Салат Ніжність – класичний рецепт і 8 варіантів

Це блюдо популярне у багатьох господинь на святковому столі. Але не у всіх виникають однакові асоціації при його згадуванні. Адже існує безліч варіацій закуски. Але самим популярним і вдалим вважається класичний рецепт салату ніжність.

Класичний салат «Ніжність» з куркою

Відмітна особливість рецепту в тому, що яйця використовуються не відварені, а засмажені у вигляді млинців.

Інгредієнти:

  • майонез – 220 мл;
  • куряче філе – 550 г варене;
  • сіль;
  • яйця – 7 шт.;
  • оливкова олія;
  • цибуля – 4 шт. середній.

Приготування:

  • Нарізати дрібними шматочками філе. Цибулю нашаткувати. Щоб з цибулевих кубиків пішла вся гіркота, необхідно залити окропом і витримати чверть години.
  • Одне яйце підсолити. Збити. Влити в сковороду масло. Розігріти. Вилити яєчну суміш. Обсмажити. Вийде млинець. Повторити.
  • Млинці остудити. Нарізати. Шматочки робити невеликі.
  • Всі продукти змішати. Підсолити. Влити майонез. Перемішати.

З додаванням чорносливу

Салат ніжність з чорносливом ідеально підходить для святкового столу. Продукти укладаються шарами. Якщо викладати в прозору ємність, то вийде не тільки смачне, але і оригінальна по виду блюдо.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 350 г варена;
  • сіль;
  • яйця – 6 шт.;
  • майонез – 220 мл;
  • чорнослив – 150 г;
  • огірок – 2 шт. свіжий;
  • волоські горіхи – 75 р.

Приготування:

  • У вигляді невеликих шматочків знадобляться огірки і грудка. Подрібнити горішки.
  • Взяти дрібного помелу тертку і натерти жовтки. Для білків потрібно крупна терка. Натерти.
  • Закип’ятити воду. Залити сухофрукти. Потримати чверть години. За цей час плоди стануть м’якими і ніжними. Нарізати.
  • Викладати по черзі курку, горіхи, чорнослив, білок, огірок, жовток. Між кожним шаром розподіляти майонез.

Рецепт з грибами і куркою

Традиційно російські продукти – картопля і гриби, завдяки яким виходить поживне і ситне блюдо.

Дивіться також:  Салат з крабовими паличками та пекінською капустою – 8 простих та смачних рецептів

Інгредієнти:

  • гриби – 220 г;
  • сіль;
  • картопля – 3 шт. відварена;
  • куряча грудка – 250 г варена;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сметана – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів, відварених або маринованих. Якщо дари лісу великі – нарізати. Подрібнити цибулю. Помістити в сковороду разом з грибами. Влити олію. Обсмажити.
  • Огірки, грудку і бульби картоплі нарізати. Шматочки повинні бути дрібними.
  • З’єднати підготовлені інгредієнти. Посипати сіллю. Змішати майонез зі сметаною. Залити овочі. Перемішати.

З ананасами і куркою

Салат Ніжність з ананасом виходить легким, з насиченим смаком. Страва ідеально поєднує в собі м’ясо з екзотичним фруктом.

Салат буде смачніше, якщо довше його настояти. Щоб страва ідеально промокло, потримайте його в холодильнику не менше трьох годин.

Інгредієнти:

  • горіх волоський подрібнений – 0,5 склянки;
  • ананас – 4 гуртка консервований;
  • майонез;
  • грудка куряча – 2 шт. варена;
  • сіль;
  • сир – 120 г;
  • кукурудза консервована – 0,5 банки;
  • петрушка – 35 г;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Руками розібрати куряче м’ясо на волокна. Подрібнити ананасові кружечки. Скориставшись середньої теркою подрібнити сир.
  • Змішати продукти. Видавити через землянку часникові зубки. Надіслати до м’яса.
  • Насипати кукурудзу. Додати горіхи. Порубати зелень. Насипати в салат. Посолити. Влити майонез. Перемішати.

З огірком

У класичному рецепті обов’язково присутній курка. Зазвичай використовують відварену грудинку, але і з копченим продуктом виходить дуже смачне блюдо. Тому замінюючи відварене м’ясо копчене, можна отримати абсолютно різні за смаком салати.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 350 г варена або копчена;
  • майонез – 130 мл;
  • огірок – 220 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • яйце куряче – 2 шт. варене;
  • твердий сир – 120 г;
  • цибуля – 55 р.
Дивіться також:  Салат з морського коктейлю – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Цибуля перетворити на півкільця. Залити окріп. Витримати чверть години. Це допоможе прибрати гіркоту.
  • Зрізати шкірку з огірків. Нарізати кубиками, дрібними за розміром.
  • Подрібнити яйця. Злити воду з лука. Скориставшись дрібної теркою подрібнити шматок сиру.
  • Всі продукти розділити на дві частини. Викласти філе, накрити цибулею. Залити майонезом. Розкласти яйця. Слідом огірки. Промазати майонезом. Повторити шари. Посипати сирної стружкою.

З копченою куркою

Копчена курка надає салату з яблуком особливий, оригінальний присмак.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • яйце – 4 шт. варене;
  • копчена курка – 370 г;
  • сир – 170 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • зелене яблуко – 1 шт.

Приготування:

  • Підготувати крупну тертку. Натерти яблуко, моркву, сир і яйця.
  • Нашаткувати цибулю. Залити окропом. Потримати чверть години. Рідину злити і віджати цибульні кубики. Нарізати копчене м’ясо.
  • З’єднати продукти. Полити майонезом. Посолити і перемішати.

Варіант приготування з шинкою

Салат з шинкою допоможе внести різноманітність на святковий стіл. Страва готується дуже швидко, адже не потрібна тривала підготовка продуктів.

Інгредієнти:

  • сир – 120 г;
  • шинка – 320 г;
  • курка копчена – 350 г;
  • огірок маринований – 3 шт.;
  • сіль;
  • майонез;
  • яйце – 2 шт. варене.

Приготування:

  • Шинку, курку і огірки нарізати. Повинна вийти соломка.
  • Натерти яйця і сир. Використовуйте крупну тертку.
  • З’єднати продукти. Полити майонезом. Посипати сіллю. Перемішати.

З куркою і рибою

Дуже смачне, вишукане блюдо, головний смак якому надає сьомга. На перший погляд салат ніжність з рибою простий, але виходить поживним і дуже красивим.

Інгредієнти:

  • сьомга малосолоний – 180 г;
  • курка відварна – 320 г;
  • картопля варена – 2 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • майонез;
  • яблуко – 1 шт.;
  • яйце – 3 шт. варене;
  • сир – 75 р.
Дивіться також:  9 рецептів салату з вареного буряка

Приготування:

  • Натерти бульби картоплі, посолити. Змастити майонезом.
  • Нашаткувати цибулю. Шматочки повинні бути дуже дрібними. Залити окропом. Потримати пару хвилин. Злити рідину. Віджати. Присипати курку.
  • Натерти побільше яблуко. Викласти на цибулю. Нарізати курку. Розкласти наступним шаром. Посолити і промазати майонезом. Присипати нарізаним білком.
  • Натерти сир і посипати білок. Промазати майонезом. Нарізати тонкими пластинками сьомгу. Викласти шаром на сир. Посипати дрібно натертим жовтками.
Прокрутка до верху