Салат Гніздо Глухаря – 7 рецептів смачного приготування

Це ефектне і красиве блюдо зможе прикрасити будь-який святковий стіл. Ми навчимо створювати салат гніздо глухаря, розкриваючи тонкощі різних варіацій закуски, розвиваючи культуру побуту.

Класичний рецепт салату «Гніздо глухаря» з курячим філе

Склад компонентів:

  • яйця сільські – 3 шт.;
  • філе – 0,3 кг;
  • перепелині яйця – 3 шт.;
  • голівка білої цибулі;
  • майонез;
  • картопля – 3 бульби;
  • сіль, перець;
  • свіжа зелень;
  • огірки – 2 шт.

Приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю і обшпарити окропом, щоб прибрати гіркоту.
  • Відварити в солоній воді куряче філе. Готове м’ясо нарізати тонкими брусочками.
  • Свіжі огірки нарізати соломкою.
  • Відварити круто сільські яйця. Білки нарізати кубиками.
  • З картоплі зняти шкірку. Нарізати або натерти на тертці (як морква по-корейськи).
  • Посмажити в достатньому обсязі олії.
  • В красивому салатнику змішати такі компоненти: відварна курка; огірки; білки яєчні; цибуля; ¾ картоплі.
  • Додати в салат сіль, майонез і перець.
  • Натерти жовток і притрусити ним зверху.
  • Перепелині яйця відварити круто.
  • Залишився смажену картоплю розкласти по краях салатника, щоб вийшла форма гнізда.
  • Всередину скласти рубану зелень.
  • По центру розмістити три маленьких яйця.
  • Класичний рецепт салату готовий до подачі.

Як зробити салат «Гніздо глухаря» шарами?

Склад компонентів:

  • філіруваний грудка – 0,3 кг;
  • огірки – 0,22 кг;
  • майонез – 0,18 кг;
  • плавлений сир – 1 пачка (90 грам);
  • картопля – 0,28 кг;
  • цукор – 5 гр;
  • головка цибулі ріпки (велика) ;
  • перепелині яйця – 4 шт.;
  • пучок кропу;
  • оцет – 32 мл;
  • твердий сир – 0,15 кг;
  • яйця категорії С1 – 4 шт.;
  • неароматное масло – 0,2 л.

Приготування:

  • Закип’ятити в каструлі воду.
  • Приготоване філе опустити в киплячу рідину, додавши трохи солі. Час приготування: 30-40 хвилин. Якщо філе легко проколюється – воно готове.
  • У невеликій каструлі при помірному нагріванні зварити перепелині яйця 5 хвилин, курячі – 10 хвилин.
  • Велику цибулину нарізати півкільцями.
  • Нашаткувати картоплю брусочками, намагаючись їх робити як можна тонше.
  • У фритюрницю або в каструлю з маслом закладайте картоплю невеликими порціями. Готуйте до приємної скоринки.
  • Готовий овоч викладайте на паперові серветки, щоб прибрати жир. Присипте картоплю сіллю.
  • У глибоку ємність скласти цибулю, залити теплою водою (90 мл) і оцтом (32 мл), додати сіль і цукор, по 5 грам. Залишити цибулю маринуватися на 15-25 хвилин.
  • Промитий кріп дуже дрібно нарубати вручну.
  • Курячі яйця подрібнити на крупній тертці.
  • Куряче філе розібрати на волокна або нарізати кубиками.
  • Твердий сир натерти на великій тертці.
  • Огірки нарізати тонкими брусочками. Їх приблизна довжина – 4 сантиметри.
  • Підготувати кругле і плоске блюдо. Розкласти по всьому діаметру промаринований цибулю.
  • Зверху викласти курку. Промазати цей шар майонезом.
  • На курку розкласти огірки. Зробити тонку сіточку з майонезу.
  • Притрусити все натертими яйцями. Змастити цей шар майонезом.
  • Викласти твердий сир. Посередині зробити невелике поглиблення і промазати майонезом.
  • Притрусити середину подрібненим кропом. Залишити одну жменю зелені для начинки яєць.
  • По краях салату викласти обсмажену картоплю. Видимим повинно залишитися тільки поглиблення (з кропом).
  • Розрізати вздовж на 2 частини перепелині яйця.
  • До жовтків додати трохи солі і кропу. Все перемішати.
  • Натерти на крупній тертці плавлений сир і додати його до жовткової маси.
  • Сирної сумішшю наповнити порожні білки.
  • Розкласти начинені яйця на подушці з кропу. Салат шарами готовий.
Дивіться також:  Оселедець під шубою – класичний рецепт по шарах

Як приготувати закуску з шинкою?

Салат гніздо глухаря з шинкою – це одна з найпростіших варіацій закуски. Готується швидко, не вимагаючи великих грошових витрат.

Інгредієнти:

  • яйця сільські – 3 шт.;
  • чіпси – невелика пачка;
  • свіжа зелень;
  • солоний огірок;
  • майонез;
  • гриби – 0,1 кг;
  • шинка – 0,2 кг.

Готуємо поетапно:

  • Шинку, огірок нарізати кубиками.
  • Відварити яйця, дрібно нарубати.
  • Обсмажити гриби до готовності.
  • Змішати всі перераховані вище компоненти. Додати майонез.
  • Чіпси трохи подрібнити.
  • Дрібно нарізати зелень.
  • Викласти салат у формі гнізда. Зверху присипати чіпсами.
  • По центру викласти січену зелень.
  • Салат з шинкою і грибами можна подавати.

