Головним достоїнством такого частування є не тільки його яскравий оригінальний смак, але також святковий цікавий дизайн. Прикрасить будь-який стіл салат соняшник з чіпсами. Класичний рецепт при бажанні завжди можна змінити за власним смаком і доповнити найбільш переважними інгредієнтами.
Як приготувати класичний салат соняшник з чіпсами?
Склад страви виявився дуже простим. Незважаючи на мінімальну кількість інгредієнтів, воно виходить дуже смачним, так як всі продукти чудово поєднуються між собою. Серед них: 550 г курячого філе, 220 г маслин без кісточок і така ж кількість нарізаних консервованих печериць, 170 г будь-якого твердого сиру, 3 яйця, майонез, жменя чіпсів «Принглс» або бюджетного їх аналога «Мачо». Як готувати салат «Соняшник» з куркою і грибами, покроково описано далі.
Замість консервованих грибів можна використовувати будь-які мариновані. Наприклад, опеньки. Такий продукт можна навіть не нарізати.
Оригінальний рецепт з кукурудзою і куркою
Якщо хтось з домашніх не любить гриби, то цей інгредієнт легко замінюється солодкої консервованою кукурудзою. Її достатньо взяти 230 грам. Крім кукурудзи потрібно використовувати: 450 г курячого філе, 1 свіжий огірок, по 1 шт. моркви і цибулі, 3 яйця, маслини, чіпси, майонез, олія.
Страву прикрашають маслинами і чіпсами за принципом соняшника. У процесі можна експериментувати і з додатковими інгредієнтами для прикраси.
М’ясний соняшник зі сметаною
Ще більш насичений смак має м’ясний «Соняшник». Такий салат особливо подобається представникам сильної статі. Крім м’ясної складової (450 грам мови), потрібно: 2 картоплини, по 80 г нежирної сметани і майонезу, по 4 шт. яйця і маринованих огірочків, зелена цибуля для прикраси — маслини, чіпси.
Замість мови можна використовувати нежирну яловичину або м’якоть свинини.
З додаванням насіння і часнику
Подрібнені зубці часнику додадуть закуски приємну гостроту, а насіння зроблять його смак ще більш оригінальним. Правда, в такому варіанті салату не буде огірків або грибів. Тільки: 4 яйця, 120 г твердого сиру, 350 г курячого філе, 120 г зеленої цибулі, 5 часникових зубков, жменю насіння, майонез, чіпси, маслини.
Твердий сир в такому рецепті за бажанням можна замінити плавленими сирками без добавок. Вони також будуть натиратися на крупній тертці. Насінням можна ще й посипати частування зверху.
Морський соняшник з чіпсами
Цей салат точно не залишить байдужими любителів морепродуктів. В ньому вже не будуть використовуватися чіпси і маслини навіть для прикраси. Потрібно взяти наступні інгредієнти: 350 г дрібних креветок, 1 банку ікри (можна щуки), 4 яйця, 2 картоплини і моркви, маленький пучок зеленої цибулі, майонез.
Щоб салат став ще більш ніжним і смачним, його потрібно накрити харчовою плівкою і залишити в холоді на кілька годин для просочення.
З консервованої печінкою тріски
Цей варіант обговорюваного страви підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Для його приготування вам буде потрібно: 370 г консервованого рибного продукту, 2 картоплини, баночку маслин, 2 цибулини, 60 г вершкового масла, чіпси «Мачо», майонез. Готується салат «Соняшник» з печінкою тріски дуже просто.
Прикрашається частування традиційно половинками маслин і чіпсами.
З додаванням ананасів
Салат «Соняшник» з ананасами має дуже екзотичний солодкуватий смак. Він ідеальний в якості святкової закуски. Крім консервованих ананасів (250 г), потрібно взяти: 350 г свіжих печериць і курячого філе, 6 яєць, 1 цибулину, 130 г твердого сиру, чіпси, маслини, майонез.
Поверх готового страви робиться широка сітка з соусу, і в її осередку вкладаються половинки маслин. По колу салат прикрашається цілими чіпсами.