Гості на порозі, а стіл порожній? Швидким і смачним варіантом стане салат «Коктейль» з шинкою. Це поживна страва здивує незвичайним поєднанням інгредієнтів і приємним смаком.
Класичний салат «Коктейль» з шинкою і сиром
У страви безліч інтерпретацій. Класичним варіантом вважається салат «Коктейль» з шинкою і сиром.
Інгредієнти:
- великий перець – 1 шт.;
- сир (будь-який, крім сирного) – 150 г;
- шинка – 100 г;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- відварене яйце – 2 шт.;
- майонез – 100 г;
- зелень свіжого кропу – за смаком, але не більше середнього пучка.
Всі інгредієнти салату повинні бути свіжими. Інакше це може позначитися не тільки на смакових якостях страви, але і на стані здоров’я.
Приготування:
- Варимо 2 великих курячих яйця круто. Можна використовувати перепелині яйця, тільки вже 6 штук. Вони шинкують будь-яким способом.
- Нарізаємо тонкою соломкою шинку. Укладаємо підготовлений м’ясний продукт на дно миски, промазуючи зверху майонезом.
- Промиваємо під проточною водою огірок, болгарський перець. Нарізаємо овочі тонкою соломкою. Викладаємо їх окремими шарами, зверху присмачуючи майонезом.
- Наступний етап – викладання яєць.
- Сир необхідно натерти на тертці, посипати їм салат.
- Крапку в приготуванні страви, поставить прикрашання зеленню.
Сіль використовувати не потрібно. Цю функцію виконає майонез. На підготовку інгредієнтів і приготування салату йде близько 30 хвилин.
З маринованими грибами
Салат «Коктейль» з шинкою і грибами має пікантний смак. Незважаючи на те, що основними в цьому рецепті вважаються 2 вищеназваних продукту, акцент тут ставиться і на консервованої кукурудзи. Вона не тільки робить закуску смачніше, але й корисніше.
Інгредієнти:
- шинка – 200 г;
- сир – 250 г;
- мариновані гриби 200 г;
- кукурудза – 250 г;
- відварені яйця – 2 шт.;
- майонез 150 р.
При необхідності, замість майонезу можна додати сметану, змішану з 1 ч. л. гірчиці.
Приготування:
- Шинку шаткуємо соломкою. Вона повинна бути тонкою. М’ясний продукт стане підставою нашої закуски. Укладаємо його на дно миски. Можна злегка утрамбувати ложкою і промазати шинку майонезом.
- Зливаємо з банки з консервованою кукурудзою всю рідину. Висипаємо злаки поверх шинки, збризкуючи майонезом.
- Далі йде шар маринованих грибів. Перед вживанням їх необхідно промити.
- Заздалегідь зварені яйця, нарізані кубиками, викладаємо в блюдо.
- Завершить процес приготування, подрібнений сир із зеленню.
Щоб збагатити салат вітамінами, можна додати 5 крапель лимонного соку. Це додасть йому ще більшої пікантності.
Готуємо з огірками
«Коктейль» з огірками виходить більш свіжим і вологим, ніж інші інтерпретації страви.
Інгредієнти:
- шинка – 150 г;
- сир – 100 г;
- відварені яйця – 2 шт.;
- великий солодкий перець – 1 шт.;
- огірок – 2 шт.;
- майонез – 100 г;
- зелень – за смаком.
Овочі та зелень перед приготуванням салату, необхідно ретельно промити, яйця зварити круто.
Приготування:
- Шинку нарізаємо тонкими брусочками, укладаємо на дно страви, в якому буде знаходитися салат. Шар м’ясного продукту потрібно змастити майонезом.
- Шаткуємо болгарський перець. Відправляємо його в миску, збризкуючи майонезом.
- Аналогічно поступаємо з огірками. Важливо врахувати, що овочева соломка повинна вийти тонкою, щоб не вибиватися з загальної маси закуски.
- Укладаємо нашатковані варені яйця, додаємо майонез.
- Завершальним шаром стане сир, натертий на тертці, посипаний зеленню.
Блюдо виходить поживним, соковитим і красивим. Воно здатне прикрасити будь-яке застілля.
