Легкий, але ситний салат «Ніжність» підійде як для святкового заходу, так і для буденного обіду. Приємний м’який колір страви і неповторний ніжний смак подарує всім весняний настрій.
Класичний рецепт салату «Ніжність»
Що потрібно взяти:
- сир молочний – 0,2 кг;
- майонез за смаком;
- курка філе – 0,5 кг;
- часник – 2 зубчики;
- морква – 2 шт.;
- яйце – 6 шт.
Поетапне приготування:
- Очищені зубчики часнику продавлюємо через прес, з’єднуємо кашку з майонезом і перемішуємо.
- Шматки філе відварюємо в попередньо підсоленій воді до повної готовності.
- Виймаємо їх на обробну дошку, шаткуємо маленькими кубиками.
- Викладаємо перший шар курячого м’яса на плоску тарілку, зверху намазуємо часниковий соус.
- Паралельно з куркою зваріть яйця, видаліть з відсудженого продукту шкаралупу.
- Два жовтки приберіть на час в сторону, а все решту подрібніть на тертці. Вони підуть наступним шаром поверх майонезу.
- Очищену моркву обробляємо на тертці з дрібними ланками. Розділіть гірку на дві половинки. Першу половину моркви викладіть третім шаром і засипте її тертим сиром.
- Вилийте на сир майонез з часником і повторіть шари з решти інгредієнтів. Верхівка повинна бути промазала соусом і посипана тертими жовтками.
- Страву можна прикрасити парою гілочок петрушки і подавати на стіл.
Готуємо з чорносливом і куркою
У цьому варіанті закуски химерно поєднується солодкий смак чорносливу з пряним смаком курки. Обов’язково спробуйте!
Вам знадобиться:
- чорний мелений перець за смаком;
- жменя волоських горіхів – 50 г;
- куряче м’ясо – 0,2 кг;
- майонез – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- чорнослив – 75 р.
Рецепт з чорносливом і грецькими горіхами покроково:
- Заздалегідь в окремих каструлях зваримо грудку курки і два яйця.
- Готові і очищені курячі яйця розбираємо на білки і жовтки.
- Натираємо їх, не змішуючи на тертці і розкладаємо в різні миски.
- Зварену грудку рубаємо маленькими квадратиками.
- Споліскуємо під краном свіжий чорнослив і ріжемо на кубики.
- Ядра волоських горіхів пересипаємо в глибоку чашку і перетворюємо в дрібні крихти з допомогою качалки.
- Залишилося зібрати пошарово салат. Першим шаром йдуть курячі кубики, заливаємо їх майонезним соусом.
- Далі викладаємо шматочки чорносливу і обробляємо майонезом.
- Треті шаром закладаємо волоські горіхи.
- Засипаємо горіхи тертими яєчними білками і просочуємо майонезом.
- Останніми йдуть жовтки, робимо просочення з майонезного соусу.
- Закриваємо на 15 хвилин в холодильнику і насолоджуємося м’яким ніжним смаком. Приємного апетиту!
З крабовими паличками
Яскравий колір крабових паличок додасть легкого салату святковий вигляд і новий смак.
Список інгредієнтів:
- дві моркви;
- крабові палички – 200 г;
- свіжий кріп;
- три яйця;
- сіль щіпка;
- сир – 90 г;
- майонез – 80 р.
Поетапне приготування:
- Дістаємо з холодильника крабові палички і, не розморожуючи їх, обробляємо на тертці.
- Відразу викладаємо їх у салатницю і заливаємо майонезним соусом.
- Той же самий процес повторюємо з сиром і насипаємо його поверх майонезній прошарку.
- Заздалегідь моркву відварюємо до стану м’якості, знімаємо шкірку і подрібнюємо на тертці.
- Викладаємо її на сир, заливаємо соусом.
- Паралельно з морквою варимо курячі яйця, поділяємо на жовтки і білки, окремо проводимо їх через тертку.
- Наступним за шаром моркви йдуть білки із застосуванням майонезу.
- На верхівку салату кришимо жовтки і рубаний кріп.
- Щоб страва не розвалилося, відправляємо її в холодильник на 2 години.
Проста закуска з шинкою
Якщо у вас немає часу на відварювання м’яса, то просто поріжте готову шинку.
Вам знадобиться:
- кукурудза – половина консервної банки;
- шинка – 0,3 кг;
- сіль за смаком;
- яйце – 3 шт.;
- щіпка чорного перцю;
- зелену цибулю і кріп;
- свіжий огірок – 2 шт.;
- майонез за смаком.
Як готується салат ніжність з шинкою:
- Викладаємо яйця в каструлю з водою і варимо протягом 10-15 хвилин до повної готовності.
- За цей час подрібнюємо ножем шматок шинки на кубики.
- Видаляємо з огірків шкірку, миємо їх і шаткуємо маленькими квадратиками.
- Дрібно кришимо очищені курячі яйця.
- Складаємо оброблені продукти в глибоку салатницю.
- З банки з кукурудзою зливаємо сік, половину всі кукурудзою з’єднуємо з інгредієнтами в салатниці.
- Залишилося полити майонезним соусом, насипати сіль з перцем. Додатково можна покроить подрібнену зелень, наприклад стрілки цибулі або кріп. Легкий весняний страву можна подавати на стіл.
