Готується салат Перлина з морепродуктів, відварених овочів, сухофруктів та інших смачних складових. Хто є автором страви, достеменно невідомо. Може, це були німці, першовідкривачі листкових закусок або французи, перетворюють салати в справжні шедеври кухарського мистецтва. Щоб не тільки відчути, але й побачити красу готового страви, рекомендується його викладати в прозору посуд. Ситний і поживний салат нікого не залишить байдужим.
Класичний салат «Перлина» з крабовими паличками
Цікавою особливістю цієї страви є те, що компоненти в ньому можна змішувати, заправляючи соусом, так і викладати шарами.
Для приготування класичної закуски слід запастися:
- крабовими паличками – 300 г;
- кальмари – 250 г;
- червоною ікрою – 120 г;
- курячими яйцями – 3 шт.;
- майонезним соусом;
- спеціями.
Попередньо яйця з кальмарами відварюються і остуджувати при кімнатній температурі. Смачні палички краба красиво нарізати невеликими брусочками, кальмари у вигляді соломки, яєчні білки подрібнюються теркою.
У підходящої ємності змішуються всі компоненти, приправляються спеціями і соусом. Зверху викладається прикраса – морська перлина з ікри половинки вареного яйця перепела.
Святкова закуска з креветками
Готується святкова страва з:
- морської капусти – 280 м;
- рису – 100 г;
- креветок (краще тигрових) – 1 уп.;
- морквини;
- яєць курячих – 4-6 шт.;
- майонезного соусу, спецій.
Спочатку відварюється морквина, яєчка, основний продукт – креветки і крупа. Коли приготовлені продукти охолонуть, можна приступати до нарізки. Для цього моркву і яєчка подрібнюються теркою, креветки очищаються.
У відповідний за розміром салатник викладається морська капуста, трохи соусу, потім морква, соус. Далі викладається рис, солиться, перчится, перемазывается заправкою. Передостаннім шаром йдуть яєчка, а верхівка формується з коронного продукту – тигрових креветок. Вони викладаються акуратно, красиво, повністю покриваючи все блюдо. Подати салат з креветками можна як самостійну страву.
З сьомгою і червоною ікрою
Коли закінчиться строгий піст, можна побалувати гостей і домочадців, приготувавши салат «Перлина» з сьомгою.
Для його приготування варто запастися:
- сьомгою слабосоленої – 190 г;
- твердим сиром – 50 г;
- оливками – 45 г;
- яйця – 4 шт.;
- апельсином;
- червоною ікрою – пару столових ложок;
- перцем чорним меленим, сіллю;
- пір’ям лука;
- соусом білим.
Яєчка відварюють до готовності. Щоб зберегти цілісність шкаралупи під час варіння можна додати у воду трохи солі або оцту. З допомогою вилки слід подрібнити жовтки, окремо натерти білки.
Сьомга нарізати невеликими брусочками, цитрусовий фрукт филируется і ділиться на скибочки. Оливки нарізати кружками, сирний продукт натерти.
Викласти шарами:
- Спочатку частина тертих білків з соусом і спеціями.
- Все кількість тертих жовтків, майонезний соус і сіль за смаком.
- Третім йде основний продукт – сьомга, половина з усієї кількості.
- Маслини.
- Сьомга і соус.
- Подрібнений сир і трохи заправки.
- Ароматне філе цитрусового плоду.
- Білки і соус.
Всі шари викладаються у вигляді піраміди, тобто нижній більше, потім трохи менше і так до самого верху. Прикрашається блюдо ікринками, які повинні покривати всю верхівку і половинкою білка, перевернутого опуклою стороною вгору. Салат з сьомгою і червоною ікрою перед подачею необхідно настояти протягом 30 хвилин.
Як приготувати з кальмарами?
За ніжний смак, наявність у складі морепродуктів салат отримав назву «Морська перлина».
Для його приготування варто запастися:
- кальмарами – 550 г;
- крабовим м’ясом або паличками – 270 г;
- ікрою червоною – 90 г;
- майонезним соусом;
- сіллю.
Основний продукт готується по інструкції, остуджується і нарізається красивими смужками. М’ясо краба подрібнюється ножем, відварені білки – теркою. Жовтки в цій закусці не використовуються. У прозорій ємності вся нарізка змішується, приправляється спеціями і ретельно вимішується разом з ікринками. Соус додається за смаком. Салат з кальмарами зверху прикрашається ікрою і відварною перепелиним яєчком.
Салат «Чорна перлина» з чорносливом
Справжньою родзинкою святкового столу стане легкий салат «Чорна перлина» з додаванням чорносливу.
Готується страва з:
- відварених білків і жовтків – по пару штук;
- крабових паличок – 220 г;
- твердого сиру – 110 г;
- в’яленого чорносливу – 120 г;
- вершкового масла – 20 г;
- волоських горіхів – 28 г;
- майонезній заправки;
- журавлини і зелені.
