Приготуйте салат з авокадо і куркою, і він стане найкращою стравою на вашому столі. А зробити його ще більш смачним і цікавим можна за допомогою додаткових інгредієнтів.
Простий салат з авокадо і куркою
Необхідні продукти:
- 0,3 кг курячого філе;
- салат свіжий;
- авокадо – одна штука;
- спеції за смаком;
- кілька помідорів черрі.
Процес приготування:
- М’ясо відварюємо до готовності, і коли воно охолоне, нарізаємо на невеликі кубики.
- З авокадо видаляємо шкірку і кісточки, а м’якоть подрібнюємо на шматочки.
- На тарілку викладаємо листя салату, порвані руками, зверху розподіляємо курятину і авокадо, присипаємо всі обраними спеціями. За бажанням можна покласти в готову страву трохи майонезу.
З додаванням помідорів
Салат з додаванням помідорів виходить соковитим і ароматним.
Необхідні продукти:
- 0,25 кг помідор;
- три ложки лимонного соку;
- спеції, зелень і майонез на свій смак;
- 300 г філе курки;
- два авокадо.
Віддайте перевагу помідорів з щільною м’якоттю, які не дадуть занадто багато соку.
Процес приготування:
- Філе відправляємо варитися. Тримаємо м’ясо приблизно 20 хвилин після початку кипіння води. Потім нарізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо в салатницю.
- Туди ж додаємо подрібнені кубиками помідори.
- Авокадо звільняємо від шкірки, видаляємо кісточку і нарізаємо так само, як і томати.
- З’єднуємо фруктову нарізку з лимонним соком, а потім і з іншими складовими страви. Заправляємо салат спеціями і майонезом.
Закуска з огірками
Салат з авокадо, куркою і огірком – ще один варіант приготування цього незвичайного страви. Готується він шарами і виходить досить легким.
Необхідні продукти:
- один огірок;
- ложка оливкової олії;
- 100 грам натурального йогурту;
- ч. л. лимонного соку;
- спеції на свій смак;
- 0,3 кг курячого філе;
- один авокадо.
Процес приготування:
- Йогурт з’єднуємо зі спеціями (наприклад, сіллю і перцем) і перемішуємо – це буде заправка.
- Курку відварюємо до готовності і нарізаємо на кубики, коли вона повністю охолоне.
- З авокадо знімаємо шкірку, виймаємо кісточки, а м’якоть подрібнюємо і відразу ж змішуємо з лимонним соком, щоб фруктові шматочки не потемніли.
- Огірок перетираємо і віджимаємо, щоб пішла зайва рідина.
- Приготовану заправку ділимо на дві частини, однією покриваємо курку, а інший – авокадо.
- В блюдо першим шаром поміщаємо фрукти, а потім курку і огірок. Прикрасити салат можна шматочками лайма або зеленню.
Салат з авокадо і копченою куркою
Необхідні продукти:
- два яйця;
- зелень;
- 30 грам сиру Фета;
- ложка гірчиці;
- одне авокадо;
- два помідора;
- одне копчене філе курки;
- свіжий салат;
- ложка оливкової олії;
- три ложки винного оцту.
Процес приготування:
- Яйця відварюємо до стану «круто», на це буде потрібно приблизно 10 хвилин. Повністю охолодити їх і нарізаємо кубиками.
- Філе подрібнюємо аналогічно. Так само нарізаємо і авокадо, яке заздалегідь звільняємо від шкірки і кісточки.
- Помідори добре промиваємо, перетворюємо на кубики того ж розміру, що і інші інгредієнти.
- В блюдо для подачі поміщаємо порваний руками салат, а зверху розподіляємо всі інші підготовлені інгредієнти.
- Змішуємо вказану кількість сиру з оцтом, гірчицею і маслом, приправляємо отриманий склад спеціями і цієї заливкою заправляємо салат.
Рецепт з ананасами
Необхідні продукти:
- чотири кільця консервованих ананасів;
- один авокадо;
- ложка рослинної або оливкової олії;
- куряче філе – одна штука;
- спеції на свій смак;
- близько 40 грам Пармезану.
Процес приготування:
- З авокадо знімаємо шкірку і кісточку, нарізаємо плід кубиками. Таким же чином подрібнюємо ананас.
