Салат «Мімоза» з горбушею – 6 смачних рецептів приготування

Цей популярний яскравий салатик готується не тільки зі звичною сайрою, але й на основі інших консервів. Наприклад, з червоною рибою в маслі. Можна урізноманітнити салат «Мімоза» з горбушею за допомогою рису, яблук, сиру або навіть крабових паличок.

Класичний салат «Мімоза» з горбушею

Інгредієнти: 1 стандартна банку консервів, 220 г твердого сиру, 4 картоплини, 4 курячих яйця, майонез за смаком, 70 г вершкового масла, пучок зеленого цибулі, 2 морквини, кухонна сіль.

  • На розтопленому вершковому маслі обсмажується терта морквина.
  • Картопля відварюється в мундирі і без шкірки розминається до стану пюре.
  • Зварені круто яйця поділяються на окремі частини. Білки труться на тертку, а жовтки ножем перетворюються в дрібну крихту.
  • Цибулю ріжуть тонкими кільцями.
  • З горбуші зливається масло, після чого вона добре розминається товкачиком.
  • Шари викладаються в певному порядку: риба – пюре – цибуля – сир – морквина – білки – жовтки.
  • Продукти за смаком присипаються сіллю і змащуються соусом.
  • Прикрашається закуска свіжими овочами та зеленню.

    Рецепт приготування з рисом

    Інгредієнти: 110 вареного рису, стандартна банку рибних консервів, 1-2 варених моркви, ріпчаста цибулька, 80-90 г тертого сиру, сіль, суміш перчиком, 2 варених яйця, майонез.

  • Морквина подрібнюється за допомогою самої дрібної терки.
  • З риби зливається рідина, шматочки позбавляються навіть від самих мініатюрних кісточок і розминаються.
  • Цибулинка дрібно ріжеться ножем. Якщо вона виявилася дуже гіркою, потрібно залити овоч окропом на пару хвилин, а потім обдати крижаною водою.
  • Щоб зернятка рису злиплися, вони змащуються майонезом. Це буде перший шар закуски.
  • Другим стануть кубики цибулини. Далі викладається рибка. На ній розташовуються терті яйця, моркву і сир. Всі ці продукти присипаються перцем, сіллю, змащуються соусом.
  • Дивіться також:  Салат з картоплею фрі – 7 смачних рецептів

    Вийшла «Мімоза» з горбушею і рисом перед подачею до столу повинна добре настоятися.

    З маслом і сиром

    Компоненти: консерви з червоної риби (банку), 120 г будь-якого твердого сиру (можна – гострого), 90 г жирного масла, 5 курячих яєць, ріпчаста луковичка, майонез, сіль.

  • Яйця варяться в окропі приблизно 11-12 хвилин. Далі вони охолоджуються, діляться на частини і дрібно труться.
  • Цибулю дуже дрібно рубається. Щоб кубики овоча вийшли хрусткими, їх на кілька хвилин потрібно залити холодною водою. Далі шматочки обсушиваются на паперовій серветці.
  • Сир подрібнюється з використанням середньої терки.
  • Консерви позбавляються від зайвої рідини і розминаються. Якщо рибна маса виявиться недостатньо соковитою, можна долити до неї трохи олії від горбуші.
  • Нижнім шаром стануть терті яєчні білки. Другим – тертий сир. Не можна забувати про солі та майонезної сіточці на кожному шарі.
  • На сирок викладається розім’ята горбуша. А далі: цибулю і терте масло. Останніми виявляться жовтки.
  • Ефектно оформити салат «Мімоза» з горбушею і сиром вийти за допомогою солодкої консервованої кукурудзи.

    Салат «Мімоза» з яблуками

    Компоненти: стандартна банка горбуші в маслі, крупно кисло-солодке яблуко, 4 курячих яйця, 2-3 картопляні бульби, велика морквина, сіль, майонез.

  • Спочатку треба зварити використовувані компоненти. У киплячу воду відправляється картопля, морква і яйця. Можна готувати їх навіть в одній каструлі, крім яєць, звичайно. Всі інгредієнти варяться до повної готовності. Яйця повинні вийти круто, а овочі – гарненько розм’якшиться. Далі продукти охолоджуються.
  • Картопля і морква подрібнюються за допомогою терки з великими поділками. Аналогічним чином потрібно обробити і яблуко, попередньо позбавивши його від шкірки.
  • Яйця поділяються на складові. Білки труться на тертці будь-якого розміру, а жовтки рубаються гострим ножем до дрібної крихти.
  • Для викладання салату використовується ємність з високими бортиками. Спочатку на її дно викладається терте яблуко. Воно має повністю покривати підстава салатниці.
  • Зверху викладається розім’ята виделкою горбуша без масла і малюється майонезна сітка. Будь шар за смаком присипається сіллю і змащується соусом.
  • Далі викладається морквина і подрібнений білок. Потім – жовток.
  • Дивіться також:  Салат з білою квасолею – 8 рецептів смачного і поживного салату

    Прикрашається закуска подрібненою зеленню. Обов’язково перед подачею до столу потрібно залишити її на холоді, на кілька годин для просочення.

    З крабовими паличками

    Інгредієнти: 4-5 картопляних бульб, банка горбуші в маслі, 320-340 г крабових паличок (потрібно брати соковитий продукт), 230 г будь-якого твердого сиру, 2 морквини, 5 курячих яєць, майонез, сіль, свіжа зелень.

  • Овочі варяться до м’якості. Також готуються і курячі яйця. Всі продукти остуджувати, очищаються і подрібнюються. Картопля і морква натираються за допомогою терки будь-якого розміру. Білки і жовтки яєць труться окремо.
  • Крабові палички можна подрібнювати будь-яким зручним чином. Одні господині труть їх на крупній тертці, інші – ріжуть гострим ножем на тонкі брусочки.
  • Також треться на дрібній терочке і сир.
  • На дно салатниці викласти картопля. Вона присаливается за смаком і рясно змащують соусом.
  • Зверху картоплі викладаються крабові палички. А далі – сир – розім’ята виделкою риба без масла — білки – жовтки. Не варто забувати шари солити і мастити їх майонезом.
  • Прикрашається закуска рубаною свіжої зеленню.

    З горбушею і сиром

    Інгредієнти: 1 стандартна банку консервованої горбуші, 5-6 курячих яєць, 2-3 картопляні бульби, велика морква, 2 цибулинки, 130 г сиру, 90 г вершкового масла, кам’яна сіль, легкий майонез.

  • Овочі та яйця варяться на готовності. Далі всі ці компоненти труться на тертку. Білки і жовтки потрібно подрібнювати окремо.
  • Рибка позбавляється від зайвої рідини і подрібнюється.
  • Заморожене вершкове масло треться на тертці, також подрібнюється і сир.
  • Цибуля довільно ріжеться (кубиками або тонкими кільцями).
  • Закуска викладається шарами в будь-якому порядку. Головне, щоб першими виявилися білки яєць і риба, а останніми – жовтки.
  • За смаком перераховані продукти присаливаются і покриваються соусом.

    Дивіться також:  Салат з скумбрії консервованої – 9 рецептів приготування
    Прокрутка до верху