Для святкового столу і в якості закуски на обід підійде салат з консервованими ананасами. Цікаве поєднання солодкого соковитого ананаса і пряної курки, шинки, грибів, різних овочів створює неповторний смак, а крім того, такий салат дуже красиво виглядає на столі.
Салат з консервованими ананасами і курячою грудкою
Необхідні продукти:
- дві часникові часточки;
- філе грудки курки – 3 шт.;
- два плавлених сирка;
- ананаси – 1 консервна банка;
- три яйця.
Як готується салат з ананасами і курячою грудкою:
- Готове філе курячої грудки в каструлі варимо до м’якості. Чекаємо, поки воно охолоне, і шаткуємо дрібними кубиками.
- Якщо ананаси у банку у вигляді кілець, то наріжте їх на шматочки.
- Паралельно варимо курячі яйця і подрібнюємо їх ножем.
- Сирки перетираємо на тертці і викладаємо в салатницю, додаємо інші порізані продукти.
- Кришимо зверху дрібно порізаний часник, заливаємо майонезом і змішуємо.
Пісний рецепт закуски
Вам знадобиться:
- кукурудза – 1 консервна банка;
- пісний майонез або соєвий соус – за смаком;
- два болгарських перцю;
- банку ананасів;
- житні сухарі – 100 г;
- полвилка пекінської капусти.
Готуємо пісний салат з ананасами:
- Промиваємо качан пекінської капусти і дрібно шаткуємо.
- Відкриваємо банки з ананасами і кукурудзою, прибираємо сік.
- Соломкою ріжемо очищені болгарські перці.
- З’єднайте підготовлені інгредієнти в глибокій ємності, насипаємо сухарики, додаємо пісну заправку і добре перемішуємо. Приємного апетиту!
Салат з ананасами і крабовими паличками
Склад рецепта:
- огірки – 0,3 кг;
- майонез – 100 г;
- крабові палички – 0,3 кг;
- три яйця;
- консервована кукурудза – 290 г;
- ананаси – 300 р.
Поетапне приготування:
- Опускаємо в каструльку з водою курячі яйця і варимо їх протягом 10 хвилин.
- Зливаємо сироп з банки ананасів і з кукурудзи. Ріжемо колечка фрукта на шматочки.
- Якщо у огірків товста шкіра – зрізаємо ножем. М’якоть дрібно кришимо.
- Дістаємо крабові палички з холодильника і також подрібнюємо на кубики.
- Знімаємо з шкаралупу яєць і дрібно шаткуємо їх.
- Викладаємо в салатницю кукурудзу, огірки, яйця, ананаси, крабові палички, додаємо необхідну кількість майонезу і перемішуємо всю масу.
Вийшла дуже легка і смачна закуска.
Фруктовий салат з консервованими ананасами
Такий салат послужить прекрасною легкою закускою на сніданок або вечерю.
Компоненти рецепту:
- яблуко – 1 шт.;
- банан – 1 шт.;
- йогурт фруктовий – 50 мл;
- виноград зелений – 150 г;
- ананаси в консервній банці – 400 г;
- апельсин – 1 шт.
Покрокова інструкція:
- Розрізати помытое яблуко на четвертинки, прибрати центральну тверду частину яблука і насіння. М’якоть покришити кубиками і скласти в салатницю.
- З апельсина прибрати скоринку, соковиту м’якоть нашаткувати на дольки і додати до шматочків яблука. Сік, який витік з апельсина, теж злити до нарізаних фруктів.
- Очищений банан порізати на кружечки, кожну виноградину розділити на дві половини і перекласти в салатницю.
- Викласти з банки шматочки ананаса і вилити сік.
- Залишилося додати в миску фруктовий йогурт, перемішати всі інгредієнти і залишити готове блюдо в холодильнику.
Через годину можна насолоджуватися його приємним, насиченим смаком.
Салат з ананасами та кукурудзою
Найкраще смак ананаса поєднується зі смаком вареної або копченої курки і кукурудзи.
Що потрібно взяти:
- майонез – за смаком;
- шматок сиру – 0,2 кг;
- кукурудза – 1 консервна банка;
- варене філе курки – 0,4 кг;
- ананаси – 1 консервна банка;
- сіль з перцем – за смаком;
- курячі яйця – 3 шт.;
- пучок зелені петрушки.
Як приготувати смачний салат:
- Заздалегідь відварене м’ясо курки шаткуємо на дрібні кубики.
- Виймаємо з банки ананаси. Якщо вони заготовлені у вигляді кілець, кожне розрізаємо на кілька шматочків.
- Два варених яйця дрібно кришимо ножем, з третього виймаємо жовток (нам необхідно, щоб він був цілий), а білок подрібнюємо в крихту і додаємо до решти продуктів.
