Можна сказати, що салат «Мімоза» з рисом – це класика святкового столу нарівні з «Олів’є». Якщо його традиційний варіант встиг набриднути всім домашнім, можна трохи його урізноманітнити по своєму смаку. Найвдаліші варіанти таких експериментів опубліковані далі.
Класичний салат «Мімоза» з сайрою і рисом
Консерви з риби підійдуть практично будь-які. Найчастіше господині беруть сайру в маслі. Досить буде стандартної банки. Інші інгредієнти: 4 курячі яєчка, 230 г сухого рису, пара морквин, 2 столові ложки фільтрованої води, цибулинка, дрібку цукру, 2 чайні ложки оцту (6%), сіль, майонез.
Салат «Мімоза» з рисом і консервою повинен добре просочитися перед подачею.
Покроковий рецепт з горбушею
Такий варіант закуски вважається більш «благородним». У ньому використовується червона рибка – окраєць. Вистачить 1 банки консервованої рибки. Інші інгредієнти: по 2 шт. картоплин, курячих яєць і моркви, майонез, зелене яблуко, сіль, перчик.
Настоюватися «Мімоза» з горбушею і рисом буде не менше 2 годин.
Як приготувати з сардиной?
Консервовану сардину теж можна зробити основою смачної закуски. Достатньо взяти одну стандартну баночку. Інші інгредієнти: 4 столові яйця, плавлений сирок, 60 г вершкового масла, пара пір’я зеленого лука, сіль, майонез.
За смаком у викладаються шарами продукти додається сіль і нежирний майонез.
З додаванням сиру
Не тільки плавлений, але і твердий сир може стати одним з шарів закуски. Його береться 70-80 грам. Інші інгредієнти: 170 г лосося у власному соку, ріпчаста цибулька, 3 столові яйця, 60 г якісного вершкового масла, чорний мелений перчик, сіль, майонез.
Прикрасити «Мімозу» з рисом і сиром коштує подрібненою свіжою зеленню.
Салат «Мімоза» з яблуками
Щоб соус вийшов з більш яскравим цікавим смаком, потрібно додати в майонез трохи олії від консервів.
Інгредієнти: 2 банки консервованого лосося, 3-4 середні картоплини, 2-3 морквини, 3 курячих яйця, пара кисло-солодких яблук, ріпчаста цибулина, 280 г напівтвердого сиру, сіль, соус.
Все або вибіркові шари продуктів промащуються соусом і солятся.
З крабовими паличками
Такий варіант «Мімози» став особливою популярним останнім часом. Головне, вибрати для нього соковиті смачні крабові палички. Їх буде використовуватися 290-320 грам. Інші інгредієнти: 4-5 середніх картоплин, 220 г твердого сиру, пара невеликих морквин, 5 столових яєць, сушена зелень, майонез сіль.
Перш ніж знімати пробу з частування, варто залишити його на холоді хоча б на годинку.
З маслом і сиром
Сир у цьому випадку можна брати і плавлений, твердий. Вибір залежить від смаків самого кулінара. Сиру використовується 120 грам. Інші інгредієнти: баночка (стандартна) сайри в маслі, кухонна сіль, 90 г жирного масла, 5 столових яєць, цибулина, майонез.
Прикрашається закуска свіжими рівними гілочками кропу. Допускається взяти для оформлення страви і солодку консервовану кукурудзу.