Салат «Соняшник» з чіпсами класичний – 10 рецептів приготування

Салат «Соняшник» з чіпсами – це закуска, яка набула такого поширення завдяки легкості приготування, оригінальному вигляду та приголомшливому смаку. Є багато варіантів «Соняшника», але всі вони, за винятком декількох інгредієнтів, готуються і виглядають однаково. Закуска, звичайно, чудово виглядатиме в центрі столу на святковому гулянні.

Салат «Соняшник» з чіпсами – класичний рецепт

Салат «Соняшник» з чіпсами – це класичний рецепт для вашого багатого столу на свято. А його назва говорить сама за себе, вигляд салату привертає увагу. Загалом складання закуски не займе багато часу, а заздалегідь необхідно зварити тільки курячі яйця та куряче філе.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Печериці мариновані – 150 гр.
  • Маслини – 150 гр. (без кісточок)
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
  • Чіпси – 30 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами за класичним рецептом? Заздалегідь відваріть та остудіть куряче філе та яйця.

Варене куряче філе наріжте кубиками і викладіть його в миску першим шаром, посоліть до смаку. Зверху нанесіть майонезну сітку.

Наступним шаром викладіть нарізані кубиками мариновані гриби, шар також промажте майонезом.

Розділіть очищені варені яйця на білки та жовтки. Білки натріть на великій тертці і покладіть наступним шаром, промажте його майонезом.

Натріть сир на великій тертці, розподіліть стружку поверх білкового шару. Сирний шар змастіть майонезом.

Завершальним шаром будуть подрібнені жовтки.

Маслини розріжте навпіл уздовж. Викладіть їх на поверхню салату. По краю розкладіть чіпси, вони виконуватимуть роль пелюсток. Салат «Соняшник» з чіпсами готовий, подавайте його на стіл у охолодженому вигляді. Смачного!

Класичний салат «Соняшник» з куркою, чіпсами та грибами

Класичний салат «Соняшник» з куркою, чіпсами та грибами – це чудова закуска для буднів та свят з ніжним смаком та оригінальним виглядом. Щоб закуска була схожа на соняшник, для прикраси ми використовуватимемо маслини та великі картопляні чіпси.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Купка куряча варена – 300 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Чіпси – 1 упаковка.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Маслини без кісточок – 0,5 банки.
  • Яйце – 4 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Майонез – 200 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто, остудіть і очистіть. Варену курячу грудку наріжте кубиками. Твердий сир натріть на тертці. Цибулю та печериці помийте та очистіть.

Крок 2. Три варені жовтки натріть на тертці. Білки, що залишилися, і одне яйце натріть на великій тертці. Маслини розріжте навпіл уздовж. Наріжте кубиками цибулю та печериці, обсмажте їх до готовності на олії і посоліть до смаку.

Крок 3. Салат викладається шарами. Перший шар – куряче філе, його змішайте із майонезом.

Крок 4. Далі покладіть шар засмажки з цибулі та печериць, змастіть шар майонезом.

Крок 5. Третім шаром покладіть курячі яйця, його також змастіть майонезом.

Крок 6. Потім покладіть шар із сирної стружки, на неї нанесіть майонез.

Крок 7. Завершіть салат шаром із тертих жовтків.

Крок 8. Перед подачею прикрасьте салат нарізаними маслинами та чіпсами. Додатково нанесіть майонез на поверхню салату як сітки. Гарний та смачний салат «Соняшник» готовий. Смачного!

Салат «Соняшник» з копченою куркою

Салат «Соняшник» з копченою куркою на вигляд дуже схожий на квітку, його головна особливість у тому, що вона їстівна. А використання замість вареної грудки копченої курки значно заощадить час на підготовку. Прикрашатимемо закуску не маслинами, а насінням, що також позначиться позитивно на бюджеті страви.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Печериці консервовані – 500 гр.
  • Купка куряча копчена – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Насіння очищене – 30 гр.
  • Майонез – 4 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чіпси – 25 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
Дивіться також:  Салат «Берізка» – 7 рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть цибулю і наріжте її дрібними кубиками.