- Промиту зелень шаткуємо подрібніше, шматок сиру обробляємо на тертці.
- Перемішуємо інгредієнти в просторій мисці, додавши попередньо майонез, чорний перець і сіль.
- На 2 години закриваємо ласощі в холодильнику, щоб воно просочилося. Приємного апетиту!
З копченою куркою
Склад рецепта:
- одна головка цибулі;
- банку ананасів;
- майонез – 35 г;
- курка копчена – 0,3 кг;
- банку кукурудзи.
Поетапне приготування:
- Кільця ананаса і копчену курку ріжемо невеликими кубиками.
- Викладаємо підготовлені продукти в красиву салатницю і зсипаємо туди дрібно нашатковану цибулину.
- Відкриваємо банку з кукурудзою, видаляємо сік, а саму кукурудзу висипаємо до решти продуктів.
- Залишилося налити майонез і змішати інгредієнти.
Салат з консервованими ананасами і креветками
Список продуктів:
- лимонний сік – 10 мл;
- шматочок сиру – 90 г;
- креветки – 0,25 кг;
- майонез – 20 г;
- ананаси – 200 г;
- пучок свіжої петрушки;
- два яйця;
- щіпка солі.
Зверніть увагу, відварені чи креветки, або заморожені сирими. У першому випадку достатньо лише занурити перед використанням у теплу воду. У другому – доведеться відварювати.
Готуємо закуску з шматочками ананаса:
- Ставимо ємність з водою на вогонь, додаємо сіль і чекаємо закипання. Підготовлені креветки промиваємо в друшляку і, коли вода закипить, кидаємо в каструлю.
- Варимо їх після повторного закипання 7 – 10 хвилин.
- Якщо креветки занадто великі, то зварене м’ясо розріжте на кілька шматочків.
- Паралельно варимо курячі яйця протягом 10 хвилин.
- Очищаємо охолоджені яйця від шкаралупи і кришимо ножем.
- Колечка консервованих ананасів подрібнюємо, нарізаючи їх кубиками.
- Твердий сорт сиру пропускаємо через тертку з великими отворами.
- Пучок петрушки миємо під краном і кришимо гострим ножем.
- Всі подрібнені інгредієнти перемішуємо в глибокій салатниці, наливаємо лимонний сік з майонезом і подаємо на стіл.
Щоб закуска виглядала красивіше, кладемо в миску часточки лимона або гілочку петрушки.
Як зробити з печерицями
Що потрібно взяти:
- куряче м’ясо – 0,3 кг;
- сир твердого виду – 150 г;
- цибулини – 90 г;
- ананаси – 0,25 кг;
- сіль за смаком;
- печериці – 0,2 кг;
- натуральний йогурт без добавок – 60 г;
- чорний перець.
Алгоритм дій:
- У різних ємностях варимо до м’якості м’ясо курки і яйця.
- Остуджуємо продукти, м’ясо розбираємо по волокнах, яйця позбавляємо від шкаралупи і подрібнюємо в крихту.
- Мариновані гриби виймаємо з банки, промиваємо від маринаду і шаткуємо кубиками.
- Ананаси подрібнюємо і складаємо в салатницю. До них додаємо нарізані компоненти і засипаємо подрібненим на тертці сиром.
- Залишилося насипати перець з сіллю і залити це пишність йогуртом.
- Перемішуємо страва і відразу ставимо на стіл. Приємного апетиту!
Ситний салатик з шинкою
Необхідні продукти:
- волоські горіхи – 35 г;
- яйце – 4 шт.;
- кукурудза в банку – 1 шт.;
- майонез – 250 г;
- ананаси в банку – 1 шт.;
- шинка – 0,3 кг;
- один помідор.
Готуємо покроково:
- Даний варіант страви викладаємо шарами, щоб воно виглядало по-святковому.
- Першим поруч йде шинка, нашаткована у формі соломки.
- Другим шаром викладаємо шматочки нарізаного ананаса.
- Третій ряд – трохи майонезу.
- Четвертим шаром додаємо кукурудзу, попередньо злив сік з банки.
- П’ятий ряд – подрібнені на тертці варені яйця. Заливаємо його майонезом.
- Шостим шаром викладаємо покришений на кубики свіжий помідор.
- Довершують салат поколотые на шматочки волоські горіхи.
- Закриваємо закуску в холодильнику на 2 години і насолоджуємося її прекрасним смаком. Приємного апетиту!
Серед всього розмаїття смаків, салат з додаванням ананасів завжди виявляється кращим рішенням. Цей плід соковитий, ніжний, володіє пікантною солодкістю, але при цьому цілком органічно поєднується з копченостями, будь-яким м’ясом і навіть з гострими інгредієнтами. Пробуйте, і вам обов’язково сподобається!