Салат з авокадо і куркою – 9 рецептів

Приготуйте салат з авокадо і куркою, і він стане найкращою стравою на вашому столі. А зробити його ще більш смачним і цікавим можна за допомогою додаткових інгредієнтів.

Простий салат з авокадо і куркою

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг курячого філе;
  • салат свіжий;
  • авокадо – одна штука;
  • спеції за смаком;
  • кілька помідорів черрі.

Процес приготування:

  • М’ясо відварюємо до готовності, і коли воно охолоне, нарізаємо на невеликі кубики.
  • З авокадо видаляємо шкірку і кісточки, а м’якоть подрібнюємо на шматочки.
  • На тарілку викладаємо листя салату, порвані руками, зверху розподіляємо курятину і авокадо, присипаємо всі обраними спеціями. За бажанням можна покласти в готову страву трохи майонезу.

З додаванням помідорів

Салат з додаванням помідорів виходить соковитим і ароматним.

Необхідні продукти:

  • 0,25 кг помідор;
  • три ложки лимонного соку;
  • спеції, зелень і майонез на свій смак;
  • 300 г філе курки;
  • два авокадо.

Віддайте перевагу помідорів з щільною м’якоттю, які не дадуть занадто багато соку.

Процес приготування:

  • Філе відправляємо варитися. Тримаємо м’ясо приблизно 20 хвилин після початку кипіння води. Потім нарізаємо його на невеликі шматочки і викладаємо в салатницю.
  • Туди ж додаємо подрібнені кубиками помідори.
  • Авокадо звільняємо від шкірки, видаляємо кісточку і нарізаємо так само, як і томати.
  • З’єднуємо фруктову нарізку з лимонним соком, а потім і з іншими складовими страви. Заправляємо салат спеціями і майонезом.

Закуска з огірками

Салат з авокадо, куркою і огірком – ще один варіант приготування цього незвичайного страви. Готується він шарами і виходить досить легким.

Необхідні продукти:

  • один огірок;
  • ложка оливкової олії;
  • 100 грам натурального йогурту;
  • ч. л. лимонного соку;
  • спеції на свій смак;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • один авокадо.

Процес приготування:

  • Йогурт з’єднуємо зі спеціями (наприклад, сіллю і перцем) і перемішуємо – це буде заправка.
  • Курку відварюємо до готовності і нарізаємо на кубики, коли вона повністю охолоне.
  • З авокадо знімаємо шкірку, виймаємо кісточки, а м’якоть подрібнюємо і відразу ж змішуємо з лимонним соком, щоб фруктові шматочки не потемніли.
  • Огірок перетираємо і віджимаємо, щоб пішла зайва рідина.
  • Приготовану заправку ділимо на дві частини, однією покриваємо курку, а інший – авокадо.
  • В блюдо першим шаром поміщаємо фрукти, а потім курку і огірок. Прикрасити салат можна шматочками лайма або зеленню.
Дивіться також:  Салат «Чоловічі мрії» – 9 покрокових рецептів

Салат з авокадо і копченою куркою

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • зелень;
  • 30 грам сиру Фета;
  • ложка гірчиці;
  • одне авокадо;
  • два помідора;
  • одне копчене філе курки;
  • свіжий салат;
  • ложка оливкової олії;
  • три ложки винного оцту.

Процес приготування:

  • Яйця відварюємо до стану «круто», на це буде потрібно приблизно 10 хвилин. Повністю охолодити їх і нарізаємо кубиками.
  • Філе подрібнюємо аналогічно. Так само нарізаємо і авокадо, яке заздалегідь звільняємо від шкірки і кісточки.
  • Помідори добре промиваємо, перетворюємо на кубики того ж розміру, що і інші інгредієнти.
  • В блюдо для подачі поміщаємо порваний руками салат, а зверху розподіляємо всі інші підготовлені інгредієнти.
  • Змішуємо вказану кількість сиру з оцтом, гірчицею і маслом, приправляємо отриманий склад спеціями і цієї заливкою заправляємо салат.

Рецепт з ананасами

Необхідні продукти:

  • чотири кільця консервованих ананасів;
  • один авокадо;
  • ложка рослинної або оливкової олії;
  • куряче філе – одна штука;
  • спеції на свій смак;
  • близько 40 грам Пармезану.

Процес приготування:

  • З авокадо знімаємо шкірку і кісточку, нарізаємо плід кубиками. Таким же чином подрібнюємо ананас.
  • Куряче філе відварюємо до готовності або беремо копчене. Перетворюємо м’ясо на шматочки, зручні для вживання.
  • Змішуємо підготовлені інгредієнти з тертим сиром і приправляємо обраним маслом. За смаком можна додати якихось спецій.

