Салат Ромашка – 7 смачних рецептів

На святкове застілля, а іноді і в будні дні, готуються закуски і салати. Ці страви вносять різноманітність в повсякденне меню. Одним із простих і смачних закусок є салат Ромашка — листкове блюдо з простих доступних продуктів, яке дуже ошатно виглядає, якщо його красиво оформити.

Класичний салат Ромашка

Класичний салат Ромашка ніжний на смак. Якщо в заправку додати часник, смак вийде трохи пікантним.

Для салату заздалегідь підготувати:

  • яйця — 5 одиниць;
  • картопля — 3 одиниці;
  • марін. огірки — 5 одиниць;
  • копчений окіст курячий — 1;
  • твердий сир — 200 гр;
  • часниковий зубок — 2 одиниці;
  • кріп — 3-5 гілочок;
  • майонез — 250 гр.

Яйця заздалегідь відварити круто, а картопля відварити або запекти до готовності в шкірці, після все почистити. Окіст розібрати від кісточок. Кріп помити, підсушити і дрібно нарубати.

Окремо почистити і пропустити через часникодавку зубки часнику, змішати з майонезом.

На плоске блюдо викладаємо салат послідовно:

  • Терту картоплю.
  • Нарізану дрібним кубиком огірок.
  • Нарізану дрібною соломкою шинку.
  • Крупно терті 3 яйця.
  • Крупно тертий сир.
  • Кожен шар змастити майонезом.

    Залишилися яйця розділити на білки і жовтки. Білки нарізати соломкою, жовтки — перетерти в крихту.

    З білкової соломки викласти пелюстки декількох ромашок, а серединку викласти жовтком. Посипати кропом вільні місця між ромашками.

    Перед подачею охолодити салат в холодильній камері.

    На замітку. Щоб яєчні жовтки не переварилися, яйця після закипання води відварюють протягом 4-5-ти хвилин. Недоварені жовтки будуть вологі всередині, а переварені набувають синюватого відтінку.

    З додаванням яблук

    • яблука — 1 середнє;
    • свинина відварна — 200 гр;
    • цибуля ріпчаста — ½ маленької цибулини;
    • сир твердий. — 200 гр;
    • яйце відварне;
    • майонез — 150 гр;
    • зелень рубана — 50-70 гр.
    Дивіться також:  Салат з квасолею і ковбасою – 8 рецептів приготування

    Принцип приготування аналогічний класичному варіанту:

  • Шар дрібно порізаної свинини, змішаної з порізаною цибулиною, змащується майонезом.
  • Другий шар — терте яблуко, який також покривається шаром соусу.
  • Третій шар — тертий сир, покритий майонезом.
  • Четвертий шар — зелень, поверх якої викладена ромашка з тертого білка і жовтка.
  • Як приготувати з куркою

    • куряче філе — 300 гр;
    • морква — 1;
    • картопля — 3;
    • яйця — 5;
    • цибуля — 1 невеликий;
    • печериці — 250 гр;
    • кріп свіжий пучок;
    • трохи олії для смаження;
    • сіль, перець, майонез.

    Для заправки змішуємо майонез з сіллю і перцем.

    Овочі (крім цибулі) — відварити до готовності, яйця — круто. Гриби помити, дрібно нарізати і обсмажити з подрібненою цибулею. Зелень промити і дрібно нарізати. Філе відварити в підсоленій воді. Яйця розділити на білок і жовток. Варені овочі натерти.

    Шари салату викладаються в такому порядку:

  • Морква, соус.
  • Курка, соус.
  • Половина зелені.
  • Половина жовтка, трохи соусу.
  • Картопля, майонез.
  • Шар оформлення: викладені пелюстки з білків навколо серединки з жовтка. Вільні місця між пелюсток заповнюються зеленню.
  • На замітку. В якості заправки можна змішати в рівній кількості майонез і сметану, за бажанням посолити, поперчити, додати подрібненої зелені або спеції на смак.

    З корейською морквою

    Любителі гострих страв обов’язково оцінять варіант приготування салату Ромашки з гострою корейською морквою.

    • корейська морква — 100 гр;
    • свіжий. огірки — 150 гр;
    • яйця — 3;
    • філе куряче. — 200 гр;
    • сіль і майонез.

    Філе і яйця відварити до готовності.

    Сіль і майонез перемішати.

    Викласти шарами, кожен змащуючи соусом: морква, огірок, курка, яйця, зелень. Останній шар покривати соусом не обов’язково.

    На замітку. Корейську моркву можна приготувати самому, або купити в магазині.

    Дивіться також:  Китайська капуста – 11 рецептів смачних страв з капустою

    Салат Ромашка з чіпсами

    Салат Ромашка з чіпсами — це друга варіація оформлення страви. Можна сказати, у цьому варіанті на оформлення салатику буде потрібно набагато менше часу, але виглядати він буде не менш святково, ніж попередні рецепти.

    Складові салату Ромашки:

    • сервелат — 200 гр;
    • яйця — 4;
    • картопля — 1;
    • майонез — 100-120 мл;
    • сіль;
    • чіпси — 30 гр;
    • черрі — 1-2;
    • кріп — 50 гр.

    Сервелат нарізати тонкою соломкою.

    Яйця відварити, почистити і розібрати на білки і жовтки.

    Помідори помити і розрізати навпіл.

    Картоплю відварити і натерти.

    Викласти шарами: терту картоплю, ковбасу, терті білки. Всі шари покривати майонезом і трохи підсолювати. В кінці викладають терті жовтки. Чіпси вставляються по колу, нагадуючи пелюстки квітки. Залишається сформувати сонечок: черрі викладаються по поверхні салату, маслини ріжуться половинками і вставляються з одного боку в якості головки жучків, майонезом малюються точки. З кропу викладаються вусики, залишки використовуються для оформлення ромашки.

    Рецепт приготування з яловичиною

     

    Салат Ромашка можна приготувати з відвареної яловичиною замість м’яса курки або ковбасних виробів. В іншому страва готується також, як і зазвичай викладається шарами, охолодити перед подачею протягом години.

    На замітку. Замість яловичини можна використовувати варене яловиче або свиняче серце, нарізане тонкою соломкою.

    Ромашка з грибами

    Додавання маринованих грибочків особливо актуально в зимовий сезон — новорічні застілля часто складаються зі страв, в яких використовуються засолювання, приготовані в сезон.

    • куряче філе — 600 гр;
    • сир твердий — 150 гр;
    • мариновані гриби — 200 гр;
    • яйця — 3 одиниці;
    • майонез — 100 гр.

    Для оформлення:

    • 2 яйця;
    • чіпси.

    Куряче філе відокремлюємо від шкіри і кістки, відварюємо в підсоленій воді з лаврушкой до готовності.

    Дивіться також:  Салат лісова поляна – 7 смачних рецептів приготування

    Яйця відварюємо круто.

    Гриби дрібно ріжемо кубиками або тонкими пластинками.

    Курку ріжемо соломкою, решту крупно тремо на тертку.

    Викладаємо в такій послідовності:

  • Курячі шматочки.
  • Грибний шар.
  • Яйця.
  • Сирна прошарок.
  • Білки яєць, відварених для оформлення.
  • Чіпси по колу салату.
  • Кожен шар, окрім останнього, обов’язково покриваємо майонезом. Перед подачею витримуємо в холодильній камері пару годин для кращої просочення шарів майонезним соусом.

    Прокрутка до верху