Салат «Обжорка» —
рецепт відомий кожному, напевно, він настільки ж міцно укорінився в російській кухні, як «Олів’є» або «Крабові палички». Але не всі знають, скільки різних варіацій налічує це блюдо. Ми познайомимо вас з оригінальними перевіреними рецептами, які використовуються на протязі десятиліть.
Класичний рецепт
- Велика цибулина
- Морква
- Огірок
- 50 р. пшеничних сухарів
- 250 г варено-копченої ковбаси
- Майонезний соус
Приготувати салат «Обжорка» просто.
Навіть якщо ви початківець кулінар не сумнівайтеся і беріться за справу.
- Почистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
- Розігрійте олію на сковороді і викладіть цибулю. Коли він придбає золотавий відтінок, висипте моркву і смажте ще п’ять хвилин. Залиште піджарку остигати.
- Ковбасу ріжемо кубиками.
- Огірок очистити від серцевини і насіння, і теж ріжемо квадратними шматочками.
- Викладіть всі інгредієнти в салатник і заправити майонезом.
- Залиште страву постояти півгодини в холодильнику, щоб як слід просочитися.
- Подавайте з пшеничними сухариками.
Салат «Обжорка» з куркою і грибами
- 200 г відвареної курячої грудки
- Морквина
- Цибулина
- 1 солоний огірок
- 200 г печериць
- Майонезний соус
- Грудку відварюємо в солоній воді з приправами.
- Моркву і цибулю чистимо. Цибуля ріжте півкільцями, а моркву натріть або поріжте тонкою соломкою.
- Обсмажте цибулю до м’якості, потім доповісте моркву і тушкуйте ще пару хвилин до готовності.
- Відокремте капелюшки грибів від ніжок. Поріжте капелюшки і відправте на сковорідку обсмажуватися. Не забудьте посолити.
- Огірок очистіть за допомогою овочечистки і наріжте.
- Поріжте остиглу грудку проти волокон.
- Викладіть все, перемішайте і приберіть в холодне місце.
- При подачі прикрасьте і заправте майонезним соусом.
Як зробити «Обжорку» з яловичиною
• 400 г яловичої вирізки
• 2 морквини
• Пучок зелені
• 1 цибулина
• Консервований огірок
• Майонезний соус
Салат Обжорка з яловичиною виходить неймовірно смачним, якщо відповідально поставитися до відварювання яловичини.
- Варінням м’яса краще зайнятися заздалегідь. Відваріть шматок яловичого філе протягом 4 годин в солоній воді зі спеціями. Дайте охолонути і порізати кубиками.
- Цибулю і моркву ріжте соломкою і обсмажте в різних сковорідках.
- Наріжте огірок, видаливши серцевину.
- Змішайте складові частини страви, посоліть і заправте майонезом. При подачі украстьте гілочками петрушки.
Салат «Обжора» з печінкою
- 400 г печінки
- Цибуля
- Морква
- Солоний огірок
- Банку горошку
- Майонез
- У каструлю налийте побільше води, покладіть туди печінку, спеції і сіль. Відваріть і остудіть, не витягуючи з бульйону.
- Моркву крупно натріть, а цибулю поріжте. Обсмажте обидва інгредієнта до м’якості. Не забувайте, вчасно помішувати, щоб уникнути пригорання.
- Огірки можна очистити, якщо шкірочка не жорстка, нарізати разом з нею.
- Горошок відкиньте на друшляк і залиште розсіл стікати. Не потрібно, щоб в салат потрапляла зайва рідина.
- З’єднайте всі і додайте майонез.
- Спробуйте салат, можливо потрібно буде трохи досолити.
Оригінальна закуска з квасолею
- 200 г відвареного курячого філе
- Солоний огірок
- Морква
- Ріпчаста цибуля
- Пшеничні сухарики
- Банку квасолі
- 2 зубчики часнику
- Майонез
- Заздалегідь зварене філе порізати на шматочки проти волокон, щоб м’ясо краще жевалось.
- Натріть і обсмажте моркву.
- Цибулю дрібно наріжте і переклавши на сито, обшпарте окропом, тримаючи над раковиною. Залиште стікати на паперовому рушнику.
- Огірок поріжте соломкою.
- Пропустіть часточки часнику через прес і змішати з майонезом.
- Посоліть і додайте приправи за бажанням.
- Змішайте компоненти, дайте настоятися 20 хвилин.
Салат з ковбасою
- Морквина
- Ріпчаста цибуля
- Сухарі пшеничні
- 1 свіжий огірок
- 250 г копченої ковбаси
- Майонезний соус
- Цибулю очистити, нарізати кільцями і обсмажувати в олії до появи золотистого кольору.
- Моркву натерти, додати на сковорідку до цибулі. Обсмажувати 4 хвилини, потім остудити.
- У огірка видалити серцевину, порізати кубиками.
- Ковбасу порізати шматочками того ж розміру, що і огірок.
- Зміщайте складові з сухариками і додайте майонезний соус.
«Обжорка» з копченою курочкою
- 300 г печериць або глив
- 300 г копченої грудинки
- 2 огірка
- Жменя чорносливу
- 100 г корейської моркви
- Майонез
- У печериць видалити ніжки, капелюшки нарізати і обсмажити в соняшниковій або вершковому маслі.
- Чорнослив залийте водою, щоб він став м’якшим.
- Курку і огірки поріжте кубиками.
- Цей варіант салату укладається шарами в будь-якій обраній послідовності. Внизу бажано залишити м’ясо.
Кожен шар здобріть майонезним соусом і трохи посоліть. Залиште просочитися на півгодини і подавайте, прикрасивши гілочками петрушки або оливками.
«Обжорка» з горошком і морквою
Цей незвичайний салат додасть різноманітності знайомим поєднанням смаку.
- 400 г відвареного курячого філе
- 200 г моркви по-корейськи
- 2 солоних огірка
- Цибулина
- Банку зеленого горошку
- Майонез
- Грудку варену розібрати на довгі волокна.
- Огірки очистити, нарізати соломкою.
- Наріжте цибулю і гриби і обсмажте на рослинному маслі. Посоліть.
- Відкиньте горошок на металеве сито, щоб позбутися від рідини.
- З’єднайте інгредієнти і заправити майонезом.
Поради господиням:
- Ми не раз згадали, що у свіжих огірків потрібно видаляти серцевину. Це необхідно для того, щоб мінімізувати кількість рідини в салаті.
- Вибираючи корейську моркву, звертайте увагу на помел спецій. Чим дрібніше, тим смачніше буде салат.
- Пробуйте салат перш, ніж посолити. Деякі інгредієнти вже містять сіль. Важливо не переборщити, так як це може перекреслити всі зусилля.
- Давайте салату відпочити. Він стане набагато смачніше, якщо постоїть півгодини після приготування в холодильнику.
- Обжорка дуже швидко готується. Якщо відварити м’ясо заздалегідь або використовувати ковбасу, час готування становить не більше 20 хвилин. Майте його на увазі, якщо потрібно швидко перекусити.