Салат Обжорка: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Існує кілька способів, як приготувати салат «Обжорка». Назва повністю відображає суть страви. Дивно неймовірно смачний і ситний салат не залишить байдужими гурманів, які люблять отримувати задоволення від їжі. Калорійне блюдо успішно замінить стандартні та набридлі «Олів’є» або «Цезар».

Класика жанру з куркою

Класичний салат готується з філе, яке можна відварити або обсмажити. У другому варіанті страва вийде більш цікавим за смаковими якостями і ще більш ситним.

Інгредієнти:

  • 750 г курячої грудинки;
  • пара головок цибулі;
  • 800 г моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • щіпка спецій;
  • 6 ст. л. «Провансалю»;
  • 4 ст. л. соняшникової олії.

Приготування:

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, щоб згодом вийшли смачні смужки. Моркву натираємо в окремий посуд.
  • Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо цибульні півкільця. Включаємо помірний вогонь. Коли він злегка обсмажитися, засипаємо моркву і тушкуємо 5-8 хвилин.
  • Філе нарізаємо невеликими скибочками, додаємо спеції. Обсмажуємо на мінімальному вогні. Тоді птах стане більш соковитою та ароматною. Важливо, щоб не утворилася хрустка скоринка. Це зіпсує смакові якості салату.
  • Курку дрібно шаткуємо.
  • Нижній шар салату – суміш з засмажки з майонезом. Зверху викладаємо подрібнений часник і курку, присипаємо спеціями і акуратно перемішуємо.
  • Готовий салат виносимо взимку на балкон на півгодини, щоб він остудився і просочився. Влітку можна використовувати холодильник.

Щоб страва виглядало ще більш апетитно і привабливо, можна прикрасити його зеленню. Підкладкою для інгредієнтів виступають листя салату, а верхівка «Обжорки» прикрашається гілочками петрушки і кропу.

З яловичиною та корейською морквою

Яскравий і незвичайний варіант салату «Обжорка» з яловичиною приверне увагу гостей. А знайомі господині обов’язково попросять рецепт оригінального блюда.

Інгредієнти:

  • 350 г м’якоті яловичини;
  • пара середніх морквин;
  • червона (ялтинська) цибулина;
  • 5 корнішонів;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії;
  • 6 ст. л. «Провансалю»;
  • зелень і спеції за смаком.

Приготування:

  • Яловичину кидаємо в окріп і залишаємо на середньому вогні 45 хвилин. Остуджуємо, щоб не обпектися, і нарізаємо тонкою соломкою.
  • Огірки ділимо на смужки того ж розміру.
  • Цибулю шаткуємо. Якщо він гірчить, потрібно заздалегідь замочити голівку, очищену від лушпиння в холодній воді протягом 15 хвилин.
  • Моркву натираємо і з «квадратиками» лука робимо засмажку.
  • Змішуємо овочі з м’ясом.
  • Робимо часниково-майонезний соус. Для цього до «Провансалю» треба додати чавлений часник, спеції і мелкорубленную зелень. Потім заправляємо салат і акуратно перемішуємо.
  • Ставимо в холод на півгодини, щоб він охолов і просочився.
Дивіться також:  Листковий салат з крабовими паличками – 8 рецептів ніжного і смачного салату

«Обжорку» можна прикрасити карвінг-квітами з овочів і листочками зелені. Для цього нарізаємо кружечками моркву або огірок і вирізаємо з них пелюстки.

Класичний рецепт з печінкою

Печінка потрібно регулярно вживати в їжу для підтримки здоров’я організму. Вона багата на вітаміни і мікроелементи, що покращують роботу органів. Але не всі полюбляють її їсти в тушкованому або смаженому варіанті, тому в салаті вона буде особливо смачною.

Інгредієнти:

  • 600-700 г яловичої печінки;
  • 2 середні моркви;
  • цибулина улюбленого кольору;
  • 2 упаковки сухариків кубиками;
  • 5 ст. л. «Провансалю»;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • стакан молока 2,5%;
  • 1 ст. л. з гіркою борошна в/с;
  • рослинна олія;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Щоб зробити печінка м’якше її треба попередньо замочити в молоці, очистивши лівер від плівок. Потім виймаємо з рідини, нарізаємо смужками і обвалюємо в борошні. Тривала термічна обробка теж робить печінка жорсткою. Досить підсмажити шматочки 4-6 хвилин на слабкому вогні.
  • Викладаємо лівер на паперову серветку, щоб вбралися надлишки жиру. Потім нарізаємо на дрібні шматочки.
  • Цибулю нарізаємо квадратиками, обсмажуємо протягом 3 хвилин додаємо моркву, нарізану смужками. Залишаємо на кілька хвилин на слабкому вогні, щоб овочі не пригоріли.
  • Охолоджуємо всі заготовки, а потім викладаємо в салатницю.
  • Робимо майонезно-часниковий соус із зеленню.
  • Додаємо до овочів і печінки сухарики, заправляємо майонезним соусом і ставимо в холод на чверть години.
  • Готовий салат прикрашаємо гілочками кропу і подаємо до столу.

