Салат із моркви і яблука – 7 смачних і корисних рецептів

Морква і яблуко – інгредієнти, відмінно поєднуються. Вони низькокалорійні і багаті корисними речовинами. Ці продукти широко використовуються в кулінарії для приготування різних страв. Найбільш поширені з них — салати, про способи приготування яких розповість стаття.

Простий салат із моркви і яблука

В приготуванні немає нічого важкого.

Необхідні компоненти:

  • велика моркву (2 шт.);
  • яблуко, краще зелене (1 шт.);
  • виноградне або оливкова олія (1 ст. л.);
  • зелень (за бажанням).

Виконання:

  • Основні компоненти промити водою.
  • Позбавити від шкірки.
  • Натерти на крупній тертці.
  • Вилити масло, присипати зеленню.
  • Ретельно перемішати.

Салат готовий. До його переваг можна віднести той факт, що на приготування не витрачається багато часу і продуктів.

Готуємо з селерою

Дуже легкий салат, який відмінно засвоюється. Це відмінний варіант і для перекусу, і для того, щоб прикрасити святковий стіл. В його приготуванні також нічого складного немає.

Для виконання знадобиться:

  • одне яблуко;
  • одна велика морква;
  • селера – 70 г;
  • волоські горіхи – близько 5 г;
  • сметана або йогурт – 100 г;
  • сіль;
  • лимонний сік.

Спосіб приготування:

  • Морква, яблуко, селера необхідно ретельно промити, очистити.
  • Подрібнити на крупній тертці або в ємності блендера.
  • Перемішати, полити лимонним соком.
  • Крупно порубати горіхи, перемішати зі сметаною і спеціями.

Багато часу приготування не займе, що дуже зручно. Такі салати дуже добре вживати в літній сезон, коли хочеться чогось легкого.

Вітамінна закуска з капустою

Капуста, морква, яблуко – дуже вдале поєднання інгредієнтів, здатне насичувати організм максимальною кількістю корисних речовин, вітамінів, мікроелементів. Салат відмінно підходить для раціону людей, бажаючих схуднути.

Для приготування страви на 4 порції:

  • одна велика морква;
  • одне велике яблуко;
  • лимонний сік;
  • капуста – половина качана;
  • сіль і рослинне масло за смаком.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і шинкою – 8 рецептів

Інструкція по приготуванню:

  • Для початку необхідно підготувати капусту: ретельно її промити, видалити зіпсовані листя і качан. Потім дрібно нарізати смужками.
  • Моркву помити, очистити від шкірки. Після чого потрібно натерти на крупній або середній тертці.
  • Яблуко помити, звільнити від шкірки, потім обов’язково вирізати серцевину і тільки після цього подрібнити на крупній тертці.
  • Змішування інгредієнтів рекомендується почати з капусти. Якщо вона не молода, краще попередньо вичавити її. Потім посолити. Після чого додаються яблуко і лимонний сік, вміст ретельно перемішується. І тільки тепер заправляється олією.

Салат можна зробити більш привабливим, прикрасивши зеленню, порізаними яблуками, горіхами і т. д. Він добре поєднується з м’ясними стравами, особливо приготовлені на відкритому вогні.

Французький салат із моркви і яблука

Французькі салати завжди відрізнялися вишуканістю і цей не виняток.

Щоб його приготувати, потрібні наступні продукти:

  • дві морквини середнього розміру;
  • два великих яблука;
  • три варених яйця;
  • твердий сир (200 г);
  • майонез 1-2 ст. л.;
  • сіль;
  • оцет – 2 ст. л. потрібен тільки для того, щоб замаринувати цибулю;
  • одна цибулина.

Останні два інгредієнта не обов’язкові.

