М’який нейтральний смак авокадо чудово комбінує з більшістю продуктів. З цього корисного фрукта роблять безліч вишуканих закусок. Серед них салат з авокадо і крабовими паличками.
Проста закуска
Приготуємо просту і поживну закуску, в якій ідеально поєднуються всі компоненти:
- авокадо (Персея американська, алігаторова груша);
- сік лимона;
- м’ясо краба (пачка);
- половина цибулини;
- трохи майонезного соусу.
Робимо закуску наступним чином:
- Розрізаємо плід вздовж і витягуємо кісточку.
- М’якоть фрукта нарізаємо кубиками, але не надто мельчим.
- Збризкуємо фрукт лимонним соком.
- Дрібно шаткуємо цибулю.
- Подрібнюємо крабове м’ясо на кубики.
- Все змішуємо в майонезі.
- Присмачую крупинками солі і перцем.
Замість майонезного соусу можна взяти сметану.
З додаванням кукурудзи
Соковита кукурудза ідеально вписується в закуску з авокадо.
Для приготування беруть наступні продукти:
- 195 грамів м’яса краба у вигляді палиць;
- плід Персії американської;
- 25 грам білого цибулі;
- 220 грам кукурудзи баночною;
- майонезний соус;
- кріп.
Робимо салат таким чином:
- Очищаємо фрукт і витягуємо кісточку.
- Нарізаємо фруктову м’якоть кубиками.
- Цибулину і палички шаткуємо квадратиками.
- Все змішуємо в салатник і висипаємо кукурудзу з банки.
- Солимо, і розподіляємо майонез, помішуючи ложкою.
Перед подачею кладемо зверху гілочки кропу.
Готуємо з помідорами
Досить швидко можна зробити смачний салат з авокадо і томатами.
Він підходить для повсякденного столу і робиться з певних складових:
- два плода Персеи американської;
- 240 грам крабових паличок;
- свіжа петрушка;
- зелений цибулька;
- 210 грам томатів;
- два огірка;
- майонез.
Поетапний рецепт:
- М’ясо краба нарізаємо середніми шматочками.
- Авокадо розрізаємо навпіл і усуваємо кісточку.
- Нарізаємо м’якоть квадратиками.
- Зеленці моєму і формуємо з них кубики з допомогою ножа.
- Зелень промиваємо і не крупно шаткуємо.
- Помідори нарізаємо тонкими часточками.
- Рубаємо цибулю кільцями.
- Всі складові змішуємо між собою в мисці.
- Додаємо соус і сіль.
Для гостроти можна додати трохи стручкового перцю.
Салат з авокадо, крабовими паличками і огірком
Цей варіант закуски прийнято подавати в тарталетках. Ніжні складові в поєднанні зі свіжістю зеленцов не залишать байдужим нікого.
Необхідні компоненти:
- 0,2 кг крабових паличок;
- 190 грам свіжого огірка;
- 70 грам сирного сиру;
- 20 мілілітрів соку лимона;
- 6-8 тарталеток;
- кінза;
- 25 мілілітрів майонезу;
- Персея американська (штука).
Готуємо вишукану закуску:
- Авокадо розрізаємо на дві частини і витягаємо з нього м’якоть.
- Розминаємо її виделкою до пюреобразного стану і збризкуємо цитрусовим соком.
- Палички не крупно нарізаємо і додаємо до пюре.
- Зеленець без шкірки натираємо на великому перерізі.
- Змішуємо в салатнику огірок, фруктове пюре з паличками і сирний сир.
- Додаємо підсолену заправку. Перемішуємо ложкою.
- Викладаємо порції закуски в тарталетки і прикрашаємо зеленню.
Замість тарталеток можна використовувати човники, вирізані з аллигаторовой груші.
Закуска з грибами
Дивно смачним виходить салат з авокадо і грибочками.
