Легенький салат з авокадо і огірком – прекрасна ідея перекусу на час дієти. Підійде він і для звичного повсякденного меню, наприклад, в якості доповнення до м’ясного або рибного основного блюда. Додати закуски ситність допоможуть такі інгредієнти, як консервований тунець, морепродукти, сир, куряче м’ясо та інші.
Класичний салат з авокадо і огірком
Компоненти:
- стиглий плід авокадо – 2 шт.;
- зварені яйця – 4 шт.;
- середній огірок – 2 шт.;
- підсолений йогурт – використовуємо в якості заправки.
Готувати будемо так:
- Щоб приготувати закуску з авокадо, огірком і яйцем, першим ділом потрібно подрібнити заявлені інгредієнти.
- Варені яйця потрібно очистити та порізати дуже дрібними кубиками.
- Таким же чином підготувати інші інгредієнти. Авокадо перед нарізкою позбавити від шкірки і кісточки, огірки – від щільної шкірки.
- Все змішати, заправити несолодким йогуртом.
Подати частування з тостами або грінками.
З консервованим тунцем
Компоненти:
- риба у власному соку – 420 – 450 г;
- огірок – 1 шт.;
- плід авокадо – 3 шт (середніх);
- червоний цибуля – головка;
- кінза – невеликий пучок;
- сік лайма – 2 дес. л.;
- масло оливи – 2 дес. л.;
- морська сіль – 1 ч. л.;
- перемелений перець.
Приготування:
- Злити рідину з банки з рибою. М’якоть порізати шматочками.
- З авокадо видалити шкірку, вийняти кісточку. М’яку частину порізати шматочками. Плоди обов’язково повинні бути м’якими, щоб салат вийшов ніжним і смачним.
- Огірок разом зі шкіркою порізати половинками кружечків.
- Дуже тонко нарізати червоний лук. Порубати промиту і обсушену кінзу.
- Все з’єднати, залити соусом з олії, цитрусового фрешу, солі і перцю.
Дати салату з авокадо, огірком і тунцем добре настоятися, щоб всі його компоненти просочилися ароматною заправкою.
Простий рецепт з яйцями
Компоненти:
- стиглий авокадо – половинка;
- зварені яйця – 2 шт.;
- свіжий огірок – 2 шт.;
- свіжий шпинат – 1 великий пучок;
- масло оливи – 3 дес. ложки;
- солодка гірчиця – 1 ч. ложка;
- мед – 1 ч. ложка;
- сік лайма – 1,5 ч. ложки;
- сіль.
Приготування:
- Обібрати листочки шпинату, промити і обсушити.
- Очистити половинки авокадо від шкірки. Витягнути кісточку.
- Огірки порізати тонкими слайсами. Яйця – великими довільними шматками.
- Всі залишилися інгредієнти для заправки змішати. Можна злегка збити за допомогою блендера, щоб вийшла максимально однорідна маса.
- Викласти всі оброблені продукти на плоску тарілку.
Щедро полити закуску ніжною заправкою і одразу ж подати до обіду.
Салат: авокадо, огірок і креветки
Компоненти:
- невеликі, але стиглі плоди авокадо – 2 шт.;
- дрібні креветки – 230 – 350 г;
- масло вершкове – 1 дес. ложка;
- подрібнений свіжий часник – 2 ч. ложки;
- огірок – 2 шт.;
- кінза подрібнена – 4 дес. ложки;
- городній салат – половина пучка;
- арахіс очищений – 1 жменя;
- соєвий соус – 3 дес. л.;
- пісне масло – 3 дес. л.;
- сік лайма – 3 дес. л.;
- цукор – за уподобанням кулінара;
- крохмаль – ½ ч. л.;
- сухий часник – 1 щіпка.
Приготування:
- Свіжі огірки і авокадо без кісточок і шкірки порубати приблизно однаковими за розміром шматочками.
- У сковороді розігріти два види масла. Обсмажити на отриманій суміші очищені креветки до рум’яності. Посолити.
- Дрібно порубати салат, зелень, арахіс.
