Салат Суші – 8 неймовірно смачних рецептів

Японські страви давно стали завсідниками російських столів, безцеремонно посунули традиційні вінегрети і олів’є. Не дивно, що таку страву, як салат «Суші», стає все більш популярною закускою. Однак приготувати її правильно з тонким смаком і чудовим ароматом Сходу — вдається далеко не кожній господині. Представлені рецепти відкриють всі таємниці і секрети азіатської кухні.

Класичний салат «Суші» шарами

Привабливість цієї закуски криється в простих способи обробки продуктів і можливості імпровізувати з компонентами страви у відповідності з особистими смаками та уподобаннями.

Інгредієнти класичного салату:

  • васабі — 25 г;
  • рис (бажано японська або круглозерний) — 300 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • морква;
  • соус соєвий, кунжут;
  • лосось (слабосолений) — 250 г;
  • авокадо;
  • оцет рисовий — 50 мл;
  • огірки свіжі — 2 шт.

Головним компонентом будь-якого суші є рис. Краще всього придбати японське зерно або крупу круглої форми. Довгозерний продукт виключається!

Спосіб приготування:

  • Отже, ретельно промиваємо рис до зникнення каламутної рідини. Заливаємо складу питною водою (без солі) у кількості, що вдвічі перевищує обсяг продукту. Для аромату використовуємо невелику частину водорості комбу. Відварюємо крупу не більше 20 хвилин в закритому посуді, не заважаючи кашу.
  • З’єднуємо оцет (тільки рисовий!), звичайний цукор (½ ст. л.) і сіль (½ ч. л.), нагріваємо їжу до розчинення кристалів. Готову їжу пропарюють 10 хвилин, потім поміщаємо заливку, добре перемішуємо масу.
  • Відварюємо моркву і яйця, очистити, крупно натираємо.
  • Викладаємо на сервірувальну тарілку шари підготовлених компонентів страви. Першим іде рис, потім частина нарізаної шматочками риби, потім ½ подрібненого огірка і нарубана м’якоть авокадо. Наступним поміщаємо огірковий ряд, потім маємо скибочки лосося (інший сорт риби), стружку яєць і моркви, кунжут.
  • Кожен шар закуски просочуємо соусом з розведеного у питній воді порошку пекучого васабі (2:1).

Щоб салат «Суші» шарами гідно тримав форму, залишаємо страву на 2 години в холодильнику, а вже потім насолоджуємося смаком і красою створеного наїдки.

З червоною рибою

Представлена закуска настільки приваблива, що більше нагадує вишукано оформлений торт.

Склад продуктів:

  • моркву і огірки — по 2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • рис — 160 г;
  • сьомга — 200 г;
  • натуральний майонез — до 170 г;
  • васабі (можна замінити японським хріном) 1 ч. л.;
  • петрушка і кріп — по 1 пучку;
  • перець, сіль.

Процес приготування:

  • Насамперед, відварюємо рис в порядку, викладеному в класичному рецепті салату «Суші».
  • Заливаємо пекучий порошок гарячою питною водою. Коли суміш охолоне, змішуємо її з якісним майонезом.
  • Крупно натираємо відварені і очищені яйця і моркву. Дрібно шаткуємо огірок, сьомгу нарізаємо слайсами. Рубаємо промиту і просушену зелень.
  • Укладаємо на блюдо щільний шар рису. Зверху маємо шматочки філе риби, посипаємо їх зеленню. Далі розміщуємо огірки і яйця, злегка притискаємо верхній шар, щоб скріпити «споруда». Завершуємо збірку салату натертою морквою, з’єднаної з майонезній заправкою. Ховаємо їжу години на два в холодильник.
Дивіться також:  Салат з квасолею і ковбасою – 8 рецептів приготування

Подаємо салат «Суші» у вигляді цілого страви. При бажанні поділяємо його на порції, використовуючи сервірувальні кільця.

Готуємо з норі

Пропонуємо оригінальний спосіб презентації закуски, в якій кулінарна палітра європейської кухні майстерно поєднується з елементами азіатського стилю.

Перелік компонентів:

  • огірки свіжі — 200 р;
  • оцет яблучний — 30 мл;
  • риба (солена червона) — 350 г;
  • норі — 1 пресований лист;
  • попередньо зварений рис (круглий або японський) — 400 г;
  • білий цукор — 25 г;
  • сир (м’який сорт або сирний продукт) — 150 г;
  • кунжут використовуємо за смаком.

