Якщо у вас виникають сумніви, яку приготувати закуску для святкового столу, зверніть свою увагу на салат кавунова часточка. Своїм зовнішнім виглядом він схожий на яскравий, соковитий шматочок кавуна, а його смак змусить приходити ваших гостей знову і знову.
Салат кавунова часточка з куркою — покроковий рецепт
Основні інгредієнти:
Куряче м’ясо-філе — 0,3 кг;
Сир — 0,1 кг;
Пів банки маслин;
Один середній огірок;
Майонез за смаком;
Два помідори.
Покрокове приготування:
Підготувати куряче філе, відваривши і порізавши на маленькі шматочки. Покласти в салатницю.
Сир розтерти на тертці і розділити на дві частини. Одна піде всередину салату, а інша буде добре виглядати в якості прикраси.
Маслини порізати у вигляді кілець і так само скласти в посуд до інших інгредієнтів.
Полити зверху майонез і змішати всі компоненти, можна додати спеції, якщо вони вам до смаку.
Суміш інгредієнтів викласти на плоскій тарілці у вигляді часточки кавуна.
Обробляємо помідори очищаємо і нарізаємо на шматочки. Викладаємо на основну масу салату. Стежте, щоб помідори повністю закрили собою всі інші компоненти. Це наша червона кавунова м’якоть.
Поряд з шматочками помідорів засипати тертий сир, утворюючи півколо.
Огірок очистити від шкірки і натерти на тертці. Він піде другим півколом після сиру. Це зелена шкірка кавуна.
Залишилися маслини з баночки розрізати на дві часточки. І викласти на червону м’якоть. Вони кавунові насіннячка.
З копченою куркою
Закуску можна приготувати не тільки у вигляді часточки, але і у вигляді цілого кавуна. Його наповнює може бути будь-яка, наприклад, копчена курка.
Список компонентів:
Копчене куряче м’ясо — 0,2 кг;
Два помідора;
Твердий сир 0,2 кг;
Один огірок;
Маслини, зелень, майонез — за смаком;
Горіхи.
Як приготувати:
Копчену курку позбавляєте від зайвої шкурки.
Шинкуете дрібною соломкою м’ясо, додаєте до нього частину тертого сиру.
Волоські горіхи звільняються від шкаралупи і поділяються на дрібні частини.
Вони додаються до основної маси салату разом з маслинами і майонезом.
Розміщуємо м’ясну суміш в центрі тарілки.
Приступаємо до прикраси. Зовнішній край салатику посипаємо сиром.
Морква по-корейськи додасть яству особливу гостроту і пікантність.
Необхідні компоненти:
Куряче філе — 0,15 кг;
Корейська морква — 0,1 кг;
Три помідора;
П’ять маслин;
Два огірка;
Сіль і прянощі — за смаком.
Рецепт салату кавунова часточка:
Основа страви моркву по-корейськи і м’ясо. Їх необхідно підготувати першими. Можна використовувати курку в будь-якому вигляді – варену або копчену.
Порізати філе маленькими квадратиками. Це перший шар в салатниці.
Другий шар — морква. Якщо морква зроблена занадто довгою, її слід розрізати. Укладаємо зверху на м’ясо і обмазуємо майонезним соусом.
Поверх шару моркви розкласти шматочки порізаних помитих і помідор. На них насипаємо різноманітні приправи на ваш смак.
Розрізані навпіл оливки розкладаємо серед поверхні з помідор.
Бічна стінка закуски — терті огірки, змішані зі свіжою зеленню кропу або петрушки.
Можна прибрати готовий салат в холодильник для закріплення форми.
Кавунова часточка з виноградом і гранатом
Фрукти і ягоди надають страві з одного боку, солодкуватий смак, а з іншого, деяку кислинку. У цьому випадку буде повністю дотриманий баланс. І зовнішній вигляд салату буде зовсім іншим.
Копчене м’ясо курки — 0,15 кг;
Одна морква;
Два варених яйця;
Сир — 0,1 кг;
Один стакан зерен граната;
Одна гроно винограду без кісточок;
Два зубчики часнику;
Майонез.
