Салат цезар з куркою – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Салат цезар дуже популярна, вишукана і смачна закуска. Господині вже давно відійшли від традиційного рецепту, і додають в неї різні продукти на свій смак. Ми пропонуємо варіанти, як приготувати салат цезар з куркою.

Класичний салат цезар з куркою і сухариками

Ця закуска відноситься до розряду «Пальчики оближеш».

Вам знадобиться:

  • куряче філе — 0,2 кг;
  • хліб білий — 0,2 кг;
  • п’ять помідор сорту черрі;
  • 20 салатних листків;
  • два зубки часнику;
  • сир — 50 гр;
  • майонез і сіль за смаком.

Особливості приготування:

  • Перед готуванням опустити листя салату в воду на годину.
  • Прибрати шкоринку з хліба, а м’якоть порізати на дольки розміру 1х1 см, покласти на деко і трохи підсушити в теплій духовці або на сковороді.
  • З часнику зняти шкірку, подрібнити ножем і підсмажити на сковороді в маслі.
  • Через 5 хвилин прибрати часник, а разом нього покласти сухарики і прожарювати до золотистого кольору, після чого прибрати зі сковороди і їх.
  • М’ясо курки натерти сіллю і обсмажити, потім порізати на шматочки.
  • Сир нашаткувати пластинками.
  • Листя нарвати на шматочки руками.
  • Маленькі помідори розрізати на 4 часточки.
  • Всі інгредієнти з’єднати в красивій салатниці. Майонез можна подавати окремо.

Простий рецепт на швидку руку

Приготування цього салату займе у вас всього 20 хвилин.

Список продуктів:

  • три курячих жовтка;
  • п’ять скибочок білого батона;
  • салатні листя — 150 гр;
  • один лимон;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • пармезан — 20 гр;
  • три зубчики часнику;
  • чорний перець, мелений за смаком;
  • гірчиця — 8 гр;
  • філе птиці — 330 гр;
  • Вустерський соус — 10 мл;
  • сіль за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Помити під краном листя салату, насухо протерти і порвати руками на невеликі шматочки.
  • М’ясо нарізати порційними кубиками, посипати прянощами з сіллю і пасерувати в оливковій олії 15 хвилин.
  • Подрібнити ножем зубчики часнику, обсмажити.
  • До них додати скибочки білого хліба без скоринки.
  • Сир протерти на тертці.
  • Всі продукти помістити в глибоку чашу, зверху полити оливковою олією або лимонним соком.
  • Для класичної заправки до салату відваріть яйця і виберіть з них жовтки.
  • З’єднайте соус, жовтки, гірчицю, перець і сіль і додайте в салат.
Дивіться також:  Крабовий салат з рисом – 6 рецептів приготування салату

З копченою куркою

Необхідні продукти:

  • два копчених окосту;
  • один помідор;
  • листя салату — 200 гр;
  • чотири скибочки багета;
  • одне яйце;
  • сік половинки лимона;
  • зубчик часнику;
  • оливкова олія — 15 мл;
  • гірчиця — 5 гр;
  • сіль за смаком;
  • щіпка чорного перцю.

Як приготувати цезар з копченою куркою:

  • Робимо сухарики: з часточок багета зрізаємо скоринки, м’якоть ріжемо на невеликі квадратики і підрум’янюємо в духовці.
  • Промиті салатні листя рвемо руками на частини.
  • Окіст розрізаємо на маленькі кубики.
  • Проводимо сир через дрібну тертку.
  • Помиті помідори ріжемо часточками.
  • Для заправки подрібнюємо в блендері варене яйце, з’єднайте з гірчицею, соком, маслом, приправами з сіллю і подрібненим часником в окремому посуді.
  • Всі компоненти з’єднуємо в глибокій салатниці і заправляємо отриманим соусом.

З додаванням квасолі

У цьому рецепт квасоля замінює м’ясо, що дуже сподобається вегетаріанцям.


Базові інгредієнти:

  • сім салатних листків;
  • сир твердий — 50 гр;
  • чашка вареної білої квасолі;
  • помідори — 100 гр;
  • сушений часник — 3 г;
  • цибуля — 50 гр;
  • майонез — 50 гр;
  • три шматочка білого хліба.

Покрокове приготування:

  • Хліб поділити на шматочки і пасерувати на сковороді 3 хвилини з додаванням часнику.
  • Порізати ножем промиті листя.
  • Помідори дрібно нашаткувати.
  • Очищену цибулину нарізати півкільцями.
  • Викласти підготовлені продукти в салатну миску, додати до них варену квасолю.
  • Налити майонез і перемішати.
  • Посипати зверху тертим сиром і покласти сухарики.

Цезар з пекінською капустою і куркою

Список продуктів:

  • одна куряча грудка;
  • шість дрібних помідорів типу сорту черрі;
  • три скибочки хліба;
  • капуста — 100 гр;
  • два перепелиних яйця;
  • сир — 50 гр;
  • два зубчики часнику;
  • щіпка солі;
  • лимонний сік;
  • два курячих яйця;
  • гірчиця — 8 гр.