Для нього знадобиться:
- плід Персеи американської;
- 200 грам маринованих шампіньйонів;
- цибульна головка;
- 170 грам крабових паличок;
- чотири листи салату;
- лимонний сік;
- чотири столові ложки майонезу.
Готуємо грибну закуску з фруктом:
- Палички краба шаткуємо вздовж соломкою, а потім – навпіл.
- Гриби нарізаємо тонкими скибочками, а цибулю – півкільцями.
- Персеєві очищаємо від шкірки і видаляємо кісточку. М’якоть перетворюємо з допомогою ножа в кубики і присмачую лимонним соком.
- Перемішуємо всі продукти, солимо, перчимо і заправляємо майонезом.
Викладаємо закуску порційно на салатні листи.
З пекінською капустою
Пекінська капуста добре поєднується з молоком і м’ясом краба. Після заправки вона ставиться м’якою і соковитою.
Готуємо закуску з наступних компонентів:
- 250 грам китайської капусти;
- 140 грам крабових паличок;
- плід Персеи американської;
- банку консервованої кукурудзи;
- свіжий плоди огірка;
- майонез.
Поетапні дії:
- Шаткуємо капусту кільцями.
- Огірок подрібнюємо соломкою.
- Авокадо ріжемо кубиками.
- Змішуємо нарізки і додаємо кукурудзу.
- Присмачую сіллю і заправляємо майонезом.
Не варто класти багато майонезного соусу, капуста пустить свій сік.
З грушею
Для такого рецепта беремо певні компоненти:
- плід Персеи американської;
- одна груша;
- 6-8 крабових паличок;
- великий плоди огірка;
- 100 грам сирного продукту;
- кріп;
- 2 часникового зубчики;
- лимонний сік;
- масло оливи.
Готуємо страву поетапно:
- Грушу очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою.
- Огірок миємо й розрізаємо брусочками.
- Палички краба режим на кружечки і розпускаємо на спіральки.
- Сир нарізаємо кубиками великих розмірів і висипаємо в миску, додавши попередні інгредієнти.
- Аллигаторову грушу чистимо й нарізаємо кружечками. Викладаємо на салат.
- Для заправки змішуємо масло оливи і сік лимона. Додаємо кріп і пресований часник.
- Поливаємо продукти отриманою сумішшю.
Сильно перемішувати продукти не потрібно.
З малосоленой рибою
Любителям суші обов’язково сподобається наступний рецепт.
Для нього знадобиться:
- половина плоду Персеи американської;
- половина пачки крабових паличок;
- огірок;
- зелена цибуля;
- 200 грам слабосоленої форелі;
- трохи майонезу.
Рецепт з червоною рибкою:
- М’якоть фрукта ріжемо середніми кубиками.
- Цибулю шаткуємо квадратиками.
- Огірок подрібнюємо на кубики, крабові палички – на колечка.
- Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
- Червону рибу ріжемо на шматочки за допомогою ножа або розбираємо руками.
- Вливаємо майонез і розмішуємо.
Пригощаємо гостей відразу ж після приготування.
З додаванням яєць
Невигадлива закуска доведеться по душі багатьом дітям і дорослим.
У ній представлені такі продукти:
- 190 грам паличок з краба;
- три варених жовтка і білка;
- плід Персеи американської;
- 115 грам сиру;
- два зеленця огірка
- 45 мілілітрів майонезного соусу.
Робимо салат з авокадо, яйцем і крабовими паличками:
- Сирний продукт трьом на великому перерізі.
- Жовтки і білки подрібнюємо на тертці.
- Огірки розрізаємо на тонкі брусочки.
- Виймаємо м’якоть фрукта і перетворюємо на соломку.
- Нарізку викладаємо по шарах, починаючи з фруктового плода.
- Потім чергу яєць, після – паличок.
- Наступний рівень – огіркова соломка, далі – сирна.
- Всі рівні промазуємо майонезним соусом.
Поверхня змащуємо соусом і прикрашаємо оливками або квіткою з огірка.