Салат «Коктейль» з шинкою і кукурудзою
У цьому рецепті смаковий акцент ставиться не тільки на кукурудзі, але і сирі. Це один з основних і найбільш корисних компонентів закуски.
Інгредієнти:
- шинка – 150 г;
- відварені яйця – 2 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- сир – 200 г;
- кукурудза – 1 банка;
- майонез – 2 ст. л.;
- петрушка – 1 пучок.
Петрушку можна замінити кропом. Це абсолютно не позначиться на якості закуски.
Приготування:
- Шинку необхідно нашаткувати дрібними кубиками. Це буде підставою салату. Його інші шари важливо змастити майонезом.
- На шинку викладаємо огірки, нарізані кубиками.
- Слідом йде кукурудза, присмачена майонезом, перемішана з половиною сиру (100 г).
- Яйцями, натертими на тертці, посипаємо багатошарову закуску.
- Завершує кулінарний шедевр шар сиру і зелені.
Це один з найбільш поширених і простих варіантів приготування «Коктейлю».
З зеленим горошком
Багато шанувальників і в «Коктейлю» з горошком. Деякі замінюють цим салатом, традиційний «Олів’є» на новорічному столі.
Інгредієнти:
- шинка – 200 г;
- свіжі огірки – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- зелений горошок – 1 банку;
- майонез – за смаком.
Займаючись приготуванням салату за цим рецептом, майонез не рекомендується замінювати сметаною або маслом, інакше страва втратить яскравість смаку.
Приготування:
- Першим ділом шинкуется шинка. Варіантів нарізки 2 – брусочками або кубиками. Укладається м’ясний продукт на дно глибокої салатниці, зверху змащуємо майонезом.
- Огірки подрібнюються і служать другим шаром.
- З банки з консервованим горошком зливається рідина. Створюється новий шар, покривається майонезом.
- Прикрашаємо Салат сиром.
Незважаючи на простоту, страва виглядає ефектно і відразу привертає увагу.
Рецепт з помідорами
Салат «Коктейль» з томатами за смаком значно відрізняється від перелічених вище видів закуски. Він здається більш легким, хоча за кількістю калорій, знаходиться на тому ж рівні, що і «Коктейль» з огірками або кукурудзою.
Інгредієнти:
- шинка – 200 г;
- великі помідори – 3 шт.;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- сир – 200 г;
- майонез, перець – за смаком.
Для приготування салату краще використовувати м’ясисті помідори, інакше закуска дасть дуже багато соку.
Процес приготування страви елементарний. Потрібно врахувати, що салат укладається шарами. Кожен з них промащується майонезом.
Приготування:
- Шинку порізати тонкими брусочками, укласти в глибоку миску.
- Другий шар складається з огірків. Овочі, нарізані соломкою, розкладаємо на шинку.
- Томати потрібно нарізати соломкою, викласти на огірки.
- Сир, зелень і залишився майонез з’єднуємо. Ароматною кашкою покриваємо салат.
Це блюдо краще готувати перед застіллям. В іншому випадку, помідори і огірки настоявшись, дадуть сік. Салат буде смачний, але втратить свій первісний вигляд.
Як приготувати салат з шинкою і яблуком
Гурмани віддають перевагу «Коктейль» з яблуками. Він відрізняється кислинкою і в той же час легкої солодкістю. Наявність фрукта в складі, збагачує ласощі залізом.
Інгредієнти:
- шинка – 300 г;
- великі яблука – 2 шт.;
- морква середнього розміру – 2 шт.;
- кукурудза – 1 банка;
- салат – 2 аркуша;
- оливкова олія, сіль, прянощі.
Деякі експериментують і замінюють масло з оливок соняшниковою виглядом. Результат не виправдовує очікувань. Салат виходить жирним.
Приготування:
- Моркву необхідно натерти на тертці і щільно утрамбувати на дні страви.
- Рівномірним шаром викласти подрібнені яблука.
- Шинку, нарізану тонкою соломкою, перемішати з порваними листям салату.
- Зверху необхідно викласти кукурудзу.
- Закуску поливаємо оливковою олією з сіллю і перцем.
«Коктейль» — не просто смачний салат, а корисна для здоров’я закуска. Який би варіант приготування страви не був обраний, будь-яка інтерпретація страви вам сподобається і стане гідною прикрасою святкового столу.