Салат «Мімоза» з сайрою – 5 рецептів приготування

Сьогодні відомо безліч смачних варіацій салату «Мімоза» з сайрою. Серед них закуски з додаванням сиру, свіжого або маринованого огірка, моркви і навіть фруктів. Господині залишається лише вибрати серед них найбільш цікавий для себе варіант.

Класичний салат «Мімоза» з сайрою

Перевірений рецепт включає в себе мінімальний список інгредієнтів. Продукти: 3 шт. курячих яєць (круто), половинка ріпчатої цибулі, стандартна банка сайри в олії, 2 картопляні бульби, морква, майонез, сіль.

  • До м’якості відварюється картопля і морква. Після цього овочі очищаються, остуджувати і труться на крупній тертці. Аналогічно потрібно подрібнити і яйця, попередньо розділивши на складові. Жовток краще потерти максимально дрібно.
  • Риба позбавляється від кісточок і рідини, розминається виделкою.
  • Лук ріжеться кубиками, на пару хвилин заливається окропом.
  • Підготовлені продукти викладаються шарами: консерви – цибуля – білки – морква – картопля – жовтки.
  • Деякі з них на вибір присаливаются і промащуються майонезом.
  • Оформляється закуска свіжою петрушкою.

    З додаванням сиру

    Особливо смачним виходить частування, якщо додати в нього твердий сир. Інгредієнти: банка сайри в маслі, ріпчаста цибулина, 3 курячих яйця (круто), варена морквина, 2 відварені картоплини, 80 г сиру, сіль, майонез, 4 великі ложки оцту.

  • Першим ділом кубики цибулі маринуються в суміші оцту і води 1/1. Овоч повинен знаходитися в рідині 12-15 хвилин.
  • Все заздалегідь зварені інгредієнти остуджувати і труться на тертці. Таким же чином подрібнюється і твердий сир.
  • Сайра очищається від кісточок, давиться виделкою, після чого перемішується із замаринованим цибулею.
  • Шари закуски викладаються в такому порядку: сир – риба з цибулею – морква – картопля – яйця.
  • Салат «Мімоза» з сайрою і сиром за смаком солиться і промащується майонезом.

    Рецепт приготування з рисом

    Замість сайри для цього рецепта можна взяти і сардини в маслі. Це не вплине на смак готового частування. Інгредієнти: 220 г рису, 4 шт. курячих яєць, 2 невеликі морквини, ріпчаста цибулька, маринований огірочок, 2 мал. ложки столового цибулі, щіпка цукру, майонез, сіль, 2 великі ложки води.

    Дивіться також:  Салат зі смаженими грибами — 13 рецептів

  • Крупа вариться в солоній воді до повної готовності.
  • Риба позбавляється від кісточок і виделкою розминається в однорідне пюре.
  • Круто варяться яйця, а морквина – до м’якості. Обидва продукту труться на крупній тертці.
  • Тонкі півкільця цибулі маринуються в суміші води, оцту і цукру близько півгодини.
  • Огірок ріжеться дрібними кубиками.
  • Шари закуски викладаються в наступному порядку: варена крупа – розім’ята риба маринована цибулька – огірок — морква – яйця. Деякі з них присаливаются і промащуються майонезом.
  • Якщо планується подавати салат до столу, то останнім шаром в ньому повинні стати не яйця, а терті на дрібній тертці жовтки.

    Салат «Мімоза» з яблуками

    Фрукти варто використовувати кислуваті або кисло-солодкі. Солодкі плоди можуть зіпсувати смак рибного салату. Інгредієнти: велике яблуко, 280 г картоплі, 220 г консервованої сайри, 4 шт. курячих яєць, 180 г твердого сиру, велика ріпчаста цибулина, майонез, сіль.

  • Картопляні клубки варяться «в мундирах», чистяться і труться на тертці з середніми поділками.
  • Варені яйця поділяються на складові. Білки труться крупно, а жовтки – дрібно. Сир на тертці з середніми поділками.
  • Сайра без кісточок розминається.
  • Лук ріжеться кубиками.
  • Яблуко без шкірки і насіння треться крупно. Щоб виключити потемніння цього шару, можна скропити його лимонним соком.
  • Першим шаром салату стане тертий картопля. Інші викладаються зверху: сайра – цибуля – білок – яблуко – сир – жовток. Вибірково шари присаливаются і промащуються майонезом.
  • Красивіше подавати салат в прозорій ємності, де будуть проглядатися усі шари.

    З маслом і сиром

    Дивно ніжною закуску робить додавання вершкового масла. Потрібно вибрати якісний і досить жирний продукт. Інгредієнти: банка рибних консервів «Сайра в олії», півпачки вершкового масла, 5 шт. курячих яєць, 120 г твердого сиру, сіль, майонез.

    Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і курячою грудкою: 14 рецептів приготування

  • Яйця після закипання води варяться 10-12 хвилин. Після охолодження вони поділяються на складові, які окремо дрібно труться.
  • Лук ріжеться маленькими кубиками і на 3-4 хвилини заливається холодною водою. Це дозволить зробити шматочки хрусткими.
  • Сир треться на дрібній тертці. Консерви – розминаються виделкою.
  • Вершкове масло заморожується і теж дрібно треться.
  • Закуска викладається шарами: білки – сир – маса рибна – цибуля масло – яєчні жовтки.
  • Прикрашається частування свіжим кропом.

    Чим можна замінити сайру в салаті?

    Як вже зазначено вище, в обговорюваному салаті сайру можна сміливо замінювати іншими рибними консервами. Краще всього для цього вибирати сардину або сардинеллу. Від цього смак готової закуски анітрохи не зміниться. Наприклад, сардина кілька суші консервованої сайри, але виправити це легко вдасться, додавши в рибну масу трохи масла з банки.

    Крім перерахованих консервів, допускається брати деякі інші види. Наприклад, горбушу, лосось або минтай. Правда, така заміна суттєво вплине на результат. Закуска вийде не менш смачною, але зовсім не схожою на традиційну «Мімозу». Натомість, таким чином, можна урізноманітнити звичний асортимент святкових страв і здивувати гостей новим смаком.

    Послідовність шарів у «Мімозі»

    Обговорюваний салат завжди викладається шарами. Важко сказати, яка їх послідовність є єдино вірною. Зазвичай господиня визначає дослідним шляхом.

     

    Найчастіше першим шаром закуски стає тертий картопля, сир. На основний шар викладається розім’ята риба. Далі вже чергуються інші використовуються овочі, яйця. Дуже важливо, щоб останнім шаром став саме яєчний. Завдяки жовтків в якості прикраси салату, він і отримав свою назву. Адже дрібно терта серцевина яєць асоціюється з кульками яскравого весняного квітки.

    Прокрутка до верху