Салат цезар дуже популярна, вишукана і смачна закуска. Господині вже давно відійшли від традиційного рецепту, і додають в неї різні продукти на свій смак. Ми пропонуємо варіанти, як приготувати салат цезар з куркою.
Класичний салат цезар з куркою і сухариками
Ця закуска відноситься до розряду «Пальчики оближеш».
Вам знадобиться:
- куряче філе — 0,2 кг;
- хліб білий — 0,2 кг;
- п’ять помідор сорту черрі;
- 20 салатних листків;
- два зубки часнику;
- сир — 50 гр;
- майонез і сіль за смаком.
Особливості приготування:
- Перед готуванням опустити листя салату в воду на годину.
- Прибрати шкоринку з хліба, а м’якоть порізати на дольки розміру 1х1 см, покласти на деко і трохи підсушити в теплій духовці або на сковороді.
- З часнику зняти шкірку, подрібнити ножем і підсмажити на сковороді в маслі.
- Через 5 хвилин прибрати часник, а разом нього покласти сухарики і прожарювати до золотистого кольору, після чого прибрати зі сковороди і їх.
- М’ясо курки натерти сіллю і обсмажити, потім порізати на шматочки.
- Сир нашаткувати пластинками.
- Листя нарвати на шматочки руками.
- Маленькі помідори розрізати на 4 часточки.
- Всі інгредієнти з’єднати в красивій салатниці. Майонез можна подавати окремо.
Простий рецепт на швидку руку
Приготування цього салату займе у вас всього 20 хвилин.
Список продуктів:
- три курячих жовтка;
- п’ять скибочок білого батона;
- салатні листя — 150 гр;
- один лимон;
- оливкова олія — 30 мл;
- пармезан — 20 гр;
- три зубчики часнику;
- чорний перець, мелений за смаком;
- гірчиця — 8 гр;
- філе птиці — 330 гр;
- Вустерський соус — 10 мл;
- сіль за смаком.
Покрокова інструкція:
- Помити під краном листя салату, насухо протерти і порвати руками на невеликі шматочки.
- М’ясо нарізати порційними кубиками, посипати прянощами з сіллю і пасерувати в оливковій олії 15 хвилин.
- Подрібнити ножем зубчики часнику, обсмажити.
- До них додати скибочки білого хліба без скоринки.
- Сир протерти на тертці.
- Всі продукти помістити в глибоку чашу, зверху полити оливковою олією або лимонним соком.
- Для класичної заправки до салату відваріть яйця і виберіть з них жовтки.
- З’єднайте соус, жовтки, гірчицю, перець і сіль і додайте в салат.
З копченою куркою
Необхідні продукти:
- два копчених окосту;
- один помідор;
- листя салату — 200 гр;
- чотири скибочки багета;
- одне яйце;
- сік половинки лимона;
- зубчик часнику;
- оливкова олія — 15 мл;
- гірчиця — 5 гр;
- сіль за смаком;
- щіпка чорного перцю.
Як приготувати цезар з копченою куркою:
- Робимо сухарики: з часточок багета зрізаємо скоринки, м’якоть ріжемо на невеликі квадратики і підрум’янюємо в духовці.
- Промиті салатні листя рвемо руками на частини.
- Окіст розрізаємо на маленькі кубики.
- Проводимо сир через дрібну тертку.
- Помиті помідори ріжемо часточками.
- Для заправки подрібнюємо в блендері варене яйце, з’єднайте з гірчицею, соком, маслом, приправами з сіллю і подрібненим часником в окремому посуді.
- Всі компоненти з’єднуємо в глибокій салатниці і заправляємо отриманим соусом.
З додаванням квасолі
У цьому рецепт квасоля замінює м’ясо, що дуже сподобається вегетаріанцям.
Базові інгредієнти:
- сім салатних листків;
- сир твердий — 50 гр;
- чашка вареної білої квасолі;
- помідори — 100 гр;
- сушений часник — 3 г;
- цибуля — 50 гр;
- майонез — 50 гр;
- три шматочка білого хліба.
Покрокове приготування:
- Хліб поділити на шматочки і пасерувати на сковороді 3 хвилини з додаванням часнику.
- Порізати ножем промиті листя.
- Помідори дрібно нашаткувати.
- Очищену цибулину нарізати півкільцями.
- Викласти підготовлені продукти в салатну миску, додати до них варену квасолю.
- Налити майонез і перемішати.
- Посипати зверху тертим сиром і покласти сухарики.
Цезар з пекінською капустою і куркою
Список продуктів:
- одна куряча грудка;
- шість дрібних помідорів типу сорту черрі;
- три скибочки хліба;
- капуста — 100 гр;
- два перепелиних яйця;
- сир — 50 гр;
- два зубчики часнику;
- щіпка солі;
- лимонний сік;
- два курячих яйця;
- гірчиця — 8 гр.
Особливості приготування:
- Ріжемо філе соломкою.
- Пасеруємо соломку на сковороді 10 хвилин з додаванням солі.
- Дрібно шаткуємо пекінську капусту.
- Варимо протягом 10 хвилин перепелині яйця.
