Салат Тбілісі – 8 дуже смачних рецептів

Салат Тбілісі по праву вважається одним з найбільш унікальних салатів кухні Грузії. Поєднання свіжості овочів, ситості свіжого яловичого м’яса і гострої родзинки перцю чилі розкривають всі головні тонкощі страв грузинської кухні. Також необхідно згадати про користь цього прекрасного поєднання. З таким поєднанням дозволяється навіть постити.

Класичний рецепт

Класичний рецепт салату Тбілісі не складний у виконанні.

Для цього потрібно:

  • квасоля червона – 1 банка;
  • яловичої вирізки – 300 г;
  • цибуля ріпка червоний -1шт;
  • солодкий перець — 2 шт;
  • перець гострий — 1 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • коріандр — 1 пучок;
  • петрушка – 10 г;
  • волоські горіхи — 30 г;
  • хмелі — сунелі, сіль, перець;
  • оцет 9%;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  • Добре змити яловичу вирізку, проварити і дати охолонути.
  • Потім сполоснути квасоля, просушити і висипати у велику тарілку. Кільцями порізати почищену цибулину і покласти також в тарілку, злегка полити оцтом і залишити хвилин на 5-7.
  • З солодких перців вийняти насіння, потоньше порізати їх і покласти в тарілку.
  • Яловичу лопатку порізати і також покласти в тарілку.
  • Горіхи волоські очистити і посмажити в олії хвилин 5, подрібнити, доповісти їх в тарілку до овочів.
  • Обполоснути коріандр і петрушку, висушити, подрібнити і доповісти їх у тарілку, додавши часник.
  • В отриманий салат додати залишилися компоненти до отриманої маси і ретельно все розмішати.

З червоною квасолею і яловичиною

Салат Тбілісі з червоною квасолею і яловичиною складається з схожих складових попереднього рецепта.

Для приготування потрібно:

  • 2 зубчики часнику;
  • 5 г хмелі-сунелі;
  • яловича вирізка – 200 г;
  • 1 б червоної квасолі;
  • цибуля ріпка червоний – 1 шт;
  • солодкий перець;
  • волоських горіхів – 50 г;
  • пучок коріандру;
  • чорний мелений перець;
  • оливкової олії — 85 мл;
  • оцет винний 6% – 15 мл
Дивіться також:  Салат кавунова часточка – 7 рецептів

Як приготувати:

  • Кільця цибулі порізати навпіл. Якщо він «злий», то розділити його по половинці і сбланшировать, щоб цибулина не забивала аромат овочів.
  • Попередньо з болгарського перцю витягнути насіння і нарізати тонко вздовж стручка.
  • Яловиче м’ясо проварити і розрізати у вигляді квадратиків.
  • Зубчики часнику тиснемо часникодушилкою або подрібнюємо ножем.
  • Сполоснути квасоля і злегка просушити.
  • Сполоснути і покришити коріандр.
  • Горіхи волоські очистити, посмажити в олії пару хвилин до повного розкриття їх властивостей і дрібно подрібнюємо їх.
  • Разом кладемо всі складові в одну тарілку приправляємо спеціями.
  • Заправку отримуємо з поєднання оцту і олії оливи. Отриманим соусом заправляємо салат.

Грузинський салат з волоськими горіхами

Грузинський салат з волоськими горіхами низькокалорійний і відрізняється дещо незвичайним і оригінальним соусом-приправою.

Оригінальний салат грузинської кухні з додаванням волоських горіхів має не тільки неперевершену специфічну заправку і відрізняється низькою калорійністю.

Потрібно:

  • томат — 300 г;
  • огірків – 250 г;
  • болгарського перцю — 150 г;
  • листового салату -150 г;
  • 1 червоний цибуля порей;
  • волоських горіхів – 50 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • винного оцту 6%-15 г;
  • хмелі-сунелі – 5 м;
  • кріп, петрушка.

Приготування:

  • Огірки, перець нарізати подрібніше, також помідори.
  • Цибулину нарізаємо кільцями.
  • Приправа: роздрібнюють часник, а також горіхи до кашоподібного виду блендером, можна вручну в ступці.
  • До цих компонентів додаються покришені салатні листя і приправляють, додається хмелі-сунелі. Інгредієнти перемішується.
  • У страву додається винний оцет, приправляється оливковою олією. Додаємо сіль на око.

З гранатовим соусом

Салат Тбілісі з гранатовим соусом дає цікавий неперевершений смак.

