Салат цезар відомий багатьом. Він дієтичний, поживний і дуже смачний. Але його смак дуже сильно залежить від соусу. Тому хочу розповісти вам рецепт соусу для цезаря. Готується він дуже легко і швидко. Тому ви легко зможете виготовити соус для салату цезар. Римський салат можна замінити будь-яким за вашим смаком. Також куряче філе можна замінити на креветки, тому цей соус не тільки для салату цезар з куркою. Чіабатта теж не є обов’язковою її легко замінити батоном звичайним.
Салат цезар зі смачним соусом
Час виготовлення: 40 хвилин.
Кількість порцій: 4 шт.
Для салату знадобиться:
- Римський салат
- Білий хліб (чіабатта)
- Пармезан – 50 г
- Куряче філе – 1 шт.
- Сухий часник
- Прованські трави
- Помідори черрі
Для соусу потрібно:
- Оливкова олія – 170 р
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лимончика – 2 ложечки
- Вустерширський соус – 1 ложечка
- Одне яйце
- Зубчик часнику
- Сіль
Процес виготовлення:
- Листя салату добре промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони підсохли.
- Чіабатту нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на деко, застелене пергаментом. При бажанні можна зрізати скоринки, але мені більше до смаку з корочками вони виходять хрусткими.
- Посипаємо хліб сумішшю з солі, сухого часнику і прованських трав. Досить буде щіпки кожного інгредієнта.
- Гарненько перемішуємо і скроплюємо оливковою олією.
- Після цього відправляємо в духовку, при 160 градусах випікаємо до рум’яної скоринки.
- Куряче філе відварюємо до повної готовності трішки присоленной воді.
- Потім нарізаємо соломкою і підсмажуємо на оливковій олії до рум’яної скоринки.
- Якщо ж ви хочете зробити салат більш дієтичним тоді пропустіть обжарку курячого філе і просто наріжте на порційні шматочки.
Рецепт салату Цезар в домашніх умовах
- Тепер займемося самим соусом. Для цього необхідно відварити яйце.
- Воду ставимо на газ, як тільки вона закипить, опускаємо в неї яйце рівно на одну хвилинку, не більше.
- Яйце неодмінно зобов’язана бути домашньої температури, щоб при опусканні в киплячу воду воно не тріснуло.
- Дістаємо яйце і перекладаємо в холодну воду, щоб зупинити процес термічної обробки.
- Соус ми будемо готувати за допомогою блендера. Якщо ж у вас його немає, тоді використовуйте міксер.
- У чашу від блендера додаємо оливкову олію, розбиваємо туди яйце. Залишився на шкаралупі білок відправляємо туди ж.
- Ставимо блендер на дно ємності, накриваючи яйце.
- І починаємо збивати на високій швидкості, не піднімаючи блендера до тих пір, поки не почне утворюватися емульсія.
- Після цього починаємо потроху піднімати блендер, щоб захопити оливкова олія.
- Соус повинен стати густуватим зразок майонезу.
- Нарізаємо дрібно часник, додаємо в соус, туди ж наливаємо вустерширського соусу, сік лимона, щіпку солі і знову добре збиваємо.
- Пармезан натираємо на тертці і 1/3 додаємо до соусу, добре розмішуємо і він готовий.
- При бажанні ви можете додати до соусу анчоуси, але я не додаю, бо в складі вустерширського соусу вони є і, на мій погляд, цього достатньо.
- Почнемо сформувати салат.
- На дно порційній тарілки викладаємо листя салату, на них шматочки курки.
- Поливаємо соусом, додаємо грінки, помідори розрізають навпіл і все посипаємо сиром.
Завдяки цьому соусу салат виходить дуже смачним. І тепер ви знаєте, як легко приготувати соус для цезаря в домашніх умовах.