- Заправка для цезаря робиться так: кип’ятимо воду, в неї опускаємо на одну хвилини курячі яйця і дістаємо їх. Розбиваємо яйця в окрему миску, трохи збиваємо і додаємо до них гірчицю і сік лимона. Змішуємо. Наливаємо оливкову олію і обробляємо в блендері.
- Шматочки білого хліба румяним в духовці, а після обсмажуємо на сковороді.
- Викладаємо в салатницю шматочки капусти, курки і соус. Перемішуємо.
- Додаємо часточки помідорів і тертий сир.
- Викладаємо цю масу на тарілку, обкладаємо половинками перепелиних яєць і посипаємо сухарями.
З заправкою на основі майонезу з анчоусами
Соус може кардинально змінити салат, навіть якщо інгредієнти будуть все ті ж.
Вам знадобиться:
- лимонний сік — 30 мл;
- тертий сир — 40 г;
- олія оливкова — 60 мл;
- два пластику філе анчоуса;
- майонез — 100 гр;
- сіль за смаком;
- щіпка чорного перцю.
Варіант приготування:
- Часник звільнити від лушпиння і розчавити пресом.
- Завантажуємо в блендер майонез, тертий сир, шматочки філе анчоуса, лимонний сік і мелений перець. Включаємо і перемелюємо вміст.
- Поступово ллємо олію, помішуючи масу.
- Додаємо сіль за смаком і ще раз все подрібнюємо. Соус до Цезарю готовий.
- Сам салат робимо по стандартному рецептом.
- В самому кінці з’єднуємо інгредієнти в салатниці, поливаємо соусів, посипаємо тертим сиром і шматочками сухариків. Приємного апетиту!
Як приготувати з креветками?
Вам знадобиться:
- два аркуша зеленого салату;
- пармезан — 50 гр;
- один помідор;
- два часникового зубчики;
- пів лимона;
- пів батона;
- два курячих яйця;
- гірчиця — 4 гр;
- оливкова олія, перець і сіль за смаком.
Як приготувати салат цезар:
- Зварити яйця, і від’єднати жовтки.
- Порізати батон на квадратики.
- Подрібнити будь-яким способом очищений часник і пасерувати на сковороді.
- Додати до нього хліб і посмажити.
- Пасерувати креветки і перекласти на паперову серветку.
- Робимо соус: відправляємо в блендер гірчицю, перець, олія, лимон, жовтки, сіль і подрібнити.
- Порізати помідори на шматочки.
- Нарвати помитий і висушений салат.
- Сир провести через тертку.
- На дно тарілки викласти шматочки листя, полити соусом, посипати сухарями, зверху покласти креветки.
- Полити соусом і обсипати сиром.
З беконом і яйцями
Основні інгредієнти:
- шість шматочків бекону;
- два яйця;
- тертий сир — 50 гр;
- оливкова олія — 40 мл;
- два шматка білого хліба;
- лимонний сік;
- натуральний йогурт — 30 гр;
- качан салату;
- щіпка перцю;
- сіль за смаком.
Тонкощі приготування:
- Порізати шматочками м’якоть хліба і відправити в духову шафу на 4 хвилини.
- З’єднати в загальній посуді масло, йогурт, мелений перець, сік і сіль.
- Підсмажити бекон на сковороді без масла дві хвилини.
- Відварені яйця розділити на чотири часточки.
- Розібрати качан на листя, помити і просушити.
- Покласти в салатницю бекон, салатні листя і часточки яєць.
- Полити соусом інгредієнти, обсипати сухарями і сиром.
З додаванням волоських горіхів
Склад рецепта:
- куряче м’ясо — 100 гр;
- сир — 100 гр;
- хліб першого гатунку — 100 гр;
- пучок зеленого салату;
- колоті горіхи — 100 гр;
- майонез за смаком.
Спосіб приготування:
- Салат помити й поділити руками на акуратні шматочки.
- Сир нашаткувати маленькими квадратиками.
- Порубати горіхи.
- М’ясо зварити і нашаткувати смужками.
- Кубики хліба відправити в духовку на 5 хвилин.
- Змішати всі продукти і полити майонезом.
Дієтичний рецепт приготування
Вам знадобиться:
- зубчик часнику;
- два хлібці;
- половина пучка салату;
- гірчиця Діжонська — 4 гр;
- знежирений йогурт — 100 гр;
- куряча грудка — 0,2 кг;
- пармезан — 40 гр;
- перець і інші приправи за смаком.
Покрокова інструкція:
- Для соусу змішати гірчицю, сіль, йогурт, перець та прянощі.
- Залишити заправку на 15 хвилин.
- Курячу грудку обваляти в суміші перцю і солі і запекти.
- Порізати приготовлене м’ясо на кубики.
- Очистити часник і натерти ними хлібці, які потім розламати на шматочки.
- Салатні листя порвати руками, викласти на них трохи соусу і вистелити ними дно тарілки.
- Зверху покласти курку, хлібці, полити все соусом і покришити тертим пармезаном.
- При подачі салат оформляють зеленню.