Крок 2. Морквину очистіть, помийте і натріть на тертці.

Крок 3. Гриби наріжте кубиками.

Крок 4. На розігріту поверхню сковороди влийте олію і обсмажте на ній цибулю з грибами. Смажте помішуючи протягом 5 хвилин, потім перекладіть засмажку на тарілку і остудіть.

Крок 5. На сковороду долийте трохи олії і обсмажте моркву до м’якості приблизно протягом 2-3 хвилин.

Крок 6. Копчену грудку наріжте кубиками.

Крок 7. Тепер можна переходити до збирання салату. Першим шаром на плоску тарілку покладіть куряче філе, полийте його майонезом.

Крок 8. Далі йде шар із обсмажених грибів та цибулі.

Крок 9. Наступним шаром покладіть шар зі смаженої моркви.

Крок 10. Прикрасьте салат чіпсами та насінням. Насіння розсипте по всій поверхні салату, а чіпси розкладете по колу. Чудовий салат «Соняшник» подавайте до столу як закуску. Смачного!

Салат «Соняшник» з печінкою тріски

Салат «Соняшник» з печінкою тріски – це чудова страва з святковою подачею. Склад простий та доступний, а при оформленні салату ви можете виявити всю свою кулінарну фантазію. Цей рецепт дозволить вам по-новому подивитись звичні продукти та їх поєднання між собою.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 55 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 гр.
  • Майонез – 200 грн.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Чіпси – 70 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Печінка тріски – 400 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цибуля – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Потім обсмажте його на вершковому маслі до м’якості.

Крок 2. Картоплю зваріть у мундирах, потім очистіть і натріть на великій тертці. Картопляний шар покладіть першим, посоліть його до смаку і змастіть майонезом.

Крок 3. Потім розкладіть рівномірним шаром пасеровану цибулю, знову нанесіть прошарок майонезу, посоліть і приправте до смаку.

Крок 4. Розкрийте консерви з печінкою тріски, злийте олію та розімніть печінку вилкою. Покладіть наступним шаром і добре промажте його майонезом.

Крок 5. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, відокремте білки від жовтків. Окремо натріть все на великій тертці. На шар печінки покладіть білки, змастіть майонезом.

Крок 6. Верхній шар зробіть з|із| тертого жовтка, його майонезом змащувати не потрібно. Крок 7. Зверху розкладіть маслини, розрізані вздовж навпіл, а чіпси вставте в салат по колу, щоб вони нагадували пелюстки соняшника. Перед подачею охолодіть салат. Смачного!

Салат «Соняшник» з кукурудзою

Салат «Соняшник» з кукурудзою – це яскрава та смачна закуска. Салат складається шарами і зверху прикрашається великими картопляними чіпсами, які є пелюстками. І посипається консервованою кукурудзою, яка є серцевиною квітки.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Цибуля-порей – 0,3 шт.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Петрушка – 1 гілка.
  • Кукурудза консервована – 400 грн.
  • Майонез – 150 грн.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Яйця – 3 шт.
  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Чіпси картопляні – 30 гр.
  • Кріп – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину зваріть у підсоленій воді, потім остудіть і натріть на тертці.

Крок 2. Куряче філе обмийте та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте м’ясо до готовності на олії, посоліть до смаку.

Крок 3. Зваріть яйця круто, очистіть від шкаралупи і натріть теркою.

Крок 4. З грибів злийте маринад і наріжте тонкими часточками.

Крок 5. Білу частину цибулі-порею наріжте тонкими кільцями.

Крок 6. Першим шаром покладіть на блюдо смажену курячу грудку, нанесіть на неї сітку майонезну.

Крок 7. На шар курячого філе покладіть терту на тертку моркву, її також промажте майонезом.

Крок 8. Потім покладіть мариновані гриби, зверху нанесіть майонезну сітку.

Крок 9. Після грибів йде цибуля-порей і майонез.

Крок 10. Далі покладіть шар із варених яєць, змастіть його майонезом.

