Закуски з грибами завжди виходять не тільки смачними, але і поживними. Якщо включити фантазію, можна дуже красиво їх оформити і подати до святкового столу як головного його прикраси. Так, смачним і ефектним виходить салат «Грибна галявина».
Класичний салат «Грибна поляна» з печерицями
Склад продуктів: 90 г маринованих грибів (цілих), 2 великих яйця, 3-4 дрібні картоплини, морква, 40 г м’якого вершкового сиру, 160 г копченої курки, сіль, майонез.
- Спочатку відварюють потрібні компоненти – картопля, яйця, морква. Далі вони очищаються і нарізати дрібними кубиками.
- В сервірувальну кільце, встановлене на плоску тарілку, укладається підсолений і змащений майонезом картоплю.
- Далі йдуть кубики курятини і знову – соус.
- Потім – моркву з м’яким сиром і яйця з майонезом.
- Останніми розподіляються гриби капелюшками вгору.
Готовий салат з печерицями перед подачею гостям повинен настоятися гарненько в прохолоді.