Особливості приготування:

  • Ріжемо філе соломкою.
  • Пасеруємо соломку на сковороді 10 хвилин з додаванням солі.
  • Дрібно шаткуємо пекінську капусту.
  • Варимо протягом 10 хвилин перепелині яйця.
  • Заправка для цезаря робиться так: кип’ятимо воду, в неї опускаємо на одну хвилини курячі яйця і дістаємо їх. Розбиваємо яйця в окрему миску, трохи збиваємо і додаємо до них гірчицю і сік лимона. Змішуємо. Наливаємо оливкову олію і обробляємо в блендері.
  • Шматочки білого хліба румяним в духовці, а після обсмажуємо на сковороді.
  • Викладаємо в салатницю шматочки капусти, курки і соус. Перемішуємо.
  • Додаємо часточки помідорів і тертий сир.
  • Викладаємо цю масу на тарілку, обкладаємо половинками перепелиних яєць і посипаємо сухарями.
Дивіться також:  Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів

З заправкою на основі майонезу з анчоусами

Соус може кардинально змінити салат, навіть якщо інгредієнти будуть все ті ж.

Вам знадобиться:

  • лимонний сік — 30 мл;
  • тертий сир — 40 г;
  • олія оливкова — 60 мл;
  • два пластику філе анчоуса;
  • майонез — 100 гр;
  • сіль за смаком;
  • щіпка чорного перцю.

Варіант приготування:

  • Часник звільнити від лушпиння і розчавити пресом.
  • Завантажуємо в блендер майонез, тертий сир, шматочки філе анчоуса, лимонний сік і мелений перець. Включаємо і перемелюємо вміст.
  • Поступово ллємо олію, помішуючи масу.
  • Додаємо сіль за смаком і ще раз все подрібнюємо. Соус до Цезарю готовий.
  • Сам салат робимо по стандартному рецептом.
  • В самому кінці з’єднуємо інгредієнти в салатниці, поливаємо соусів, посипаємо тертим сиром і шматочками сухариків. Приємного апетиту!

Як приготувати з креветками?

Вам знадобиться:

  • два аркуша зеленого салату;
  • пармезан — 50 гр;
  • один помідор;
  • два часникового зубчики;
  • пів лимона;
  • пів батона;
  • два курячих яйця;
  • гірчиця — 4 гр;
  • оливкова олія, перець і сіль за смаком.

Як приготувати салат цезар:

  • Зварити яйця, і від’єднати жовтки.
  • Порізати батон на квадратики.
  • Подрібнити будь-яким способом очищений часник і пасерувати на сковороді.
  • Додати до нього хліб і посмажити.
  • Пасерувати креветки і перекласти на паперову серветку.
  • Робимо соус: відправляємо в блендер гірчицю, перець, олія, лимон, жовтки, сіль і подрібнити.
  • Порізати помідори на шматочки.
  • Нарвати помитий і висушений салат.
  • Сир провести через тертку.
  • На дно тарілки викласти шматочки листя, полити соусом, посипати сухарями, зверху покласти креветки.
  • Полити соусом і обсипати сиром.

З беконом і яйцями

Основні інгредієнти:

  • шість шматочків бекону;
  • два яйця;
  • тертий сир — 50 гр;
  • оливкова олія — 40 мл;
  • два шматка білого хліба;
  • лимонний сік;
  • натуральний йогурт — 30 гр;
  • качан салату;
  • щіпка перцю;
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Салат із моркви і яблука – 7 смачних і корисних рецептів

Тонкощі приготування:

  • Порізати шматочками м’якоть хліба і відправити в духову шафу на 4 хвилини.
  • З’єднати в загальній посуді масло, йогурт, мелений перець, сік і сіль.
  • Підсмажити бекон на сковороді без масла дві хвилини.
  • Відварені яйця розділити на чотири часточки.
  • Розібрати качан на листя, помити і просушити.
  • Покласти в салатницю бекон, салатні листя і часточки яєць.
  • Полити соусом інгредієнти, обсипати сухарями і сиром.

З додаванням волоських горіхів

Склад рецепта:

  • куряче м’ясо — 100 гр;
  • сир — 100 гр;
  • хліб першого гатунку — 100 гр;
  • пучок зеленого салату;
  • колоті горіхи — 100 гр;
  • майонез за смаком.

Спосіб приготування:

  • Салат помити й поділити руками на акуратні шматочки.
  • Сир нашаткувати маленькими квадратиками.
  • Порубати горіхи.
  • М’ясо зварити і нашаткувати смужками.
  • Кубики хліба відправити в духовку на 5 хвилин.
  • Змішати всі продукти і полити майонезом.

Дієтичний рецепт приготування

Вам знадобиться:

  • зубчик часнику;
  • два хлібці;
  • половина пучка салату;
  • гірчиця Діжонська — 4 гр;
  • знежирений йогурт — 100 гр;
  • куряча грудка — 0,2 кг;
  • пармезан — 40 гр;
  • перець і інші приправи за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Для соусу змішати гірчицю, сіль, йогурт, перець та прянощі.
  • Залишити заправку на 15 хвилин.
  • Курячу грудку обваляти в суміші перцю і солі і запекти.
  • Порізати приготовлене м’ясо на кубики.
  • Очистити часник і натерти ними хлібці, які потім розламати на шматочки.
  • Салатні листя порвати руками, викласти на них трохи соусу і вистелити ними дно тарілки.
  • Зверху покласти курку, хлібці, полити все соусом і покришити тертим пармезаном.
  • При подачі салат оформляють зеленню.
Прокрутка до верху