Теплий салат з куркою, авокадо і руколою

Необхідні продукти:

  • ложка оливкової олії;
  • маринад для гриля;
  • ч. л. кунжуту;
  • одне авокадо;
  • одне куряче філе.

Процес приготування:

  • Курятину промиваємо, видаляємо з неї все зайве і нарізаємо на кубики. Покриваємо їх маринадом і даємо настоятися приблизно 30 хвилин. Після цього викладаємо м’ясо на гарячу сковороду і обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
  • Авокадо очищаємо, прибираємо з нього кісточку і ріжемо м’якоть на невеликі шматочки. Змішуємо їх з м’ясом і руколою, приправляємо кунжутом і подаємо.
Дивіться також:  Салат Парус – 9 рецептів приготування

Незвичайний варіант з мандаринами

Необхідні продукти:

  • ложка рисового оцту;
  • дві ложки насіння (попередньо очищених);
  • спеції на свій смак;
  • два стебла селери;
  • одна невелика червона цибулина;
  • щіпка цукру;
  • половина склянки оливкової олії;
  • два мандарина;
  • 0,4 кг курячого філе;
  • два авокадо;
  • зелену цибулю.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо гірчицю, олію, оцет, цукор і спеції за власним смаком. Ретельно все збиваємо і поки відставляємо отриманий склад в сторону на деякий час.
  • Готуємо салатницю, у неї відправляємо куряче філе, яке заздалегідь треба відварити до готовності, остудити і нарізали на невеликі шматочки. Стежте за часом варіння м’яса. Щоб філе залишилося ніжним і соковитим, його не можна тримати в окропі більше чверті години.
  • Свіжий зелений лук і селеру промиваємо, нарізаємо, як більше подобається.
  • Очищаємо мандарини від шкірки, ріжемо і змішуємо з іншими підготовленими складовими. Заправляємо салат приготовленим на самому початку соусом.
  • Останній етап. Перед самою подачею блюдо додаємо авокадо, яке попередньо звільняємо від шкірки і кісточки і нарізаємо скибочками.

Як зробити з сиром

Необхідні продукти:

  • один огірок і одне авокадо;
  • 300 грам курячого філе;
  • два зубки часнику;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • 50 грам Фети або бринзи;
  • шість ложок оливкової олії;
  • ложка оцту.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, очищаємо від жиру і плівок, ставимо варитися приблизно на 20 хвилин у злегка підсоленій воді. Після цього даємо їй охолонути й нарізаємо на невеликі шматочки.
  • З авокадо знімаємо шкірку і кісточку, теж нарізаємо його на кубики.
  • Готуємо блюдо для салату. Першим шаром відправляємо туди помитий і нарізаний огірок, а потім і авокадо.
  • Поверх цих інгредієнтів кладемо куряче м’ясо, шматочки обраного сиру і дрібно нарізану зелень.
  • З’єднайте пропущений через часник, оцет і оливкове масло, добре перемішайте і цією сумішшю залийте блюдо. Сіль не додавайте, оскільки сир і так солоний.
Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Салат з куркою, квасолею і авокадо

Необхідні продукти:

  • близько 100 грам консервованої квасолі;
  • одне авокадо середнього розміру;
  • 0,2 кг курячого філе;
  • дві ч. л. оливкової олії;
  • ч. л. гострого соусу Табаско (за смаком);
  • два грами червоного меленого перцю;
  • 10 грам мигдалю.

Процес приготування:

  • М’ясо відправляємо варитися приблизно на 20 хвилин в окріп, не забувши трохи посолити. Після охолодження нарізаємо його на кубики.
  • З квасолі видалити зайву рідину. Можна трохи промити її під прохолодною водою, щоб вона стала не такою клейкої.
  • Фрукт очищаємо, прибираємо з нього кісточки, а м’якоть нарізаємо на квадратики і змішуємо між собою всі подрібнені складові.
  • З’єднуємо вказану кількість масла з мигдалем і перцем, пробуємо. Можна залишити так, а можна додати ще Табаско, але тоді соус вийде досить гострим. Цією сумішшю заправити салат і подавайте.

Салат з авокадо – це завжди яскраве і незвичайне блюдо, яке обов’язково сподобається не тільки любителям екзотичного фрукта, але і всім поціновувачам смачної і корисної їжі.

Прокрутка до верху