Салат «Гранатовий браслет» – 8 рецептів приготування

Апетитний салат «Гранатовий браслет» славиться не тільки своїм оригінальним смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Така закуска стане справжньою окрасою столу. Обов’язковим компонентом салату зазвичай є зерна свіжого граната.

Класичний рецепт салату

Інгредієнти: 3-4 картопляні бульби, середня буряк, великий гранат, 2 морквини, 280 г курятини, 60 г ядерець волоських горіхів, сіль, легкий майонез.

  • Першим ділом обробляється м’ясо для салату. Його шматочки можна зварити до готовності з великою кількістю спецій або ж обсмажити до рум’яності на вершковому або топленому маслі.
  • Картопля, буряк і морква запікаються в фользі в духовій шафі до готовності. Після остигання вони подрібнюються з використанням великої терки. Саме запікання робить овочі особливо смачними і корисними.
  • Першим шаром салату стануть шматочки курятини, посолені і заправлені майонезом. Продукт викладається у вигляді кільця з отвором посередині.
  • Слідом розташовується присоленная терта картопля, а також майонезна сіточка.
  • Далі по черзі розкладається морквина, дрібнонарублені горіхи, буряк і знову – майонезна сітка з сіллю.
  • Прикрашається частування зернятками граната.
  • Такий класичний рецепт салату «Гранатовий браслет» можна злегка змінювати за своїм смаком. Наприклад, вибирати для нього інший соус або експериментувати з овочевими поєднаннями.

    Як приготувати з копченою куркою?

    Інгредієнти: великий гранат, по 2 шт. буряка, моркви, картоплі і маленьких репчатых цибулинки, 260 г копченої курятини, кухонна сіль, 2 курячих яйця, спеції, майонез.

  • Всі овочі, крім цибулі, разом з яйцями варяться до готовності. Далі їх треба остудити в холодній воді, очистити і довільно нарізати. Зручно подрібнювати їх за допомогою середньої терки.
  • Копчена курка подрібнюється мініатюрними кубиками.
  • Цибулини дрібно рубаються і страхуються на пісному маслі.
  • Гранат розбирається на зерна.
  • Салат збирається шарами. Почати збірку потрібно з помазаного майонезом і солоного картоплі. Далі викладається смажену цибулю, курочка, морква, яйця, буряк. За смаком ці шари заправляються майонезом зі спеціями. Викладаються вони навколо гранчастого стакана.
  • Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

    Прикрашається салат з куркою гранатовими зернятами. Перед подачею закуски до столу склянку витягується.

    З додаванням горіхів

    Інгредієнти: цілий стиглий гранат, велика буряк, фіолетова цибулинка, 3 картоплини, 2 морквини, 270 г курячого м’яса, 4 яйця, 80 г ядерець волоського горіха, підсолений майонез для заправки.

  • Всі вощи, крім цибулі, відварюються прямо в шкірці. Разом з ними готуються і яйця до твердого жовтка. Далі підготовлені продукти довільно дрібно рубаються.
  • Курятина відварюється в солоній воді з будь-якими спеціями. Потім м’ясо ділиться на волокна.
  • Цибулю дрібно шинкуется.
  • Горішки спочатку потрібно прожарити на сухій сковорідці, а потім дрібно порубати гострим ножем.
  • Всі підготовлені продукти змішують, заправляють соусом і викладаються у вигляді широкого браслета.
  • Зверху закуска посипається зернятками свіжого граната.

    З грибами

    Інгредієнти: велика куряча грудка, цілий гранат, буряк, 2 морквини, 3 картоплини, 320 г свіжих печериць, майонез, сіль.

  • Гриби ріжуться дрібними шматочками, солятся і злегка обсмажують на будь-якому жирі.
  • Грудка відварюється до готовності, остуджується і ділиться на волокна.
  • Овочі варяться до м’якості і труться на дрібну тертку.
  • На широку тарілку встановлюється склянку. Навколо нього спочатку по черзі в будь-якому порядку викладаються терті овочі. Ці шари солятся і мажуться майонезом.
  • Далі розподіляється курятина і смажені гриби.
  • Прикрашається верх закуски гранатовими зернятами.

