Салат «Червоне море» – 7 рецептів приготування

Салат «Червоне море» – закуска, яку просто необхідно внести у список улюблених. Страва готується просто, не вимагає великої кількості інгредієнтів, а виходить ситним, красивим і апетитним.

Класичний салат «Червоне море» з крабовими паличками

Салат «Червоне море» з крабовими паличками – найпоширеніший, базовий рецепт. Якщо ви ще жодного разу його не готували, то почніть своє знайомство з стравою саме з цього варіанту.

Необхідні продукти:

  • дві ложки майонезу;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • 10 крабових паличок;
  • чотири яйця;
  • два помідори.

Процес приготування:

  • Яйця відварюємо протягом 10 хвилин після того, як вони закиплять. Потім даємо їм охолонути й нарізаємо на невеликі кубики.
  • Крабові палички обов’язково розморожуємо, подрібнюємо, змішуємо з яйцями і викладаємо в салатницю.
  • Нарізаємо помідори і зелень, відправляємо до інших складових, приправляємо спеціями і майонезом. Подаємо страву на стіл, витримавши його в прохолоді хоча б півгодини.

Готуємо з червоною рибою

Якщо ви бажаєте отримати більш ситний і вишуканий салат, включіть в його склад червону рибу. Такий варіант відмінно впишеться в меню будь-якого свята.

Необхідні продукти:

  • 300 грам червоної риби, наприклад, сьомги;
  • 100 грам сметани;
  • чотири яйця;
  • два помідора;
  • зубчик часнику;
  • два плавлених сирка.

Процес приготування:

  • Яйця відварюють до стану «круто», остуджувати і перетираються на дрібній тертці.
  • Плавлені сирки з’єднуються з тиском часником і сметаною, після чого все добре перемішується.
  • Помідори і рибу нарізаємо на невеликі шматочки і переходимо до викладення салату.
  • У салатницю спочатку кладемо рибу, потім сирну суміш, після – яйця, помідори і знову яйця. За бажанням, щоб страва виглядало ще гарніше, його можна прикрасити шматочками риби і зеленню.

Закуска з креветками

Салат «Червоне море» з креветками – ще один варіант приготування простого, але при цьому смачної страви. Присутність рису значно підвищує його ситність, але разом з тим і калорійність.

Дивіться також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Необхідні продукти:

  • 250 грам креветок;
  • дві салатних цибулини;
  • 100 грам майонезу;
  • 50 грам рису;
  • два яйця;
  • три ложки сметани;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Креветки швидко відваріть (буде достатньо двох хвилин) і дайте їм охолонути.
  • Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  • Надішліть варитися яйця на 10 хвилин у киплячу воду, варимо круто). Дочекайтеся, коли вони охолонуть, і наріжте кубиками.
  • Доведіть до готовності рис, він повинен стати повністю м’яким. Бажано, брати розсипчастий, довгозернистий сорт, щоб готова крупа не склеювалися.
  • Викладіть всі підготовлені компоненти в салатницю, приправте спеціями, сметаною, майонезом і добре перемішайте.

З кальмарами

Салат «Червоне море» з кальмарами – вишукане блюдо, яким ви неодмінно здивуйте гостей.

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • 120 грам майонезу;
  • 350 грам кальмарів;
  • чотири яйця;
  • 200 грам крабових паличок;
  • невелика цибулина;
  • червона ікра для прикраси.

Процес приготування:

  • Очистіть кальмара і опустіть в киплячу воду буквально на пару хвилин. Не тримайте морепродукт в окропі занадто довго, інакше він вийде «гумовим». Наріжте його кільцями.
  • Подрібніть цибулю на кубики, а крабові палички на тонкі смужки.
  • Яйця відваріть протягом 10 хвилин, дайте їм охолонути і натріть на тертці.
  • Всі складові страви помістіть в салатницю, приправити майонезом та спеціями. Готовий салат перемішати і прикрасити червоною ікрою.

З болгарським перцем

Приготувати салат можна і з овочами, наприклад, з перцем, який обов’язково повинен бути червоного кольору.

Необхідні продукти:

  • 250 грам крабових паличок;
  • один великий стручок перцю;
  • спеції майонез на свій смак;
  • 150 грам сиру;
  • два зубчики часнику;
  • два помідори.

Процес приготування:

  • Крабові палички розморожуємо, щоб з них пішла вся зайва рідина. Нарізаємо на тонкі смужки і покласти в салатницю.
  • Перець промиваємо, зрізаємо верхівку, очищаємо від насіння і нарізаємо так само, як і крабові палички.
  • Помідори подрібнюємо кубиками.
  • Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник.
  • Туди ж кладемо роздавлений часник, тертий сир, вибрані спеції і потрібну кількість майонезу. Все добре перемішуємо і подаємо на стіл.
Дивіться також:  Капуста по-гурійськи – 7 рецептів приготування

Рецепт приготування з соєвим соусом

Необхідні продукти:

  • ложка соєвого соусу і стільки ж лимонного соку і майонезу;
  • 300 грам кальмарів;
  • один помідор;
  • 150 грам сиру;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Кальмари очищаємо, опускаємо в киплячу підсолену воду на дві хвилини і відразу дістаємо. Нарізаємо на кільця, збризкуємо лимонним соком і соєвим соусом. Залишаємо на 30 хвилин, щоб він промариновался.
  • У посуд поміщаємо тертий сир, нарізані на невеликі квадратики помідори і кальмари. Все це присмачуємо майонезом і іншими спеціями. Багато майонезу не кладіть, оскільки помідори дадуть сік і салат може вийти дуже мокрим.

Листковий салат «Червоне море»

Необхідні продукти:

  • 250 грам крабових паличок;
  • два середніх помідора;
  • болгарський перець;
  • майонез і спеції за смаком;
  • два яйця;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Для початку підготуйте всі інгредієнти. Крабові палички обов’язково розморозьте. Помідори промийте, видаліть з них м’якоть, якщо вона сильно тече. З перцю зріжте верхівку і вийміть насіння.
  • Відваріть «круті» яйця. На це буде потрібно близько 10 хвилин від початку кипіння.
  • Палички, перець і помідори наріжте тонкими смужками. Яйця і сир натріть на тертці.
  • У салатницю почніть викладати складові шарами, не забуваючи промащувати кожен майонезом. Першими підуть крабові палички, потім яйця, помідори, перець і сир. За бажанням, послідовність можна змінювати. Якщо взяли занадто багато продуктів, то повторіть шари кілька разів. Подавайте блюдо, прикрасивши зеленню.

Як бачите, салат з екзотичною назвою робиться зовсім просто. Але це не заважає йому бути не тільки смачним, але і красивим. Він відмінно підійде як самостійне блюдо на вечерю, якщо зробити його з кальмарами, або стане яскравим доповненням до гарячого.

Дивіться також:  Прості салати на день народження – 15 рецептів смачних і святкових
Прокрутка до верху