Салат «Гранатовий браслет» з куркою виділяється серед інших не менш апетитних і ситних закусок вишуканим виглядом, який так важливий при сервіровці святкового столу. Оригінальне блюдо стане справжньою знахідкою при складанні меню хоч на 14 лютого, хоч на будь-яке велике свято.
Класичний рецепт салату «Гранатовий браслет» з куркою
Рецептура закуски передбачає створення закуски з:
- третини кіло курятини;
- 2 гранатів;
- такої ж кількості буряків і молодий моркви;
- 3 картоплин;
- головки цибулі;
- 3 яєць;
- пачки майонезу;
- ложки оцту і цукрового піску;
- солі і приправ.
Спосіб виконання:
- Філе відварюється і, трохи охолоне, ріжеться невеликими брусочками.
- Буряк, картопляні бульби, яйця варяться до готовності, очищаються і нарізати соломкою.
- З цибулини готуються кубики, які залишаються в маринаді з цукрового піску, ложки оцту і дрібки солі.
- Морквина натирається і віджимається при занадто великій кількості рідини.
- У центр плоскої тарілки міститься невелика баночка-основа, навколо якої формується листковий «браслет»: картопляні кубики, ½ бурякової стружки, морквина, ½ курятини, цибульні кубики, яйця, ½ курятини, ½ бурякової стружки.
- Кожен шар приправляється за смаком і присмачується майонезним соусом.
- В кінці закуска покривається гранатовими зернами.
- З центру закуски віддаляється «остов», після чого страва відправляється на 4 години в холодильну камеру, щоб просочившись, стати соковитіше.
З додаванням грибів
Можна приготувати апетитну закуску з куркою і грибами, додають закуски нове смакове звучання.
Будуть потрібні:
- 300 г курятини;
- 200 г маринованих грибів;
- 100 г очищених волоських горіхів;
- 1 гранат;
- 2 буряків;
- цибулина;
- 3 яйця;
- пачка майонезу;
- спеції і сіль.
Етапи створення:
- Буряк відварюється і натирається.
- Зварені круто яйця нарізати дрібною соломкою.
- Філе відварюється і на обробній дошці нарізати брусками.
- Горіхи і цибульна ріпка дрібно рубаються.
- Печериці нарізати пластинками.
- На тарілку встановлюється невелика баночка, навколо якої збирається закуска наступним чином: шари з філе, цибулі, грибів, буряків, горіхової крихти і яєць присмачуються майонезом, після чого закуска покривається зернами екзотичного фрукта.
Як приготувати з сиром
Сирний продукт надає гастрономічного вишукування ніжні і вершкові нотки.
Беруться:
- 300 г курятини;
- шматочок сиру вагою в 200 м;
- 100 г очищених волоських горіхів;
- головка часнику;
- 1 гранат;
- пачка майонезу;
- спеції і сіль.
Щоб приготувати закуску виконуються наступні дії:
- З сиру готується стружка.
- Горіхи подрібнюються.
- Відварене м’ясо ріжеться шматочками.
- Часник давиться за допомогою чеснокодавкі.
- Підготовлені продукти змішуються в глибокій мисці з майонезній заправкою і приправою.
- Отримана маса викладається навколо склянки, де прикрашається гранатовими зернами.
«Гранатовий браслет» з копченою куркою
Щоб зекономити час на приготування свіжого філе для салату, можна придбати копчену курятину, надає закуски оригінальний смак.
Для підготовки необхідні:
- курятина (копчений продукт) – 400 г;
- плід граната – 1 шт.;
- по штуці буряків, ріпчастої цибулі і молодий соковитої моркви;
- картоплини – 2 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- горіхи (звичайні, очищені волоські) – 50 р.
Детальна інструкція підготовки:
- З м’яса готуються кубики.
- Коренеплоди, картопляні бульби і яйця варяться і остуджувати, а після з продуктів готуються шматочки, аналогічні м’ясним.
- Дрібно нашаткована цибулина пассеруется на сковороді до рум’яного кольору.
- Горіхи подрібнюються.