Етапи приготування:

  • Рибне філе нарізаємо тонкими пластинами (до 1,5 см). Шаткуємо очищені огірки, лист норі подрібнюємо ножицями до стану крихти.
  • Вистилаємо квадратну форму харчовою плівкою (можна просто обробити маслом). Викладаємо на дно ємності часточки слабосоленої риби, накриваємо її сирної стружкою.
  • Далі розміщуємо огіркові слайсы, потім новий шар кисломолочного продукту.
  • З’єднуємо звичайний цукор з оцтом, ще теплим рисом і подрібненими водоростями. Акуратно вимішуємо склад, викладаємо його на верхній шар салату. Мокрими руками злегка «пресуємо» зерно, трохи притискаючи його до вже сформованим рядах.
  • Накриваємо салат плівкою, зверху виставляємо не дуже важкий гніт і відправляємо страву в холодильник. Перед поданням страви прибираємо целофан, накриваємо їжу тарілкою, акуратно перевертаємо, знімаємо плівку.

Посипаємо закуску кунжутом, подаємо розкішне кулінарне творіння до столу.

Салат «Ледачі суші»

А зараз приготуємо на власній кухні один, але великий, смачний і дуже «ледачий» рол.

Необхідні продукти:

  • листи норі — 2 шт.;
  • лосось (інша червона риба) — 500 г;
  • огірки свіжі — 2 шт.;
  • авокадо;
  • відварений рис — 250 г;
  • оцет рисовий — 50 мл;
  • звичайний цукор і кунжут — 2 ст. л.;
  • сіль і масло оливи — по 1 ч. л.;
  • ікра червона, каперси, васабі, імбир маринований — елементи прикраси.

Технологія приготування:

  • Відварений рис заправляємо соусом із змішаних оцту, солі і цукру. Зерно має добре просочитися сумішшю, щоб салат не розвалився в процесі складання і порціонної подачі.
  • Очищаємо плід авокадо, видаляємо кісточку, дрібно ріжемо ніжну м’якоть. Тонко рубаємо звільнені від шкірки огірки. Рибу шаткуємо кубиками, скроплюємо маслом оливи.
  • Поміщаємо листи норі вгору шерховатой стороною на широке блюдо. Викладаємо на водорості половину складу підготовленого рису. Вирівнюємо зернову масу, злегка його придавлюємо.
  • Далі розміщуємо шарами огірки, ароматні частини авокадо і знову нарізку з овочів і солодкого плоду. Потім укладаємо пластини червоної риби. Повторюємо формування страви в тій же послідовності, завершуємо збірку закуски кунжутом.
Дивіться також:  Як засолити капусту швидко і смачно в банці, відрі або каструлі?

Прикрашаємо салат «Ледачі суші» трояндочками з імбиру або іншими елементами за своїм уподобанням.

З крабовими паличками

При всій нескладність східної закуски, підсумком її приготування стане вишукано оформлений і дуже смачне блюдо. Яскраві фарби салату підкреслюємо улюбленими крабовими паличками.

Набір компонентів:

  • рис шліфований (круглий або японський) — 100 г;
  • сир сирний — 170 г;
  • оцет (винний або яблучний) — 10 мл;
  • палички крабові — 10 шт.;
  • кількість маринованого імбиру і васабі встановлюємо за бажанням.

Особливості приготування:

  • Відварюємо промитий рис, користуючись нашими порадами та рекомендаціями. Вливаємо невеликими порціями оцет, добре перемішуємо всю масу.
  • Дістаємо «крабовий» продукт з упаковки, ретельно промокає і шаткуємо невеликими кубиками.
  • Дрібно нарізаємо м’якоть зрілого авокадо, звільненого від шкірки і кісточки.
  • З’єднуємо порошок васабі з маринованим імбиром і якісним сирним сиром.
  • Викладаємо підготовлені продукти в остиглий рис, заважаємо склад, розподіляємо закуску по невеликих порційних ємкостей.

Представлений салат «Суші» підійде для фуршетного, святкового столу або виручить на дружній вечірці, адже приготування страви не доставило нам особливих турбот.

Як зробити з креветками

Рецептами салатів з морепродуктів сьогодні цікавляться багато любителів смачної і корисної їжі. Страви вирізняються не тільки ситні, але і можливістю проявити свою оформлювальне майстерність.

Склад інгредієнтів:

  • соус соєвий — 30 мл;
  • салат латук — 600 г;
  • авокадо — 2 шт.;
  • олія кунжутна — 15 мл;
  • креветки (бажано великі тигрові) — 10 шт.;
  • імбир — 230 г;
  • правильно відварений рис — 100 г;
  • оцет рисовий — 160 мл;
  • лист норі;
  • масло пісне — 100 г;
  • крес-салат — 90 г;
  • кунжут — 20 р.