- Куряче філе відварюємо до готовності або беремо копчене. Перетворюємо м’ясо на шматочки, зручні для вживання.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти з тертим сиром і приправляємо обраним маслом. За смаком можна додати якихось спецій.
Теплий салат з куркою, авокадо і руколою
Необхідні продукти:
- ложка оливкової олії;
- маринад для гриля;
- ч. л. кунжуту;
- одне авокадо;
- одне куряче філе.
Процес приготування:
- Курятину промиваємо, видаляємо з неї все зайве і нарізаємо на кубики. Покриваємо їх маринадом і даємо настоятися приблизно 30 хвилин. Після цього викладаємо м’ясо на гарячу сковороду і обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
- Авокадо очищаємо, прибираємо з нього кісточку і ріжемо м’якоть на невеликі шматочки. Змішуємо їх з м’ясом і руколою, приправляємо кунжутом і подаємо.
Незвичайний варіант з мандаринами
Необхідні продукти:
- ложка рисового оцту;
- дві ложки насіння (попередньо очищених);
- спеції на свій смак;
- два стебла селери;
- одна невелика червона цибулина;
- щіпка цукру;
- половина склянки оливкової олії;
- два мандарина;
- 0,4 кг курячого філе;
- два авокадо;
- зелену цибулю.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо гірчицю, олію, оцет, цукор і спеції за власним смаком. Ретельно все збиваємо і поки відставляємо отриманий склад в сторону на деякий час.
- Готуємо салатницю, у неї відправляємо куряче філе, яке заздалегідь треба відварити до готовності, остудити і нарізали на невеликі шматочки. Стежте за часом варіння м’яса. Щоб філе залишилося ніжним і соковитим, його не можна тримати в окропі більше чверті години.
- Свіжий зелений лук і селеру промиваємо, нарізаємо, як більше подобається.
- Очищаємо мандарини від шкірки, ріжемо і змішуємо з іншими підготовленими складовими. Заправляємо салат приготовленим на самому початку соусом.
- Останній етап. Перед самою подачею блюдо додаємо авокадо, яке попередньо звільняємо від шкірки і кісточки і нарізаємо скибочками.
Як зробити з сиром
Необхідні продукти:
- один огірок і одне авокадо;
- 300 грам курячого філе;
- два зубки часнику;
- спеції та зелень на свій смак;
- 50 грам Фети або бринзи;
- шість ложок оливкової олії;
- ложка оцту.
Процес приготування:
- Курку промиваємо, очищаємо від жиру і плівок, ставимо варитися приблизно на 20 хвилин у злегка підсоленій воді. Після цього даємо їй охолонути й нарізаємо на невеликі шматочки.
- З авокадо знімаємо шкірку і кісточку, теж нарізаємо його на кубики.
- Готуємо блюдо для салату. Першим шаром відправляємо туди помитий і нарізаний огірок, а потім і авокадо.
- Поверх цих інгредієнтів кладемо куряче м’ясо, шматочки обраного сиру і дрібно нарізану зелень.
- З’єднайте пропущений через часник, оцет і оливкове масло, добре перемішайте і цією сумішшю залийте блюдо. Сіль не додавайте, оскільки сир і так солоний.
Салат з куркою, квасолею і авокадо
Необхідні продукти:
- близько 100 грам консервованої квасолі;
- одне авокадо середнього розміру;
- 0,2 кг курячого філе;
- дві ч. л. оливкової олії;
- ч. л. гострого соусу Табаско (за смаком);
- два грами червоного меленого перцю;
- 10 грам мигдалю.
Процес приготування:
- М’ясо відправляємо варитися приблизно на 20 хвилин в окріп, не забувши трохи посолити. Після охолодження нарізаємо його на кубики.
- З квасолі видалити зайву рідину. Можна трохи промити її під прохолодною водою, щоб вона стала не такою клейкої.
- Фрукт очищаємо, прибираємо з нього кісточки, а м’якоть нарізаємо на квадратики і змішуємо між собою всі подрібнені складові.
- З’єднуємо вказану кількість масла з мигдалем і перцем, пробуємо. Можна залишити так, а можна додати ще Табаско, але тоді соус вийде досить гострим. Цією сумішшю заправити салат і подавайте.
Салат з авокадо – це завжди яскраве і незвичайне блюдо, яке обов’язково сподобається не тільки любителям екзотичного фрукта, але і всім поціновувачам смачної і корисної їжі.