    З сиром — покроковий рецепт

    Інгредієнти: 220 г курятини, 140 г твердого сиру (можна брати гострий), 60 г ядерець волоських горішків, фіолетова цибулинка, 2 курячих яйця, буряк, цілий гранат, кухонна сіль, майонез, суміш перців.

  • Курятина вариться в солоній воді, після чого остуджується, ріжеться невеликими шматочками, промащується майонезом з сіллю і перчиками. Вона стане першим шаром закуски.
  • Полуколечки лука страхуються на маслі, після чого викладаються на м’ясо.
  • Зверху по черзі розподіляється тертий сир і подрібнені аналогічним чином варені яйця. Не можна забувати про сіль і майонез.
  • Залишилося розподілити по поверхні частування мелкорубленые горішки, терту буряк і зернятка граната.
  • Дивіться також:  Салат з крабовим м’ясом – 8 рецептів приготування

    Подається закуска до столу відразу ж.

    Салат з яловичиною

    Інгредієнти: 270 г вареної м’якоті яловичини, 2 картоплини, по 1 цибулині, моркві, буряках, 2 курячих яйця, цілий гранат, кухонна сіль, легкий майонез.

  • Всі овочі, крім цибулі, варяться до м’якості, після чого труться на крупній тертці.
  • Цибуля рубається дрібними кубиками.
  • На тарілку встановлюється широкий стакан, навколо якого першим шаром розкладається у вигляді браслета розібрана на волокна варена яловичина. Зверху вона покривається сіткою з підсоленого майонезу.
  • Далі по черзі розподіляються терті овочі і кубики цибулі. На всіх них також малюється майонезна сітка.
  • Останніми йдуть терті варені яйця і зернятка граната.
  • Такий салат з яловичиною перед подачею до столу залишається на пару годин у холоді для просочення.

    Готуємо без додавання буряків

    Інгредієнти: велика куряча грудка, середня морквина, 4 картопляні бульби, ріпчаста цибулина, кисло-солодке яблуко, 2 курячих яйця, цілий гранат, 60 г волоських горіхів (ядерця), дрібна сіль, жирний майонез.

  • Першим ділом в солоній воді з будь-якими приправами і лаврушкой відварюється грудка. Далі охолоджена курятина ріжеться середніми кубиками поперек волокон.
  • Всі овочі, крім цибулі, відварюються прямо в шкірці до готовності, після чого довільно подрібнюються. Можна просто дрібно порізати їх ножем або натерти на тертці.
  • Цибуля пассируется на вершковому або рослинному маслі.
  • Яйця варяться, охолоджуються і дрібно труться.
  • Волоські горіхи товчуться в ступці.
  • Яблука без шкірки і насіння рубаються тонкими брусочками.
  • Всі підготовлені інгредієнти солятся, заправляють соусом і добре вимішуються. Далі вони викладаються на тарілці у формі браслета.
  • Залишається прикрасити закуску гранатовими зернятами.

    «Гранатовий браслет» з чорносливом

    Інгредієнти: 350-370 г курячої грудки, пара морквин, велика картоплина, цілий гранат, середня буряк, 2-3 зварених до твердого жовтка курячих яйця, 110 г ядерець волоських горіхів, 90 г чорносливу без кісточок, кухонна сіль, будь майонез. Далі розповідається, як приготувати салат з чорносливом.

    Дивіться також:  Салат з консервованими печерицями – 8 смачних рецептів

  • Всі заявлені в рецепті овочі відварюють до готовності, після чого очищаються і довільно подрібнюються. Найчастіше господині роблять це за допомогою терки.
  • Курятина відварюється в солоній воді зі спеціями і ділиться на волокна.
  • Чорнослив промивається, на пару хвилин заливається окропом і нарізане брусочками.
  • Горішки дрібно рубаються ножем, а варені яйця нарізати дрібним кубиком.
  • Всі компоненти з’єднуються, солятся, заправляються майонезом і викладаються у вигляді браслета на тарілку.
  • Закуска посипається гранатовими зернятами і подається до столу. За смаком можна викладати продукти шарами.

    Прокрутка до верху