Це блюдо популярне у багатьох господинь на святковому столі. Але не у всіх виникають однакові асоціації при його згадуванні. Адже існує безліч варіацій закуски. Але самим популярним і вдалим вважається класичний рецепт салату ніжність.
Класичний салат «Ніжність» з куркою
Відмітна особливість рецепту в тому, що яйця використовуються не відварені, а засмажені у вигляді млинців.
Інгредієнти:
- майонез – 220 мл;
- куряче філе – 550 г варене;
- сіль;
- яйця – 7 шт.;
- оливкова олія;
- цибуля – 4 шт. середній.
Приготування:
- Нарізати дрібними шматочками філе. Цибулю нашаткувати. Щоб з цибулевих кубиків пішла вся гіркота, необхідно залити окропом і витримати чверть години.
- Одне яйце підсолити. Збити. Влити в сковороду масло. Розігріти. Вилити яєчну суміш. Обсмажити. Вийде млинець. Повторити.
- Млинці остудити. Нарізати. Шматочки робити невеликі.
- Всі продукти змішати. Підсолити. Влити майонез. Перемішати.
З додаванням чорносливу
Салат ніжність з чорносливом ідеально підходить для святкового столу. Продукти укладаються шарами. Якщо викладати в прозору ємність, то вийде не тільки смачне, але і оригінальна по виду блюдо.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 350 г варена;
- сіль;
- яйця – 6 шт.;
- майонез – 220 мл;
- чорнослив – 150 г;
- огірок – 2 шт. свіжий;
- волоські горіхи – 75 р.
Приготування:
- У вигляді невеликих шматочків знадобляться огірки і грудка. Подрібнити горішки.
- Взяти дрібного помелу тертку і натерти жовтки. Для білків потрібно крупна терка. Натерти.
- Закип’ятити воду. Залити сухофрукти. Потримати чверть години. За цей час плоди стануть м’якими і ніжними. Нарізати.
- Викладати по черзі курку, горіхи, чорнослив, білок, огірок, жовток. Між кожним шаром розподіляти майонез.
Рецепт з грибами і куркою
Традиційно російські продукти – картопля і гриби, завдяки яким виходить поживне і ситне блюдо.
Інгредієнти:
- гриби – 220 г;
- сіль;
- картопля – 3 шт. відварена;
- куряча грудка – 250 г варена;
- цибуля – 1 шт.;
- оливкова олія;
- солоний огірок – 2 шт.;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сметана – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів, відварених або маринованих. Якщо дари лісу великі – нарізати. Подрібнити цибулю. Помістити в сковороду разом з грибами. Влити олію. Обсмажити.
- Огірки, грудку і бульби картоплі нарізати. Шматочки повинні бути дрібними.
- З’єднати підготовлені інгредієнти. Посипати сіллю. Змішати майонез зі сметаною. Залити овочі. Перемішати.
З ананасами і куркою
Салат Ніжність з ананасом виходить легким, з насиченим смаком. Страва ідеально поєднує в собі м’ясо з екзотичним фруктом.
Салат буде смачніше, якщо довше його настояти. Щоб страва ідеально промокло, потримайте його в холодильнику не менше трьох годин.
Інгредієнти:
- горіх волоський подрібнений – 0,5 склянки;
- ананас – 4 гуртка консервований;
- майонез;
- грудка куряча – 2 шт. варена;
- сіль;
- сир – 120 г;
- кукурудза консервована – 0,5 банки;
- петрушка – 35 г;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Руками розібрати куряче м’ясо на волокна. Подрібнити ананасові кружечки. Скориставшись середньої теркою подрібнити сир.
- Змішати продукти. Видавити через землянку часникові зубки. Надіслати до м’яса.
- Насипати кукурудзу. Додати горіхи. Порубати зелень. Насипати в салат. Посолити. Влити майонез. Перемішати.
З огірком
У класичному рецепті обов’язково присутній курка. Зазвичай використовують відварену грудинку, але і з копченим продуктом виходить дуже смачне блюдо. Тому замінюючи відварене м’ясо копчене, можна отримати абсолютно різні за смаком салати.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 350 г варена або копчена;
- майонез – 130 мл;
- огірок – 220 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце куряче – 2 шт. варене;
- твердий сир – 120 г;
- цибуля – 55 р.
Приготування:
- Цибуля перетворити на півкільця. Залити окріп. Витримати чверть години. Це допоможе прибрати гіркоту.
- Зрізати шкірку з огірків. Нарізати кубиками, дрібними за розміром.
- Подрібнити яйця. Злити воду з лука. Скориставшись дрібної теркою подрібнити шматок сиру.
- Всі продукти розділити на дві частини. Викласти філе, накрити цибулею. Залити майонезом. Розкласти яйця. Слідом огірки. Промазати майонезом. Повторити шари. Посипати сирної стружкою.
З копченою куркою
Копчена курка надає салату з яблуком особливий, оригінальний присмак.
Інгредієнти:
- майонез;
- яйце – 4 шт. варене;
- копчена курка – 370 г;
- сир – 170 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- зелене яблуко – 1 шт.
Приготування:
- Підготувати крупну тертку. Натерти яблуко, моркву, сир і яйця.
- Нашаткувати цибулю. Залити окропом. Потримати чверть години. Рідину злити і віджати цибульні кубики. Нарізати копчене м’ясо.
- З’єднати продукти. Полити майонезом. Посолити і перемішати.
Варіант приготування з шинкою
Салат з шинкою допоможе внести різноманітність на святковий стіл. Страва готується дуже швидко, адже не потрібна тривала підготовка продуктів.
Інгредієнти:
- сир – 120 г;
- шинка – 320 г;
- курка копчена – 350 г;
- огірок маринований – 3 шт.;
- сіль;
- майонез;
- яйце – 2 шт. варене.
Приготування:
- Шинку, курку і огірки нарізати. Повинна вийти соломка.
- Натерти яйця і сир. Використовуйте крупну тертку.
- З’єднати продукти. Полити майонезом. Посипати сіллю. Перемішати.
З куркою і рибою
Дуже смачне, вишукане блюдо, головний смак якому надає сьомга. На перший погляд салат ніжність з рибою простий, але виходить поживним і дуже красивим.
Інгредієнти:
- сьомга малосолоний – 180 г;
- курка відварна – 320 г;
- картопля варена – 2 шт.;
- сіль;
- цибуля – 0,5 шт.;
- майонез;
- яблуко – 1 шт.;
- яйце – 3 шт. варене;
- сир – 75 р.
Приготування:
- Натерти бульби картоплі, посолити. Змастити майонезом.
- Нашаткувати цибулю. Шматочки повинні бути дуже дрібними. Залити окропом. Потримати пару хвилин. Злити рідину. Віджати. Присипати курку.
- Натерти побільше яблуко. Викласти на цибулю. Нарізати курку. Розкласти наступним шаром. Посолити і промазати майонезом. Присипати нарізаним білком.
- Натерти сир і посипати білок. Промазати майонезом. Нарізати тонкими пластинками сьомгу. Викласти шаром на сир. Посипати дрібно натертим жовтками.