Як приготувати:

  • Очистити цибулю, дрібно нарізати кубиками. Залити окропом і оцтом і залишити маринуватися на 10 хвилин.
  • Яйця очистити, подрібнити на дрібній тертці, або швидко це можна зробити на яйцерезке.
  • Моркву помити й очистити від шкірки, потім подрібнити на середній тертці.
  • Теж зробити з яблуками, не забувши при цьому вирізати серцевину.
  • Маринований лук необхідно викласти нижнім шаром на тарілку, намазати майонезом і присолити. Потім шар викладається з яблук, також приправляється майонезом.
  • Теж повторюють з яйцями, морквою і сиром.
  • Якщо залишилися продукти, можна в такому ж порядку нанести повторні шари.
  • Поставити в холодильник на годину.
Дивіться також:  Салати на святковий стіл - 10 смачних та простих рецептів

Соковита, ніжна, приємна на смак і ароматна закуска доповнить щоденний раціон харчування.

Рецепт для схуднення

Дівчата хочуть виглядати привабливо і бути стрункими. Але сидіти на жорстких дієтах часом буває нелегко. Тут і допоможе салат з капусти, моркви і яблук.

Необхідний склад:

  • білокачанної капусти – 400 г;
  • яблука – 1 шт.;
  • моркви – 1 шт.;
  • оливкової або виноградного масла – 2 ст. л.;
  • соку лимона – 2 ч. л.;
  • цукру – 0, 5 ч. л.;
  • перцю і солі.

Приготування:

  • Помиту і избавленную від зіпсованих листя капусту дрібно нарізати.
  • Яблуко помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину, натерти на крупній тертці.
  • Помити, почистити моркву, подрібнити на корейській тертці.
  • Змішати масло, цукор, сіль, перець, лимонний сік.
  • Змішати заправку і основні інгредієнти.

Вийшов вітамінний салат з низьким вмістом калорій, що не може нашкодити фігурі. Вдале поєднання компонентів забезпечує організм корисними речовинами і мікроелементами.

З яйцями і сиром

Цей салат не сильно відрізняється від французького салату, додасться трохи нових інгредієнтів і злегка зміняться пропорції.

Вам знадобиться:

  • дві свіжі морквини;
  • два яблука;
  • чотири варених яйця;
  • одна цибулина;
  • 250 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 100 г сметани;
  • сіль, перець за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Спочатку необхідно приготувати заправку: сметану, майонез, спеції перемішати до однорідної маси.
  • Очистити цибулю від лушпиння, дрібно порізати кубиками.
  • Очистити яблука від шкірки, вирізати серцевину.
  • Викладаємо цибулю на дно ємності нижнім шаром.
  • Після чого на крупній тертці натерти яблуко і викласти його другим шаром, потім змастити заправкою.
  • Два яйця також натерти на тертці або дрібно порізати і покласти наступним шаром.
  • Теж зробити з морквою. На неї кладуть яйця.
  • Всі шари повторюються.
  • Останнім буде шар з твердого сиру, подрібненого на крупній тертці.
  • При бажанні прикрасити зеленню, чорносливом або горіхами.
Дивіться також:  Салат зі смаженими печерицями – 12 смачних рецептів

Як зробити з буряком

Цей варіант відмінно підходить для активних людей. Він здатний наділити енергією і силою. Низькокалорійний Салат, легко засвоюється.

Щоб його приготувати, необхідний склад:

  • дві моркви;
  • дві буряків;
  • одне велике яблуко;
  • оливкова або виноградне масло (1 ст. л.);
  • лимонний сік (пів чайної ложки);
  • сіль, зелень за смаком.

Техніка виконання:

  • Помити й очистити овочі і яблуко.
  • Подрібнити на крупній тертці.
  • Додати дрібно порізану зелень, сіль за смаком, олія, сік.
  • Все перемішати.

Салати з моркви і яблук корисні для здоров’я, в їх складі міститься безліч потрібних для організму речовин. Вони допоможуть урізноманітнити раціон і припадуть до смаку кожному.

Прокрутка до верху