Крок 11. На центр салату покладіть консервовану кукурудзу, по колу покладіть рубану зелень і по краю розкладіть картопляні чіпси. Салат «Соняшник» повністю готовий до подачі на стіл. Смачного!

Дивіться також:  Салат з капустою і копченою ковбасою – 7 рецептів приготування

Салат «Соняшник» з куркою та ананасами.

Салат «Соняшник» з куркою та ананасами стане центральною стравою вашого застілля. Чудове поєднання солодкого та соковитого ананасу з поживним та ніжним курячим філе становить основу закуски. Крім цих продуктів вам знадобляться печериці, сир, маслини, чіпси та майонез для заправки.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Ананаси консервовані – 80 грн.
  • Маслини – 50 гр.
  • Печериці мариновані – 150 гр.
  • Філе куряче варене – 200 гр.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Чіпси картопляні – 50 гр.
  • Майонез – 50 грн.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для салату «Соняшник».

Крок 2. Варене куряче філе наріжте кубиками і покладіть першим шаром салату на блюдо, промажте його майонезом.

Крок 3. Варені яйця очистіть від шкаралупи і натріть окремо білки на тертці, покладіть поверх м’яса. Сіль та перець додавайте до смаку, змастіть шар майонезом.

Крок 4. Мариновані печериці наріжте тонкими часточками та покладіть третім шаром.

Крок 5. Консервовані ананаси наріжте кубиками і покладіть шаром поверх грибів, нанесіть на них майонезну сіточку.

Крок 6. Зверху на майонез розкриш жовтки, змастіть шар невеликою кількістю майонезу.

Крок 7. Зверху на жовтки розподіліть сирну стружку.

Крок 8. Перед самою подачею прикрасьте салат маслинами, розкладіть їх поверх сирного шару і вставте по колу картопляні чіпси, вони будуть пелюстками. Салат «Соняшник» готовий. Смачного!

Салат «Соняшник» зі смаженими грибами

Салат «Соняшник» із смаженими грибами – це рецепт, до якого можна звернутися у разі, коли вам необхідно зібрати смачний, а головне – гарний святковий стіл. Салат абсолютно простий у приготуванні і вам сподобається займатися його оформленням.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Печериці – 350 гр.
  • Купка куряча варена – 200 гр.
  • Маслини без кісточок – 20 шт.
  • Чіпси – для прикраси.
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки залийте холодною водою і поставте варитися. У середньому до готовності вона дійде за 25-30 хвилин. Коли філе охолоне, наріжте кубиками.

Крок 2. Печериці помийте і наріжте часточками. Обсмажте їх до готовності на олії.

Крок 3. Зваріть круто курячі яйця. Відокремте два жовтки, все інше натріть на великій тертці.

Крок 4. Жовтки розімніть вилкою або натріть на дрібній тертці.

Крок 5. На великій тертці натріть твердий сир.

Крок 6. Салат «Соняшник» укладається шарами. Перший шар – це куряча грудка та майонез.

Крок 7. Далі йдуть смажені печериці з майонезом.

Крок 8. Третій шар робимо з тертих на тертці яєць, його також промажте майонезом.

Крок 9. Четвертий шар зробіть із сирної стружки, нанесіть на нього майонез тонким шаром.

Крок 10. Покрийте салат шаром тертих жовтків, його промазувати майонезом не потрібно.

Крок 11. Маслини розріжте вздовж на 4 частини та прикрасьте ними салат. Чіпси укладайте безпосередньо перед подачею салату «Соняшник» на стіл, щоб вони не розм’якли. Смачного!

Салат «Соняшник» з корейською морквою

Салат «Соняшник» з корейською морквою – це соковита, смачна та в міру пікантна закуска в оригінальному виконанні. Такий салат дуже сподобається всім гостям і багато хто захоче попросити докладний рецепт. Чіпси для оформлення краще брати ті, що продаються в баночках, вони великі та приблизно однакового розміру.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Чіпси – 40 гр.
  • Маслини без кісточок -15 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сардіна у власному соку – 200 гр.
  • Морквина по-корейськи – 150 гр.
  • Майонез – 100 грн.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйця – 4 шт.
Дивіться також:  Салат з сухариками і копченою ковбасою – 7 рецептів, як приготувати смачний салат

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування смачного салату візьміть всі продукти за списком.

