Смачний, корисний і ситний салат «Сільський» стане відмінним доповненням обіду або вечері. Для приготування використовують сільські продукти: яйця, м’ясо, свіжі та солоні овочі, зелень.
Класичний рецепт
Цей варіант страви підходить для приготування молодої господині, якій хочеться здивувати гостей.
Необхідні компоненти:
- 5 картоплин;
- 2 малосольних огірків;
- 1 цибуля-ріпка;
- 100 г солоних груздів;
- 40 мл рослинного масла;
- 10 г свіжого кропу.
Покроковий рецепт.
- Картоплини варять у шкірці до готовності і чистять.
- Грузді споліскують під краном і нарізати пластинами.
- Цибулю ріжуть півкільцями.
- Огірки і картоплю нарізають квадратиками.
- Кріп дрібно рубають.
- Всі продукти перекладають в миску, заливають маслом і перемішують.
З картоплею та солоним огірком
З мінімальної кількості інгредієнтів виходить поживний салат, який вдасться приготувати в будь-який сезон.
Знадобиться:
- картопляні бульби — 4 шт.;
- солоні огірки — 4 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- пів-цибулини;
- масло для заправки — 100 мл
Хід приготування.
- Яйця відварюють круто, після того, як охолонуть, ріжуть часточками
- Картоплю варять «в мундирах» до м’якості.
- Огірки ріжуть полукружками, картоплю — кубиками.
- Цибулю шаткують дрібніші.
- Всі компоненти, крім яєць, перекладають в макітру і заливають маслом. Закуску прикрашають яєчними часточками.
Готуємо з куркою
Щоб зробити це блюдо більш легким, майонез можна замінити нежирної сметаною або натуральним йогуртом.
Список інгредієнтів:
- 4 варених яйця;
- 3 маринованих огірка;
- 100 г пармезану;
- 300 г вареної курячої грудки;
- 2 часникового зубчики;
- 300 г маринованого горошку;
- 100 г майонезу;
- 2 г солі.
Порядок приготування.
- Жовтки і білки розминають виделкою.
- Пармезан подрібнюють на тертці з великими отворами.
- Курку і огірки кришать середніми шматочками.
- Часник дрібно шаткують (зубчики необхідно саме нарізати, а не пропустити через прес).
- Салат викладають шарами в такій послідовності: горох, яйця, часник, м’ясо, сир, огірки. Кожен шар, окрім першого і третього, просочують майонезом.
- Перед подаванням страву прибирають в холодильник на 2 години.
«Весільний сільський» салат зі свининою та цибулею
Завдяки спеціально приготовленому маринаду м’ясо в цьому салаті за смаком нагадує шашлик. Це блюдо можна подавати на будь-яке свято: воно не залишить байдужим жодного гостя.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг свинини;
- 2 репчатых цибулі;
- 2 лаврових листа;
- 5 горошку запашного перцю;
- 20 г листя петрушки;
- 50 мл питної води;
- 70 г цукру;
- 7 г солі;
- 100 мл оливкової олії;
- 2 г чорного меленого перцю;
- 180 мл винного оцту.
Покроковий рецепт.
- У каструлю з водою кладуть цілу цибулину, запашний перець, трохи солі, лавровий лист і свинину. М’ясо відварюють протягом 50 хвилин, потім охолоджують у бульйоні.
- Другу цибулину нарізати тонкими кільцями.
- Петрушку подрібнюють і змішують з цибулею.
- Свинину нарізають соломкою і кладуть під кришку, щоб вона не підсохла.
- З’єднують воду, цукор-пісок, сіль, мелений перець, винний оцет і олію.
- В сервірувальну тарілку шарами викладають свинину і цибулю. Зверху компоненти поливають маринадом.
- Салат «Сільський весільний» відправляють в прохолодне місце для просочення на 8 годин. Протягом цього часу блюдо кілька разів акуратно перемішують.
Як зробити з грибами
Це блюдо є прекрасною альтернативою іншому зимового салату – вінегрету.
Склад:
- 5 картоплин;
- 200 г білої квасолі в натуральному маринаді;
- 150 г маринованих опеньків;
- 4 гілочки петрушки;
- 60 р майонезу;
- сіль і перець за смаком.
Кроки приготування.
- Картоплю варять до готовності.
- Опеньки і квасолю промити під краном і тримають в ситі, поки не стече вода.
- Картоплю і огірки нарізають кубиками.
- Всі компоненти треба покласти в глибоку миску, посолити, поперчити, заправити майонезом і прикрасити рубаною петрушкою.
- Сільський салат з грибами перед подачею охолоджують.
З печінкою
По калорійності і поживним властивостям цей салат замінить повноцінний обід.
Знадобиться:
- 0,5 кг свинячої печінки;
- 5 яєць;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 2 солоних огірка;
- 1 зубчик часнику;
- 120 г майонезу;
- 3 г солі;
- 50 мл соняшникової олії.
Спосіб приготування:
- Печінка відварюють у підсоленій воді протягом 50 хвилин.
- Яйця варять 8-10 хвилин.
- Моркву подрібнюють на тертці з середніми отворами. Цибулини дрібно шаткують. Овочі пасерувати в олії до рум’яного кольору.
- Нарізають Кубиками огірки, охолоджену печінку і яйця. Змішують з остиглої овочевий обсмаженням.
- У майонез видавлюють часник, сиплють сіль.
- Інгредієнти заправляють соусом і подають на стіл.
Салат «Сільський» з оселедцем
Це блюдо вийде смачніше, якщо для приготування використовувати свіжі сільські яйця, молода картопля, оселедець, посолену в домашніх умовах.
Список продуктів:
- 250 г картоплі;
- 5 яєць;
- 15 г свіжого кропу;
- 15 г пір’я зеленої цибулі;
- 1 велика оселедець;
- 50 мл рослинного масла.
Порядок дій.
- Оселедець очистити, нарізати великою соломкою, звільнити від кісток.
- Зелень слід дрібно нашаткувати.
- Варені яйця і картоплю слід нарізати великими шматками.
- Всі продукти треба покласти в салатник і полити олією.
- Важливо подати страву на стіл відразу після приготування.
З квашеною капустою
Це блюдо є низькокалорійним і дуже корисним, тому підходить для дієтичного меню.
Склад:
- 250 г квашеної капусти;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 2 варені бульби картоплі;
- 5 г насіння кмину;
- 40 мл кукурудзяної олії.
Рецепт покроково.
- Очищену моркву подрібнюють на спеціальній тертці тонкими смужками.
- Цибулю нарізають четвертинками кілець, картоплю — середніми шматочками.
- Всі складові салату кладуть у велику тарілку.
- Страву посипають кмином і поливають маслом.
Приготувати салат «Сільський» можна з будь-яких доступних овочів і додаткових інгредієнтів. При подачі блюдо прикрашають зеленню, свіжої або мороженої журавлиною, в’яленої вишнею, лимонними часточками.