Салат «Обжорка» з куркою цінується гурманами за незвичайне поєднання інгредієнтів і виняткову ситість. З грибами, сухариками, копченостями – існує маса способів урізноманітнити закуску. У нашій добірці – кращі рецепти салату і хитрощі приготування.
Класичний салат «Обжорка» з куркою
Класичний рецепт салату включає яловичину і свинину. Але ми пропонуємо використовувати куряче м’ясо – воно соковите, ніжне і коштує набагато дешевше яловичини. Простота в приготуванні, доступність інгредієнтів – ось, що робить закуску такою привабливою.
Для рецепту нам знадобляться:
- філе курки – 300 г;
- морква – 3 шт.;
- цибулина велика – 1 шт.;
- мариновані або бочкові огірки – 3 шт.;
- сіль, перець за смаком;
- майонез – 100 мл;
- рослинна олія – 50 мл
Можна приготувати салат в кулінарних кільцях – подача вийде стильною і дуже сучасною.
Для початку моєму овочі, чистимо їх і подрібнюємо. Моркву можна натерти на крупній тертці або використовувати терку Бернера, щоб вийшла гарна довга соломка. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі, додаємо огірки, порізані тонкою соломкою і підсмажити все разом. Куряче філе відварюємо, розбираємо на волокна або просто ріжемо соломкою. З’єднуємо курку та овочі.
Залишилося приправити закуску майонезом, додати сіль, перець за смаком. Салат охолоджуємо і подаємо в красивому салатнику. «Обжорка» повинна настоятися – так компоненти передадуть одна одній аромати, салат вийде з яскравим насиченим смаком. Їмо салат з хлібом, насолоджуючись і смакуючи кожен шматочок.
З корейською морквою
Салат з куркою і корейською морквою – незвичайний і смачний варіант для всіх любителів гостренького. Поєднання курочки, пряної морквини нікого не залишить байдужим – закуска відлітає з святкового столу першої.
Для салату нам знадобиться:
- 300 г корейської моркви (готової);
- курячий окорок варений – 1 шт.;
- огірочки мариновані – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- звичайна морква – 1 шт.;
- майонез – за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Моркву тремо на тертці (або в кухонному комбайні), цибулю ріжемо кубиками. Пасеруємо овочі разом з маринованими огірками до м’якості. Курку розбираємо на недбалі волокна, щоб вони виглядали «рваними». З’єднуємо курку, пасеровані овочі, корейську моркву. Заправляємо майонезом, даємо настоятися в холодильнику 50-60 хвилин. Прекрасний, яскравий салат з остринкой готовий! Подаємо у великому салатнику і їмо, насолоджуючись кожною ложкою!
З копченою куркою
Салат «Обжорка» з копченою куркою оригінальний і пікантний: копчена нотка вносить свій внесок, перетворюючи закуску в вишуканий святковий варіант. Для цієї версії підійде куряча грудка або ніжка, вона більш ніжна, а м’ясо стегенець набагато соковитіше.
Для салату знадобиться:
- будь-яка копчена курка – 400 г;
- свіжі огірки – 1 шт.;
- морква і цибуля – 1 шт. (великий);
- майонез – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
- соняшникова олія – 30 мл;
- пучок петрушки.
Курку розбираємо на волокна. Овочі підсмажити на соняшниковій олії. Свіжий огірок ріжемо тонкою, довгою соломкою. З’єднуємо компоненти, додаємо порізану петрушку, заправляємо домашнім майонезом. Даємо салату настоятися і подаємо в порційних креманках.
Доповнюємо рецепт квасолею
Салат з куркою і квасолею виходить цікавим і більш ситним: квасоля сама по собі дуже поживна, а в поєднанні з м’ясом робить «Обжорку» ще більш насиченим. Можна відварити квасолю самостійно, але набагато простіше придбати банку у власному соку: головне, щоб зерна були не великими, а акуратного невеликого розміру.
Не всі господині пасерувати солоні огірки, деякі воліють додавати їх в «сирому» вигляді. Так їх смак відчувається яскравіше, хоча процес пасерування надає огіркам цікавий присмак.
Крім квасолі підготуємо 2 шт. середньої моркви, одну цибулини, банку маринованих корнішонів і курячий окорочок, відварену і охолоджений.