- З’єднати заготовлені інгредієнти в загальній мисці. До них же відправити подрібнений свіжий часник.
- Залишилися компоненти для соусу змішати. Збивати їх, в процесі додаючи крохмаль. Його кількість потрібно регулювати «на око», щоб соус вийшов оптимальної густоти.
- Залити пікантною сумішшю складові салату.
Викласти частування в красиву салатницю.
З помідорами
Компоненти:
- огірки – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- лимон – половина;
- червоний цибуля – половина;
- масло оливи, сіль, перець, свіжа кінза.
Приготування:
- Довільно покришити овочі, крім цибулі.
- Очистити від шкірки авокадо. Витягнути кісточку. Решту порізати невеликими шматочками. Відразу збризнути свіжовичавленим лимонним соком.
- Червоний очищену цибулю порізати четвертинками кілець.
- Все посолити, залити олією.
Щоб зробити салат більш яскравим смаком, варто додати в нього подрібнену кінзу.
Закуска з куркою
На півкіло відвареної курячої грудки підготуйте наступні продукти:
- червона квасоля в томатному соусі – 1 стандартна банку;
- листя кучерявого салату – 1 пучок;
- Сулугуні – 150 г;
- мелений кмин і коріандр – по 1 щіпці;
- авокадо – 1 фрукт;
- сік лимона – 1 дес. ложка;
- асорті рубаної зелені – 1 дес. ложка.
Приготування:
- Варену курятину розібрати на окремі волокна. Відправити їх в глибоку сковорідку разом з бобовими і всім томатним соусом з банки. Гарненько прогріти інгредієнти разом.
- Сулугуні спочатку нарізати поперек. Потім розібрати на окремі волокна. Якщо сир виявився сильно солоним, можна вимочити його у воді півгодини.
- Авокадо очистити від усього зайвого. Решту перебити з допомогою блендера разом із зеленню, спеціями і цитрусовим фрешем.
- Крупно порвати салатні листя. Розкласти на тарілці. Зверху розподілити вміст сковорідки і волокна сиру.
- Полити закуску соусом з авокадо.
Такий оригінальний салат можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді.
З сиром
Компоненти:
- авокадо – 1 шт.;
- салатний перець різного кольору – 2 шт.;
- огірок – 1 великий;
- лимон – половинка;
- козячий сир – півкіло;
- маслини – 1 банка;
- яйця – 2 шт.;
- масло, соєвий соус, зелень.
Приготування:
- Овочі очистити від усього зайвого. Покришити шматочками. Відразу викласти їх на велику плоску тарілку.
- З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку. Решту крупно порубати. Скропити лимонним соком. Викласти поверх овочів.
- Сирі яйця змішати з невеликою кількістю води. Посмажити омлет на невеликій кількості рослинного масла. Остудити і порізати соломкою.
- Розподілити шматочки яєчного млинчика зверху інших продуктів.
- Останніми розкидати половинки маслин і великі квадратики сиру.
Готовий салат полити соєвий соусом і посипати подрібненою зеленню.
Корисний салат з селерою
Компоненти:
- авокадо – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- стебла селери – 2 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- лимон – четвертинка;
- «пекинка» – 250 м;
- асорті зелені – 60 г;
- масло оливи – 3 дес. ложки;
- сіль і перець.
Приготування:
- «Пекинку» дрібно нашаткувати і змішати з невеликими шматочками огірка.
- Висипати в загальну миску і дрібно нарізану селеру.
- Додати м’якоть авокадо, порізану кубиками. Притрусити січеною зеленню.
- Цибулю тонко порізати і залити лимонним соком. Почекати хвилин 8 – 10, після чого віджати його і відправити в салат.
- Все перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Перед зняттям проби обов’язково дати салату настоятися чверть години в прохолоді, щоб всі його компоненти «подружилися».
Будь-які закуски з додаванням авокадо не варто робити заздалегідь. Цей інгредієнт швидко темніє і стає неаппетитным на вигляд. Щоб цього не сталося, поки нарізаються інші компоненти салату, шматочки авокадо без шкірки варто збризнути лаймовим/лимонним соком.