Класичний рецепт салату «Чоловічий каприз» обов’язково включає в себе один або кілька видів м’яса, яйця, сир та інші поживні компоненти. Пікантний смак страви надають огірки, маринований цибулю і спеції. Салат найчастіше укладають шарами в спеціальну циліндричну форму.
Класичний рецепт з яловичиною
Поєднання відвареного м’яса з маринованою цибулею в цьому салаті надає страві пікантний кисло-солодкий смак.
Склад:
- 0,3 кг вареної яловичини;
- 1 фіолетовий цибулю;
- 3 яйця;
- 120 г Пармезану;
- 200 г майонезу;
- 100 мл столового оцту;
- сіль і чорний перець за смаком.
Послідовність дій.
- Оцет розводять водою в пропорції 1:1 і замочують у ньому цибулину, нарізану півкільцями, на 20 хвилин.
- Яловичину нарізують соломкою.
- Яйця і Пармезан натирають на тертці з осередками середнього розміру.
- Салат формують з шарів продуктів, покладених в наступному порядку: маринований цибулю, яловичина, яйця, сир. Кожний ряд інгредієнтів солять, перчать і промащують майонезом.
- Перед тим як поставити салат «Чоловічий каприз» з яловичиною на стіл, його поміщають в холодильник на годину, щоб інгредієнти в ньому «подружилися», і готова закуска придбала насичений смак.
Порада: щоб знизити калорійність закуски, для заправки краще використовувати майонез домашнього приготування.
З курячим філе
Це більш легкий, але не менш смачний варіант «Чоловічого капризу».
Потрібно:
- 0,3 кг відвареної курячої грудки;
- 2 моркви;
- 1 редька;
- 3 варених яйця;
- 1 цибулина;
- 2 часникового зубчики;
- сіль;
- 200 р майонезу.
Хід приготування.
- Редьку миють, очищають і подрібнюють на тертці. Потім солять і залишають на столі до утворення соку.
- Цибулину дрібно ріжуть ножем.
- Курятину свавільно рубають ножем.
- Зубчики часнику пропускають через прес.
- На середній тертці моркву подрібнюють, сир і яйця.
- Натерту редьку віджимають і викладають на дно салатника.
- Зверху шарами розміщують цибулю, м’ясо, моркву і часник. Кожен шар просочують майонезом.
Готовий «Чоловічий каприз» з куркою посипають сиром і прибирають у прохолодне місце настоюватися на 1 годину.
Зі свининою і сиром
Це один із самих смачних і поживних варіантів закуски «Чоловічий каприз.
Склад:
- 400 г відвареної нежирної свинини;
- 3 варених картоплини;
- 4 яйця;
- 100 г Пармезану;
- 2 фіолетових цибулини;
- 100 мл оцту;
- 5 г цукрового піску;
- 200 г пісного майонезу;
- 20 мл рослинного масла;
- сіль;
- червона ікра і гілочки петрушки для прикраси.
Рецепт покроково.
- Цибулю, нарізану кільцями, замочують у оцті, розведеному водою в пропорції 1:1 з додаванням цукру.
- Свинину нарізають шматочками і обсмажують в олії до появи скоринки (приблизно 3 хвилини з кожної сторони).
- Картопля подрібнюють на тертці і змішують з половиною підготовленого майонезу.
- На плоску тарілку викладають частину картопляної маси.
- Далі розміщують обсмажені шматочки свинини і замариновавшийся цибулю. Просочують інгредієнти залишками майонезу.
- Наступний шар — терті яйця. Далі кладуть залишилася картопляну масу. Зверху сир натирають.
- «Чоловічий каприз» зі свининою та сиром прикрашають свіжою зеленню і червоною ікрою.
Перед подачею на стіл блюдо наполягають в холодильнику не менше години.
Салат «Чоловічий каприз» з шинкою
Процес приготування салату можна прискорити, якщо відварне м’ясо замінити шинкою.
Необхідні інгредієнти:
- 0,3 кг шинки;
- 1 цибуля-ріпка;
- 3 варених яйця;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 150 г майонезу;
- сіль за бажанням.
Кроки приготування.
- Цибулю-ріпку ріжуть півкільцями і обдають окропом, щоб позбавити її від гіркоти.
- Шинку і сир нарізають кубиками.
- На тертці окремо подрібнюють жовтки і білки.
- Пошарово викладають: цибулю, шинку, білки і сир, перекладаючи кожен ряд майонезом. Зверху салат посипають натертим жовтками.
- Щоб закуска стала соковитіше і насиченішим, перед подачею її тримають в холодильнику близько години.
Готуємо з копченою куркою
Такий варіант салату «Чоловічий каприз» сподобається любителям гострих і пікантних страв.
Потрібно:
- 0,35 кг копченої курячої грудки;
- 220 г зеленої редьки;
- 1 велика морква;
- 3 часникові часточки;
- 1 цибуля-ріпка;
- 100 г майонезу;
- 5 г солі.
Послідовність дій.
- Редьку миють, очищають від шкірки, натирають. Масу віджимають руками, щоб видалити зайвий сік.
- Майонез змішують з тиском часником і сіллю.
- М’ясо курки відокремлюють від кісток і шкірки, а потім розбирають на волокна.
- Очищений від лушпиння цибулю дрібно шаткують.
- Моркву подрібнюють на тертці.
- Всі продукти з’єднують, солять і заправляють майонезом.
Закуска з грибами
У цьому варіанті «Чоловічого капризу» можна використовувати як мариновані, так і свіжі обсмажені гриби. Цікавий смак страви додасть яблуко кисло-солодких сортів.
Список продуктів:
- 300 г вареної яловичини;
- 2 яйця;
- 250 г маринованих шампіньйонів;
- 1 невелике зелене яблуко;
- 5 маслин без кісточок;
- 180 г майонезу.
Хід приготування.
- Яловичину і яйця нарізають дрібними кубиками.
- Гриби ділять на 4 частини, рідина не використовують. Дрібні печериці можна залишити цілими або розрізати навпіл.
- Яблуко звільняють від шкірки і серцевини, а потім подрібнюють на тертці.
- Всі інгредієнти з’єднують і заправляють майонезом.
- Салат прикрашають половинками маслин.
З квасолею і кукурудзою
Ця закуска виходить не тільки ситної, але і дуже ефектною, тому її можна готувати і для романтичного вечора, і для святкового застілля.
Необхідні компоненти:
- 300 г вареної яловичини;
- 250 г консервованої кукурудзи (без рідини);
- 250 г консервованої червоної квасолі;
- 150 г корейської моркви;
- 1 помаранчевий болгарський перець;
- 20 г пір’я зеленої цибулі;
- 100 мл кукурудзяної олії;
- сіль і суміш приправ.
Рецепт покроково.
- М’ясо і солодкий перець нарізають соломкою, зелений лук — кільцями.
- Корейську моркву рубають ножем на дрібні шматочки.
- Всі інгредієнти перемішують в глибокій мисці.
- Блюдо солять, приправляють і поливають кукурудзяною олією.
Приготувати салат «Чоловічий каприз» можна кількома оригінальними способами. Кожен варіант цієї страви виходить дуже смачним і поживним. Вибирайте той, що вам до смаку, і радуйте своїх рідних.