Салат мімоза з рисом – 7 рецептів

Можна сказати, що салат «Мімоза» з рисом – це класика святкового столу нарівні з «Олів’є». Якщо його традиційний варіант встиг набриднути всім домашнім, можна трохи його урізноманітнити по своєму смаку. Найвдаліші варіанти таких експериментів опубліковані далі.

Класичний салат «Мімоза» з сайрою і рисом

Консерви з риби підійдуть практично будь-які. Найчастіше господині беруть сайру в маслі. Досить буде стандартної банки. Інші інгредієнти: 4 курячі яєчка, 230 г сухого рису, пара морквин, 2 столові ложки фільтрованої води, цибулинка, дрібку цукру, 2 чайні ложки оцту (6%), сіль, майонез.

  • У процесі підготовки вариться морква, яйця та рис. Останній – в солоній воді.
  • З консервів зливається масло, а вся маса мнеться виделкою.
  • Тонкі полуколечки лука залишаються в маринаді з води, піску і оцту півгодинки.
  • Викладається частування шарами: рис – консерви – цибуля – терта морква – терті на дрібній тертці білки – терті жовтки. За смаком будь-які з них додається майонез і сіль.
  • Салат «Мімоза» з рисом і консервою повинен добре просочитися перед подачею.

    Покроковий рецепт з горбушею

    Такий варіант закуски вважається більш «благородним». У ньому використовується червона рибка – окраєць. Вистачить 1 банки консервованої рибки. Інші інгредієнти: по 2 шт. картоплин, курячих яєць і моркви, майонез, зелене яблуко, сіль, перчик.

  • Морква, яйця і картопля варяться до готовності. Солити воду не потрібно.
  • Першим шаром стане тертий готову картоплю, змішаний з маслом з банки з горбушею.
  • Другим шаром розім’ята рибка без кісток.
  • Далі – резанное тонкими брусочками або крупно терте яблуко, терта морква, терті білки і жовтки. За смаком шари присаливаются, перчатся і змащуються соусом.
  • Настоюватися «Мімоза» з горбушею і рисом буде не менше 2 годин.

    Дивіться також:  Салат лисяча шубка – 5 рецептів з оселедцем і грибами

    Як приготувати з сардиной?

    Консервовану сардину теж можна зробити основою смачної закуски. Достатньо взяти одну стандартну баночку. Інші інгредієнти: 4 столові яйця, плавлений сирок, 60 г вершкового масла, пара пір’я зеленого лука, сіль, майонез.

  • Тертий білок варених яєць буде першим шаром частування.
  • Розім’яті консерви – другим.
  • Рубаний зелений цибулька – третім.
  • Інші шари розташовуються так: крупно терте вершкове масло – аналогічно подрібнений сирок – дрібно тертий жовток.
  • За смаком у викладаються шарами продукти додається сіль і нежирний майонез.

    З додаванням сиру

    Не тільки плавлений, але і твердий сир може стати одним з шарів закуски. Його береться 70-80 грам. Інші інгредієнти: 170 г лосося у власному соку, ріпчаста цибулька, 3 столові яйця, 60 г якісного вершкового масла, чорний мелений перчик, сіль, майонез.

  • Першим шаром стануть терті білки варених яєць.
  • Другим — розім’ята виделкою рибка. Її можна поперчити.
  • Третім – дрібні кубики цибулі, ошпарені окропом.
  • Далі викладається: крупно тертий сир, дрібно терте вершкове масло – тертий жовток.
  • Прикрасити «Мімозу» з рисом і сиром коштує подрібненою свіжою зеленню.

    Салат «Мімоза» з яблуками

    Щоб соус вийшов з більш яскравим цікавим смаком, потрібно додати в майонез трохи олії від консервів.

    Інгредієнти: 2 банки консервованого лосося, 3-4 середні картоплини, 2-3 морквини, 3 курячих яйця, пара кисло-солодких яблук, ріпчаста цибулина, 280 г напівтвердого сиру, сіль, соус.

  • Овочі, крім цибулі, запікаються в фользі до м’якості, яйця варяться, після чого діляться на частини і дрібно труться.
  • Цибуля чиститься, дрібно ріжеться, заливається окропом і залишають на декілька хвилин. Це необхідно для того, щоб овоч перестав гірчити.
  • Картопля дрібно треться. Лосось позбавляється від заливки і розминається вилочкою.
  • Яблука без шкірочки крупно труться. Також подрібнюється сир і морква.
  • Викладається салатик: терта картопля – риба – цибуля – яблука – морква – білок – сир – жовток.
  • Дивіться також:  Розсіл для капусти – 8 рецептів для приготування смачної, хрусткої капусти

    Все або вибіркові шари продуктів промащуються соусом і солятся.

    З крабовими паличками

    Такий варіант «Мімози» став особливою популярним останнім часом. Головне, вибрати для нього соковиті смачні крабові палички. Їх буде використовуватися 290-320 грам. Інші інгредієнти: 4-5 середніх картоплин, 220 г твердого сиру, пара невеликих морквин, 5 столових яєць, сушена зелень, майонез сіль.

  • Всі овочі та яйця відварюють до готовності. Останні поділяються на білки і жовтки, після чого подрібнюються дрібної теркою.
  • З майонезу, зелені і солі готується ароматний соус.
  • Крабові палички крупно труться, після чого промащуються вийшла майонезній сумішшю. За смаком можна додати до них свіжий або сухий часник.
  • Всі овочі труться на тертку з самими великими поділками. Також подрібнюється і сир.
  • Викладаються шари майбутньої закуски в такій послідовності: картопля – крабові палички, сир – морквина – білки – жовтки. Вони присмачуються підсоленим майонезом.
  • Перш ніж знімати пробу з частування, варто залишити його на холоді хоча б на годинку.

    З маслом і сиром

    Сир у цьому випадку можна брати і плавлений, твердий. Вибір залежить від смаків самого кулінара. Сиру використовується 120 грам. Інші інгредієнти: баночка (стандартна) сайри в маслі, кухонна сіль, 90 г жирного масла, 5 столових яєць, цибулина, майонез.

  • Яйця курячі варяться після закипання рідини 8-9 хвилин. Після їх ретельного охолодження можна ділити продукт на білки і жовтки. Обидві частини подрібнюються дрібної теркою.
  • Цибулю дрібно рубається. Якщо хочеться, щоб він приємно хрустів в закусці, кубики обдають крижаною водою. Якщо кулінар воліє м’який овоч – окропом. Шматочки в обох випадках обсушиваются рушником з паперу.
  • Сир треться на середній тертці. Також подрібнюється масло.
  • З консерви зливається рідина, після чого рибка розминається.
  • Першим шаром висипаються натерті білки. А далі: сир – рибка – цибуля – вершкове масло – жовтки.
  • Дивіться також:  Салат Парус – 9 рецептів приготування

    Прикрашається закуска свіжими рівними гілочками кропу. Допускається взяти для оформлення страви і солодку консервовану кукурудзу.

    Прокрутка до верху