«Обжорка» з копченою ковбасою та квасолею

Для приготування салату потрібно біла або червона квасоля без томатів та ковбаса високої якості. Цікаве калорійне блюдо без додавання моркви порадує гостей і рідних.

Інгредієнти:

  • 1 банку квасолі;
  • 2 свіжих середніх помідора;
  • довга ковбаска мисливська;
  • 60-80 г твердого сиру;
  • 3 ст. л. «Провансалю»;
  • зелень за смаком.
Дивіться також:  Салат «Мімоза» з горбушею – 6 смачних рецептів приготування

Приготування:

  • Ковбасу і помідори нарізаємо кубиками й викладаємо в салатницю.
  • Мелконатертый сир додасть «Обжоркі» особливу ніжність і пікантність.
  • Зливаємо з банки рідину і додаємо в салатницю.
  • Зелень подрібнюємо, змішуємо з майонезом і заправляємо салат. Ставимо його на 10 хвилин в холодильник і потім подаємо до столу.

Якщо хочеться додати салату більш святкового вигляду, можна використовувати два види консервованої квасолі. Вкраплення червоного і білого будуть виглядати красиво і незвично.

Святкова закуска зі свининою

Важливим підготовчим етапом є вибір м’яса. Свинина повинна бути свіжою без кісток, хрящів і сала. При бажанні салат можна приготувати з корейською морквою і маринованими огірочками, щоб додати страві особливої пікантності.

Інгредієнти:

  • 300 г м’якоті свинини;
  • біла цибулина;
  • 3 огірка;
  • 1 морквина;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • «Провансаль» і спеції за смаком.

Приготування:

  • Відварне м’ясо охолоджуємо при кімнатній температурі і нарізаємо кубиками.
  • Цибулю шаткуємо кільцями, обсмажуємо на розігрітій сковороді 1 хвилину і додаємо до нього моркву. Пасеруємо овочі протягом 3-5 хвилин і залишаємо охолоджуватися.
  • Огірки нарізаємо улюбленим методом, додаємо до м’яса і заправляємо засмажкою.
  • Майонез змішати зі спеціями і заправляємо салат.

З куркою і грибами

Салат «Обжорка» з куркою – це не тільки класика. До звичних інгредієнтів можна додати улюблені варені, консервовані або смажені гриби. Морква використовується корейська, свіжа або обсмажена в залежності від уподобань кухаря. А ще можна замінити при бажанні курку будь-яким м’ясом птиці.

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе;
  • 1 свіжа морква;
  • ріпчаста або червона цибулина;
  • огірок;
  • 200 г будь-яких грибів;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • майонез за смаком;
  • щіпка спецій.

Приготування:

  • М’ясо птиці відварюємо і нарізаємо кубиками. Щоб зробити салат більш ніжним, можна відокремити його виделкою тонкими смужками.
  • Цибулю нарізаємо полукольцам, а моркву натираємо. Обсмажуємо овочі в невеликій кількості соняшникової олії.
  • Огірок нарізаємо кубиками або соломкою.
  • Так само чинимо з грибами. Якщо використовуються сирі, нарізаємо їх пластинками і обсмажуємо.
  • Заправляємо і присипаємо приправами салат. При бажанні можна додати будь-яку зелень.
  • Відправляємо готове блюдо в холодильник на годину і тільки після цього відносимо гостям.
Дивіться також:  Салати без майонезу – 15 рецептів приготування, пальчики оближеш

З відварним язиком

Щоб мова стала м’яким і смачним делікатесом, його недостатньо просто кинути в каструлю. Спочатку він відмивається і трохи скоблится ножем. Потім заливається холодною водою і доводять до кипіння. Відразу вода змінюється і в новому бульйоні з додаванням спецій м’ясо готується 2-4 години. Наприкінці треба обов’язково вийняти мову і залити її холодною водою на кілька хвилин, щоб було легко зняти шкіру.

Інгредієнти:

  • 350 г відвареного яловичого мови;
  • по 2 моркви і репчатых цибулини;
  • 6-8 корнішонів;
  • зелена цибуля за смаком;
  • майонез соняшникова олія за смаком;
  • спеції.

Приготування:

  • Охолоджений делікатес очищаємо від плівки і нарізаємо соломкою або кубиками.
  • Цибулю подрібнюємо, натираємо моркву і обсмажуємо овочі на попередньо розігрітій, соняшниковою олією. Щоб воно не горчило, краще вибрати рафінований варіант.
  • Нарізаємо кружечками огірки, додаємо до мови і овочів. Злегка присаливаем і перчимо, заправляємо майонезом і акуратно перемішуємо.
  • Шаткуємо зелений лук і присипаємо їм готовий салат.

В дивовижному салаті відмінно поєднуються м’ясо і овочі з додаванням консервації. У ньому завжди будуть гармонійними добавки у вигляді кукурудзи, сиру і грибів, як маринованих, так і смажених.

Прокрутка до верху