Салат «Чоловічий каприз»: 7 рецептів приготування включаючи класичний

Класичний рецепт салату «Чоловічий каприз» обов’язково включає в себе один або кілька видів м’яса, яйця, сир та інші поживні компоненти. Пікантний смак страви надають огірки, маринований цибулю і спеції. Салат найчастіше укладають шарами в спеціальну циліндричну форму.

Класичний рецепт з яловичиною

Поєднання відвареного м’яса з маринованою цибулею в цьому салаті надає страві пікантний кисло-солодкий смак.

Склад:

  • 0,3 кг вареної яловичини;
  • 1 фіолетовий цибулю;
  • 3 яйця;
  • 120 г Пармезану;
  • 200 г майонезу;
  • 100 мл столового оцту;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Послідовність дій.

  • Оцет розводять водою в пропорції 1:1 і замочують у ньому цибулину, нарізану півкільцями, на 20 хвилин.
  • Яловичину нарізують соломкою.
  • Яйця і Пармезан натирають на тертці з осередками середнього розміру.
  • Салат формують з шарів продуктів, покладених в наступному порядку: маринований цибулю, яловичина, яйця, сир. Кожний ряд інгредієнтів солять, перчать і промащують майонезом.
  • Перед тим як поставити салат «Чоловічий каприз» з яловичиною на стіл, його поміщають в холодильник на годину, щоб інгредієнти в ньому «подружилися», і готова закуска придбала насичений смак.

Порада: щоб знизити калорійність закуски, для заправки краще використовувати майонез домашнього приготування.

З курячим філе

Це більш легкий, але не менш смачний варіант «Чоловічого капризу».

Потрібно:

  • 0,3 кг відвареної курячої грудки;
  • 2 моркви;
  • 1 редька;
  • 3 варених яйця;
  • 1 цибулина;
  • 2 часникового зубчики;
  • сіль;
  • 200 р майонезу.

Хід приготування.

  • Редьку миють, очищають і подрібнюють на тертці. Потім солять і залишають на столі до утворення соку.
  • Цибулину дрібно ріжуть ножем.
  • Курятину свавільно рубають ножем.
  • Зубчики часнику пропускають через прес.
  • На середній тертці моркву подрібнюють, сир і яйця.
  • Натерту редьку віджимають і викладають на дно салатника.
  • Зверху шарами розміщують цибулю, м’ясо, моркву і часник. Кожен шар просочують майонезом.
Дивіться також:  Класичний салат “Гранатовий браслет” – 10 смачних рецептів приготування

Готовий «Чоловічий каприз» з куркою посипають сиром і прибирають у прохолодне місце настоюватися на 1 годину.

Зі свининою і сиром

Це один із самих смачних і поживних варіантів закуски «Чоловічий каприз.

Склад:

  • 400 г відвареної нежирної свинини;
  • 3 варених картоплини;
  • 4 яйця;
  • 100 г Пармезану;
  • 2 фіолетових цибулини;
  • 100 мл оцту;
  • 5 г цукрового піску;
  • 200 г пісного майонезу;
  • 20 мл рослинного масла;
  • сіль;
  • червона ікра і гілочки петрушки для прикраси.

Рецепт покроково.

  • Цибулю, нарізану кільцями, замочують у оцті, розведеному водою в пропорції 1:1 з додаванням цукру.
  • Свинину нарізають шматочками і обсмажують в олії до появи скоринки (приблизно 3 хвилини з кожної сторони).
  • Картопля подрібнюють на тертці і змішують з половиною підготовленого майонезу.
  • На плоску тарілку викладають частину картопляної маси.
  • Далі розміщують обсмажені шматочки свинини і замариновавшийся цибулю. Просочують інгредієнти залишками майонезу.
  • Наступний шар — терті яйця. Далі кладуть залишилася картопляну масу. Зверху сир натирають.
  • «Чоловічий каприз» зі свининою та сиром прикрашають свіжою зеленню і червоною ікрою.