Курінний продукт відварюється в круту і опускається холодну воду для охолодження. Сухофрукти запарити в окропі на 12 хвилин, обсушити, нафарширувати половинками ядер горіха.
Викласти шарами на велике плоске блюдо терті білки з жовтками (1 яйце), трохи нарізки з крабового м’яса і соус. Далі йде сир, подрібнену масло, трохи солі і біла заправка. Третім шаром – чорнослив з горішками, соус, що залишився м’ясо краба, заправка. П’ятим шаром сир з маслом, трохи солі і соус. Останнім шаром йде яєчко, майонезний соус і декор із зелені, ягід журавлини, крабових і горішків. Для настоювання «Перлина» з чорносливом поміщається на холод, приблизно на 2 години.
З яблуками
У цієї смачної закуски мінімум калорій і максимум вітамін – відмінний варіант для людей, які хочуть добре виглядати і чудово себе почувати.
Готується страва з:
- сьомги – 150 г;
- курячих яєць – пару штук;
- яблука;
- огірка;
- ікри червоної – 70 г;
- сметани – 80 мл;
- маслини.
Яєчка відварюються і подрібнюються дрібної теркою. Очищені фрукти і овочі нарізаються кубиками, сьомга – красивими шматочками невеликого розміру. Все змішати, заправити сметаною, посолити. Зверху викласти ікринки і маслину.
Незвичайна закуска в сирній кошичку
Ця закуска виграшно виглядає на столі за рахунок оригінального оформлення.
Для її приготування слід запастися:
- крабовими паличками – 260 г;
- свіжим огірком і авокадо;
- лимоном – 0,5 плода;
- яйця – 3 шт.;
- пекінською капустою – 170 г;
- твердим сиром – 110 г;
- майонезним соусом.
Гарний плід авокадо ділиться на дві частини, очищається від кісточки і шкірки, м’якоть красиво нарізається. Щоб продукт не потемнів, його потрібно збризнути соком лимона.
Яйця відварити і покласти в прохолодну воду для охолодження. Всі продукти подрібнити кубиками і соломкою, скласти в глибоку ємність, перемішати, заправити соусом і знову добре розмішати.
Щоб приготувати кошик, слід сир подрібнити теркою і викласти його в сковороду. Як тільки продукт почне плавитися, його слід покласти на чашку, перевернуту догори дном. Коли сир застигне, то прийме форму симпатичною кошики.
В отриману кошик викладається салат і зверху прикрашається за бажанням. До приходу гостей можна зробити кілька таких кошиків і подати до них закуску порційно.
Салат «Морська перлина» з фореллю
Закуска складається з:
- малосольною форелі – 60 г;
- очищених креветок – 60 г;
- огірка маленького;
- маслин – 1-2 шт.;
- волоських горіхів – 35 г;
- соусу майонезного;
- бальзамічного оцту і зелені.
У підсолену воду помістити морепродукт, відварити, за бажанням додавши лист лавра. Остудити, розрізати навпіл. Риба нарізається кубиками, огірок і оливки – у вигляді соломки. Горішки порубати, скласти в ємність і змішати з іншими продуктами, заправивши при цьому соусом.
З допомогою кондитерського кільця салату надається акуратна форма. Він викладається на плоску тарілку, змащену оцтом, прикрашається зеленню.
Готуємо в кошичку з авокадо
Для приготування гарної закуски слід запастися:
- курячими яєчками – пару штук;
- фореллю – 120 г;
- твердим сиром – 55 г;
- червоною ікрою – 30 г;
- зеленими оливками;
- авокадо;
- майонезним соусом середньої жирності.
Відварені жовтки кришаться, білки подрібнюються теркою. Сирний продукт з рибою нарізати у вигляді кубиків, оливки – красивими колечками.
З авокадо вийняти кісточку. М’якоть плоду нарізати і змішати з іншими продуктами, заправити соусом. Помістити салат в кошик з екзотичного плоду, прикрасити за бажанням червоними ікринками. Салат Перлина з ікрою не вимагає настоювання – його можна подавати відразу після приготування.
З індичкою і черешнею
Для приготування страви потрібно:
- м’ясна м’якоть індички – 380 г;
- салатні листя – кілька пучків;
- черешня – 380 г;
- сир фета – 230 г;
- насіння чіа – 12 м;
- оливкова олія – 40 мл;
- базилік – кілька верхівок.
Ніжне філе промити, замаринувати та приготувати на грилі, попередньо подрібнивши. У черешень вийняти кісточки, салатні листя подрібнити руками. Порізати сир, базилік промити. Змішати зелений салат, м’ясо, додати трохи насіння, вимішати. Зверху викласти сир і ягоди, полити олією. Прикрасити листочками базиліку і подати до столу.