Салат «Гранатовий браслет» – 8 рецептів приготування
Апетитний салат «Гранатовий браслет» славиться не тільки своїм оригінальним смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Така закуска стане справжньою окрасою столу. Обов’язковим компонентом салату зазвичай є зерна свіжого граната.
Класичний рецепт салату
Інгредієнти: 3-4 картопляні бульби, середня буряк, великий гранат, 2 морквини, 280 г курятини, 60 г ядерець волоських горіхів, сіль, легкий майонез.
Першим ділом обробляється м’ясо для салату. Його шматочки можна зварити до готовності з великою кількістю спецій або ж обсмажити до рум’яності на вершковому або топленому маслі.
Картопля, буряк і морква запікаються в фользі в духовій шафі до готовності. Після остигання вони подрібнюються з використанням великої терки. Саме запікання робить овочі особливо смачними і корисними.
Першим шаром салату стануть шматочки курятини, посолені і заправлені майонезом. Продукт викладається у вигляді кільця з отвором посередині.
Слідом розташовується присоленная терта картопля, а також майонезна сіточка.
Далі по черзі розкладається морквина, дрібнонарублені горіхи, буряк і знову – майонезна сітка з сіллю.
Прикрашається частування зернятками граната.
Такий класичний рецепт салату «Гранатовий браслет» можна злегка змінювати за своїм смаком. Наприклад, вибирати для нього інший соус або експериментувати з овочевими поєднаннями.
Як приготувати з копченою куркою?
Інгредієнти: великий гранат, по 2 шт. буряка, моркви, картоплі і маленьких репчатых цибулинки, 260 г копченої курятини, кухонна сіль, 2 курячих яйця, спеції, майонез.
Всі овочі, крім цибулі, разом з яйцями варяться до готовності. Далі їх треба остудити в холодній воді, очистити і довільно нарізати. Зручно подрібнювати їх за допомогою середньої терки.
Цибулини дрібно рубаються і страхуються на пісному маслі.
Гранат розбирається на зерна.
Салат збирається шарами. Почати збірку потрібно з помазаного майонезом і солоного картоплі. Далі викладається смажену цибулю, курочка, морква, яйця, буряк. За смаком ці шари заправляються майонезом зі спеціями. Викладаються вони навколо гранчастого стакана.
Прикрашається салат з куркою гранатовими зернятами. Перед подачею закуски до столу склянку витягується.
З додаванням горіхів
Інгредієнти: цілий стиглий гранат, велика буряк, фіолетова цибулинка, 3 картоплини, 2 морквини, 270 г курячого м’яса, 4 яйця, 80 г ядерець волоського горіха, підсолений майонез для заправки.
Всі вощи, крім цибулі, відварюються прямо в шкірці. Разом з ними готуються і яйця до твердого жовтка. Далі підготовлені продукти довільно дрібно рубаються.
Курятина відварюється в солоній воді з будь-якими спеціями. Потім м’ясо ділиться на волокна.
Цибулю дрібно шинкуется.
Горішки спочатку потрібно прожарити на сухій сковорідці, а потім дрібно порубати гострим ножем.
Всі підготовлені продукти змішують, заправляють соусом і викладаються у вигляді широкого браслета.
Зверху закуска посипається зернятками свіжого граната.
З грибами
Інгредієнти: велика куряча грудка, цілий гранат, буряк, 2 морквини, 3 картоплини, 320 г свіжих печериць, майонез, сіль.
Гриби ріжуться дрібними шматочками, солятся і злегка обсмажують на будь-якому жирі.
Грудка відварюється до готовності, остуджується і ділиться на волокна.
Овочі варяться до м’якості і труться на дрібну тертку.
На широку тарілку встановлюється склянку. Навколо нього спочатку по черзі в будь-якому порядку викладаються терті овочі. Ці шари солятся і мажуться майонезом.
Далі розподіляється курятина і смажені гриби.
Прикрашається верх закуски гранатовими зернятами.
З сиром — покроковий рецепт
Інгредієнти: 220 г курятини, 140 г твердого сиру (можна брати гострий), 60 г ядерець волоських горішків, фіолетова цибулинка, 2 курячих яйця, буряк, цілий гранат, кухонна сіль, майонез, суміш перців.
Курятина вариться в солоній воді, після чого остуджується, ріжеться невеликими шматочками, промащується майонезом з сіллю і перчиками. Вона стане першим шаром закуски.
Полуколечки лука страхуються на маслі, після чого викладаються на м’ясо.
Зверху по черзі розподіляється тертий сир і подрібнені аналогічним чином варені яйця. Не можна забувати про сіль і майонез.
Залишилося розподілити по поверхні частування мелкорубленые горішки, терту буряк і зернятка граната.
Інгредієнти: 270 г вареної м’якоті яловичини, 2 картоплини, по 1 цибулині, моркві, буряках, 2 курячих яйця, цілий гранат, кухонна сіль, легкий майонез.
Всі овочі, крім цибулі, варяться до м’якості, після чого труться на крупній тертці.
Цибуля рубається дрібними кубиками.
На тарілку встановлюється широкий стакан, навколо якого першим шаром розкладається у вигляді браслета розібрана на волокна варена яловичина. Зверху вона покривається сіткою з підсоленого майонезу.
Далі по черзі розподіляються терті овочі і кубики цибулі. На всіх них також малюється майонезна сітка.
Останніми йдуть терті варені яйця і зернятка граната.
Такий салат з яловичиною перед подачею до столу залишається на пару годин у холоді для просочення.
Готуємо без додавання буряків
Інгредієнти: велика куряча грудка, середня морквина, 4 картопляні бульби, ріпчаста цибулина, кисло-солодке яблуко, 2 курячих яйця, цілий гранат, 60 г волоських горіхів (ядерця), дрібна сіль, жирний майонез.
Першим ділом в солоній воді з будь-якими приправами і лаврушкой відварюється грудка. Далі охолоджена курятина ріжеться середніми кубиками поперек волокон.
Всі овочі, крім цибулі, відварюються прямо в шкірці до готовності, після чого довільно подрібнюються. Можна просто дрібно порізати їх ножем або натерти на тертці.
Цибуля пассируется на вершковому або рослинному маслі.
Яйця варяться, охолоджуються і дрібно труться.
Волоські горіхи товчуться в ступці.
Яблука без шкірки і насіння рубаються тонкими брусочками.
Всі підготовлені інгредієнти солятся, заправляють соусом і добре вимішуються. Далі вони викладаються на тарілці у формі браслета.
Залишається прикрасити закуску гранатовими зернятами.
«Гранатовий браслет» з чорносливом
Інгредієнти: 350-370 г курячої грудки, пара морквин, велика картоплина, цілий гранат, середня буряк, 2-3 зварених до твердого жовтка курячих яйця, 110 г ядерець волоських горіхів, 90 г чорносливу без кісточок, кухонна сіль, будь майонез. Далі розповідається, як приготувати салат з чорносливом.
Всі заявлені в рецепті овочі відварюють до готовності, після чого очищаються і довільно подрібнюються. Найчастіше господині роблять це за допомогою терки.
Курятина відварюється в солоній воді зі спеціями і ділиться на волокна.
Чорнослив промивається, на пару хвилин заливається окропом і нарізане брусочками.
Горішки дрібно рубаються ножем, а варені яйця нарізати дрібним кубиком.
Всі компоненти з’єднуються, солятся, заправляються майонезом і викладаються у вигляді браслета на тарілку.
Закуска посипається гранатовими зернятами і подається до столу. За смаком можна викладати продукти шарами.