Готуємо салат покроково:
- Моркву тремо на тертці.
- Цибулю подрібнюємо невеликим кубиком.
- Огірки поріжемо тонкою соломкою.
- Пасеруємо овочі і огірки до напівпрозорого стану.
- Курку розбираємо на волокна.
- Квасоля відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти рідини: це важливо, щоб салат не плив.
- З’єднуємо м’ясо, овочі, квасолю, огірки.
- Солимо і перчимо за смаком.
- Заправляємо майонезом.
Такий салат дуже люблять чоловіки, воліючи його як закуску на святкових застіллях. Не забудьте, що «Обжорка» смачніше охолоджена, і дайте їй трохи настоятися.
З куркою і грибами
Салат з куркою і грибами дуже популярний, а поєднання цих компонентів чудово доповнює один одного. Шматочки грибів, солоні огірочки, овочі перетворюють «Обжорку» в справжнє свято для гурманів, а ще такий варіант дуже ситний.
Нам знадобляться:
- 300 г печериць;
- 300 г моркви;
- 100 р ріпчастої цибулі;
- мариновані огірки – 4 шт.;
- куряча грудка – 400 р.
- майонез – 100 мл;
- сіль, перець за смаком.
Печериці ріжемо на великі шматочки і обсмажуємо з цибулею на окремій сковороді. Моркву і огірки ріжемо соломкою і підсмажити на повільному вогні, поки вони не стануть прозорими. Відварену грудинку розбираємо на рвані волокна. З’єднуємо овочі, огірки, гриби і м’ясо. Заправляємо майонезом. Салат буде настоюватися годину, після чого він абсолютно готовий до подачі. Їмо з білими крутонами, або часниковими пампушками.
Оригінальний спосіб готування з чорносливом
Чорнослив в поєднанні з куркою надає салату приємну солодкість і легкий аромат «серпанок». Солоні огірочки відтіняють солодкість, а морква і цибуля роблять салат соковитим. Чорнослив варто замочити заздалегідь, а потім додати в салат, розрізаємо на тонкі скибочки.
У цій версії рецепта можна замінити на солоні огірки свіжими: так вони додадуть легкості і приємну весняну нотку.
Для приготування знадобиться:
- морква і цибуля – 2 шт.;
- мариновані корнішони – 5-6 шт.;
- чорнослив – 200 г;
- майонез за смаком;
- курячий окорок варений – 2 шт.;
- сіль, перець за смаком.
Морквину тремо красивою соломкою, цибулю – тонкими півкільцями. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до прозорості. Чорнослив перетворюємо на тонкі скибочки, корнішони шаткуємо соломкою. З’єднуємо всі інгредієнти у великій салатнику, перемішуємо і ставимо в холодильник. Через 40-50 хвилин готове до подачі!
З сухариками
Хрусткі сухарики в салаті – даний пікантне прикраса. Можна взяти сухарики з ароматом копченості, смаком салямі, і салат придбає додатковий смак. Радимо використовувати білі сухарики: біля чорного хліба кислуватий присмак, що в даному випадку небажано.
Крім пачки сухарів для цієї «Обжорки» нам знадобиться – 300 г курячого філе, бочкові огірочки, морква і цибуля – 1 шт., майонез, сіль і перець за смаком.
Готуємо по кроках:
- Філе обсмажимо на розпеченій сковороді.
- Дамо курці охолонути, а потім поріжемо акуратною соломкою.
- Огірки і овочі нарізаємо соломкою і пасеруємо до напівпрозорого стану.
- З’єднуємо курку, овочі, заправляємо все майонезом.
- Даємо салату настоятися від 50 хвилин до 60.
Увага, сухарики кладемо в салат тільки перед подачею! Інакше вони розкиснуть, і «Обсмажування» втратить всю принадність. Прикрашаємо салат зеленню і подаємо або порційно, або у великому прозорому салатнику.
Крім розказаних варіантів, є і маса інших. Оригінально і незвично доповнювати «Обжорку» шматочками консервованих у власному соку ананасів, кукурудзою, горошком. Можна видавлювати туди зубчик часнику, приправляти чебрецем або орегано, посипати сухим кропом або петрушкою. Кожен раз закуска виходить різною, а смак цікавий. Радимо вам не боятися експериментів, пробувати готувати різні версії, частіше балувати близьких.