Перед подачею на стіл блюдо наполягають в холодильнику не менше години.

Салат «Чоловічий каприз» з шинкою

Процес приготування салату можна прискорити, якщо відварне м’ясо замінити шинкою.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,3 кг шинки;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 3 варених яйця;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 150 г майонезу;
  • сіль за бажанням.

Кроки приготування.

  • Цибулю-ріпку ріжуть півкільцями і обдають окропом, щоб позбавити її від гіркоти.
  • Шинку і сир нарізають кубиками.
  • На тертці окремо подрібнюють жовтки і білки.
  • Пошарово викладають: цибулю, шинку, білки і сир, перекладаючи кожен ряд майонезом. Зверху салат посипають натертим жовтками.
  • Щоб закуска стала соковитіше і насиченішим, перед подачею її тримають в холодильнику близько години.
Дивіться також:  Салат «Щітка» для схуднення – 6 рецептів

Готуємо з копченою куркою

Такий варіант салату «Чоловічий каприз» сподобається любителям гострих і пікантних страв.

Потрібно:

  • 0,35 кг копченої курячої грудки;
  • 220 г зеленої редьки;
  • 1 велика морква;
  • 3 часникові часточки;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 100 г майонезу;
  • 5 г солі.

Послідовність дій.

  • Редьку миють, очищають від шкірки, натирають. Масу віджимають руками, щоб видалити зайвий сік.
  • Майонез змішують з тиском часником і сіллю.
  • М’ясо курки відокремлюють від кісток і шкірки, а потім розбирають на волокна.
  • Очищений від лушпиння цибулю дрібно шаткують.
  • Моркву подрібнюють на тертці.
  • Всі продукти з’єднують, солять і заправляють майонезом.

Закуска з грибами

У цьому варіанті «Чоловічого капризу» можна використовувати як мариновані, так і свіжі обсмажені гриби. Цікавий смак страви додасть яблуко кисло-солодких сортів.

Список продуктів:

  • 300 г вареної яловичини;
  • 2 яйця;
  • 250 г маринованих шампіньйонів;
  • 1 невелике зелене яблуко;
  • 5 маслин без кісточок;
  • 180 г майонезу.

Хід приготування.

  • Яловичину і яйця нарізають дрібними кубиками.
  • Гриби ділять на 4 частини, рідина не використовують. Дрібні печериці можна залишити цілими або розрізати навпіл.
  • Яблуко звільняють від шкірки і серцевини, а потім подрібнюють на тертці.
  • Всі інгредієнти з’єднують і заправляють майонезом.
  • Салат прикрашають половинками маслин.

З квасолею і кукурудзою

Ця закуска виходить не тільки ситної, але і дуже ефектною, тому її можна готувати і для романтичного вечора, і для святкового застілля.

Необхідні компоненти:

  • 300 г вареної яловичини;
  • 250 г консервованої кукурудзи (без рідини);
  • 250 г консервованої червоної квасолі;
  • 150 г корейської моркви;
  • 1 помаранчевий болгарський перець;
  • 20 г пір’я зеленої цибулі;
  • 100 мл кукурудзяної олії;
  • сіль і суміш приправ.

Рецепт покроково.

  • М’ясо і солодкий перець нарізають соломкою, зелений лук — кільцями.
  • Корейську моркву рубають ножем на дрібні шматочки.
  • Всі інгредієнти перемішують в глибокій мисці.
  • Блюдо солять, приправляють і поливають кукурудзяною олією.
Дивіться також:  Нісуаз з тунцем: класичний рецепт і 5 варіантів приготування французького салату

Приготувати салат «Чоловічий каприз» можна кількома оригінальними способами. Кожен варіант цієї страви виходить дуже смачним і поживним. Вибирайте той, що вам до смаку, і радуйте своїх рідних.

Прокрутка до верху