Морква і яблуко – інгредієнти, відмінно поєднуються. Вони низькокалорійні і багаті корисними речовинами. Ці продукти широко використовуються в кулінарії для приготування різних страв. Найбільш поширені з них — салати, про способи приготування яких розповість стаття.
Простий салат із моркви і яблука
В приготуванні немає нічого важкого.
Необхідні компоненти:
- велика моркву (2 шт.);
- яблуко, краще зелене (1 шт.);
- виноградне або оливкова олія (1 ст. л.);
- зелень (за бажанням).
Виконання:
- Основні компоненти промити водою.
- Позбавити від шкірки.
- Натерти на крупній тертці.
- Вилити масло, присипати зеленню.
- Ретельно перемішати.
Салат готовий. До його переваг можна віднести той факт, що на приготування не витрачається багато часу і продуктів.
Готуємо з селерою
Дуже легкий салат, який відмінно засвоюється. Це відмінний варіант і для перекусу, і для того, щоб прикрасити святковий стіл. В його приготуванні також нічого складного немає.
Для виконання знадобиться:
- одне яблуко;
- одна велика морква;
- селера – 70 г;
- волоські горіхи – близько 5 г;
- сметана або йогурт – 100 г;
- сіль;
- лимонний сік.
Спосіб приготування:
- Морква, яблуко, селера необхідно ретельно промити, очистити.
- Подрібнити на крупній тертці або в ємності блендера.
- Перемішати, полити лимонним соком.
- Крупно порубати горіхи, перемішати зі сметаною і спеціями.
Багато часу приготування не займе, що дуже зручно. Такі салати дуже добре вживати в літній сезон, коли хочеться чогось легкого.
Вітамінна закуска з капустою
Капуста, морква, яблуко – дуже вдале поєднання інгредієнтів, здатне насичувати організм максимальною кількістю корисних речовин, вітамінів, мікроелементів. Салат відмінно підходить для раціону людей, бажаючих схуднути.
Для приготування страви на 4 порції:
- одна велика морква;
- одне велике яблуко;
- лимонний сік;
- капуста – половина качана;
- сіль і рослинне масло за смаком.
Інструкція по приготуванню:
- Для початку необхідно підготувати капусту: ретельно її промити, видалити зіпсовані листя і качан. Потім дрібно нарізати смужками.
- Моркву помити, очистити від шкірки. Після чого потрібно натерти на крупній або середній тертці.
- Яблуко помити, звільнити від шкірки, потім обов’язково вирізати серцевину і тільки після цього подрібнити на крупній тертці.
- Змішування інгредієнтів рекомендується почати з капусти. Якщо вона не молода, краще попередньо вичавити її. Потім посолити. Після чого додаються яблуко і лимонний сік, вміст ретельно перемішується. І тільки тепер заправляється олією.
Салат можна зробити більш привабливим, прикрасивши зеленню, порізаними яблуками, горіхами і т. д. Він добре поєднується з м’ясними стравами, особливо приготовлені на відкритому вогні.
Французький салат із моркви і яблука
Французькі салати завжди відрізнялися вишуканістю і цей не виняток.
Щоб його приготувати, потрібні наступні продукти:
- дві морквини середнього розміру;
- два великих яблука;
- три варених яйця;
- твердий сир (200 г);
- майонез 1-2 ст. л.;
- сіль;
- оцет – 2 ст. л. потрібен тільки для того, щоб замаринувати цибулю;
- одна цибулина.
Останні два інгредієнта не обов’язкові.
Як приготувати:
- Очистити цибулю, дрібно нарізати кубиками. Залити окропом і оцтом і залишити маринуватися на 10 хвилин.
- Яйця очистити, подрібнити на дрібній тертці, або швидко це можна зробити на яйцерезке.
- Моркву помити й очистити від шкірки, потім подрібнити на середній тертці.
- Теж зробити з яблуками, не забувши при цьому вирізати серцевину.
- Маринований лук необхідно викласти нижнім шаром на тарілку, намазати майонезом і присолити. Потім шар викладається з яблук, також приправляється майонезом.
- Теж повторюють з яйцями, морквою і сиром.
- Якщо залишилися продукти, можна в такому ж порядку нанести повторні шари.
- Поставити в холодильник на годину.
Соковита, ніжна, приємна на смак і ароматна закуска доповнить щоденний раціон харчування.
Рецепт для схуднення
Дівчата хочуть виглядати привабливо і бути стрункими. Але сидіти на жорстких дієтах часом буває нелегко. Тут і допоможе салат з капусти, моркви і яблук.
Необхідний склад:
- білокачанної капусти – 400 г;
- яблука – 1 шт.;
- моркви – 1 шт.;
- оливкової або виноградного масла – 2 ст. л.;
- соку лимона – 2 ч. л.;
- цукру – 0, 5 ч. л.;
- перцю і солі.
Приготування:
- Помиту і избавленную від зіпсованих листя капусту дрібно нарізати.
- Яблуко помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину, натерти на крупній тертці.
- Помити, почистити моркву, подрібнити на корейській тертці.
- Змішати масло, цукор, сіль, перець, лимонний сік.
- Змішати заправку і основні інгредієнти.
Вийшов вітамінний салат з низьким вмістом калорій, що не може нашкодити фігурі. Вдале поєднання компонентів забезпечує організм корисними речовинами і мікроелементами.
З яйцями і сиром
Цей салат не сильно відрізняється від французького салату, додасться трохи нових інгредієнтів і злегка зміняться пропорції.
Вам знадобиться:
- дві свіжі морквини;
- два яблука;
- чотири варених яйця;
- одна цибулина;
- 250 г твердого сиру;
- 2 ст. л. майонезу;
- 100 г сметани;
- сіль, перець за смаком.
Покрокова інструкція:
- Спочатку необхідно приготувати заправку: сметану, майонез, спеції перемішати до однорідної маси.
- Очистити цибулю від лушпиння, дрібно порізати кубиками.
- Очистити яблука від шкірки, вирізати серцевину.
- Викладаємо цибулю на дно ємності нижнім шаром.
- Після чого на крупній тертці натерти яблуко і викласти його другим шаром, потім змастити заправкою.
- Два яйця також натерти на тертці або дрібно порізати і покласти наступним шаром.
- Теж зробити з морквою. На неї кладуть яйця.
- Всі шари повторюються.
- Останнім буде шар з твердого сиру, подрібненого на крупній тертці.
- При бажанні прикрасити зеленню, чорносливом або горіхами.
Як зробити з буряком
Цей варіант відмінно підходить для активних людей. Він здатний наділити енергією і силою. Низькокалорійний Салат, легко засвоюється.
Щоб його приготувати, необхідний склад:
- дві моркви;
- дві буряків;
- одне велике яблуко;
- оливкова або виноградне масло (1 ст. л.);
- лимонний сік (пів чайної ложки);
- сіль, зелень за смаком.
Техніка виконання:
- Помити й очистити овочі і яблуко.
- Подрібнити на крупній тертці.
- Додати дрібно порізану зелень, сіль за смаком, олія, сік.
- Все перемішати.
Салати з моркви і яблук корисні для здоров’я, в їх складі міститься безліч потрібних для організму речовин. Вони допоможуть урізноманітнити раціон і припадуть до смаку кожному.