Кроки в приготуванні:
Вже відварену моркву обробити на тертці.
Те ж саме проробити з курячими яйцями і сиром.
Часник розчавити і змішати з майонезом.
Виноградинки розрізати навпіл. Салат повинен бути у формі півмісяця.
Викладаємо на тарілку шари: смажені гриби, морква, яйця, сир.
Якщо вам набридло куряче м’ясо, його можна замінити ніжною молодий яловичиною. Так закуска буде більш поживною і насиченою вітамінами.
Склад рецепта:
Телятина — 0,3 кг;
Три помідора;
Чотири курячі яйця;
Один огірок;
Маслини — 0,1 кг;
Сир твердий — 0,15 кг;
Майонезний соус — 0,2 кг.
Що потрібно зробити:
Спочатку потрібно підготувати м’ясо. Відварюємо її в каструлі до м’якості протягом 40 хвилин.
Яйця також зварити, сир обробити з допомогою великої терки.
Помідори та огірки підготувати, порізавши їх на шматочки.
З маслин зробити колечка.
Приготоване м’ясо рекомендується нашаткувати невеликими шматочками, але можна просто розділити на волокна.
В окрему миску покласти разом і змішати яйця, телятину, частина помідорів, сир і майонез.
Цю масу першої викласти на широке блюдо півколом.
Залишається оформити вищеописаним способом поверхню закуски з допомогою квадратиків помідор, огірків і маслин. Прекрасне доповнення до святкового столу готово.
З болгарським перцем і зеленню
Болгарський перець з петрушкою і кропом — відмінна заміна помідорів та огірків, якщо їх смак вже набрид.
Склад:
Зварена куряча грудка — 0,4 кг;
Гриби печериці — 0,3 кг;
Цибуля — 0,1 кг;
Три яйця;
Один болгарський перець червоного кольору;
Сир — 0,05 кг;
Один огірок;
Майонез, прянощі і сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Порізаний дрібними шматочками цибулю варто обсмажити на сковороді до отримання золотистого відтінку.
До цибулі додати соломку печериць. Насипаємо спеції.
Грудку курки ріжемо квадратиками і змішуємо з майонезом.
Викладаємо приготовані інгредієнти в спеціальний посуд, спочатку м’ясо, потім гриби, слідом яйця і майонез.
Дрібно нарізаний болгарський перець послужить гарним оформленням для страви. Його шматочки викладаємо зверху салату.
Оброблені на тертці огірок розкладаємо у формі зеленої скоринки.
Маслини оформляємо як кавунові насіння на звичному для них місці.
Сир буде перебувати в проміжку між скоринкою і м’якоттю.
Гриби додадуть яству зовсім інший смак, і салат буде танути в роті.
Необхідні інгредієнти:
М’ясо курки — 0,5 кг;
Гриби — 0,2 кг;
Сир — 0,2 кг;
П’ять яєць;
Дві цибулини;
Дві моркви;
Два помідора;
Майонез — 0,4 кг;
Два огірка;
Шість маслин;
Зелень для прикраси.
Рекомендації до приготування:
Займемося м’ясом. Його потрібно промити, зварити в каструлі і розрізати на шматочки.
З овочами проводимо стандартну для даного салату процедуру.
Маленькі шматочки грибів смажимо на сковорідці з додаванням цибулі і рослинного масла.
Вибудовуємо шари нашої закуски. Спочатку м’ясо, слідом за ним гриби і цибулю, далі у прямій послідовності сир, яйця, морква, свіжий лук.
Приступаємо до формування зовнішнього вигляду. Край викласти тертими огірками, середину — сиром, і м’якоть — помідорами з розрізаним надвоє маслинами. Можна посипати зверху зеленню.
Не обов’язково дотримуватися суворих пропорцій і списку інгредієнтів. Пристосуйте кількісні показник салату під себе і вибирайте будь-які продукти, які припадуть вам і вашим гостям за смаком.