- Першим шаром навколо попередньо встановленою на тарілці банки з-під консервів викладається курка, яка присмачується майонезом.
- Далі йдуть шари з моркви, картоплі, горіхів, цибулі, яєць та буряків.
- Зібраний салат оформляється за допомогою гранатових зерен, які надають страві особливого шарму.
Закуска з чорносливом
Сухофрукти надають кулінарним шедеврам делікатні нотки. «Гранатовий браслет» не став винятком.
Інгредієнти на третину кіло курятини будуть аналогічними попереднім рецептом. Коренеплоди, горіхи і яйця візьміть в тих же пропорціях. До продуктового набору залишиться лише додати добру жменю черносливов.
Спосіб створення листкової закуски:
- Коренеплоди, картопляні бульби і яйця відварюють, а потім очищаються і подрібнюються.
- Курятина також відварюється і розбирається на волокна.
- Горіхи і сухофрукти дрібно рубаються, після чого перші змішуються з буряком.
- Коли складові закуски підготовлені, вони викладаються шарами на блюдо зі склянкою по центру – картопля, буряк, філе, чорнослив, морква, яйця.
- Всі шари присмачуються майонезним продуктом.
- Для оформлення закуски використовуються гранатові зерна.
Готуємо з волоським горіхом
Урізноманітнити смак салату, приготованого за класичним рецептом, дуже просто: досить додати 70 г очищених і подрібнених горіхів.
Крім оригінальної добавки, необхідні:
- 300 г курятини;
- 2 граната;
- 2 буряків;
- таку ж кількість морквини;
- 3 бульби картоплі;
- цибулина;
- 3 яйця;
- пачка майонезу;
- оцет і цукровий пісок для маринаду;
- приправа.
В процесі втілення варіації класичної закуски в життя виконуються наступні дії:
- Куряча грудка, яйця, буряк і картопляні бульби варяться до готовності, а коли охолонуть, подрібнюються невеликими кубиками.
- Свіжий коренеплід натирається.
- З цибулини створюються тоненькі полуколечки, які маринуються близько чверті години в оцті з цукром.
- Далі на плоску тарілку закуска викладається у такій черговості: картопляні, бурякові, морквяні шари, потім горіхи, цибулю, курятину і яйця у вигляді «браслета», центр якого тримає банку-основа по центру.
- Кожен шар присмачується майонезним соусом.
- Основа закуски покривається зернами граната і відправляється в холод для придбання соковитості.
Рецепт без буряка
«Гранатовий браслет» без буряка готується з:
- 300 г філе;
- 3 бульб картоплі;
- 2 морквин;
- 2 яєць;
- цибулини;
- великого граната;
- 2 часникових зубчиків;
- 100 г волоських горіхів (очищених);
- майонезу, солі і спецій.
При приготуванні:
- Коренеплоди, картопляні бульби, яйця і курятина відварюються.
- Морквина натирається за допомогою великої насадки і змішується з часниковою кашкою.
- Картопляні бульби, курятину і яйця ріжуться скибочками.
- Нашатковану цибулю злегка обсмажується.
- Збирається салат на заздалегідь підготовленій тарілці зі склянкою з шарів, змащені майонезом, в такій послідовності: картопля, морква, подрібнені горіхи, курятина і цибулю.
- Прикрашається закуска гранатовими зернами.
Без додавання картоплі
Щоб підготувати більш легку їжу, можна виключити зі складу закуски картоплю.
Для створення гастрономічного дослідження використовуються:
- 1 буряк;
- 2 морквини;
- 1 куряча грудка;
- 1 гранат;
- горіхи, майонез і сіль за смаком.
Етапи підготовки:
- Листкова закуска формується на тарілці зі склянкою/консервною банкою у центрі.
- Перший шар – натерта на тертці відварена буряк, змішана з подрібненими горіхами.
- Другий – подрібнена курятина.
- Третій – стружка з свіжої моркви.
- Всі шари перемазуються майонезом, а останній з них прикрашається гранатовими зернами.
Таким чином, кожна господиня, в залежності від смакових уподобань, зможе приготувати святковий салат з найбільш імпонує їй продуктового набору.