Крок 2. Сардину у власному соку розімніть вилкою і викладіть першим шаром салату, покрийте його сіткою з майонезу.

Крок 3. Курячі яйця зваріть круто, потім остудіть, очистіть від шкаралупи та відокремте білки від жовтків.

Крок 4. Наступним шаром на сардини натріть на великій тертці тільки білки, змастіть майонезом шар.

Крок 5. Морквину по-корейськи відіжміть від маринаду і при необхідності розріжте на короткі відрізки. Покладіть третій шар із моркви, змастіть його майонезом.

Крок 6. Пір’я зеленої цибулі порубайте ножем і покладіть наступним шаром, його також промажте майонезом.

Крок 7. Далі розподіліть по салату розфарбований варений жовток.

Крок 8. Маслини розріжте вздовж навпіл і розкладіть поверх жовтка.

Крок 9. Перед тим як подати салат «Соняшник» на стіл, розкладіть по колу картопляні чіпси і прикрасьте закуску рубаним кропом. Смачного!

Салат «Соняшник» з маринованими грибами.

Салат «Соняшник» з маринованими грибами – це закуска, яка потребує творчого підходу. Салат не просто збирається шарами, а й оформляється у певному вигляді так, щоб легко вгадувався соняшник. Така, по-весняному яскрава страва, дуже доречною буде на столі 8 березня.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Шинка – 150 гр.
  • Майонез – 300 грн.
  • Картопля – 3 шт.
  • Печериці мариновані – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чіпси картопляні – до смаку.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю, моркву та курячі яйця необхідно заздалегідь зварити та очистити.

Крок 2. Шинку вибирайте на свій смак. Наріжте її соломкою, покладіть шинку першим шаром на плоску страву. Змастіть шар майонезом.

Крок 3. Варену картоплю наріжте кубиками і покладіть її другим шаром, посоліть до смаку, нанесіть зверху майонезну сітку.

Крок 4. Далі зробіть шар із подрібнених яєчних білків, їх посоліть і змастіть майонезом.

Крок 5. Потім покладіть шар із нарізаних маринованих грибів, цибулі та майонезу.

Крок 6. Варену морквину наріжте кубиками або натріть на тертці, покладіть шаром салату, змастіть його майонезом.

Крок 7. І нарешті останній шар – це розкришені жовтки. Помірно покрийте ними весь салат.

Крок 8. Далі викладіть з чіпсів пелюстки «Соняшника» і зробіть свою прикрасу для салату. Смачного!

Салат «Соняшник» без грибів.

Салат «Соняшник» без грибів – цей рецепт далекий від класичного варіанту, хіба що для оформлення страви також використовуються маслини та картопляні чіпси. Але загалом смак у салату виходить приємним та ніжним, з легкою яблучною кислинкою.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Палички крабові – 200 грн.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Маслини – 1 банк.
  • Чіпси – 1 пачка.
  • Оцет 9% – 0,5 год.
  • Морквина – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю та моркву зваріть у мундирі. Потім очистіть та натріть на великій тертці.

Крок 2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями. Складіть нарізку в миску. Цибулю посоліть, додайте цукор та оцет, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

Крок 3. Крабові палички наріжте кубиками.

Крок 4. Маслини наріжте часточками впоперек.

Крок 5. Яблуко помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці.

Крок 6. Першим шаром на блюдо покладіть терту на тертці картопля, трохи посоліть її і змастіть майонезом.

Крок 7. Другий шар – маринована цибуля, третій – яблуко та майонез.

Крок 8. Потім зробіть шар із вареної моркви, її добре промажте майонезом.

Крок 9. Потім йде шар із крабових паличок та майонезу. Поверх нього розкладіть часточки маслин. Це як насіння на соняшнику.

Крок 10. Щоб чіпси не розм’якли, поки салат наполягатиме в холодильнику, додайте їх безпосередньо перед подачею салату «Соняшник» на стіл. Смачного!

Прокрутка до верху