Салат «Ніжність» з грибами і куркою
Склад рецепта:
- сіль – 4 г;
- п’ять курячих яєць;
- одна цибулина;
- мелений перець – 3 р;
- філе птиці – 0,4 кг;
- печериці – 0,4 кг;
- твердий сир – 0,2 кг;
- масло рослинного сорти – 15 мл
Як готується салат з грибами і куркою:
- Видаляємо з цибулини цибулі, подрібнюємо ножем.
- Свіжі гриби шаткуємо тонкими брусочками.
- Шматочки сиру обробляємо на тертці з маленькими ланками.
- Нагріваємо олію на сковороді, висипаємо печериці з цибулею і готуємо 10 хвилин. Не забудьте додати сіль і чорний перець.
- Паралельно в каструлі яйця зваримо. З охолодженого продукту знімемо шкаралупу. За різними чашках розкладаємо білки і жовтки.
- Білкову частину протираємо на тертці, жовтки розминаємо в пюре за допомогою виделки.
- Варене філе курки розбираємо руками на волокна.
- Тепер збираємо листкову закуску ось у такій черговості: м’ясо, посмажені цибулю і гриби, білки, тертий сир, жовтки. Кожен пласт продуктів просочуємо майонезом, крім зовнішнього. Він повинен залишитися жовтим.
З додаванням ананаса
Список інгредієнтів:
- ананаси – 1 консервна банка;
- майонез – за смаком;
- сир – 140 г;
- щіпка солі;
- яйце – 4 шт.;
- свіжа зелень;
- стегенця – 0,3 кг;
- щіпка чорного меленого перцю;
- кукурудза – 1 консервна банка;
- цибуля – 1 шт.
Як готується салат ніжність з куркою:
- Варене куряче м’ясо шаткуємо тонкою соломкою.
- Сирні шматочки подрібнюємо за допомогою терки.
- Дрібно рубаємо ножем варені курячі яйця.
- Зливаємо з банки кукурудзяний сік, порізати шматочками ананаси.
- Покришену цибулю заливаємо окропом, через 4 хвилини рідину зливаємо.
- З’єднати в красивій глибокій мисці порізані продукти і кукурудзу, додати перець, майонез і сіль. Добре перемішуємо і подаємо до обіду.
З яблуками
Цей рецепт для тих, хто любить страви з кислинкою.
Головні компоненти рецепту:
- оцет – 5 мл;
- крабові палички – 8 шт.;
- майонез – 95 г;
- яблуко кисле – 1 шт.;
- щіпка чорного перцю;
- картопляні бульби – 4 шт.;
- вода – 0,1 л;
- цибулина – 1 шт.;
- щіпка солі;
- морква – 1 шт.
Покрокова інструкція:
- На тертці обробляємо відварений почищену картоплю і шматочки кислого яблука.
- Крабові палички перетворюємо в тонку соломку.
- У чашу з водою наливанням оцет і насипаємо чорний перець. В цей розсіл опускаємо цибулю хвилин на 10.
- Окремо подрібнити білки і жовтки з допомогою терки.
- По черзі викладаємо в салатницю шари: картопля, подрібнений промаринований цибулю, яблуко, соломку крабових паличок, білки. Останній шар змащуємо майонезом і насипаємо на нього жовтки.
- Кришимо рубану зелень. Смачна ніжна закуска готова.
Салат з куркою і огірком
Що потрібно взяти:
- сіль – 10 г;
- свіжі огірки – 0,2 кг;
- цибуля – 50 р;
- сир твердих сортів – 90 г;
- яйце – 2 шт.;
- майонез – 110 г;
- філе птиці – 0,3 кг
Алгоритм дій:
- Яйця і філе повинні бути у вареному вигляді.
- Цибулину ріжемо у вигляді півкілець.
- Перекладаємо його в чашку і додаємо окріп. Через 5 хвилин рідина прибираємо.
- Огірки, очищені від шкірки рубаємо на дрібні кубики.
- Пропускаємо через тертку курячі яйця.
- Перетворюємо куряче філе в маленькі квадратики. Сирні шматочки обробляємо за допомогою терки.
- Формуємо блюдо по шарах: половина шматочків курки, цибулю, майонез, яйця, огірки, майонез, залишився філе, майонез і сир.
З кальмарами
Компоненти рецепту:
- половина цибулини;
- горіхи волоські – 10 г;
- кальмар – 4 шт.;
- майонез за смаком;
- огірки – 2 шт.;
- сир – 95 г;
- два яйця.
Готуємо покроково:
- Розморожуємо кальмарів, знімаємо з них шкірку.
- Доводимо до кипіння воду, опускаємо морепродукти на 2 хвилини, після цього виймаємо на обробну дошку і остуджуємо. Нарізаємо їх соломкою, укладаємо на дно салатниці.
- Відварені яйця натираємо на тертці, додаємо до кальмарам.
- Те ж саме проробляємо з свіжими огірками.
- У вигляді соломки рубаємо половинку цибулини і викладаємо на салат.
- Присипаємо зверху тертий сир, виливаємо майонез і насипаємо сіль. Все перемішати і подати на стіл.