємо на тонкі смужки і покласти в салатницю.
- Перець промиваємо, зрізаємо верхівку, очищаємо від насіння і нарізаємо так само, як і крабові палички.
- Помідори подрібнюємо кубиками.
- Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник.
- Туди ж кладемо роздавлений часник, тертий сир, вибрані спеції і потрібну кількість майонезу. Все добре перемішуємо і подаємо на стіл.
Рецепт приготування з соєвим соусом
Необхідні продукти:
- ложка соєвого соусу і стільки ж лимонного соку і майонезу;
- 300 грам кальмарів;
- один помідор;
- 150 грам сиру;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- Кальмари очищаємо, опускаємо в киплячу підсолену воду на дві хвилини і відразу дістаємо. Нарізаємо на кільця, збризкуємо лимонним соком і соєвим соусом. Залишаємо на 30 хвилин, щоб він промариновался.
- У посуд поміщаємо тертий сир, нарізані на невеликі квадратики помідори і кальмари. Все це присмачуємо майонезом і іншими спеціями. Багато майонезу не кладіть, оскільки помідори дадуть сік і салат може вийти дуже мокрим.
Листковий салат «Червоне море»
Необхідні продукти:
- 250 грам крабових паличок;
- два середніх помідора;
- болгарський перець;
- майонез і спеції за смаком;
- два яйця;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Для початку підготуйте всі інгредієнти. Крабові палички обов’язково розморозьте. Помідори промийте, видаліть з них м’якоть, якщо вона сильно тече. З перцю зріжте верхівку і вийміть насіння.
- Відваріть «круті» яйця. На це буде потрібно близько 10 хвилин від початку кипіння.
- Палички, перець і помідори наріжте тонкими смужками. Яйця і сир натріть на тертці.
- У салатницю почніть викладати складові шарами, не забуваючи промащувати кожен майонезом. Першими підуть крабові палички, потім яйця, помідори, перець і сир. За бажанням, послідовність можна змінювати. Якщо взяли занадто багато продуктів, то повторіть шари кілька разів. Подавайте блюдо, прикрасивши зеленню.
Як бачите, салат з екзотичною назвою робиться зовсім просто. Але це не заважає йому бути не тільки смачним, але і красивим. Він відмінно підійде як самостійне блюдо на вечерю, якщо зробити його з кальмарами, або стане яскравим доповненням до гарячого.