Спосіб приготування:

  • Потримаємо пластину водорості над вогнем конфорки, обпалюючи кожну сторону протягом 30 секунд.
  • Очищений корінь імбиру рубаємо великими часточками, відварюємо 20 хвилин, додавши в питну воду щіпку солі і 60 мл рисового оцту. Решту кислого складу з’єднуємо з пісним і кунжутним маслом, соєвим соусом. Перемішуємо суміш віночком, приправляємо сіллю.
  • Звільняємо плоди авокадо від шкірки і кісточок, дрібно нарізаємо запашну м’якоть. Крупно рубаємо крес-салат латук.
  • Опускаємо креветки в гарячу воду, спеціально залишену після приготування імбиру, додаємо оцет і білий цукор, нагріваємо продукти не довше хвилини.
  • Кладемо в чашу готовий рис, приєднуємо інші підготовлені компоненти страви, добре все перемішуємо, заправляємо отриманим соусом.

Подаємо салат «Суші», розташувавши страву на обробленому полум’ям аркуші норі. Обов’язково спробуйте це екзотичне блюдо!

Салат-торт «Суші Філадельфія»

Це окраса святкового столу можна сміливо назвати нестандартною варіантом традиційного закуски, яку ми звикли бачити на будь-якому торжестві. З недавніх пір салат «Суші торт Філадельфія» став справжнім хітом новорічного застілля!

Дивіться також:  Салат з червонокачанної капусти — 8 простих рецептів приготування

Необхідні компоненти:

  • японський рис — 500 г;
  • соус соєвий — 110 мл;
  • сьомга (інша слабосолона «благородна» риба) — 500 г;
  • огірки свіжі — 4 шт.;
  • сир «Філадельфія» — 350 м;
  • ікра червона — 120 г;
  • оцет рисовий — 40 мл;
  • кунжут (бажано світлий і дрібний), сіль;
  • листи салату.

Етапи приготування:

  • Відварюємо рис звичним способом, но в представленому блюді крупа повинна обов’язково зберегти розсипчастість. Для цього промиваємо зерно після термічної обробки теплою водою, прибираючи зайвий крохмаль. Додаємо в остиглий продукт оцет, ретельно перемішуємо масу.
  • Як завжди, очищаємо плоди авокадо, ложечкою виймаємо кісточки, м’якоть дрібно рубаємо. Червону рибу ділимо на тонкі часточки довжиною до 15 див
  • Викладаємо на порційну тарілку листя салату, на них ставимо кулінарне кільце, навколо нього маємо половину кількості рису, формуючи своєрідний «вінок».
  • На дні ємності розміщуємо частина авокадо і очищених, дрібно нарізаних огірків.
  • Слідом маємо шматочки сиру, шар риби і залишився рису. Враховуючи запропоновану схему, використовуємо інші продукти.

Вінчаємо розкішний салат з червоною ікрою і невеликими світлими зернятками кунжуту. Блюдо настільки чудово, що не знаємо, милуватися ним, або ласувати!

Рецепт з авокадо

Цей екзотичний плід не тільки корисний для нашого здоров’я, але і володіє дивним присмаком горіхів, зелені і вершкового масла. Пропонуємо простий, але дуже цікавий рецепт страви з авокадо.

Список продуктів:

  • рис для суші — 500 г;
  • плід стиглого авокадо;
  • салат-латук — 4 аркуша;
  • сливи мариновані — 4 шт.;
  • пластини норі, оброблені полум’ям — 2 шт.;
  • моркву.

Приготування страви:

  • Відварюємо рис для суші, зливаємо рідину, відкидаємо зерно на сито, щоб стекла зайва волога.
  • Очищаємо авокадо, розрізаємо навпіл, гострим ножем відокремлюємо кісточку, рубаємо запашну м’якоть соломкою товщиною до сантиметра. Щоб готову закуску можна було легко розділити на порції без пошкодження цілісності конструкції, використовуємо неодмінно зрілий і м’який плід.
  • Шаткуємо солодку моркву соломкою, відварюємо в трохи підсоленій воді.
  • Норі викладаємо на спеціальний бамбуковий килимок або дошку, розподіляємо на поверхні листа рівний шар з половини кількості рису. Край пластини (до 2 см) залишаємо вільним.
  • Далі маємо 2 аркуша латуку, потім поміщаємо шматочки авокадо і остиглу моркву.
  • Загортаємо норі разом з продуктами в тугу трубочку. Утримуємо виріб в такому положенні 5 секунд, не дозволяючи пластині розвернутися, потім розрізаємо на маленькі шматочки.
  • Аналогічним способом оформляємо другий рулетик і викладаємо компоненти салату на широку тарілку.

Подаючи закуску, прикрашаємо блюдо спеціально залишеними скибочками авокадо і дрібно нарубаними сливами.

Салат «Суші» — це чудова можливість урізноманітнити наш раціон, «приправити» його чарами японської екзотики, наповнити яскравим колоритом східної кухні.

Прокрутка до верху