З яловичиною та картоплею фрі

Склад компонентів:

  • відварна яловичина – 0,5 кг;
  • картопля – 0,5 кг;
  • майонез;
  • твердий сир – 0,1 кг;
  • огірок – 3 шт.;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • пучок кропу або петрушка;
  • яйця столові – 5 шт.

Приготування:

  • Очистити картоплю, нарізати довгими смужками.
  • Змастити сковороду тонким шаром масла, обсмажити картоплю до хрусткої скоринки.
  • Яловичину нарізати брусочками.
  • Нарізати цибулю півкільцями, обдавши окропом.
  • Огірок нарізати тонкими смужками, як корейську моркву.
  • Відварити яйця. Жовтки нарізати кубиками.
  • Зробимо невеликі яйця: натерти сир на дрібній тертці; зелень нарубати вручну. Знадобиться лише жменя кропу; жовток, розім’яти виделкою; змішати всі перераховані вище компоненти і заправити майонезом; вологими руками сформувати невеликі кульки.
  • У глибокій мисці змішати яйця, огірок, яловичину і цибулю.
  • На велике плоске блюдо розкласти салат. По центрі зробити поглиблення.
  • Зверху посипати обсмаженою картоплею.
  • У центр викласти решту кріп. Покласти у «гніздо» зліплені яйця. Всі!

З індичкою і спаржею

Склад компонентів:

  • яйця столові – 4 шт.;
  • мелений чорний перець, сіль;
  • картопля – 3 шт.;
  • консервовані огірки – 2 шт. (близько 90 гр.);
  • зелена цибуля – 20 гр.;
  • філе індички – 0,1 кг;
  • лобода (зелень) – 3 гілочки;
  • неароматное масло – 60 гр.;
  • спаржа (заморожена) — 0,13 кг;
  • майонез.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи – 9 рецептів приготування

Приготування:

  • Відварити круто яйця.
  • Зварити індичку. Нарізати кубиками.
  • Дрібно нашаткувати зелену цибулю і консервовані огірки.
  • У невеликій ємності закип’ятити воду. Додати сіль. Зварити спаржу близько 8 хвилин на помірному вогні.
  • Готову спаржу відкинути на друшляк і перекласти у велику ємність. Додати до неї інші подрібнені компоненти. Заправити салат майонезом.
  • Картоплю нарізати плоскими пластинами і обсмажити.
  • На кругле плоске блюдо викласти майонезний салат, зробити по центру поглиблення.
  • Весь салат укласти обсмаженою картоплею.
  • Відварені курячі яйця розрізати впоперек, розкласти по центру гнізда.
  • Яйця присипати чорним перцем.
  • Готовий салат прикрасити листям лободи.

З капустою та перепелиними яйцями

Інгредієнти:

  • сир твердих сортів – 0,1 кг;
  • куряче філе – 0,1 кг;
  • мигдаль – 5 шт.;
  • цибуля – 80 гр.;
  • пекінська капуста – 0,1 кг;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • неароматное масло – 2 ст. л.;
  • печериці – 0,1 кг;
  • лимонний сік – 2 ч. л.;
  • яблука – 0,1 кг.

Приготування:

  • Відварити яйця.
  • Нарізати цибулю і печериці соломкою.
  • На розігрітій сковорідці обсмажити печериці з цибулею. В кінці смаження додати сіль.
  • Сир натерти на великій тертці.
  • Філе відварити і нарізати скибочками, або розібрати на волокна.
  • Пекінську капусту тонко нашаткувати.
  • Яблука нарізати брусочками, окропивши лимонним соком, щоб фрукти не потемніли.
  • Змішати подрібнені компоненти, додати майонез.
  • Викласти салат на красиву тарілку, зробивши посередині поглиблення.
  • Мигдаль подрібнити в блендері, присипати їм середину.
  • По центру викласти відварені яйця перепелині.
  • Ось і все – гніздо глухаря з перепелиними яйцями готово.

З копченою куркою

Для рецепту вибирається будь-який вид грибів – глив, лісові або шампіньйони. Головне, їх обсмажити. З маринованими або вареними компонентами, салат буде мати зовсім інший смак.

Дивіться також:  Вінегрет – класичний рецепт з горошком

Підготуємо:

  • курячі яйця – 3 шт.;
  • копчена куряча грудка – 0,3 кг;
  • варена картопля – 3 бульби;
  • майонез;
  • сирий картопля – 3 бульби;
  • перепелині яйця – 3-5 шт.;
  • сіль, перець;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • печериці – 0,2 кг;
  • олія для смаження.

Готуємо послідовно:

  • Дрібно нарізати курку.
  • Відварну картоплю, огірки нарізати кубиками.
  • Курячі яйця, заздалегідь відварені, дрібно нарубати ножем.
  • Печериці нашаткувати пластинами і обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Всі перераховані компоненти змішати з майонезом.
  • Сирі бульби картоплі нарізати соломкою і обсмажити на соняшниковій олії.
  • На блюдо квадратне викласти гіркою весь майонезний салат. Зверху розкласти обсмажену картоплю, куди викласти варені перепелині яйця.
  • Гніздо глухаря з куркою готове до вживання.

Прокрутка до верху