Салат «Коханка» – безумовно, цікаве блюдо. А вже чого вартий назва! Але головне, що складається така закуска з смачних інгредієнтів, які створюють справжній кулінарний шедевр.
Класичний салат «Коханка»
Класичний рецепт припускає використання мінімального набору продуктів, але при цьому готове блюдо виходить пікантним і вже точно не буденним.
Для страви потрібно:
- два зубчики часнику;
- дві середніх варених буряків;
- майонез на свій смак;
- приблизно по 50 грам чорносливу, горіхів і родзинок;
- дві моркви;
- 150 грам твердого сиру.
Процес приготування:
- Моркву очистіть, натріть на тертці і змішайте з родзинками. Приправте все майонезом.
- Окремо змішайте тертий сир з тиском часником і теж змішайте з майонезом.
- Буряк перетираємо, додаємо майонез, дрібно нарізаний чорнослив і перебиті горішки.
- Готуємо салатницю і викладаємо все шарами. Спочатку масу з морквою, потім з сиром і покриваємо всі бурякової сумішшю.
- Прикрашаємо блюдо залишилися горіхами, сухофруктами і тертим сиром. Перед подачею охолоджуємо.
З буряком, морквою і родзинками
Салат «Коханка» з буряком і морквою включає в себе майже такі ж інгредієнти, як і класичний варіант, за винятком чорносливу.
Необхідні продукти:
- дві буряків;
- три зубчики часнику;
- 100 грам родзинок;
- 50 грам горіхів;
- майонез на свій смак;
- дві моркви;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Рецепт з родзинками вважається найбільш простим. Готуємо ємність, в яку будемо викладати салат. І першим шаром поміщаємо в неї терту моркву, змішану з родзинками і майонезом.
- Другим шаром піде тертий сир, теж приправлений майонезом, і часник, пропущений через або дрібно нарізаний.
- Завершальний шар – відварна буряк, подрібнена на тертці і змішана з подрібненими горіхами і майонезом.
- Перед подаванням страву можна прикрасити свіжою зеленню і обов’язково трохи охолодити.
З гранатом і зеленою цибулею
Необхідні продукти:
- 200 грам сиру;
- свіжий зелений лук;
- дві морквини;
- одна відварений буряк;
- 100 грам горіхів;
- 0,2 кг зерен граната;
- майонез за смаком;
- два зубчка часнику;
- близько 80 грам родзинок.
Процес приготування:
- Відразу ж візьміть прозору посуд для салату – він буде викладатися шарами.
- Першим шаром відправте в блюдо терту моркву, перемішану з подрібненими горіхами і майонезом.
- Другим шаром піде сир з передавленным часником і майонезом.
- Потім з’єднайте терту моркву з родзинками і теж приправити майонезом. Це буде третій шар.
- Залишилося тільки покрити поверхню страви шаром гранатових зерен, а по периметру прикрасити цибульними пір’ям.
З додаванням грибів
Необхідні продукти:
- 50 грам родзинок, горіхів;
- одна морква і буряк;
- майонез на свій смак;
- 100 грам сиру і стільки ж грибів;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Для початку відваріть овочі до повної м’якості, потім натріть на тертці. Далі потрібно буде змішати інгредієнти для кожного шару окремо і не забувати додавати майонез.
- Першим шаром викладаємо в салатницю морквину і родзинки.
- Другим піде подрібнений сир і роздавлений часник. Поверх них – гриби. Якщо вони мариновані, то достатньо просто їх порізати і викласти на блюдо. Використовуючи свіжі гриби, обсмажте їх попередньо на сковороді.
- І третій шар формують буряк з горіхами.
- Прибираємо страву на деякий час в холодильник, після чого охолодженим подаємо до столу.
Салат «Французька коханка»
Необхідні продукти:
- 50 грам сиру;
- одна морквина і цибулина;
- 300 грам курячого філе;
- склянка родзинок і горіхів;
- один невеликий апельсин;
- майонез на свій смак.
Процес приготування:
- Куряче філе відварюємо до готовності, цибулю нарізаємо кільцями, моркву і сир подрібнюємо за допомогою терки.
- Горіхи рубаємо ножем у дрібну крихту, але не в пил). Апельсин очистити і теж нарізаємо на невеликі шматочки.
- Готуємо страву і переходимо до складання. Першим шаром викладаємо курку з майонезом, потім цибулю з цим же соусом.
- Далі підуть родзинки і морквина (все теж із заправкою).
- Покриваємо блюдо шаром сиру, промазуємо його витонченою майонезній сіточкою, поверх якої викладаємо горіхи, апельсини і зовсім трохи родзинок для прикраси.
З чорносливом і ананасами
Необхідні продукти:
- банку ананасів;
- одна відварений буряк;
- дві морквини;
- майонез за смаком;
- три зубчики часнику;
- 100 грам чорносливу;
- 0,2 кг сиру.
Процес приготування:
- Відразу ж беремо салатницю і починаємо викладати закуску. Натираємо буряк, з’єднайте з нарізаною чорносливом і майонезом, кладемо на дно ємності.
- Перетираємо сир і часник, так само присмачуємо майонезом і кладемо другим шаром.
- Поверх сирної суміші розподіляється терта морква і майонез.
- Прикрашається салат шматочками ананасів і горіхами.
Готуємо з ківі і куркою
Необхідні продукти:
- близько 70 грам родзинок;
- три ківі;
- одна відварений буряк;
- 0,2 кг сиру;
- майонез на свій смак;
- одне куряче філе відварне;
- третину склянки горіхів.
Процес приготування:
- У салатницю першим шаром помістіть відварену, охолоджену і нарізаний на тонкі бруски курку. Промажте її майонезом.
- Далі піде родзинки і очищений, подрібнений ківі. Його теж покриваємо шаром майонезу.
- Тепер черга тертого буряка і перебиті в блендері горіхів. Можна і нарізати їх ножем.
- Завершуємо блюдо, рясно посипавши його тертим на дрібній тертці сиром.
М’ясний салат «Коханка»
Необхідні продукти:
- 300 грам яловичого м’яса;
- два маринованих огірка;
- майонез за смаком;
- два яйця;
- 100 грам волоських горіхів.
Процес приготування:
- М’ясо відварюємо до готовності в трохи підсоленій воді і нарізаємо на невеликі шматочки після того, як він охолоне.
- Яйця теж відварюємо протягом 10 хвилин до стану «круто» і натираємо.
- Починаємо збирати салат і спочатку на дно салатниці поміщаємо частину м’яса, припарив його майонезом.
- Потім йде шар огірків, які потрібно натерти або дуже дрібно нарізати. Їх теж промазуємо.
- Викладаємо подрібнені яйця, формуємо майонезну сіточку і знову викладаємо шар м’яса.
- Прикрашаємо блюдо горіхами і охолоджуємо перед подачею.
Салат «Коханка» стане прикрасою вашого столу. Гості обов’язково незвичайне блюдо оцінять по достоїнству.