Склад:

  • М’ясо відварене – 200 г;
  • 1 б червоної квасолі;
  • невеликий цибуля ріпка;
  • пара болгарських перців;
  • мелених волоських горіхів – 40 г;
  • свіжа зелень;
  • 1 зубчик часнику;
  • соняшникова олія – 60 мл;
  • оцет — 15 мл;
  • гранатовий сік — 30 мл;
  • сіль приправа до смаку.
Дивіться також:  Салат з квашеної капусти, рецепт приготування

Як приготувати:

  • М’ясо розрізати на квадратики і нашаткувати зелень.
  • Квасоля сполоснути і злегка просушити.
  • Викласти В ємність отримані інгредієнти.
  • Часник подрібнити будь-яким із зручних способів.
  • З перцю прибрати все насіння і нарізати уздовж стручка.
  • Порізати кільцями цибулю і розрізати ще навпіл, на чверть години залити оцтом і після віджати.
  • Все перемішати, додати прянощі на свій смак.
  • У готовий салат додати соняшникову олію і гранатовий сік.

Салат «Тбілісі» з квасолею

Даний варіант рецепту підходить під гарнір. У нього є одна особливість: його можуть подати і в теплому вигляді.

Склад:

  • червоної квасолі – 400 г;
  • цибуля ріпка – 2 шт;
  • соняшникова олія;
  • хмелі-сунелі.

Приготування:

  • Щоб зробити салат і не затягнути процес, квасоля, перш за все, необхідно заздалегідь вимочити у воді приблизно на 5-6 годин. Потім варити близько години, щоб не полопалася квасолю, посолити потрібно після того, як вона звариться.
  • Квасоля промити.
  • Цибуля цибулю нарізати кільцями і розрізати ще навпіл, у сковороду налити побільше олії, обсмажити цибулину. Все це викласти в салатник, полити хмелі-сунелі, на око посипати перець, потім сіль.

Готуємо з шинкою

Шинка — основна складова, замість м’яса значно спрощує і скорочує час приготування.

Склад:

  • шинки -300 г;
  • банка червоної квасолі;
  • цибуля ріпка червоний – 1 шт;
  • волоські горіхи – 60 г;
  • болгарський перець – 2 шт;
  • часник;
  • зелень;
  • соняшникова олія – 45 мл;
  • лимонний сік – 15 мл;
  • сіль приправа.

Приготування:

  • Шинку і перець покришити у вигляді кубиків, а цибулю цибулю порізати кільцями, а колечка розрізати на 2 частини.
  • У мисці перемішати квасоля з отриманою масою і приправити цибулею, додати часник і приправи. Приправити Маслом салат і скропити соком лимона.
  • Зверху покласти гіркою волоські горіхи для краси.
Дивіться також:  Салат з горбушею – 7 смачних рецептів приготування

З кукурудзою і помідорами

Салат Тбілісі з куркою, кукурудзою і томатами відрізняється легкістю, незважаючи на багато різних складових.

Склад:

  • 200 г м’яса курки;
  • законсервована квасоля – банку;
  • законсервована кукурудза – банку;
  • солодкий перець — 1 шт;
  • томати — 2 шт;
  • цибуля ріпка — 1 шт;
  • петрушка – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • соняшникова олія-75мл;
  • оцту — 45 мл;
  • гірчиці — 45 мл;
  • меду – 30 мл;
  • приправа і сіль на смак.

Приготування:

  • Курятину посипати спеціями, натираючи кожен шматочок і охолодити.
  • Вийняти курку з холодильника, нарізати у вигляді квадратиків і підсмажити на сковороді.
  • дрібно порізати помідори, перець соломкою, а також покришити цибулю і зелень.
  • Складові з’єднати в салатник і перешкодити.
  • З олії, гірчиці і оцту зробити соус.
  • Часник придушити.
  • Приправити Салат соусом і посипати спеціями.

Як приготувати пісний салат «Тбілісі»

Цей салат можна їсти в піст. М’ясо тут відсутня, спеції згладжують це відсутність.

Склад:

  • біла або червона квасоля — 100 г;
  • оливки – одна банка;
  • цибуля ріпка – 2 головки;
  • листовий салат — 100 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • коріандр — 10 г;
  • рослинна олія — 15 мл;
  • універсальні спеції;
  • червоний перець мелений;
  • сіль.

Приготування:

  • Попередньо відварити квасолю і дати охолонути.
  • Оливки звільнити від кісточок і порізати кільцями.
  • Листовий салат порізати і додати в масу.
  • Часник придушити.
  • Зелень порізати і додати в салат.
  • Все це полити олією і посипати спеціями.

Прокрутка до верху